Şimdi Ara

BTK 2023 2. Çeyrek Raporu yayımlandı- Türkiye'de Fiberin ilerleme hızına bakıyoruz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Fatura'da Size Özel kısmında ve SMS olarak bildiriyorlar. Onun dışında VDSL kullanılıyor mu kullanılıyor mu saha dolaplarının çıkardığı sesten bile belli olur çok az ses varsa abone azdır, hiç ses yoksa pasife alınmış ya da ODF çatısına dönüştürülmüştür. Onun dışında çoğu saha dolabının kapısı kilitli değil en kesin sonucu verir. :)

  • Hiç ses yoksa fanları bozulmuş veya devre dışı kalmış da olabilir. En iyi sonucu yanındaki elektrik sayacının üzerinde yanıp sönen kırmızı ışık veriyor.  

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Benim sokağımdaki saha dolabının yanından geçiyorum araba motoru gibi maşallah yüzüme vuracak neredeyse fanların rüzgarı, 10 yıldır çalışıyor öyle  

  • Şu fiber router ve aylık kira dayatması olmasa fiber biraz daha hızlı yaygınlaşır, tercih olarak. Şahsen 2 seçeneğim olsa gidip Türk Telekom'a bir de ekstradan aylık 50-60 tl router kirası vermek istemem. Zaten fiberin de hakkını alamıyorsunuz ki. Adamlar 24 mbit, 35 mbit fiber veriyor. 100 mbit altı fiber olmamalı bence. Fiber deyip 24 mbit internet satmak ayıptır la. Fibere küfürdür.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Aksine tam tersi Fiber modem kirası olmasa hiç Fiber çekmezler. Çünkü o 50-60 liralık kira Türk Telekom'u motive ediyor, ulan diyor bir sokağa Fiber çeksek abonelerden fazladan para gelmeye başlayacak, ohh ne güzel diyorlar.
    Eğer Fiber için ekstra para almıyor olsalar asla çekmezler, ne uğraşacağız zaten 24 Mbit alıyorsunuz VDSL ile al işte derler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Maşallah de maşallah de 

  • vatandaşın sırtına yüklenmiş bir telekom tekeli görüyoruz.d

  • Bırakın yüksek hız anlamsızlığını, büyük çoğunluğun hiçbir ihtiyacı yok yüksek hızlara, tamamen pazarlama stratejisi, 8-16-24 mbit ile internette her şey yapılır, dowloadla uğraşmayan için de haberi bile olmaz hızından, zaten çıkan sonuçlar da bunu gösteriyor, insanlar ihtiyacı olmayan ürünü almaz, anlamsız bir hız gösterişçiliği var bazılarında, herkes niye Ferrari almıyor sorusuna benziyor, ne yapacağım ki ferrariyi? Telekom operatörleri ve donanım üreticilerinin daha fazla para kazanması dışında kimseye bir faydası yok. Teknoloji geliştirmeye evet ama teknolojinin sırf para kazanci için bir zorunluluk gibi pazarlanmasına hayır, bazılarında da fiber takıntısı var, VDSLde de aynı hızı alsa hoşuna gitmiyor marka bağımlısı tipler gibiler, teknoloji görgüsüzü oldukları için de yüksek hızı ve fiberi bir övünç kaynağı sayıyorlar, arkadaşlar ikisi de teknolojidir birbirine göre avantaj veya dezavantajları vardır, burda övünülecek veya yerilecek bir konu yok görmemiş değilseniz :D ilk mesajda adam lteye (superbox) , kablo internete bile laf atıp telsizle aynı kategoriye koyup küçümsemeye çalışmış, sanki fiber tek ve bütün sorunları çözen bir teknoloji :D cep telefonuna da fiber kablo bağla o zaman, fiberden eksik kalma :D sıradan bir kullanıcı için vdslmiş fibermiş veya kaliteli bir LTE mobil baglantiymiş ne fark eder, günlük kullanım için fark etmiyorsun bile. Oyun oynayanlara belki fark edebilir. Başta dediğim gibi anlamsız bir hız ve fiber tutkusu var bazılarında, sanırsın çok kritik bir işe yarıyor bunlar, yaptığı en önemli faaliyet zirzop bir oyun oynamak halbuki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boyzof -- 2 Ekim 2023; 20:14:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • boyzof B kullanıcısına yanıt
    Bu tarz yorumlara cidden hayret ediyorum. Teknolojiye erişimleri olmadığı için sizin gibilerin dijital topluma yabancılaşmasına belki de şaşmamak lazım. Yok VDSL begenilmiyor da illa ki fiber takıntısı varmış da mış mış. Hala adsl kullanan büyük bir çoğunluk var yahu. Kendinize layık gördüğünüz hız 8-16 vs mi?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • A.R.E.S. kullanıcısına yanıt

