Şimdi Ara

Ekran Kartım Bozuk Görüntü Veriyor Yardım! (Renksel Bozulmalar)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mrb arkadaşlar ben ekran kartını temizlerken fan'ını falan üflüyodum kasayı açıp işte neyse üfledim falan üstünden hiç bir dokunma yapmadan sonra pc yi çalıştırdığımda görüntü bu şekle geldi. Bu bir oyundan resim oyuna girince böyle oluyor görüntü, masaüstünde de aynı, resimlerde videolarda da şayet aynı. Masaüstünde her yenile yaptığımda farklı tür renksel bozulmalar oluyor refreshliyince düzeliyor. Aşağıda resim vereyim bir yardımcı olun sizce neden böyle oldu :S

Ekran kartım eski 6 yıllık kadar ama şu ana kadar hiç bir arıza çıkarmadı. Ati radeon 9600 series. Yardım bekliyorum..

Ekran Kartım Bozuk Görüntü Veriyor Yardım! (Renksel Bozulmalar)

• Fan dönüyormu?

GPU yada ramler ölmüş gibi duruyor açıkçası.
  • Fan çalışıyor gpu sıcaklığı normal. Ama görüntü hep bu şekilde. Masaüstündeyken çok bozulma yok ama bilhassa oyunlarda böyle.
  • Ekran kartını temizlerken kondansatörleri bozdunuz herhalde ya da agp çıkışları tam oturmadı kasayı açın tekrardan ekran kartını sökün kasaya montaj yerinden tutun kartı ve bakın koku geliyor mu ya da normalden farklı bir durum var mı üstündeki bağlantılarda sonra diş fırçası bulun ya da silgi. AGP kart çıkışı olan bölgeyi temizleyin tekrar takın. Büyük olasılıkla ekran kartı Ram gitti. Siz yine de iyice oturtun monitör bağlantılarından falan emin olun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terapi_triyaki -- 14 Mayıs 2011; 23:30:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: terapi_triyaki

Ekran kartını temizlerken kondansatörleri bozdunuz herhalde ya da agp çıkışları tam oturmadı kasayı açın tekrardan ekran kartını sökün kasaya montaj yerinden tutun kartı ve bakın koku geliyor mu ya da normalden farklı bir durum var mı üstündeki bağlantılarda sonra diş fırçası bulun ya da silgi. AGP kart çıkışı olan bölgeyi temizleyin tekrar takın. Büyük olasılıkla ekran kartı Ram gitti. Siz yine de iyice oturtun monitör bağlantılarından falan emin olun

Yerinden oynatmadım ekran kartını hiç üfledim sadece. Bilmiyorum ram dediğin ve ya kondansatör dediğin yerler nasıl bozulur. Üfledim sadece yani ne kadar kuvvetli üfleyebilirim ki. Dokunmadım bir şey yapmadım. Ama şöyle garip bi durum var masaüstündeyim mesela refreshledikçe o bozulmalar değişiyor altta üstte oluyor her yenilemede başka bir yerde bozulma oluyor, nasıl iş anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jermaine. -- 14 Mayıs 2011; 23:33:33 >

• Hocam siz dediğimi yapın kasayı açın. Ekran kartını çıkartın ve tekrar takın. Fan çalışıyor mu kontrol edin monitör ile vga kablosunu da iyi bir şekilde yapın
  • Fan altta kalıyor nasıl kontrol edicem onu göremiyorum orayı :D. Ayrıca fan çalışmasa pc kendi kendini kapatır bildiğim kadarıyla ki sıcaklığı normal yani 40 derece bişey açık değilken.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kartın yerine tam oturduğundan emin misin hocam?
  • buura35 sorununu halledebildin mi arkadaşım? 3 yıldır sapphire 4850 toxic kullanıyorum ve aynı sorun bende de var. oyuna girdikten sonra yeşil siyah karelenmeler oluyor sonra masaüstünde senin ki kadar olmasa bile bende de aynı bozulmalar var ve yenile deyince kayboluyor, tekrar başka bir yerde oluşuyor karelenmeler bozulmalar.

başka bir bilgisayarda denedim sonuç aynı. bende senin gibi fanı temizlerdim. ama nazikçe herhangi bir yere baskı yapmadan saç kurutucuyla tozları ayıklıyordum. fakat bu yüzden olduğunu zannetmiyorum.

yoksa
    bu ati kartlar pek üflenmeye gelmiyormu nedir anlamadım

çözüm bulamazsam 1-2 hafta içinde 6850 modellerinden birini almayı düşünüyorum.
  • bence o kartın vram yongaları yada işlemcisi pörtlemiş ve tek çare fırınlama ama düzelmesi garanti değil ayrıca sen yapamazsın bunu deneyimli birinin yapması gerekir.

ayrıca o fanıda kontrol et dedikleri gibi.
    "altta kalıyor nasıl göreyim" demişsin elini fana götür dönüyorsa anlarsın zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alito -- 15 Mayıs 2011; 21:26:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alito

bence o kartın vram yongaları yada işlemcisi pörtlemiş ve tek çare fırınlama ama düzelmesi garanti değil ayrıca sen yapamazsın bunu deneyimli birinin yapması gerekir.

ayrıca o fanıda kontrol et dedikleri gibi.
    "altta kalıyor nasıl göreyim" demişsin elini fana götür dönüyorsa anlarsın zaten

Fan çalışıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: Greenberet83

buura35 sorununu halledebildin mi arkadaşım? 3 yıldır sapphire 4850 toxic kullanıyorum ve aynı sorun bende de var. oyuna girdikten sonra yeşil siyah karelenmeler oluyor sonra masaüstünde senin ki kadar olmasa bile bende de aynı bozulmalar var ve yenile deyince kayboluyor, tekrar başka bir yerde oluşuyor karelenmeler bozulmalar.

başka bir bilgisayarda denedim sonuç aynı. bende senin gibi fanı temizlerdim. ama nazikçe herhangi bir yere baskı yapmadan saç kurutucuyla tozları ayıklıyordum. fakat bu yüzden olduğunu zannetmiyorum.

yoksa
    bu ati kartlar pek üflenmeye gelmiyormu nedir anlamadım

çözüm bulamazsam 1-2 hafta içinde 6850 modellerinden birini almayı düşünüyorum.

Hayır söktüm kartı temizledim herşeyi yaptım yerine de bi güzel oturttum ama sonuç hala aynı. Hiç bir düzelme yok, bilmiyorum neyi yandı artık. Senin nasıl oluştu bu sorun?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.