Bildirim
Breadboard ile nasıl devre kurulur
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil
1 Mobil
Giriş
-
_____________________________ En Güçlü Silah FİKİR En Güçlü Fikir TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ'dir.DH Elektronik Kulübü - Mühendis Adayı
-

Bizim breadboardlar bu sekilde devre dedigim yani direnc ölcümü yapacagız o sekilde devre fark etmiyo nasıl kurarsan kur ama ögrenmedikten sonra ölçmeyi bilsen ne olur sen bana dirençleri nasıl baglıyacayım konusunanda yardım et seri yada paralel fark etmez...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoDeYs -- 21 Ekim 2012; 14:21:03 >_____________________________ -
+- kısımları
+++++
- - - - - şeklinde yani sağa doğru birleşik.(Paralel.) Bunları besleme olarak kullanırsın.Besleme yetmezse aradaki boşluklara tel atarsın.
+++++<atlama>+++++
- - - - - <atlama>- - - - -
Harfli bölüm ise aşağı doğru paraleldir.
Yan kısımlara harf koymalarının nedeni sırasını belirlemektir.
J A B C D E F
I A B C D E F
H A B C D E F
G A B C D E F
F A B C D E F
Eline 5 tane 470Ohm , 5 LED al.Sürekli breadboard üzerinde yakmaya çalış.Ben o şekilde öğrenmiştim._____________________________ Ryzen2600 - MSI B450M Gaming Plus - Sapphire R9 280 Dual-X - Gskill 2x8GB 3200Mhz -WD SN550 500GB NVMe SSD - Sandisk 128GB Standart SSD - Seagate Barracuda 1TB - Cooler Master RC 690 II-GX650W +80 -
quote:
Orijinalden alıntı: HeLLoNeLy
+- kısımları
+++++
- - - - - şeklinde yani sağa doğru birleşik.(Paralel.) Bunları besleme olarak kullanırsın.Besleme yetmezse aradaki boşluklara tel atarsın.
+++++<atlama>+++++
- - - - - <atlama>- - - - -
Harfli bölüm ise aşağı doğru paraleldir.
Yan kısımlara harf koymalarının nedeni sırasını belirlemektir.
J A B C D E F
I A B C D E F
H A B C D E F
G A B C D E F
F A B C D E F
Eline 5 tane 470Ohm , 5 LED al.Sürekli breadboard üzerinde yakmaya çalış.Ben o şekilde öğrenmiştim.
Yazılanları uygula.Breadboardı tamamen anlamış olursun.
_____________________________ -
Arkadaslar cevaplariniz icin sagolun galiba ögrendim artik birazda hoca bonkörlük yapacak tekrardan tesekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -

resimde seri ve paralel bağlamayı göstermeye çalıştım
maviyle çizdiklerim direnç, en solda kırmızı ile çizdiğim şeritler ise breadboard'un iç yapısı diyebiliriz. sözlünde başarılar dilerim.
edit:imla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alis4 -- 22 Ekim 2012; 2:39:22 >_____________________________ -
arkadasım sözlüm bitti ama baya güzel acıkladın simdi aklıma kazındı eyvallah Herkese tesekkürler tekrarquote:
Orijinalden alıntı: alis4

resimde seri ve paralel bağlamayı göstermeye çalıştım
maviyle çizdiklerim direnç, en solda kırmızı ile çizdiğim şeritler ise breadboard'un iç yapısı diyebiliriz. sözlünde başarılar dilerim.
edit:imla
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler