Şimdi Ara

Bozuk Ekran Görüntüsü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dün gece bilgisayarımı sorunsuz şekilde kullanıp kapattım, bugün 1-2 saat daha kullandım sonra facebookta bir video izlemeye çalıştığımda ekran görüntüsü bozulup 4-5 saniye sonra da bilgisayar dondu. Baştan başlattım düzeldi. Bi süre sonra tekrar aynı sorunla karşılaştım video izlemeye çalıştığımda. Flash ve java kaldırdım. Flash tekrar kurup video izlediğimde sorunla karşılaşmadım. Tekrar java kurduğumda bilgisayar yine dondu ve ekran tamamen karardı. 5-10 dk kapalı tutup açtım sorunsuz kullandım sonra yine bozuldu. Yeni windows yükledim(format atmadan eski windowsun üstüne) sorun değişmedi. Ekranın son hali 16 renkli zamanlardaki gibi ve mouse iki yerde görünüyo gibi programı kapat simge durumuna küçült gibi simgeler hiç görünmüyor. Sonuçta açıp bişeyler yapılabiliyor ekran görüntüsü de ekledim ancak resimde göründüğünden daha kötü ekran enine çizgiler abuk sabuk renk dönüşümleri var. Sorun ne olabilir tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler. Bozuk bilgisayarda da yazılabilirdi ancak başka bilgisayardan yazıyorum çünkü ekranın durumu gerçekten çok kötü. Yine de bir süre açmayıp tekrar açtığımda kısa süreliğine normal görünebiliyor ekran Donanımım;
    İşlemci:Intel core 2 quad q6600 2.4ghz
    Ram:2x1gb
    Ekran kartı:Nvidia 8800 gt 512 mb
    İşletim sistemi:Windows 7

Parçaları alalı 2,5 yıl oldu garantileri de geçti o yüzden kendi çabalarımla bişeyler yapmak istiyorum ya da bilgisayarcıya götürücem ama sorunun ne olduğunu bilmeden gidip kandırılmak istemiyorum.Şimdiden teşekkürler

Bozuk Ekran Görüntüsü

• windows a sil baştan format atin üstüne kurmayin.en güncel driveri ekran kartinin sitesinden indirip yükleyin.eğer ekranda gördüğünüz enine çizgiler ekran görüntüsü aldiginizda gözükmüyor ise monitörünüz arizalidir.
  • Şunu da ekliyim; sadece windowsta değil baştaki yazılarda(ram:,ekran kartı:, cd-dvd'den boot vs. gibi yazılar) da bu sorun oluyor.
  • Onu farkettiğimde monitörde problem olduğunu tahmin etmiştim ben de. Ama yine de ekran kartında da sorun var sanırım çünkü yine de ekran görüntüsünde görüldüğü gibi bozukluk var. Driverları güncellediğimde de sorun çözülmemişti. Format atıp sonucu tekrar yazarım. Ama problemi çözeceğini pek sanmıyorum çünkü hiç bir aşamada bozukluk gitmiyordu.
  • ewet sorun ekran kartı driverından banada olmuştu
  • Windows kurulumunda da devam ediyo aynı sorun. Driverdan olduğunu sanmıyorum. Sanırım monitörde sorun. Ama ekran kartında da bi sorun var
  • Sparkle'ın 8800gt'sini tavsiye etmem 3 kondansatör dışarıda kalıyor ve kasa iyi soğutmuyosa patlayabilir. Fanın soğuttuğu yerin dışındaki 3 kondansatör patlamış. Arada açılıp düzgün görüntü aldığım zamanlarda ya diğer kondansatörleri patlattım ya da zaten patlamışlardı chipsetin kafayı yemesine yardımcı oldum. Elektronikçiye gidip değiştirttik kondansatörleri ama chipsete de kafayı yedirtmişim açıp durarak bilgisayarı. Benzer sorunla karşılaşanlar olursa hiç zorlamayıp bi elektronikçide 5 liraya kondansatör değişimi yaptırsınlar. İş işten geçmişse bile chipsete flux sürülüp ısıtılarak yine de kurtarılabilirmiş ekran kartı. 135 liraya 9600gt buldum aldım. 8800gt'yi de kurtarabilirsem satmaya çalışıcam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.