Şimdi Ara

Bu acemiye bir yardım (Lastik hakkında)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korcank -- 26 Eylül 2013; 9:51:11 >

• öncelikle arabaların lastikleri fabrika da rastgele ölçüde takılmaz.Ölçüsü,hesaplaması,zarar ve fayda oranı vardır.Lastik büyürse yol tutuş artar ama yakıta etkisi olur.sürtme durumu olabilir.Bence orjinalden şaşmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spirited -- 10 Temmuz 2013; 12:25:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Compacterzurum

öncelikle arabaların lastikleri fabrika da rastgele ölçüde takılmaz.Ölçüsü,hesaplaması,zarar ve fayda oranı vardır.Lastik büyürse yol tutuş artar ama yakıta etkisi olur.sürtme durumu olabilir.Bence orjinalden şaşmayın.

Compacterzurum çok teşekkürler yalnız müsadenle soracağım birşey var.
    lastik büyüse demişsin, büyümesi derken 185/60/14 teki 185 değerinni mi 60 değerinin mi büyümesinden bahsediyorsun ?
    Sürtme durumu olabilir demişsin. 185/60/14 var üzerinde kullanıyorum , sürtme derken lastik ile çamurluğun sürtünmesinden bahsediyorsan bende olmuyor sanki yoksa ses çıkardı. Ya da sürtme derken başka bir mevzu mu var anlayamadım.

• 165/70/14 çapı 58,66cm
    185/60/14 çapı 57,76cm bu ebatla devam edebilirsin, HİÇBİR sakıncası yoktur.
  • korcank K kullanıcısına yanıt
    185 ve 165 değeri lastiğin taban genişliğini ifade eder.Fabrika ,lastik değerlerine göre çamurluk ve amartisör mesafelerini ayarlar.Lastiği büyütürseniz sürtme yapabilir.Yakıtı artırabilir ve aracı yorabilir.Fabrika size demişki şu ebatta lastik tak bu arabaya.Bunun dışına çıkmak gereksiz.Ha ben modifiye yapacam derseniz o başka oda zaten sadece lastikle olmuyor.Orjinal fabrika ölçüleriniz neyse onu takmanızı öneririm.Biz ustalarımızdan böyle öğrendik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: korcank

arkadaşlar merhaba

içinden çıkamadığım bir sorunum var. Benim üzerinde 6 seneyi devirmiş 185/60/r14 çapında lastiği olan bir polo aldım. 2004 model basicline, kedi gözlülerden.
    İnternetten araştırdım benim aracımın orjinal lastiği 165/70R14 müş sanırım. Bu aşağıdaki sitede böyle yazıyor.

http://www.arabam.com/ikinciel/ilan/TeknikOzellikler/3988167

Yeni lastik alacağım. Acaba 185/60/14 mü alayım yoksa orjinal lastik olan 165/70R14 'ü mü ?
    hiç danışacağım biri yok. Lastikçiye de sordum elinde ne varsa onu vermek istiyor. Stokta 175/65/14 varmış. Bu ebat seçimi bu kadar önemsiz mi acaba ?
    Bu arada boş durmadım araştırdım sanırım % 3 kritik değermiş orjinal ile sonradan takılan arasındaki olabilecek max fark.
    Bu kardeşinize umarım bir fikir verirsiniz.

ilave bir not : ben bir acemi olarak 185/60/14 lastiğe sıcak bakıyorum. Tek nedeni ise lastik daha büyük gösteriyor ve de sanki arabanın yer ile mesafesi daha büyük (tümsekler sorun yaratmasın diye)

lütfen bilginizi esirgemeyin.

2004 model polo için 165 taban lastik çok yetersiz kalır , 185-60-14 ile devam ediniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: Biturbo

165/70/14 çapı 58,66cm

O farkin gostergede farkli gosterecegini biliyosun degil mi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: elfiasis

quote:

165/70/14 çapı 58,66cm

% 1.5 fark var yani problem olmaz illa muadil olucaksa 175-65-14 te takılabilir onda fark % 0.6 yani nerdeyse yok ...
  • Orijinal ebatlarınızı alın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orjinal ebad en güzeli bence.
    Fakat 2004 model Polo'nun orjinal ebatlarını yanlış biliyor olabilirsiniz.
    Sizin aracınızın orjinal lastik ölçüsü 185/55/14 veya 185/60/14 olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elfiasis

quote:

165/70/14 çapı 58,66cm

Evet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: korcank

arkadaşlar merhaba

içinden çıkamadığım bir sorunum var. Benim üzerinde 6 seneyi devirmiş 185/60/r14 çapında lastiği olan bir polo aldım. 2004 model basicline, kedi gözlülerden.
    İnternetten araştırdım benim aracımın orjinal lastiği 165/70R14 müş sanırım. Bu aşağıdaki sitede böyle yazıyor.

http://www.arabam.com/ikinciel/ilan/TeknikOzellikler/3988167

Yeni lastik alacağım. Acaba 185/60/14 mü alayım yoksa orjinal lastik olan 165/70R14 'ü mü ?
    hiç danışacağım biri yok. Lastikçiye de sordum elinde ne varsa onu vermek istiyor. Stokta 175/65/14 varmış. Bu ebat seçimi bu kadar önemsiz mi acaba ?
    Bu arada boş durmadım araştırdım sanırım % 3 kritik değermiş orjinal ile sonradan takılan arasındaki olabilecek max fark.
    Bu kardeşinize umarım bir fikir verirsiniz.

ilave bir not : ben bir acemi olarak 185/60/14 lastiğe sıcak bakıyorum. Tek nedeni ise lastik daha büyük gösteriyor ve de sanki arabanın yer ile mesafesi daha büyük (tümsekler sorun yaratmasın diye)

lütfen bilginizi esirgemeyin.

bende de 2006 polo var..lastiğim 185/60 r14..bu araç için en ideal ölçü budur,diğer ölçüler bu ebata eşdeğer olan ve kullanabileceğin ölçülerdir..185 ile 165 arasında 2 cm genişlik farkı vardır yani yere basan kısmı 185in daha fazladır..yol tutuş için bu önemlidir..bence 185/60 r14 kullanmalısın,ben 165 ölçü kullanan polo araç görmedim,165 takarsan motorsiklet tekeri gibi durur.(biraz abarttım galiba)

• cok tsk ler arkadaslar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orjinalini takmakta fayda var. Aynı modelin opsiyon paketlerinde bir üst boyut varsa o zaman bir üst boyut takılabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.