Bildirim
btm bitüself
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Kendi aracımın tümüne uyguladım tavsiye ederim.
Yanlız resimdeki uygulama sadece rüzgar sesini kesmekte işe yarar, bu amaç için bitüself yerine normal naylonda kullanabilirsiniz. Bitüselfi kapı içlerinne çamurluk içlerine veya taban sacına uygularsanız vibrasyondan doğan yol sesini kesmekte işe yarar. -
quote:
Orijinalden alıntı: *President*
Yanlız resimdeki uygulama sadece rüzgar sesini kesmekte işe yarar, bu amaç için bitüself yerine normal naylonda kullanabilirsiniz. Bitüselfi kapı içlerinne çamurluk içlerine veya taban sacına uygularsanız vibrasyondan doğan yol sesini kesmekte işe yarar.
Tüm tekzen şuberinde var hiç bulunmaz bir şey değil çokta ucuz aslında orijinal bir şey istersen eğer dynamat alacaksın
rüzgar için naylon çekilmeli bu uygulama titreşimi azaltır ve tok bir kapanma sesi verir tok ama öyle böyle değil. -
Yurtdisinda bunu betornarme yalitimlarinda,teras-balkon yalitimlarinda kullaniyorlar ve cogu zaman rulo rulo cope bile attiklarina sahit oldum.
Turkiyede neden bulunmasi zor ve fiyati pahali anlamis degilim.Gorunen sadece zift ve aluminyum folyo oysaki. -
quote:
Orijinalden alıntı: wehrmacht
quote:
Yanlız resimdeki uygulama sadece rüzgar sesini kesmekte işe yarar, bu amaç için bitüself yerine normal naylonda kullanabilirsiniz. Bitüselfi kapı içlerinne çamurluk içlerine veya taban sacına uygularsanız vibrasyondan doğan yol sesini kesmekte işe yarar.
Tüm tekzen şuberinde var hiç bulunmaz bir şey değil çokta ucuz aslında orijinal bir şey istersen eğer dynamat alacaksın
rüzgar için naylon çekilmeli bu uygulama titreşimi azaltır ve tok bir kapanma sesi verir tok ama öyle böyle değil.
Dynamat'a kesinlikle para vermeyin bitüself den hiçbir farkı yok. Resimdeki uygulamaya ilaveten tok kapı sesi için iç kısımdaki kapı sacına içten de uygulamak çok çok iyi oluyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: san_jose
Yurtdisinda bunu betornarme yalitimlarinda,teras-balkon yalitimlarinda kullaniyorlar ve cogu zaman rulo rulo cope bile attiklarina sahit oldum.
Turkiyede neden bulunmasi zor ve fiyati pahali anlamis degilim.Gorunen sadece zift ve aluminyum folyo oysaki.
Hiç pahalı değil tekzende 50tl alırsan eğer iki kapıyı çıkartırsın -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: wehrmacht
quote:
rüzgar için naylon çekilmeli bu uygulama titreşimi azaltır ve tok bir kapanma sesi verir tok ama öyle böyle değil.
Dynamat'a kesinlikle para vermeyin bitüself den hiçbir farkı yok. Resimdeki uygulamaya ilaveten tok kapı sesi için iç kısımdaki kapı sacına içten de uygulamak çok çok iyi oluyor.
dynamatın içinde lif var kumaşımsı bir yapıda aralarındaki farkı bilemeyeceğim ama müzik sistemi takan arkadaşlar uyguluyoruz der sürekli
-
Geçen hafta aracıma uyguladım, yalnız kapı içlerine bituself uyguladıktan sonra üzerini Firex ses yalıtım süngeriyle kaplatım. Sonuç süper oldu. Tekbaşına bituself sadece vibrasyon kaynaklı sesin oluşmasını engeller. Ses yalıtımı için firex tarzı süngerle üzerini kaplamak lazım.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Büyük bir araç için 2 rulo 15cm ve 1 rulo 10 cmlik yeterli oluyor. Kapı içlerine ek olarak davlunbaz içlerinide yapabilirsiniz bu miktarla.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: erceerce
Büyük bir araç için 2 rulo 15cm ve 1 rulo 10 cmlik yeterli oluyor. Kapı içlerine ek olarak davlunbaz içlerinide yapabilirsiniz bu miktarla.
Davlumbaz içi uygulamaya würth pütür atılmaz ise dayanıklı olmaz ben söküp dışına uyguladım yine içindede würth pütür atıp monte ettim şahane oldu -
Gittigidiyorda 60cm enınde 120 cm boyunda satılıyor fıyatıda yanlıs hatrlamıyosam kargosuyla bırlıkte 30 lıraydı -
quote:
Sizin ve "Çekomastik" rumuzlu kullanıcının mesajları ve diğer forum kaynaklarında yapılan çalışmaları görüp okuyup yeterli bilgiyi elde ettikten sonra bende 06/2011 'de aracımın bagajdan torpido altına kadar olan tüm kısımlarına bitüself ve armaflex, sağ iki kapıya da bitüself ve firex uyguladım.
Ben de aracın tümüne uygulanmasını tavsiye ederim.
donanımhaber forum
Araç ses Yalıtımı, Yol Sesi, Lastik Sesi, Gürültü İzolasyonu Yapılması » Sayfa 1 - 5http://forum.donanimhaber.com/m_50007379/tm.htm
-
firex vb sünger malzemeleri aracın tamamını kaplamak için kullanabilirsiniz ancak btm yi aracın tüm yüzeyine uygulamanıza gerek yok, misal uygulanacak metal plakanın (kapı içi, kaput altı vs) bir kaç yerine btm bantı yapıştırırsanız aynı etkiyi sağlayacaktır. zira bunu yapmaktaki amaç rezonansı kesmektir, yüzeyin tamamını kaplamaya gerek kalmadan bir kaç yerine küçük parçalar halinde yapıştırırsanız da aynı sonucu elde edersiniz. niyetimiz su yalıtımı olsaydı elbette tüm yüzeye uygulamamız gerekecekti.
ben de elim yettiğince kaput içi, bagaj kapağı altına parça parça uyguladım ve özellikle bagaj kapağından gelen rezonans-titreşim sesi tamamen kesildi. kapı içlerine uygulama yapmadım henüz, onun için ehil bir usta arayışım devam ediyor. -
Mesajım bulunsun. -
şu ürünü netten satan bir yer yok mu? davlumbaz içlerini bundan ve firex düşünüyorum -
Gittigidiyora btm bitüself yaz cıkıyor -
Merhaba.
Bituself nerden bulurum acaba
Selamlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
koçtaşta satlıyor ben sika markasını aldım 7 lira falan oynuyor aralarnda bu ürün normalde çatı izolasyonunda kullanılır çok amaçlı diye geçer ben aracımın tüm zeminine uyguladım 3.5 rulo gitti üstüne yine koçtaşta echo mat adında süngerler var ondan yaptım herkese tavsiye ediyorum hem o ara halnızıda yenileme fırsatı bulursunuz tabanda çürük delik varsa yaptırısınz -
Büyük yapı marketlerde satılıyor. Ben bauhaustan almıştım. -
Bu urunu nerde bulurum?
Bauhaus de su yalıtım malzemesi dedikleri bisi var. Epey agir bir rulo bur yuzu siyah diger yuzu hafiften yapiskanli. Bituself dedikleri omu acaba?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- seramik kaplama ne işe yarar
- aks arızası titreme yaparmı
- benzinli araç katalizör iptali
- air süspansiyon ruhsata işletme ücreti
- nankang lastik yorum
- mercedes mi bmw mi
- volta ev1 a101
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X