Şimdi Ara

Ekran Kartı Takıldığında Ekrana Görüntü Gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Yeni bir sistem topladım. Anakart, işlemci ve RAM ikinci el. Ekran kartı ve PSU sıfır. Şimdi ben ekran kartını çıkarttığım zaman ekrana görüntü geliyor, taktığım zaman görüntü gelmiyor. Sebebi nedir? Güç kaynağı resimde. Ekran kartı RX 560, işlemci I5 2400.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Up

• Güç kaynağı resmi yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2019daDHyekatilmak

Güç kaynağı resmi yok
    Hocam denedik sorun güç kaynağı değilmiş. Sorun büyük ihtimal anakartda. Çünkü aynı güç kaynağı ve aynı ekran kartıni başka bir sistemde denedim bir sıkıntı olmadı. Bios mu güncelleyim ne yapayım anlamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bios güncelleyin denemekte yarar var. Ayrıca anakartin ekran kartı slotunu hava ve yumuşak bir fırça ile temizleyin. Anakartı başka ekran kartı ile deneme fırsatıniz oldu mu?

• quote:

Hocam bios güncelleyin denemekte yarar var. Ayrıca anakartin ekran kartı slotunu hava ve yumuşak bir fırça ile temizleyin. Anakartı başka ekran kartı ile deneme fırsatıniz oldu mu?
    Hocam bu anakart hakkında İnternetten hiç bir doküman yokki nasıl guncelleyecegim?
    lenovo ıs6xm model bir anakart.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam önce slotun temiz olup olmadığını kontrol edin cep telefonunu kamerası ile zoom yapıp slot pinlerinde herhangi bir bozukluk var mı ona bakın ayrıca pinlerin arasında herhangi bir yabancı madde varsa temizleyin. ekran kartının hangi çıkışını kullanıyorsunuz? Herhangi bir çevirici ile görüntü almaya çalışıyorsaniz çevirici hangi tip?

• quote:

Hocam önce slotun temiz olup olmadığını kontrol edin cep telefonunu kamerası ile zoom yapıp slot pinlerinde herhangi bir bozukluk var mı ona bakın ayrıca pinlerin arasında herhangi bir yabancı madde varsa temizleyin. ekran kartının hangi çıkışını kullanıyorsunuz? Herhangi bir çevirici ile görüntü almaya çalışıyorsaniz çevirici hangi tip?
    Hocam slotu kontrol ettim de bir sıkıntı yok gibi görünüyor. Hdmi dan dvi çevirici kullanıyorum.

• Hocam başka ekran kartı ile görüntü alabiliyorsaniz eğer rx570i başka çıkıştan deneyin. Nedendir bilmiyorum ama bazen dp çıkışından görüntü vermeyen kart hdmidan veriyor ya da tam tersi. Ayrıca Hdmi dan vga ya çevirici ile görüntü vermeyen kart dp den vga ya çevirici ile görüntü verebiliyor. Rx580lerde x monitöre görüntü vermeyen kart başka monitörle sorunsuz çalışabiliyor. Slot çalışıyor ise böyle bir sorun olma ihrimalide var .

• quote:

Hocam başka ekran kartı ile görüntü alabiliyorsaniz eğer rx570i başka çıkıştan deneyin. Nedendir bilmiyorum ama bazen dp çıkışından görüntü vermeyen kart hdmidan veriyor ya da tam tersi. Ayrıca Hdmi dan vga ya çevirici ile görüntü vermeyen kart dp den vga ya çevirici ile görüntü verebiliyor. Rx580lerde x monitöre görüntü vermeyen kart başka monitörle sorunsuz çalışabiliyor. Slot çalışıyor ise böyle bir sorun olma ihrimalide var .
    Hocam bilgisayarci da denedik adam PCİ Express girişinde sıkıntı var dedi. Adam aldığım kişi de bu anakart da GTX 1060 kullanmış. Bu nasıl iş anlamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam eski sahibi kullanılmış olabilir ama şu anda herhangi bir ekran kart ile görüntü alamıyorsanız slot arizalidir herhalde. Onboard çıkıştan görüntü alındığına göre ram işlemci ile alakalı bir problem yok. Daha önce görüntü alamadığım 2 anakartta şöyle bir şey deneyip görüntü almıştım. İnce ve düz bir metali ram slotlarinda yavaşça gezdirerek statik elektriği aldıktan sonra anakartlar sorunsuz bir şekilde çalışmıştı tabi tesadüf mü yoksa işe yarayan bir yöntem mi bilmiyorum. Aynı şeyi ekran kartı slotu için deneyin ( tabi tüm güç bağlantılarını çıkarıp 4 5 dakika bekledikten sonra )
    Son olarak hiç bir şekilde sorun çözülmez ise ve kartı iade edemiyorsaniz yagsiz bir kontak sprey alıp anakarti temizleyip deneyin. Herhangi bir oksitlenme vs varsa sorun düzelecektir.

• quote:

Hocam eski sahibi kullanılmış olabilir ama şu anda herhangi bir ekran kart ile görüntü alamıyorsanız slot arizalidir herhalde. Onboard çıkıştan görüntü alındığına göre ram işlemci ile alakalı bir problem yok. Daha önce görüntü alamadığım 2 anakartta şöyle bir şey deneyip görüntü almıştım. İnce ve düz bir metali ram slotlarinda yavaşça gezdirerek statik elektriği aldıktan sonra anakartlar sorunsuz bir şekilde çalışmıştı tabi tesadüf mü yoksa işe yarayan bir yöntem mi bilmiyorum. Aynı şeyi ekran kartı slotu için deneyin ( tabi tüm güç bağlantılarını çıkarıp 4 5 dakika bekledikten sonra )
    Son olarak hiç bir şekilde sorun çözülmez ise ve kartı iade edemiyorsaniz yagsiz bir kontak sprey alıp anakarti temizleyip deneyin. Herhangi bir oksitlenme vs varsa sorun düzelecektir.
    Hocam get ile almıştım onun için de fazla kurcalamak istemiyorum iade edeceğim büyük ihtimalle.

• https://forum.donanimhaber.com/lutfen-yardim-ekran-kartini-takinca-monitore-goruntu-gelmiyor--39998689

Aynı sorun bi göz atın isterseniz. Geri verme imkânınız olması güzel tabi :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.