Şimdi Ara

Böyle gidersem çok kilo alırım. Yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Biraz uzun oldu ama yardımcı olursanız..

Bilenler biliyordur seneye üniversite sınavına hazırlandığım için spora çok fazla gidemiyorum. 80 kilodan 70 kiloya düşmüştüm. Yağ oranımı %13 e falan çekmiştim. Artık S beden tişötler giyiyordum. Bütün gün evde durmak çok kötü ve bana göre değil. Şu an başla bir yerde kalıyorum sabahları 05.30-06.00 gibi kalkıp site içinde 1-1.5 saat koşmayı düşünüyorum. Evde barfiks-mekik-şınav devam ediyorum salondaki aletlerin yerini tutamaz hiçbiri ama 1 sene idare etmem gerekiyor. Bütün gün evde olunca sürekli canım bir şeyler yemek istiyor bende dayanamıyorum yiyorum yani bu 3-4 tane kremalı bisküvi olsa bile yememem gerek. Yiyeceksemde haftada bir gün. Beni akşam saatine kadar tutan şey peynirli omlet. 1 yemek kaşığından daha az zeytinyağına 2 veya 3 yumurta kırıp yapıyorum. Üstünese kaşar rendeliyorum. Öğlene kadar acıkmıyorum acıkırsamda salata yiyorum(haftanın iki günü ton balıklı oluyor) salataya hiç tuz atmıyorum. Çok az zeytinyağı ve limon. Benim kilo vermek için karbonhidratı ve şekeri minimuma getirmem gerekiyor galiba bunun yanında maksimum protein. Nasıl bir yemek listesi oluşturabilirim? Akşamları et-tavuk veya sebzelo yemek oluyor. Bana sabah kahvaltısı ve öğle yemeği lazım. Birde yulaf ezmesi ve lor peyniri almayı düşünüyorum. Yulaf ezmesi hangi marka almalıyım nasıl yemeliyim? Lor peynirini hiç böyle beyaz peynir gibi kutuda satan markete denk gelmedim. Protein ve yağ değerlerine bakmak için. Açıkta satılanlarda çok yağlı oluyormuş. Lor peynirini hangi marka almalıyım? Birde meyve konusu var. Yaz a geldik her yerde karpuz var. Karpuzu da haftada sadece bir gün mü yemem gerekiyor? Onun yerine diğer 6 gün hamgi meyveyi tüketebilirim? Biraz uzun oldu ama yardımcı olursanız çok sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Karpuzdan korkma, çoğunluğu su olduğundan kalorisi en düşük meyvelerdendir. Ama glisemik indeksi yüksek olduğundan dolayı yemekten sonra falan yani vücudun karbonhidrata ihtiyacı olmadığı zamanlarda yemek sakıncalı olur.

Ben şu sıralar kahvaltıda 100 gr lor + 1i tam olmak üzere 5 yumurta çırpıp dibini zeytinyağı ile ıslatıp yağın fazlasını süzerek aldığım tavada pişirip yiyorum. Yanında da 6-8 siyah zeytin. Öğle yemeğimde de haşlanmış ya da ızgara tavuk göğsü ile 1 çorba kaşığı zeytinyağıyla harmanlanmış mevsim salatası. (genelde domates-salatalık-biber oluyor, sen keyfine göre mısır-havuç ve patates haricindeki sebzelerle harmanlayabilirsin)

Aynı şekilde tavuk yerine ızgara balık, hindi ya da yağsız dana eti yiyebilirsin.

Aslına bakarsan bu benim definisyon beslenmem, spor yapmayan biri 1 sene bu beslenmeyi yapamaz. Yapmasına da gerek yok zaten. Çok abartmadan haftada 2-3 kez meyve, dondurma, sütlü tatlı vs gibi düşük kalorili tatlılar yemende bir sakınca olmaz. Mesele ipin ucunu kaçırmamakta.