    Ben teknolojiye en iyi erişimi olan kişilerdenim, bizzat geliştiriyorum mühendis olarak :) kendime layiklikla bir alakası yok bu durumun, ihtiyaçlar neyse ona göre kullanılır, verim ve maliyet meselesi, bu kendine bunu mu layık görüyorsun lafı da tam bir gösteriş meraklısı lafidir, adam aksamlari gelir eve 2-3 saat durur ama internet 500 mbit, ne anladım ondan? , ooo internetim 500 çekiyor desinler ama :D O yüzden adsl kullaniyorsa demek ki ona yetiyor, sorun yok bırak kullansın, mantıklı olanı yapıyor. Hiçbir fark da hissetmiyor kendi kullanımı açısından.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boyzof -- 2 Ekim 2023; 23:57:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boyzof B kullanıcısına yanıt
  • boyzof B kullanıcısına yanıt
    Umarım yaşadığın yerden taşınman gerekir ve yeni evinde sadece ADSL olur. 0,6 Mbit upload ile yaparsın o mÜHEnDİsliK gElİştİrmeNi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Saçma. Altyapı masraflarını zaten faturanın içinde maliyete ekliyorlar. Telekom babasının hayrına bu işi yapmıyor zaten. Ayrıca modem kirasını daha az alan ya da hiç almayan İSS'ler de var. Bununla fiber altyapısı döşemenin alakası yok. Dayatma usulü insanları köküyorlar. Nerde bu devlet, nerde bu BTK diyeceğim de hepsi işbirlikçi hepsi aynı şeyin laciverti.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Argüman uretemeyince böyle boş serzenişlerde bulunursunuz, kafanızı internetten kaldırıp 2 dk düşünün, söylediğim meseleyi bile anlama kapasitesinden uzaksınız. Ben daha iyi altyapı çekilmesin gibi saçma bir şey yazmadım, ordaki xdsl kullananların çoğunluğu vdsldedir zaten, ama bütün altyapılar elinin altında olduğu halde maliyeti sebebiyle daha düşük hızı tercih edenler var, bunlar da kendilerince doğru ve mantıklı hareket etmektedir. Kimse de bunu küçümseyemez, aptal konumuna düşmek istemiyorsa tabi ki. Adam superbox veya kabloyu sanki 2. sınıf teknolojiymiş gibi göz ardı ettirmeye çalışıyor. İnterneti artık çoğunlukla zekiler değil zeki olduğunu sanan vasatlar kullanmakta. Bunun bir örneği görülüyor bu konu başlığında.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boyzof -- 3 Ekim 2023; 7:45:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boyzof B kullanıcısına yanıt

    Son 6 yıl içinde 2 dönem superbox kullandım ve haricinde adsl kullanmaya devam ediyorum. Superbox neredeyse her akşam 2 mbit üstü hız veremiyordu. Adsl de 12 mbit berbat bir deneyim sunuyor. Ben büyükşehir merkezinde bunları yaşıyorum 6 yıldır. Benim gibi milyonlar var. Vdsl alıp da yanlış planlama ve öngörü eksikliği sebebiyle kapasitesinin üzerinde bağlantı sağlayan kabinlerden hizmet alanlar da benden çok farklı durumda değiller maalesef. Kabinlerin eskimesi ve kapasite problemi yüzünden önümüzdeki 5 yıllık süreçte ftth harici hizmet alanların hizmet kalitesi daha da düşecek. Gelişmiş ülkelerin network yatırımlarına bakarsanız ne kadar geride olduğumuzu daha net görürsünüz.

