Şimdi Ara

Bozulan musluğu kiracı mı yaptırır ev sahibi mi? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
665
Cevap
9
Favori
132.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    adam tipim nasıl diye başlık açıyor. biz milyonlarca kiracıyı ilgilendiren başlık açınca gereksiz mi oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: radko

En kötü 300bin₺ ev kredisi çeksen en düşük faizli bankaya geri ödemesi 690 bin₺ ve bu faizler önümüzde ki 3,4 yıl boyunca düşmesi ekonomistler tarafından ön görülmüyor.
    Burada akrabalar devreye giriyor, iyi bir aileye, akrabaya sahipseniz bu para işinin çok büyük bir kısmını elden, faizsiz olarak çözmek en doğrusu. Krediler çok yüksek dediğiniz gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackLogic B kullanıcısına yanıt
    Sen o gönderdiğin yasayı kendin bile okumamisin..yada okuduğunu anlamamışsın.
    Velev ki haklısın diyelim ..
    İşte Halep işte Arsin..
    İşte Hendek işte Deve..

Bak ne güzel yasalarda senden yana imiş..
    Musluk arıza yapmış , aslan gibi yasa maddesi var , avukata ver noterden yetkiyi ( Avukatın kartviziti bile yeterli.. senin kimliğini isterler sadece.. 10 dk )
    Hiç etliye sütlüye karışma.. Nasılsa sen haklısın ya Avukat masraflarını da ev sahibi mecbur ödeyecek..

Sende buradan mahkeme sonucunu paylasacaksin Aslanlar gibi..

Bende Senden özür dileyecegim ..

Bak ikinci kez uzun açıklama yaptırdın bana.. Anladın Anladın . Anlamadın isen fazlada zorkamayacagim. Bu son .. Herkese de herşeyi öğretmeye yetisemem..

Bu arada kaf kalabalığı etme.. Netice ?

• Sonra neden kamyon yüküyle depozit alıyorlar diye ev sahiplerine kızıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NitroNos

Araba kiraladın şanzıman arızası çıktı kim sorumlu git rent a car şirketlerine anlat bu durumu.
    Senin gibi boş adamların firmasından alırsan başın ağrır çünkü rent a car kaskosu yoktur ama düzgün bir işletmeden alırsan başın ağrımaz. Belli ki çocuksun hiç kiralamamışsın:) Bu örnek kıyas kabul etmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maestro35

Sen o gönderdiğin yasayı kendin bile okumamisin..yada okuduğunu anlamamışsın.
    Velev ki haklısın diyelim ..
    İşte Halep işte Arsin..
    İşte Hendek işte Deve..

Bak ne güzel yasalarda senden yana imiş..
    Musluk arıza yapmış , aslan gibi yasa maddesi var , avukata ver noterden yetkiyi ( Avukatın kartviziti bile yeterli.. senin kimliğini isterler sadece.. 10 dk )
    Hiç etliye sütlüye karışma.. Nasılsa sen haklısın ya Avukat masraflarını da ev sahibi mecbur ödeyecek..

Sende buradan mahkeme sonucunu paylasacaksin Aslanlar gibi..

Bende Senden özür dileyecegim ..

Bak ikinci kez uzun açıklama yaptırdın bana.. Anladın Anladın . Anlamadın isen fazlada zorkamayacagim. Bu son .. Herkese de herşeyi öğretmeye yetisemem..

Bu arada kaf kalabalığı etme.. Netice ?
    Hasta falansın galiba bu olay benim başıma gelmedi ama ben de kiracıyım ve elektrik sigortaları yandığı için ev sahibine ödettim. Şimdi sırf sen istedin diye gidip musluğu mu kırayım ve sonra kendi kendine oldu diyeyim?
    Sen neden yapmıyorsun? Mahkemenin ev sahibini haklı bulacağını göstermek için.

• Araba kiralama gibi düşünün, kaza yaptınız (şimdi kasko diyeceksiniz) yada ufak çizikler, hasarlar oluştu.
    Aracı iade ederken her tarafını kontrol edip sizden imzalı teslim alınıyor.
    Hasarlar var ise veya Hgs kullanımı gibi şeyler varsa size tutarı fatura ediyorlar.
    Yani aracı kullanan öder diyor.

Ev içinde evi kiralarken herşey doğru düzgün sağlam ise sonradan oluşan veya 3-4 yıl geçtikten sonra oluşan hasarı kullanan yani kiracı öder.
    Kiracı kullanıyordu 4-5 yıl geçti diyelim kombi bozuldu ev sahibi mi?
    Hadi yeni kombi geldi 2 ay sonra dokunmatik ekranı bozuldu diyelim yine mi ev sahibi karşılar?
    Kiracı camı kırdı ev sahibi mi?
    Kiracı pimapenlerin kulplarını kırdı ev sahibi mi?
    veya kiracının çocukları olduğunu düşünelim oda kapılarında ki camı kırarsa gel ev sahibi camı taktır mı denir?

Sadece kültür meselesi ülkemizde örf ve adet olarak yıllardan beri gelen bazı alışkanlıklar olduğu için 21.yy düşüncesine göre ayak uydurmak doğruları söylemek biraz zor gelebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: teknogs

Araba kiralama gibi düşünün, kaza yaptınız (şimdi kasko diyeceksiniz) yada ufak çizikler, hasarlar oluştu.
    Aracı iade ederken her tarafını kontrol edip sizden imzalı teslim alınıyor.
    Hasarlar var ise veya Hgs kullanımı gibi şeyler varsa size tutarı fatura ediyorlar.
    Yani aracı kullanan öder diyor.

