Şimdi Ara

BreadBoard Kullanımı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilen arkadaşlar resim üzerinde gösterirlerse çok memnun kalıcam.Ayrıca elimde 9V'luk pil,zil teli,direnç ve led var nasıl breadboard üzerinde deneyebilirim?

• http://320volt.com/basit-elektronik-devreler-bolum-2/
    Aşağıda Breadboard hakkında bilge , yukarıda da örnekler var
  • eğer breadboard kullanmayı öğrenmek istiyorsan, fritzing programını tavsiye ederim. devre elemanlarını, gerçek görünüşleriyle, bredbord'a yerleştirip, bağlantılarını görebilirsin.

http://fritzing.org/
  •  BreadBoard Kullanımı...

bread board'ın bağlantı şeması yukarıdaki gibidir.

yatakdakiler ve dikeydekiler şekildeki gibi bağlantılıdır dikkat etmeniz gereken şey aynı sıradaki yere malzemenin bacaklarını bağlamamaktır.(şekildeki ledden yardım alabilirsiniz.)
    pilin artı ucundan kablo ile yataya bağlarsanız o sıradaki herhangi bir yerden + gerilim alablirsiniz.
    aynı şeyi - uç içinde yapmalısınız. bunun için alt taraftaki yataya enerji vermek daha kolay olacaktır.

BreadBoard Kullanımı...

not:bazı bread bordlardaki yatay çizgilerin hepsi bağlantılı olmaya bilir yani ilk 5 grup bağlantılı ve 2. beş grup bağlantılı olabilir.

takıldığınız yerde yardımcı olabilirim.

• bread board ile yapılan devre performansı pcb dekiyle yarışır mı?

Bir de pcb yapmak için program tavsiye eder misiniz? Ben ares iyi diye duydum, başka var mı?
  • board üzerine kurulan devreler deneme amaçlıdır. yapısı gereği performans bakımından hiçbir zaman pcb ye erişemez. mesela 10A bir güç kaynağı yapmak için kullanamazsın veya üzerine basit bir smps devresi kuramazsın. ( kuramazsın derken kurarsın ama çalıştıramazsın demek istiyorum ) küçük sinyal devreleri için idealdir, gerisi sorun çıkarır...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arduino ile lora kullanımı
    2 yıl önce açıldı
    CNC Makina Kullanımı
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.