Şimdi Ara

Broadway conta yaktı galiba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
8.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar gecenlerde broadwayle biraz hız yaptım ve on kaputtan duman geldi.kaputu açınca su borularından birinin patlayıp motorun ustune dökülen suyun sıcaklıkla duman yaptığının farkına vardim

Neyse orda bir usta buldum geldi termostati borudan alip direk boruyu su pompasına bagladi.onunla sanayiye kadar gittim.

Sanayidede herkes dükkânı kapatmış birtane yer açık radyatorcu olarak.neyse gittim termostat ve boru alıp geldim.bu adam termostati boruya ters koymuş ve buda suyu motordan radyatör gecirmemis.yolda giderken daha uç km gitmeden hareket sona dayandı.benim evde sanayiye on km.devam ettim belki ısınınca termostat açılır diye.bu arada bunların yazlık kişiliği da oluyor.ben kışlık takdirdigim için bekliyorum açılsın.neyse böyle eve vardim.biraktim arabayı.

Ertesi günü on kmlik yolu bir saatte kah biraz gidip kah biraz kontağı kapatim yeniden sanayiye gittim.başka ustaya tabi.adam bir baktı dedi bunun termostati ters takmışlar.inşallah conta yakmamissindir dedi.inşallah deyip diğer ustaya söve söve oradan ayrıldım.

Harekette normale döndü tabi.ama bugün 50 km yol yaptım arabanin hareket ışıklarda tavan yapıyor yürüyünce biraz düşüyor galiba conta yaktı.çünkü araştırınca broadwaylar bira nazikmis motoru çabuk conta yakarlarmis.
    Arkadaşlar bu durumdan en kısa ve ekonomik yoldan nasıl kurtulabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aye aye -- 23 Kasım 2015; 19:38:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sakın öyle binmeyin maksimum 500 lira ya hallolur ama önce soğutma kabına bakın yağ karışmışmışmı yasada bakın su karışmışmışmı

Orijinalden alıntı: speedystop

Sakın öyle binmeyin maksimum 500 lira ya hallolur ama önce soğutma kabına bakın yağ karışmışmışmı yasada bakın su karışmışmışmı

Hocam yağ karismismi belli değil ama hem motor bloğundan antifirizli su islakligi var hemde radyatorun üst borusundan.yarın gene bir baktirayim ama gene bir sanayi esnafının kurbanı olmaktan korukuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi echomaniac -- 23 Kasım 2015; 22:19:30 >

Orijinalden alıntı: echomaniac

Hararet yaptıysa araç yanmıştır.
    Çok eski nesil bir motor olduğundan conta yanma olayı daha kolay oluyor .tabii soğutma sistemide kontrol edilmeli radyatör vb

Hocam yanmıştır derken yani ne gibi olumsuzluklar olmuştur motorda.çalışır vaziyette ama su anda

Orijinalden alıntı: jimhendrix

bence özel reno servisine gitmelisiniz

Hocam servise gitmem.hele 93 model broadwayle hiç gitmem.anlatılanlara gore servis sanayiden daha beter hem fiyat hem işçilik olarak

Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

bence özel reno servisine gitmelisiniz

Bu arada mesajınızı ben eksilemedim

Gitsin kumda oynasin

Orijinalden alıntı: krkmz1666

Broadway den de anlamayacakk ustaya usta demem ben

Gitsin kumda oynasin

Hocam sormayın ya akşam vakti usta diye gittik nalbur çıktı adam.o termos nasıl ters konulur hayret bisey

• Tavsiyem contayı değiştirin triger zamanı geldiyse onu da aradan çıkartın. 200 250 tl masrafı olur heralde. Ben conta yanık şekilde bindim bir süre ( 8 ay kadar ) yolda kaldım motor yandı. 600 tl ye topladım herşeyi .

Orijinalden alıntı: bedaesoldier

Tavsiyem contayı değiştirin triger zamanı geldiyse onu da aradan çıkartın. 200 250 tl masrafı olur heralde. Ben conta yanık şekilde bindim bir süre ( 8 ay kadar ) yolda kaldım motor yandı. 600 tl ye topladım herşeyi .

Hocam dediginiz fiyatlar cok makul ama sanayi esnafının ac gozlulugunden o fiyatlara biraz zor hallederim.çünkü conta değiştirince bloguda taşlamak lazimmis.bu arada bu arabada triger kayışlı değil zincirli bilmiyorum oda değişir mi

• Termostatı düzgün bağlanmazsa soğutma sistemi doğru çalışmaz. Önce termostatın bağlatılarını düzelttirin. Conta yakmasını anlamak için bir yöntem, su kabında yağ geldiye conta yakmıştır veya yağ çubuğuna bakın, krem rengi, dişmacunu kıvamında bi sıvı varsa yağ ve su karışmıştır.