Her sabah 1-1.5 saat kardiyo yapman da overtraining olmana neden olur. Bunun yerinde haftada 3-4 kere 45-50 dakikalık tempolu yürüyüşler yapman hem metabolizmanı hızlandırır hem de kalori yakman dolayısıyla yağlanmanı engeller/güçleştirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor06 -- 20 Haziran 2013; 16:37:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

Karpuzdan korkma, çoğunluğu su olduğundan kalorisi en düşük meyvelerdendir. Ama glisemik indeksi yüksek olduğundan dolayı yemekten sonra falan yani vücudun karbonhidrata ihtiyacı olmadığı zamanlarda yemek sakıncalı olur.

Ben şu sıralar kahvaltıda 100 gr lor + 1i tam olmak üzere 5 yumurta çırpıp dibini zeytinyağı ile ıslatıp yağın fazlasını süzerek aldığım tavada pişirip yiyorum. Yanında da 6-8 siyah zeytin. Öğle yemeğimde de haşlanmış ya da ızgara tavuk göğsü ile 1 çorba kaşığı zeytinyağıyla harmanlanmış mevsim salatası. (genelde domates-salatalık-biber oluyor, sen keyfine göre mısır-havuç ve patates haricindeki sebzelerle harmanlayabilirsin)

Aynı şekilde tavuk yerine ızgara balık, hindi ya da yağsız dana eti yiyebilirsin.

Aslına bakarsan bu benim definisyon beslenmem, spor yapmayan biri 1 sene bu beslenmeyi yapamaz. Yapmasına da gerek yok zaten. Çok abartmadan haftada 2-3 kez meyve, dondurma, sütlü tatlı vs gibi düşük kalorili tatlılar yemende bir sakınca olmaz. Mesele ipin ucunu kaçırmamakta.

Her sabah 1-1.5 saat kardiyo yapman da overtraining olmana neden olur. Bunun yerinde haftada 3-4 kere 45-50 dakikalık tempolu yürüyüşler yapman hem metabolizmanı hızlandırır hem de kalori yakman dolayısıyla yağlanmanı engeller/güçleştirir.

Hocam o zaman meyve olarak kayısı tercih etmek daha mantıklı galiba. Ya da elma.

Bir gün durup bir gün yürüyüş yapayım o zaman. Pazartesi-Çarşamba-Cuma-Pazar gibi mesela.

Birde lor peyniri hakkında hangi markayı öneriyorsun?

• Karpuzdan korkmana gerek yok dedim ya, alternatif aramak niye ? canın çektiğinde onları da yiyebilirsin tabi ek olarak.

Ben yörsan lor kullanıyorum. Yağ oranı %4-5 den düşük olan herhangi bir markayı tercih edebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

Karpuzdan korkmana gerek yok dedim ya, alternatif aramak niye ? canın çektiğinde onları da yiyebilirsin tabi ek olarak.

Ben yörsan lor kullanıyorum. Yağ oranı %4-5 den düşük olan herhangi bir markayı tercih edebilirsin

Tamam hocam yarın çıkıp bakayım yörsan veya başka bir markaya . Teşekkürler

• bim de teksut lor var yorsan bulamazsan buda idare eder. yulaf olarakda genelde herkes eti lifalif kullaniyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ADEBISI

bim de teksut lor var yorsan bulamazsan buda idare eder. yulaf olarakda genelde herkes eti lifalif kullaniyor

Hocam herkes yulafın içine bir şeyler karıştırıp yiyor. Tadı çok mu kötü? Süt ile karıştırdam corn flakes gibi falan?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12 Numara

quote:

bim de teksut lor var yorsan bulamazsan buda idare eder. yulaf olarakda genelde herkes eti lifalif kullaniyor

Hocam herkes yulafın içine bir şeyler karıştırıp yiyor. Tadı çok mu kötü? Süt ile karıştırdam corn flakes gibi falan?

light sutle olabilir. ben 100gr yulafi 5-6 bardak su ile yiyorum 1 kasik yulaf 1-2 yudum su zor gelebilir ama bu alistigim icin bana etki etmiyor ama kusabilirsin dikkat et :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 12 Numara

quote:

light sutle olabilir. ben 100gr yulafi 5-6 bardak su ile yiyorum 1 kasik yulaf 1-2 yudum su zor gelebilir ama bu alistigim icin bana etki etmiyor ama kusabilirsin dikkat et :)

O kadar kötü yani

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.