Şimdi Ara

Breadboard ile nasıl devre kurulur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
6.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar ben meslek lisesi elektrik elektronik 10. sınıf ögrencisiyim haftaya devre kurup direnç ölçmekten sözlü olacaz ama ben devre kuramıyorum kurulu devrede ölcüm yaparım ancak devre kuramadıgım icin olmuyor acil yardım lütfen

Orijinalden alıntı: CoDeYs

Arkadaslar ben meslek lisesi elektrik elektronik 10. sınıf ögrencisiyim haftaya devre kurup direnç ölçmekten sözlü olacaz ama ben devre kuramıyorum kurulu devrede ölcüm yaparım ancak devre kuramadıgım icin olmuyor acil yardım lütfen

Dostum nasıl bir devre kuracaksın ?

Deney bordunda bağlantılar şu şekildedir.

Yollar belli şemaya göre bunları yerleştireceksin. Bir devrenin resmini upload et bakalım yardımcı olurum sana

•  Breadboard ile nasıl devre kurulur

Bizim breadboardlar bu sekilde devre dedigim yani direnc ölcümü yapacagız o sekilde devre fark etmiyo nasıl kurarsan kur ama ögrenmedikten sonra ölçmeyi bilsen ne olur sen bana dirençleri nasıl baglıyacayım konusunanda yardım et seri yada paralel fark etmez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoDeYs -- 21 Ekim 2012; 14:21:03 >
    +++++<atlama>+++++
    - - - - - <atlama>- - - - -
    Harfli bölüm ise aşağı doğru paraleldir.
    Yan kısımlara harf koymalarının nedeni sırasını belirlemektir.
    J A B C D E F
    I A B C D E F
    H A B C D E F
    G A B C D E F
    F A B C D E F

Eline 5 tane 470Ohm , 5 LED al.Sürekli breadboard üzerinde yakmaya çalış.Ben o şekilde öğrenmiştim.
    Ryzen2600 - MSI B450M Gaming Plus - Sapphire R9 280 Dual-X - Gskill 2x8GB 3200Mhz -WD SN550 500GB NVMe SSD - Sandisk 128GB Standart SSD - Seagate Barracuda 1TB - Cooler Master RC 690 II-GX650W +80
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeLLoNeLy

+- kısımları
    +++++
    - - - - - şeklinde yani sağa doğru birleşik.(Paralel.) Bunları besleme olarak kullanırsın.Besleme yetmezse aradaki boşluklara tel atarsın.
    +++++<atlama>+++++
    - - - - - <atlama>- - - - -
    Harfli bölüm ise aşağı doğru paraleldir.
    Yan kısımlara harf koymalarının nedeni sırasını belirlemektir.
    J A B C D E F
    I A B C D E F
    H A B C D E F
    G A B C D E F
    F A B C D E F

Eline 5 tane 470Ohm , 5 LED al.Sürekli breadboard üzerinde yakmaya çalış.Ben o şekilde öğrenmiştim.

Yazılanları uygula.Breadboardı tamamen anlamış olursun.

Dilimde Şarkıların Gündüz Gece!

• Aynen dendiği gibi orta kısım dikey olarak aşağa doğru kısa devre üst ve alt ise sağ-sol yönde.Derdin direnç ölçmek olsun bu arada bütün hayat boyunca

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

resimde seri ve paralel bağlamayı göstermeye çalıştım
    maviyle çizdiklerim direnç, en solda kırmızı ile çizdiğim şeritler ise breadboard'un iç yapısı diyebiliriz. sözlünde başarılar dilerim.

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alis4 -- 22 Ekim 2012; 2:39:22 >

Orijinalden alıntı: alis4

resimde seri ve paralel bağlamayı göstermeye çalıştım
    maviyle çizdiklerim direnç, en solda kırmızı ile çizdiğim şeritler ise breadboard'un iç yapısı diyebiliriz. sözlünde başarılar dilerim.

edit:imla

arkadasım sözlüm bitti ama baya güzel acıkladın simdi aklıma kazındı eyvallah Herkese tesekkürler tekrar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.