Şimdi Ara

Boyumu nasıl uzatabilirim? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
390
Cevap
8
Favori
233.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CarMeena_ManiaC

    BEnimde Yas 16 Boy 175 kiLo 63 acaba uzayabiLirmiyim
    uzayabiLirsem tüm yzıLarı okudum denicem


    yaw denemeyin bişey ya...genlerde varsa uzarsınız zaten...lise hazırlığa gelene kadar sınıftaki bütün herkes benden uzundu...şimdi boyum 190...bunun yaşla falan alakası yok bazısı erken uzar bazısı geç...bazısı da uzamaz...genle alakalı yani...sen burda okuduğun herşeyi yapsan dahi ne kadar ekstra uzayabilirsin ki...o yüzden takılmayın bunlara...arkadaşların dediği gibi önemli olan kişiliktir...




  • Geçenlerde liseden arkadaşımı gördüm, 2 yıldır bitirdim liseyi. Çocukla herkes alay ederdi. Ufaklık falan derlerdi boyu kısa diye. Gördüğümde tanıyamadım arkadaşı benden daha uzundu (boyum 1.85).

    Kısaca 15 ila 19 yaş arasında arkadaşlar pek kasmayın kendinizi,dert etmeyin. Uzayacağı varsa kimse engel olamaz zaten boya. Uzamasa da pek fazla bir önemi yok zaten önemli olan aklın kısa kalmaması.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feat -- 28 Eylül 2006; 16:11:36 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: çinporseleni
    Ya bunun kısaltma versiyonu da varmı ciddi ciddi soruyorum. Geyiğe almayın


    boy kısalması olmaz heralde ama halter uzamasını önler en azından, ayrıca kemiklerin arasını biraz pekiştirdiği için belki 1-2 cm kısalma olabilir.

    quote:

    Orjinalden alıntı: XanTos

    + barfiks yapacak bir ortam yok basketbol da oynayamıyorum fazla başka bir yöntemi yok mu


    Xantos sen de
    barfiks demiri satılıyor, satın al. evde koridora felan uygun bi yere as, ayakların yere yetişmeyecek şekilde. bir de ayak ağırlıkları satılıyor onlardan da alsan iyi olur.
  • arkadaşlar boyu uzatan aktivite esnemektir... bunu yapan tek bir spor vardır. YÜZMEK. barfikste asılı kalmak spor deildir ama esnemek açısından faydalıdır.

    insanda boy üç kısımdan olusur. ayak tabanından kalça üstü bel hizasına kadar olan kısım. diğeri kalça kemiginden kafatası boşluğuna kadar olan kısım. ve kafatası. birinci kısım 4 bölümden oluşur. ayak bileğine kadar olan kısım. ayak bileğinden dize kadar olan kısım dizden kalçaya kadar olan kısım ve kalça. ikinci kısım 33 omurdan oluşur. kafatası tam kaynaştığı için tek bir kısım diyebiliriz.

    bir insanın boyu iki şey tarafından belirlenir.

    1.si gen

    2.si çevre

    birincisine yapacak pek birşey yoktur. ikincisi de beslenme ve aktivite den kaynaklanır. buradada çok örnegini gördügünüz üzere bütün çocuklar ebeyenlerden uzundur. bunun birinci sebebi ebeveynlerin bizim beslenme şartlarımızdan çok daha aşşağı beslenme şartlarına sahip olması 2.si aktivetelerden kaçmış olsması.

    peki aktivitelerle boy nasıl uzar.

    arkadaşlar bacak boyu için yapacak pek birşey yoktur. o tamamen genlerle belirlenmiştir. belki eklemler zorlanıp biraz açılabilir ama 5 mm. den fazlacada degildir. yani boyunu spor yaparak uzatmak isteyenler bacak boylarını uzatamazlar. bu çok kesindir.

    kafatasımız içinde yapacak çok birşey yoktur. Allahtan yok. uzun kafalı insanlar gerçekten komik olurdur.

    geriye tek bir şey kalıyor. omurlarımızı uzatmak. yani kalçayla kafamız arasındaki kısmı uzatabiliriz. bu da bol esneme hareketidir. sanıldığının aksine BASKETBOL LA olmaz. basketbolda hareket çift taraflıdır çünkü. zıplama hareketiyle omurlar açılır- geri yere düşme hareketi ile omurlar eski haline gelir. ( basketbolcuların uzun olması sadece uzunların oynatılmasından kaynaklanır. )

    yüzmede durum farklıdır hareket sürekli tek yönlüdür. (tabi doğru yüzme tekniginden bahsediyorum.) yüzme sporu ileriye doğru kendini çekmeden ibarettir. yani her kulaçta vücudun esnemeye devam eder. bunun sürekli tekrarlanmasında omurlar arası 0-3 mm. kadar açılır. buda toplamda sana 6-7 cm kadar boy verir. bacaklarının boyunda hiçbir değişim olmaz sadece gövde kısmı uzar. barfikste aynı şekilde tekrarlı ve yararlı bir şekilde yapıldığında bacak ve kalça ağırlığının omurlarının açılmasını sağlamaktadır. ancak barfiks yapıldıktan sonra gösterişli bir şekilde kendini yere atmaman gerekir. usulca ve yavaşca inki mikrometrelik açıklıklar eski haline dönmesin.

    elbette bununda bir sınırı vardır. 15 cm. fark yaratmaz. geri kalan kısmıda beslenme şeklidir. süt tabiki bunun yanında yumurta ve ceviz, yeşil taze sebzelerde birebir etkilidir. vücudumuzn her işlevinde görev alan proteinden bu dönem çok alınması faydalıdır. özellikle karaciğer.

    boyum 1.73 annem babam ve kardeşlerim 1.60 civarında. bende de uzun dönem kompleks yaptı. herkez uzun boylu olmak ister ama dünyada hiç bir şey standart deil. bizde öyle birileri boy yönünden zengin olur birileri akıl yönünden birileride talih veya para yönünden. bunlar uzatılabilir. bunlardan birini seçme şansımda olsaydı yine de boy arka sıralarda biryerlerde kalırdı heralde diyorum.

    bildiğim tek birşey varsa o da şudur. sen kendini sevmezsen başka kimse seni sevmez. o yüzden arkadaşlar herşey kendini kabul etmekle başlıyor. saygılar....