Ev içinde evi kiralarken herşey doğru düzgün sağlam ise sonradan oluşan veya 3-4 yıl geçtikten sonra oluşan hasarı kullanan yani kiracı öder.
    Kiracı kullanıyordu 4-5 yıl geçti diyelim kombi bozuldu ev sahibi mi?
    Hadi yeni kombi geldi 2 ay sonra dokunmatik ekranı bozuldu diyelim yine mi ev sahibi karşılar?
    Kiracı camı kırdı ev sahibi mi?
    Kiracı pimapenlerin kulplarını kırdı ev sahibi mi?
    veya kiracının çocukları olduğunu düşünelim oda kapılarında ki camı kırarsa gel ev sahibi camı taktır mı denir?

Sadece kültür meselesi ülkemizde örf ve adet olarak yıllardan beri gelen bazı alışkanlıklar olduğu için 21.yy düşüncesine göre ayak uydurmak doğruları söylemek biraz zor gelebilir.
    Afaki örnekler, kullanımdan dolayı bozulan eşyaları kiracı ödemez konunda da yeri vardır bunun çünkü onları kullanmak için zaten parasını ödüyor. Asıl ev sahibi oynak olmasa evi musluksuz, dolapsız verir ve çıkarken al götür der.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLogic -- 23 Mayıs 2019; 17:1:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackLogic

Afaki örnekler, kullanımdan dolayı bozulan eşyaları kiracı ödemez konunda da yeri vardır bunun çünkü onları kullanmak için zaten parasını ödüyor. Asıl ev sahibi oynak olmasa evi musluksuz, dolapsız verir ve çıkarken al götür der.

Alıntıları Göster
    Benim örneklerim afaki değil.
    O zaman araba kiralayın gidin duvara vurun beş kuruş para vermeyin.
    O zaman gidin ev kiralayın, mutfak dolaplarını kırın, banyo lavaboları kırın, duş başlıklarını veya klozet kapaklarını kırıp sonrada ev sahibini arayın yenisini talep edin.

Teşekkürler...

• BlackLogic B kullanıcısına yanıt
    Sen sözleşmeyi okumadan imza atan tiplerdensin sen devamlı musluğu değiştirmeye devam et bir tane kiracın inşallah seni zarara sokar amin.
  • rockandemir84 kullanıcısına yanıt
    Yapma böyle şeyler korkuyom bak. Yav git işine kardeşim telefonumun ekranı sana mesaj yazarken bozuldu sen ödeyeceksin dersin şimdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: system electronıc

Burada akrabalar devreye giriyor, iyi bir aileye, akrabaya sahipseniz bu para işinin çok büyük bir kısmını elden, faizsiz olarak çözmek en doğrusu. Krediler çok yüksek dediğiniz gibi.

Alıntıları Göster
    Bu devirde çok zengin değilse akrabanın bile böyle büyük borçlar vereceğini sanmıyorum. Verdiğiniz 10 ekmek size 5 sene sonra 5 ekmek olarak geri dönecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknogs

Benim örneklerim afaki değil.
    O zaman araba kiralayın gidin duvara vurun beş kuruş para vermeyin.
    O zaman gidin ev kiralayın, mutfak dolaplarını kırın, banyo lavaboları kırın, duş başlıklarını veya klozet kapaklarını kırıp sonrada ev sahibini arayın yenisini talep edin.

Teşekkürler...

Alıntıları Göster
    Önce türkçe okuduğunu anla ahhahaha
    kullanımdan dolayı bozulan

• quote:

Orijinalden alıntı: GhotSht

Yenisi al tak çıkarken sök yanında götür
    benim thermostatik banyo bataryası kullanıyorum. söküp hep yeni taşındığım eve götürdüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackLogic

Önce türkçe okuduğunu anla ahhahaha
    kullanımdan dolayı bozulan

Alıntıları Göster
    Adminleri kontrole çağırıyoruz!
  • 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt
    Bu devirde baban bile 10bin₺ borç vermez hangi akraba verecek 100-200bin₺ acaba,ailemizde,sabancı-koç-nihat özdemir yok ki.😃

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Borçlar kanunu madde 305 kiralananın nevi konusunda açık uçlu bir maddedir. Söz konusu kiralanan gayrimenkul olduğu için iş makinası, v.s. kapsamında incelenemez. Ayrıca hayatınız bedava oldu artık. Kira ödediğiniz için yakında evin tapusunu da isteyeceksiniz. Kapıyı kırın evsahibi, musluk bozulsun evsahibi, elektrik tesisatına sanayide dükkan muamelesi yapın ( Aynı anda 5 elektrik sobası v.s.) ev sahibi. Kiracı da oldum, evsahibiyimde. Ancak sırf böyle işler yüzünden artık Kiracım YOK. İnanılmaz rahatım. Bu arada öğrenci olarak kiracı olduğum dönemler dahil tüm ev sahiplerimden Allah razı olsun lafını duyarak ayrıldım.

• 5 yıldır kiracının oturduğu evin banyosundan aşağı katın banyosuna su sızıyorsa ve fayansın kırılıp tesisatın değişmesi gerekiyorsa bunu ev sahibi mi yaptırır kiracı mı ?

• sorulmadı kabul edıyorum bu soruyu cunku ev sahıbı evın ıhtıyaclarını karsılamak zorunda kı kıracı ıcın yasam alanı sunmalı dolayısıyla işleri ev sahıbı yapmalı, yapar.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.