Şimdi Ara

Boyle bir sistem olabilir mi??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun suredir, forumu takip ediyorum. Ev sinema sistemi (hazir) almaya karar vermistim. Fakat yazilanlari okuyunca hazir sistemlerin yanlis olacagini anladim (caylak olarak).

Simdi sorma istedigim soru su:

1) AVR almak istiyorum. Sanirim baslangic noktasinda:
    a) Yamaha RX-V361
    b) Sony DB-900
    c) Onkyo 304

Simdi, bunlardan biri dusundugum seyi gerceklestirebilir miyim:
    Yıllardır kullandıgım Sony RX-99 muzik setim var. Bunun cok saglam (oldugunu dusundugum) 5 yollu (100w) ve surround (70w) hoparlörleri var. Bunları anfide kullanabilir miyim? Ek olarak center hoparlör gerekecek. Sub ise yakın gelecekte diyelim. Aslinda daha iyi bir hoparlör sistemi dusunuyorum. Fakat butce ancak anfiye yetiyor. Ve zamanla tamamlamak istiyorum. Bu hoparlörler benim istegimi karşılar ise tabiki.

Yardımlarınız için simdiden tesekkurler...

• surround 70w derken sanırım bi-wire bağlantıdan bahsediyor tabiki sendeki kolonlar başlangıç için işini görecektir kolay gelsin...

Goruldugu gibi front ve arka hop.'leri kullanabilirim diye dusunuyorum.

AVR olarak yukarıda belirttigim 3 model icinde hangisini onerirsiniz. Oncelik sinema. Fakat muzikte de en az stereo setim kadar başarılı olmasını isterim. Butce yukarıdaki modellerden de gorulecegi uzere belli.

Bir de center hop. olarak ne onerirsiniz.

Ayrıca varsa onerilerini bekliyorum.

Sony bu işi diğerlerinden daha iyi yapacak hatta ilerde hoparlörlerini değiştirdiğinde sorun yaşamazsın.
    quote:

Orjinalden alıntı: exteme_01

SS-RX99 hoparlörler 8 ohm.
    Resmi de soyle birşey:

Goruldugu gibi front ve arka hop.'leri kullanabilirim diye dusunuyorum.

AVR olarak yukarıda belirttigim 3 model icinde hangisini onerirsiniz. Oncelik sinema. Fakat muzikte de en az stereo setim kadar başarılı olmasını isterim. Butce yukarıdaki modellerden de gorulecegi uzere belli.

Bir de center hop. olarak ne onerirsiniz.

Ayrıca varsa onerilerini bekliyorum.
    Deftec BP10 -Def Tech.CLR2000-Def Tech.BP2x-Def Tech. Sunfire HRS12 Sub.-PS3-DSMART-DIGITURK

• On merkez icin ne yapabiliriz?
  • Dostum Sony DB900 ü zamanınd aaldım ve geri verdim. Yamahanın 359 u var bende (361 daha üst bir model) onunla kıyaslayınca hep diyorum başkası begenebilir ama ses gücü ses rengi olarak bırak kıyaslamayı yanına bile yaklaşamaz. Şimdi itiraz edenler olaraktır ama birebir kullanıp test eden biri olarak kesinlikle ama kesinlikle Sony Anfilerinden uzak dur. Hele hele Qmax Diğital anfi modellerinden. Onun dışında Ümraniye media markette 500 milyondan 4000 YTL ye kadar farklı modellerde Onkyo, Harman Kordon ve Yamaha Anfileri dinledim. Emin ol Ses güçleri ve renkleri birbirinden inanılmaz güçlü farklı değil. bağlantı çeşitliliği ve ek özellikleri birbirinden farklılık arzediyor. 4000 ytl lik ürünlerin bağlantı çeşitliliği inanılaz fazla. HD'dan tut aklına gelecek her şey var. Ama ben bunların %90 ından fazlasını sahip olsamda kullanmam. Profesyonel kullanıcılar için ise vazgeçilmzdir bana lazım olmayan şeyler. O sebepten Senin kriter olarak alacağın şey sesin gücü gücünün yanında temiz ses ve en fazla kullanacağın özellikler. Ama bunların icinde asla ama asla bir Sony alternatif olarak bile yer almasın.

