Şimdi Ara

bozuk harici harddiskler, virüsler ve can sıkınıtısı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1) 2,5 " lik smartdisk harici harddiskim elektrik gitmesi sonucu çalışmamaya başladı.(daha öncede 2 kere başıma geldi sebebini bilmeden 2-3 hafta kenarda yattıktan sonra düzeldi. Şİmdi 1,5 aydır duruyor. hardiski yerel disk f olarak görüyor)

    2) bir mp3 player'ı bilgisayarıma taktım. içindeki klasörler uygulama olarak görülüyordu 188kb. klasörlere tıklayınca yeni pencerede açıyordu. ben müzikleri aldım sonra klasörden gizli klasörleri göster dedim zinhar kabul etmedi. neyse dedim müzikleri aldım dedim geçiçtirdim.(hayır dinliyon müzikleride ne oluyor)

    3) Daha önce verilerini yedeklediğim arkadaşımın harddiskini aldım seagate 3.5" 1 tb. Kendimle ilgili bölümleri aldım. lakin çalışırken bazı sıkıntılar yaşadı. olur böyle dedim.Gerekli verileri aldım. sonra kendisine geri verdim. Akşam hiddetli şekilde aradı ve bilgisayarında harddiskin çalışmadığını bilgisayarının kafayı yediğini söyledi.şimdi harddiski başka bir bilgisayarda takdığında görüyormuş. klasörleri uygulama olarak.Sanırım yakın zamanda o bilgisayardan da hayır gelmeyecek.

    şimdi sevgili yardımsever arkadaşlar

    * Benim 2.5" lik harddiske ne yapılabilir?

    * Arkadaşın 1 TB lık harddiske ne yapılabilir?

    * bilgisayarlara belli ki virüs bulaştı güncel nod32 hiç bi karın ağrısı bulamadı. BU virüs ne olacak?


    * EN ÖNEMLİSİ Arkadaşa şu an ulaşamadığı verilerine dair nasıl tesbit yapılacak? Tek yol formatsa bu arkadaşa arkadaşlık kaybedilmeden nasıl söylenecek?

    *o mp3 player'ı vereni ne yapacağız?


    İLGİNİZE VE CEVAPLARINIZA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adil berk -- 27 Aralık 2009; 0:56:32 >







  • Hocam sorunların çok can alıcı .

    İlk olarak kendi bilgisayarında bir virüs vs. bulaşmış olabilir.O virüsü güncel bir anti virüs ve ComboFix (spy) yardımıyla temizleyelim.HDD'n elektrik gitmesi sonucu bazı nedenlerden dolayı yanmış olabilir.Bilgisayarına taktığında tahminen okumuyordur.İyi bir servise vererek düzeltebilirsin.Kendi yapabileceğin iş değil tahminen.

    Senin bilgisayarından ürün kopyalama işlemi yapıldığı için arkadaşınada virüs bulaşmış olabilir.Onunda virüsü temizlemesi gerek.En iyisi HDD'yi biçimlendirmek ve Recovery ile dosyaları kurtarmak.

    MP3 sorununa gelince , orada uygulama olarak görmesi 2 türlü seçenekten kaynaklanır.Tahminen virüs ve bilgisayar seçimi.Virüsü sildikten sonra tekrar dene.Sağ tıklayıp birlikte seçten WMP ile çalmayı deneyin.

    İyi bir virüs programı derken KİS en iyi virüs programı bana göre.Fakat kasmayan bir program olarak Ad-aware'de güzel bir program bunlarla virüsü silmeyi deneyin.

    Arkadaşınızın HDD'sini KİS gibi iyi bir anti virüsle taratmayı unutmayın.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.