  • kadir. kullanıcısına yanıt

    Büyükşehir merkezde VDSL yoksa ya merkezde değilsin ya da altyapının geliştirilmesi bazı sebeplerle mümkün olmayan istisnai bir yerdesin, şehir merkezi olmayan ilçelerde bile VDSL var, benim söylediğimi sen de anlamadan yazmışsın, ben altyapı yatırımından değil bazılarındaki fiber takıntısından ve sahip oldukları absürt ustencilikten bahsettim. Ha bu arada superbox ile dahi 2 mbit alıyorsan ücra bir yerde yaşaman olası şehir merkezi diye abartsan da :D adsl 12 mbit neden kötü performans veriyor, neyi yapamıyorsun mesela :D 4k izleyemezsin belki, oyunlarda ping sorunu olabilir, bunlar da benim bahsettiğim sıradan kullanıcı kitlesiyle alakası olmayan talepler. Sen adsl kullanmak istemiyorsan ki en tabii hakkın, kullanmayabilirsin, sende altyapı yokmuş söylediğin doğruysa ama senin gibi milyonlar yok kusura bakma, bak şimdi sana resmi rakam yazıyorum, türk telekomun fiber artı VDSL kapsaması 32 milyon hane bu da yüzde 96 yapar, yani her yüz evin 96sina VDSL veya fiber gitmiş, dikkat et hane diyorum, kaldı ki ben altyapısı olduğu halde fiber dışında tercihte bulunanları veya yeni altyapı talebi olmayanları söylüyorum. Söylediğin her konuda bilgi hataları mevcut, gelişmiş bir ülke olan Almanya'dan örnek vereyim, fiber kapsaması yüzde 36, fiber kullanım yüzde 7, İngiltere ha keza, VDSL yaygın. Türkiye'nin network yatırımları bu ülkelerin önündedir. Yazdıklarımı dikkatli okuyun ve anlamadan yorum yazmayın lütfen.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boyzof -- 3 Ekim 2023; 10:25:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • boyzof B kullanıcısına yanıt

    Öncelikle Eskişehir'deyim ve Valilik ile aramda tam 3.2 km mesafe var, ayrıca mahalle nüfusu 17000 ve Eskişehir'in en eski ve büyük mahallerinden. 12 mbit neye yetmiyor demişsin, aynı anda telefonda tabeltten 3-4 yerden youtube açınca donuyor, telefondan bankacılık uygulamaları bile hata veriyor gecikmeden dolayı, tek başına yaşamıyorsan 12-13 mbit bağlantı bir b.ka yaramaz. Zaten bunlar sorun olmuyorsa mobil 30 gb tarife her türlü yeter sabit bağlantı bağlatmana gerek yok. Daha hala Ankara ve İstanbul'da bile adsl harici hizmet alamayan merkezi mahalleler var, Beytüşşebap'ta vdsl olsa ne olur olmasa ne olur.

  • kadir. kullanıcısına yanıt

    Eski yerlesim yerlerinde belediyeden kaynaklı veya altyapı firması harici engellerden dolayı kazı, altyapı vs çalışması yapilamiyor yoksa bir yetersizlikten dolayı değil, sizin orada altyapı on kez yapılırdı bu tarz geciktirici problemler olmasa, artiyeten kablolar veya telefon kutusu eskimiş olabilir, performans problemin adsl teknolojisi veya hızla alakalı olmayabilir, incelemek lazim diğer bir konu da Eskişehir'in 17binlik mahallesi ile bestussebabin 17binlik mahallesi aynı hizmeti hak eder, siz daha önemli veya önemsiz degilsiniz yani, bu ustencilikten kurtulun önce.


    Kısaca İstanbul ve Ankara'daki VDSL alamayan merkezi mahalleler idari engeller, izin problemleri vs ile alamiyordur, bunun da çözülmesi belediyelere düşüyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boyzof -- 3 Ekim 2023; 11:0:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boyzof B kullanıcısına yanıt

    Üstencilik ile alakası yok bahsettiğim durumun, abone potansiyeli yüksek yerlere bile altyapı getirmiyorlar. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Müdürü ile bile görüştüm ve kendilerine bir talep geldiğinde en kısa sürede onayladıklarını ilettiler. Tamamen TT, Superonline vb. hizmet sağlayıcıların inisiyatifinde bir durum. Konuyu daha fazla uzatmaya gerek yok, maalesef altyapı yatırımları daha kapsamlı olmadıkça ne 5G gelir ne FTTH altyapısı yayılır. İlk adsl aboneliğimi 2005 yılında başlamıştım, 18 yıl sonra aynı tas aynı hamam devam ediyoruz.

  • kadir. kullanıcısına yanıt

    Kendi şanssızlığını genele yayma, Ankara'nın merkez olmayan ilçesinde ftth kullanıyorum, merkezdeki arkadaşlardan sitesinde 500-1000 mbit ftth kullananlar var, her geçen gün de bu sayılar artıyor, fiber/vdsl altyapı gayet yaygınlaştı diyebiliriz, belediyeye de güvenme derim, sana taleplere cevap vermiyoruz diyecek değil, bir anlasmazlik vardır illaki türk telekomla. 5g de birkaç seneye gelecektir, yerli ürünler de bu sırada büyük oranda hazır olacak fakat 5g çok ahım şahım lteden üstün değil, senin hayatını değiştirmeyecek henüz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boyzof -- 3 Ekim 2023; 13:6:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.