Umarım en güzelini en uygun fiyata alırsın. Ve Asla dinleyip kıyaslamadan almaman.

Kolay gelsin.

• sony amfi alcağına eski müzik sisteminin amfisi kalın yada hiç amfi alma boşa para harcama hangi arkadaş yamaha la sony karşılaştırabilirki yada onkyo la önüne gelen herşeyi yapan sony (tv,laptop;telefon,amfivb)ve müzikte yılların deneyimi yamaha ve onkyo bu noktada profesyonellik noktasına geçiş yapacaksın sony almazsan sony sadce üst serilerinde istenilen aranılan performansı veriri bunuda herkez bilir yani da serisi alcaksan bişe diyemem ama bütçe dediğine göre alamazsın yamaha daha hard bi amfidir daha canlı çalan ama onkyo da oturaklı bass ve tis ses karışımında taviz vermeyen bi firma bnece yamah kabinlerini fazla zorlar onkyo daha mantıklı tabiki sadce senin sistemin için eğer dinleme şansın varsa git dinle spnra ben çok büyük bi hata yapmışım deme
    Bu Araba Bu Fiyat Eder Mi?
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi yazılanları okuyunca aklım iyice karıştı diyebilirim.

Peki sony'i eledik diyelim. Geriye Onkyo ve Yamaha kaldı. Denizli'de oldugumdan, bu aletleri deneme sansım maalesef yok. Okuduklarımdan sonra onkyo 304 ve yamaha 361'i aynı kefede tartabiliriz diye dusunuyorum. Spder nickli bir arkadas yamahayı 450 ytl'ye cektiklerini soyluyor. Onkyo ise 690 ytl. Bu kadar farka deger mi diye sormadan once yamahanın da onceki fiyatının 650 ytl oldugunu ogrendim (ve halen bazı sitelerde bu fiyatta). Ikisinden birini taksitle almayı planlıyorum. Onerdiginiz bir site ya da bir firma var mı?

Cok soru soruyorum farkındayım, fakat sormadan da ogrenilimiyor.

Frontlar icin oneriniz yok sanırım. Site icersinde gezinirken fiyat (bana gore uygun) Tannoy MXC ile karşılaştım: 85 ytl istiyorlar. İşimi gorur seklinde dusunuyorum. Ne dersiniz?

DVD player olarak ise PHILIPS DVP 5160/12:

Bunu secme nedenim, Divx okuması ve USB girişinin olması.

Yorumlarınıza ihtiyacım var arkadaslar...

• slm email lini aldım sana tavsiyem sony str-db 900 den uzak durman çünki cinema da yeterli ama müzikte 0 onkyo 304 sony ye göre çok daha prof dur ama ileride kolonlarını değiştireceğin için yamaha rx-v hem gücü daha yüksek hemde dsp modları ve müzikte onkyo ya nazaran biraz daha başarılı gibi duruyor onkyo tx-sr 304 fiyatının karşılığı bir receiver değil oysa yamaha 361 verdiğim rakkamları hakediyor denizlide olman taksitli seçeneğini ortadan kaldırıyor tabi bu benim mağazam için ama verdiğim rakkamlara nakit benim banka hesabıma havale edebilirsen sana gönderebilirim merkez hop. lere gelince elimde jamo e 6 serisi takım dan kalan bir center var onuda 75 ytl ye verebilirim çok soru sorman çok doğal seninde söylediğin gibi sorarak öğreneceksin doğrusuda bu yalnız tekrar söylüyorum ileride hop. lerini mutlaka değiştir ama receiver da yamaha yı tercih et nasılsa ileride kolonlarınıda değiştireceksin yeni kolon aldığında hiç değilse amfin hazır olur tekrar değiştirmek zorunda kalmazsın diye düşünüyorum bilmem yardımcı olabildimmi

• spidr, cok tesekkurler. pm attım sana. cevaplarsan sevinirim.

