Şimdi Ara

Böyle durumlarda ne cevap veriyorsunuz (Büyüklerle Selamlaşma).

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • En çok kafamı karıştıran şeylerden biri bu en sonuna konusunu açma fırsatı bulabildim. Örnek üzerinden söyliyim mesela geçen gün ders boştu son 5 dakka kala tuvalete gittim bedenci ellerini yıkıyordu beni görünce ''ooo julimezarım naber'' dedi bende ''iyiyim hocam'' dedim. O arada biraz sessizlik oldu. Benimde sormam gerekiyordu ama nasıl soracaktım bilmediğimden soramadım. 3-4 saniye sonra ''ilk sen çıktın bakıyorum'' dedi '' ders boştu gitti herkes '' dedim birşey demeden çıktı.

Yada bu gün bisikletle biraz hızlı kırtasiyeye gidiyordum bizim kahveci abi (30-35 yaşlarında) ''julimezar naber ya'' dedi ''iyi abi sen nabıyon'' dedim ama böyle söylerken birşeyler eksik kalmış gibi garip hissettim.

Özellikle hocaya cevap verirken ne demeliyimdim ? İyiyim hocam siz deseydim garip kaçarmıydı ?

• Yokmu yardım edebilecek kimse ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Julimezar

En çok kafamı karıştıran şeylerden biri bu en sonuna konusunu açma fırsatı bulabildim. Örnek üzerinden söyliyim mesela geçen gün ders boştu son 5 dakka kala tuvalete gittim bedenci ellerini yıkıyordu beni görünce ''ooo julimezarım naber'' dedi bende ''iyiyim hocam'' dedim. O arada biraz sessizlik oldu. Benimde sormam gerekiyordu ama nasıl soracaktım bilmediğimden soramadım. 3-4 saniye sonra ''ilk sen çıktın bakıyorum'' dedi '' ders boştu gitti herkes '' dedim birşey demeden çıktı.

Yada bu gün bisikletle biraz hızlı kırtasiyeye gidiyordum bizim kahveci abi (30-35 yaşlarında) ''julimezar naber ya'' dedi ''iyi abi sen nabıyon'' dedim ama böyle söylerken birşeyler eksik kalmış gibi garip hissettim.

Özellikle hocaya cevap verirken ne demeliyimdim ? İyiyim hocam siz deseydim garip kaçarmıydı ?

Nasilsin derse 'iyiyim hocam siz nasilsiniz'.naber yada napiyon derse mecburen 'iyiyim hocam siz' demen yeterli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yalnız değilsin dostum...

• Hah işte ''siz nasılsınız'' derken öyle bir ciddilik akıyorki söyleyemedim. Hoca samimice naber julimezarım diyince.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Julimezar

Hah işte ''siz nasılsınız'' derken öyle bir ciddilik akıyorki söyleyemedim. Hoca samimice naber julimezarım diyince.

Naber derse iyiyim hocam siz iste nasilsiniz dersen biraz garip kaçar tecrübeyle sabit. Bu konuya bende kafa yordum :D en iyisi boyle

• Ben genelde iyiyim hocam sizi sormali derim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öyle diyen adama samimiyse iyiyim hoca senden naber diyeceksin abartmadan.Hocam vs demesende olur saygısızlık falan yapmış olmazsın.Nihayetinde oda insan sende insansın sıradanız hepimiz makam mevkiyi aş çok takıyorsun.

• "iyiyim hocam sizi sormalı" kalıbını dene bi dahakine

• Ictenlik ve guleryuz sorununu cozecektir duygunu tahmin edebiliyorum. Hayat nasil gidiyor veya Allah iyiliktrn ayirmasin gibi ekleme yapabilirsin

• "Iyiyim hocam nolsun sizi sormali" demen gayet uygundur. Yalniz tebessum et

• vazzap niga
  • samimilik var diyipte hocana hal hatır sormaman daha saçma sen nabıyon de yinede sor çünkü sormaman daha büyük saygısızlık
  • Iyidir hocam sizi sormali derim genelde gayet samimi bence

• bu tür şeyler kişinin karakteriyle de ilgili aslında. kimisi hocayla hemen muhabbeti kurar , espri falan akar gider konuşma. ama ben de hocalarla ve karşı cinsle kolay kolay muhabbet kuramıyorum. insanın kişiliğiyle alakalı bi durum. değiştirmesi oldukça zor.
  • ben genelde naber laa toprağım diyorum hocaların hepsi bizim köyden
  • Sana okulda julimezar mı diyorlar kardeş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağolun iyiyim hocam siz nasılsınız diyebilirsin saygılı olun ama fazla da kasmayın siz de insansınız

• azıcık insanlarla merhabalaş geçer
  • Eyvallah hocam. Sen nassın?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.