slm arkadaslar son 6 aydir artan boyun ve bas agrilardan sonra doktora gittim. boyun fitigi varmidir diye cekilen MR da 2 seviyede fitik tespit etti doktorlar.(C4-5 ve C5-6) sanirim meslek hastaligi bu, bilgisayar muhendisi olunca masa basinda saatlerce kaliyosun. tanidiklar araciligiyla gittigim 3 profosor de acilen ameliyat olmam gerektigini yoksa felc kalabilecegimi soylediler. tabiki bunu profosorlerden duymak insanin psikolojisini nasil etkiler tahmin edebilirsiniz. fizik tedaviyi de denedim. 10-12 seans surdu. maalesef pek birsonuc alamadim. firsat buldukca cevremdekilere varsa eger tecrubelerini soruyorum eger aranizda benzer tecrubeleri olan arkadaslar varsa ltfn tavsiyelerini beklerim tskler.
1990 senesinden beri iş için pc başındayım (günde bazen 6 saat,bazen 12 saat) yani tam 20 sene ve arkadaşlarımında bir çoğu aynı.baş ve boyun ağrılarından çok çektim ve boyun fıtığı olduğumu öğrendim.dairede 3,4 arkadaşta aynı benim gibi.fizik tedaviye ben gitmedim ama giden arkadaşlarda sonuç alamadılar.yapabildiğim kadarıyla kendimi korumaya çalışıyorum.sen prof. lara gittiğine ve ameliyat dediğine göre benden daha bilgilisindir mümkün olduğunca boyun ekzersizi yapıyorum,ağır kaldırmamaya çalışıyorum.banyo sonrası ıslak durmak,rüzgarlı yerde durmak çok berbat bi şekilde etkiliyor. iyice ilerlemiş olabilir ve .bence mümkünse izin,rapor bi şeyler al.en azından 1 ay süreyle pc yi bırak,ağır kaldırma,rüzgarda kalma.ağrılar geçecek mi gözlemle. (bu izinler beni çok rahatlatıyordu) kesin ameliyat olmalısın demeleri en son çare olmalı.bunu özel hastane doktorları söylediyse içime kurt düştü.özel hastanelerdeki gereksiz ameliyat artışları herkesin malumu.seni yanlış yönlendirmeyi,tedavini oyalamayı asla istemem.sonuçta buna uzman doktorlar karar vermeli ama sende iyice araştırıp emin olmalısın
oncelikle ilginize tskler. onceden ameliyat olmus arkadaslara konustum, sonuclardan cok memnun degiller anladigim kadariyla ozellikle platin takilanlar. zaten ameliyata cok sicak bakmiyordum bir de bu olumsuz yorumlar beni iyice tedirgen ediyor. fakat su son gunlerde agrilar iyice artti, insanin kafasi karisiyor. en cok rahatlatan tiraksiyon oluyor ama o da gecici. bakalim napcaz, insanin sosyal hayatini bile cok etkiliyor
ağır birşey kaldırma zor iş yapma boynunu sıcak tut kışın atkı vs gibi masaj da faydalı olur diye düşünüyorum çok geçmiş olsun inş. iyileşirsin
benzer sorunu ben de yasadim. C4-5 C5-6 ve C6-7 da olmak uzere 3 tane hernia teshisi konuldu. Ozellikle C5-6 seviyesindeki cok ilerlemis denildi. epey bir sure boyunluk taktim. artik sol kolumu kaldiramaz hale gelmsitim. cidden cok kotuydu hatirlamak bile istemiyor insan. Beraber calistigim doktor beyin tavsiyesi uzerine Nisantasinda birisine gittim. Kendisi Amerikada bir hastanede tamamlayici tip uzmani olarak calisiyormus, arada Istanbula geliyormus. aslinda dogrusunu isterseniz bir hemsire olarak, doktor bey tavsiye etmeseydi pek bu tarz ortodoks uygulamalarin disindaki yontemlere acik oldugumu soyleyemem. Doktor beyin bel fitigindan sorunlari vardi ve bu kisi sayesinde cok rahatladi. anlattigina gore vucudun kendi kendini iyilestirmesi soz konusuymus. valla tam nasil bir mekanizma ile calisyor anlamadim ama ne yalan soyliyeyim sikayetlerimin tamami gecti diyebilirim. beni en cok rahatsiz eden kolumdaki kuvvet kaybi gitti. parmaklarimdaki uyusmalarimda cok sukur gecti. nazar degecek diye de korkmuyor degilim hani laf aramizda tam burada herkeseden birer masallah rica etsem benden sonra kuzenimin komsusunu da bu kisiye yonlendirdik. Onun da migren ve boyun fitigi varmis. valla o da cok memnun kaldi. bana kesinlikle ortopedik bir boyun yastigi kullanmami ve kesinlikle yuzustu uyumamami tavsiye etti. ben de size aynisini tavsiye edeyim:) herkese saglik esenlikler dilerim:) saglik gibisi yok:)