Şimdi Ara

Bozulmayan Flaşh disk almayı düşnüyorum en saglamı hangi markadır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çok önemli verilerim için(kaybetmeyi göze alamayacagım)bir flash disk alıp flaşh da saklamayı düşünüyorum ama kolay kolay bozulmayan uzun süre içindeki veriyi saklayabilen iyi bir flaş disk istiyorum önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim

• Kingston DT2 Plus Migo şimdiye kadar gördüğüm en sağlam ve en hızlı flash bellektir. Bulabilirsen kaçırma. Sürgülü flashlardan uzak dur.
  • HAKLISINIZ SÜRGÜLÜLER KISA ZAMANDA BOZULABİLİYOR LİNK VEREBİLİRMİSİNİZ ACABA
  • Yazdıklarınızdan sadece yedekleme yapacağınızı ve sürekli günlük kullanmayacağınızı anlıyorum. Madem verileriniz sizin için çok önemli bu iş için kesinlikle tek flash belleğe güvenmeyin. Sonuçta 20-30 lira daha verip 2 tane bellek alın ve çift yedekle çalışın. Sandisk veya Adata gibi firmaların ürünlerini kullanın ve mutlaka mağazadan alın. Sağdan soldan alınan belleklerin sahte olma ihtimali çok yüksektir. Adı sanı duyulmamış çin ürünlerinden uzak durun ,birkaç ay içinde bozulacaktır.

Eğer verileriniz uygunsa kendinize mail atın bu şekilde de kaybolmasını önleyebilirsiniz. Verbatim Metal Azo olan cd veya dvdlerini de bu tarz işlerde kullanabilirsiniz. Güneş ışığı , nem ve ısı girmeyen almayan yerde , mesela çekmece de saklayın.

Kolay gelsin.

• aynı zamanda günlük kullanımlar ve fotograf ve videolarımı saklamak için düşünüyorum yıllarca içindeki veriyi saklayabilecek bir flas disk arıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan355

aynı zamanda günlük kullanımlar ve fotograf ve videolarımı saklamak için düşünüyorum yıllarca içindeki veriyi saklayabilecek bir flas disk arıyorum

Bu dediğiniz şey mantık dışı. O kadar çok kullanacağınız bir ürün illaki ya bozulur, ya usb ucu kırılır , ya kaybedersiniz, ya cebinizde unutup çamaşır makinasında yıkarsınız, ya suya düşer ya çalınır ya virüs girer ve data kaybı olur daha yazayım mı

Alt tarafı 20 lira içi kendinizi üzmeyin . 2 tane usb bellek alıp birini sürekli kullanın. Ayda bir kere de 2. ye yedekleyin. 1. belleğin başına iş gelirse yeni bir tane alıp yine yedekli devam edersiniz.

• Çoğu ürün sağlam bana göre 2 senedir Sandisk sürgülü kullanıyorum taş gibi kullanan kişiye bağlı herşey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SerSeriZa.

Çoğu ürün sağlam bana göre 2 senedir Sandisk sürgülü kullanıyorum taş gibi kullanan kişiye bağlı herşey.

Kişiye bağlı konusunda size katılıyorum. En ii marka da olsa bozulma oranı var bunlarıni, biri az biri çok olsada sonuçta en iyiside olsa bu olasılık var. Şans +kullanım koşulları diyebiliriz belki..

Ben ADATA kullanıyorum, çok memnunum, öncesinde Kingston kullanmıştım, ondada bozulma vs olmadı..
  • Siz yine de Dvd ye yedekleme yapmayı ihmal etmeyin. Flash belleklerle virüs bulaşma olasılığı çok fazla oluyor. başka pc ye takmıycam dersiniz yarın mecbur kalırsınız virüs bulaşabilir.
  • marka olarak ben toshiba kullanıyorum ve oldukça memnunum.. bundan önce kingston kullanıyordum,2 defa bozuldu geri götürdüm sıfır olarak değiştirdiler, Allah'tan dosyaları yedeklemiştim.. bunların dışında ise kullanan arkadaşlarımın olduğu ve çok memnun oldukları western digital markasını öneriyorum
  • Western Digital flash bellek var mı?
  • bildiğim yok :) önce flash olarak kullandıklarımı belirttim ardından (bunların dışında) marka olarak wd iyidir dedim cümle eksik olmuş
    quote:

Orijinalden alıntı: cheetlack

Western Digital flash bellek var mı?
  • Bence bir DVD ye yedeklemen en güzeli olur.:)
  • Böyle bir flash bellek bulunursa bana da haber verin
  • corsair ler her ne kadar dayanıklı olsa da sizin bu yıllarca tanımınız sonrası biraz dayanıksız kalıyor.
  • konu baya eski ama yeni gördüm. cevap vereyim bari :)

flash disk uzun ömürlü olmuyor. kesinlikle tavsiye etmem. bugüne kadar çok flash disk elimden geldi geçti. hiç kullanmazsan ve sırf saklasan bile takıyorsun pc ye. biçimlendirme gerekiyor falan diyor. sinir bozucu.

dvd ve cd ler daha uzun ömürlü. isterse 50, 100 yıl geçsin hiç bir şey olmuyor.

verileri birkaç tane dvd ye yedekle. her birisine dvd kutusu al. evinin birkaç farklı yerine ve belki bir tanesi de başka bir mekanda olabilir. buralar da sakla.

bu verileri winrar da şifreleyerek sakla. direkt dvd yi bulan kullanamaz bu şekilde. winrar şifresi nette klasik şifrelerden oluşmasın. sadece senin bileceğin ve asla unutmayacağın şifre olmalı. !'^+^^+&/^bu özel karakterlerden de mutlaka kullan. en azından 15 karakter olsun. küçük, büyük harf, rakam, özel karakter içersin. dvd yi birisi bulacak da sonra uğraşacak kırmaya. imkansız.

hatta şifreli rarlı dosyayı bir tane daha şifreli rarlı dosyanın içine at. iki katmanlı koruma olsun. bu dosyalara ulaşmak imkansız hale gelir. yani verileri iç içe iki tane winrar şifreli dosya da arşivle.

harddisk, ssd alır saklarsın ama bunlar elektronik her türlü bozulabilir.

2000 senesinden beri cd, dvd kullanırım. halen eski verilere ulaşıyorum.

ayrıca dvd yi alırsın kendine ait bir tarlaya kazarsın 1 metre toprağı. bir kopya da orada durur. yani her zaman çözüm bulunur.

• Bozulmayan flash-cd yok ama benim sıralamam şu şekilde olurdu:

1)Kingston
    2)Toshiba
    3)Sony
    4)Sandisk
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-ED6D34AAB

Bozulmayan flash-cd yok ama benim sıralamam şu şekilde olurdu:

1)Kingston
    2)Toshiba
    3)Sony
    4)Sandisk
    merhabalar.

1995'den beri pc kullanıyorum. hep bozulan hard disk ve flash disk oldu.
    harici disklere de pek güvenim yok. 20 yıl sonraki depolama teknolojileri ne olacak bilemeyiz. ama 2000'lerin öncesin de cd sürücü vardı. 2020'deyiz dvd yazıcılar halen devam ediyor. dvd yazıcıların yerini başka teknolojiler alır ama dvd okuma teknolojisi de mutlaka olur.

1995 ve devamındaki cd ve dvd lerim hala çalışıyor.

tek gerekli olan şu:

dvd metal kasaları bilirsiniz. 100'lerce hazır dvd, cd koymak için ambalajları da var.
    cd çantası da olur ama üzerine ağırlık bindirmezseniz işe yarar.

bu ikisin de sakladım hep. halen çalışıyor. aile fotoğrafları, videolar, anılar vs bunları saklamak en iyi yol dvd artık.
    cd dekileri de dvd ye yazdırıyorsun.

çok çok önemli ise 2'şer tane de yedeğini yazdırırsın olur biter.

flash disk de önemli veri pek tutmuyorum. sd kartlar falan. kaç defa başıma geldi. card reader a sd kartı takıyorum. biçimlendir diyor. okumuyor. böyle kaç defa veri kaybı yaşadım.

en güvendiğim dvd ler şu anda. yazılıp silinebilir olanlar da geçici depolama.
    kalıcı depolama dvd-r ler de saklama işlemleri.

• ender123 kullanıcısına yanıt
    Doğru dersin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.