  • Discovery Channel'da boy uzatma olayından bahsediliyordu.Ameliyat'ın cüce kalan insanlar için yapıldığını, diğer insanlar içinde(belli bir yaş limiti var) hormon tedavisi uygulanabileceğini söylüyordu.


    Benim boyun 1.71.Bazen boyun biraz daha uzun olsa dediğim oluyor.Kardeşim bende 4 yaş küçük, boyu 1.80 civarı.Ve 2-3 ayda bir sürekli boy atıyor.Özel olarak yaptığı birşey yok.Yazın güneş altında dolaşır, denize girer.Basket, asılma türü şeyler yapmadı.Babamın boyu 1.76, annemde 1.60 küsür...Bir kuzenim 17-20 arasında 10cm'den fazla uzadı.20 yaşına geldiğinde boyu 1,85 civarı oldu.Bazı kişilerde boy uzaması 20 yaşına kadar sürebiliyormuş demekki..
  • sürebilio benim abimde şuan 19 yaşında geçen sene 183 ken şimdi 188

    bende 182 yim ama ben daha 16 oldum. gerçektende genlerle alakalı ama sporun ve beslenmenin büyük yararı var.bende eskiden yaşıtlarıma göre kısa kalıyodum ama basket ve iyi beslenme sayesinde şimdi standart bi boya ulaştım.her zaman spor yapın ve iyi beslenin sonrada uzamassanız bişey olmaz ama deneyin bence.
  • quote:

    Benim boyun 1.71.Bazen boyun biraz daha uzun olsa dediğim oluyor.Kardeşim bende 4 yaş küçük, boyu 1.80 civarı.Ve 2-3 ayda bir sürekli boy atıyor.Özel olarak yaptığı birşey yok.Yazın güneş altında dolaşır, denize girer.Basket, asılma türü şeyler yapmadı.Babamın boyu 1.76, annemde 1.60 küsür...Bir kuzenim 17-20 arasında 10cm'den fazla uzadı.20 yaşına geldiğinde boyu 1,85 civarı oldu.Bazı kişilerde boy uzaması 20 yaşına kadar sürebiliyormuş demekki..



    Benim boyum da 1.70 . Babam 1.70. Annem 1.60 . Ama kız kardeşim (bayan olmasına rağmen) 1.72 boyunda, benden uzun.

    İlginç olan da şu ben küçüklüğümden beri güneşte vakit geçiririm, her gün süt içerim. Son 10 yıldır düzenli yüzerim, boyum kısa olmasına rağmen en çok da basketbol oynarım. Kardeşim bunların hiçbirini yapmaz.

    Bence boy uzamasında genlerin etkisi %95 geri kalan %5 de çevre etkenleri.. Birşeyler yapılarak belki 1-2 cm uzar..
    Bir gözlemim de şu ergenlik çağına 'erken' girenlerin (genelde) boyları daha kısa kalıyor...




  • ya hic basketbol oynamadıgıma ve annemin, babamın boylarının 1.60 civarı olmasına ragmen benim boyun 1.82.acaip is yaw
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lofehli

    1ameliyat

    2hindistan da bir doktor balık yagıyla 15 cm uzatabiliyor

    3babanın boyundan -10 +10 dan azı veya fazlası saglıklı degildir diye duymuştum

    4bide anneyle ilgili bi muhabet vardı hatırlamıyom

    ben bizim sulaleden +10 um ne yapcam niye sağlıklı deil zararı ne yani?
  • +10 -10 muhabbeti gerçeği yansıtır değil.
  • arkadaşlar bu işin standartı nedir ya?
    ideal boy?
    türkiye ortalaması falan?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: --duhan--

    arkadaşlar bu işin standartı nedir ya?
    ideal boy?
    türkiye ortalaması falan?

    175 sınır diyolar
  • Benim gözlemlerime göre Türkiye'de insanlıarın boyu uzamakta.Tabi buna birçok etken var.



    Not: Avrupa'nın en uzun boylu ülkesi Hollanda.
  • üni. de saglık sosyolojisi diye bi dersimiz vardı. onda sosyo-ekonomik düzeyin sağlık standartlarına etkisi diye bir ödev hazırlamıştım. ödevi araştırırken bir kaç kaynakta şu şekilde yazıyordu. aynı şartlara sahip kişiler arasında cins,ırk,millet vb. şeyler farketmeksizin uzun boylular kısa boylulara oranla daha uzun ömürlüdürler... daha sonra üstüne gidemedim ama ilginenler araştırabilir.
  • demekki ben türkiye ortalamasının üstündeyim
  • Süt iç dostum zıpla birde
  • Yaş 19, boy 1.86. Gayet iyi diye düşünüyorum. Birkaç cm daha uzarım zaten..


    Birader 28 yaşında, boy 1.97. Ona yetişmeye çalışıyorum..
  • MASTURBASYON UN DA ZAARARI YOK AYRICA
  • quote:

    Orjinalden alıntı: anhedonia_sun

    MASTURBASYON UN DA ZAARARI YOK AYRICA

    o nerden çıktı??
  • érмαиρα¢


    imzan guselmiş birader..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.