Eğer conta yakmadıysa ucuz atlatmışsınızdır. Ben kendi arabamda termostatı direkt iptal ettim. Yani içi boş, araba sürekli soğutmada. Kışın motor ısınmıyor ama yazın tam istediğim gibi soğutma oluyor.

Bu şekilde arabayı kullanmayın, gerekirse arabayı çektirerek götürün ustaya baktırın. Geçmiş olsun

Orijinalden alıntı: sahin261

Termostatı düzgün bağlanmazsa soğutma sistemi doğru çalışmaz. Önce termostatın bağlatılarını düzelttirin. Conta yakmasını anlamak için bir yöntem, su kabında yağ geldiye conta yakmıştır veya yağ çubuğuna bakın, krem rengi, dişmacunu kıvamında bi sıvı varsa yağ ve su karışmıştır.

Eğer conta yakmadıysa ucuz atlatmışsınızdır. Ben kendi arabamda termostatı direkt iptal ettim. Yani içi boş, araba sürekli soğutmada. Kışın motor ısınmıyor ama yazın tam istediğim gibi soğutma oluyor.

Bu şekilde arabayı kullanmayın, gerekirse arabayı çektirerek götürün ustaya baktırın. Geçmiş olsun

Hocam yağ çubuğuna baktigimda normal yag var beyazlık yok.aslında termostati iptal etmek yazın güzel olurda kışın araba çok zor ısınır diye dusundum

• aye aye kullanıcısına yanıt
    O zaman conta yakmamıştır. İlerleyen vakitlerde görürseniz yanmış olabilir. Performans düşüklüğü falan hissederseniz ihmal ettirmeyin baktırın. Eğer kapak ocntası değişicekse, ağır bakımlarıda yaptırmanız iyi olur. Triger zinciri, dişlisi, eskiyen kimi kasnaklar vs.
  • Termostatı düzelten usta soğutma sisteminin havasını aldimi. Almadiysa ondan hararet yükselir. Ayrıca termostatsiz ve antifrizsiz kullanmayın aracı. İdeali 86 lık termostattir fan musurude 92-82 dir yazlık diye bi şey yoktur uydurmadır sağlıklı arac yaz kış aynı termostatla çalışır.

Hadi ya broadway da zincir olduğunu bilmiyodum. 98 modellerinde de mi zincirli bilginiz var mı? Bir de illa kapak taşlanıcak diye bişey yok durumuna bağlı ama sanayi esnafı o kapağı taşlatmadan bırakmaz bence. Bu arada kapak taşlanınca fln aracın bütün değerleri alt üst oluyor malesef.

Orijinalden alıntı: aye aye

quote:

Orijinalden alıntı: bedaesoldier

Tavsiyem contayı değiştirin triger zamanı geldiyse onu da aradan çıkartın. 200 250 tl masrafı olur heralde. Ben conta yanık şekilde bindim bir süre ( 8 ay kadar ) yolda kaldım motor yandı. 600 tl ye topladım herşeyi .

Hocam dediginiz fiyatlar cok makul ama sanayi esnafının ac gozlulugunden o fiyatlara biraz zor hallederim.çünkü conta değiştirince bloguda taşlamak lazimmis.bu arada bu arabada triger kayışlı değil zincirli bilmiyorum oda değişir mi

Hocam babam da bizim kartala hararet yaptırdı conta yaktı.
    İşçilik,yeni conta,kapak taşlaması,sübab ayarı hepsi 600'e kurtardık.

• quote:

Orijinalden alıntı: sahin261

Termostatı düzgün bağlanmazsa soğutma sistemi doğru çalışmaz. Önce termostatın bağlatılarını düzelttirin. Conta yakmasını anlamak için bir yöntem, su kabında yağ geldiye conta yakmıştır veya yağ çubuğuna bakın, krem rengi, dişmacunu kıvamında bi sıvı varsa yağ ve su karışmıştır.

Hadi yazın neyse de kışın siz hep soğuk motorla geziyorsunuz o zaman bu motora zararlı değil mi?
    Sürekli soğuk çalışan,çalışma sıcaklığına ulaşamayan bir motorda aşınmalar artmaz mı?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.