Philips dvd sanırım işimi gorecektir diye dusunuyorum.

Aklima simdide baglantı kısımları takıldı

Diyelim RX-V361'i aldık.

DVD'yi coax'dan bagladık.

Peki TV'yi nereye baglayacagız? DVD uzerinden scartla tv'ye mi? O zaman Receiver'i sadece ses amaclı mı kullanmış olacagım?

Benim TV Vestel Zeta Slim 100hz. 72 ekran. Scart girişi, S-VHS girişi ve Video girişi var. Ben simdi bunu nereye baglayacagim. Receiver uzerinde scart girişi/çıkış yok (cok mu cahilim acaba?).

Herkes HDMI ya da muadil giriş/çıkışı olan tv kullanmıyordur sanırım. Benim tv'ye benzer durumlarda nasıl baglıyorsunuz.

Ayrıca digiturku nereye baglamam gerekecek?

(Cidden zormuş bu işler )

Receivirin arkadan gorunusu :

• ben sonyden uzak durun fikrine katılmıyorum. es serilerini es geçmeyin (ki bir çok yerde es geçilmiyor zaten)
    sanırım bu anfinin görüntü iyileştirme özelliği yok.
    bu durumda televizyonun girişi önem kazanıyor.
    component giriş varsa anfinin component çıkışından (mavi kırmızı yeşil) tv'ye bağla.
    yoksa s-video
    o da yoksa video (sarı kablo)
    tüm bu bağlantılar salt görüntü aktarımı için.
    uydu (digitürk) ve dvd gibi aletlerin de çıkışına göre anfinin girişine bağla (yukarıdaki bağlama şekilleri kaliteye göre sıralanmıştır)
    sesleri ise ister istemez optik, coax ya da beyaz kırmızı kabloyla bağlayacaksın. şayet dvd de multı channel varsa dvd'yi ordan da bağlayabilirsin. (kalite artışı var mı optike göre bilmiyorum.)
    kısacası çözüm çok. ama görüntü ve sesi bir arada aynı kablodan aktarma şansın yok. Aktarmak için hdmi şart.
    Tavsiyeme gelince;
    Herşey bütçeye bağlı. Herkes hem müzikte hem filmde kaliteli ses arar. yüksek ses pek de önemli değildir. 361 başlamak için iyi bir anfi olabilir. fiyatı da güzel. benim tavsiyem ise kesinlikle 6+1 ya da 7+1 seçilmesi. onkyo 605+674 yamaha 661 sony 1200es başlangıç olarak düşünülmeli.
    kolay gelsin

• slm topiği yazan arkadaş 3 adet receiver belirtmiş bunların içindeki sony str-db 900 uzak dur dediğimiz model 900 için bunu yazımda belirttim ES modellerini nerden çıkarttın şimdi kimse ES modellerinden bahsetmiyorki arkadaşın verdiği rakkam 450 ytl yazılanları dikkatli oku
  • HTS-304 bunyesinde SR304 AVR barındırıyormuş. Bu da bir alternatif olabilir.

Aslında dinlemeden almakta yanlıs diye dusunuyorum. Stereo setimin sesleri harika, özellikle tis/tiz'ler mukemmel otesi. Alacagim / kuracagim sistemin seslerinin de en az stereo kadar basarili olması gerekli diye dusunuyorum. Yoksa hayal kırıklıgına ugrarım.

Bu sebebten, stereo setteki hoparlörleri kullanmak istemistim . Fakat dun farkettim ki, ön hoparlörler 8 ohm. Arka surrond'lar 16ohm (Bu ohm degerlerinden anlamıyorum sahsen, boyle bir link varsa (egitici) ve gonderirseniz sevinirim).

Bu durumda receiver kadar, hop'lerin de iyi olması gerekiyor. Yine donduk dolastık butceye geldik. Hepsini bir anda alamam. Ayrıca Hanım'la da kavga edecegiz sanırım. Gecenlerde Teknosa'da gel sana AVR nedir gostereyim diye gittim, buyuklugunden şikayet etti, bilirsiniz.... DB-900 gibi DVD kadar birşey istiyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.