Şimdi Ara

Böyle Bir Kariyere Sahip Biri Neden Cemaatçi Olur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orgeneral Akın Öztürk, 43 yıllık uçuş hizmeti boyunca F-16, F-4, F-5, F-104, F-100, EUROFIGHTER, JAS 39, T-38, T-37, KT-1T, T-33, T-34, T-41, SF-260, G550, GULF-IV, CIT-VII, CN-235, KC-135, A400M, E-7T, UH-1H, AS-532, T-129 ATAK ve HÜRKUŞ uçakları başta olmak üzere 30 farklı tipte 5800 saat uçuş gerçekleştirmiştir.

Orgeneral Akın Öztürk, Tülay Öztürk ile evli olup iki çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Hava Orgeneral Akın Öztürk, 21 Şubat 1952 tarihinde Gümüşhane Merkez’e bağlı Çamlıköy’de doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini Erzincan’da tamamlamış ve 1970 yılında girdiği Hava Harp Okulu’ndan 1973 yılında teğmen rütbesiyle mezun olmuştur.

1973-1975 yılları arasında 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığında jet pilotu eğitimini ve 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığında F-100 uçaklarında harbe hazırlık eğitimini tamamlamıştır.

1975-1981 yılları arasında 7’nci Ana Jet Üs 172 Filo Komutanlığında F-100 ve F-4 uçaklarında Kol Uçucusu olarak görev yapmış; 1981 yılında atandığı 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığında ise 1985 yılına kadar 111’inci Filo Komutanlığı Kol Uçucusu ve Üs Standardize ve Kıymetlendirme Kısım Amirliği görevlerinde bulunmuştur.

1985 yılında girdiği Hava Harp Akademisi’nden 1987 yılında mezun olmuştur. Kurmay Subay olarak atandığı 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığında 1989 yılına kadar Standardize ve Kıymetlendirme Subayı ve Filo Eğitim Subayı olarak görev yapmıştır.

1989 yılında F-16 uçağına geçiş yapmasının ardından 1989-1991 arasında 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı 141’inci Filo Harekât Subayı ve 1991-1993 yıllarında 141’inci Filo Komutanı olarak görev yapmıştır.

1993-1996 yıllarında Hava Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim Daire Başkanlığında Yurtdışı Kurs Plan Subaylığı ve takiben Uçuş Eğitim Şube Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. 1994-1995 yıllarında, NATO kapsamında icra edilen Uçuş Yasağı Harekâtı (Operation Deny Flight)’na Kıdemli Milli Temsilci olarak katılmıştır.

1996-1998 yıllarında Türk Silahlı Kuvvetleri Tel-Aviv Askeri Ataşesi olarak görev yapmış, 1998-2000 yılları arasında ise 6’ncı Ana Jet Üs Harekât Komutanlığı görevini üstlenmiştir.

2000 yılında Tuğgeneralliğe terfi ederek, 2002 yılına kadar Hava Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim Daire Başkanlığı görevini yürütmüştür. 2002 yılında 9’uncu Ana Jet Üs Komutanlığı görevine getirilmiştir. 5 Ağustos 2004 tarihinde Tümgeneralliğe terfi ederek sırasıyla 2’nci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığına, 30 Ağustos 2006’da 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığına, 30 Ağustos 2008’de Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı görevlerine atanmıştır.

2009 yılında Korgeneralliğe terfi ederek 2009-2011 yılları arasında 2’nci Hava Kuvveti Komutanlığı, 2011-2013 yılları arasında Hava Eğitim Komutanlığı görevlerinde bulunmuştur.

2013 Yüksek Askerî Şura Kararları ile Orgeneralliğe terfi ederek 22 Ağustos 2013 – 14 Ağustos 2015 tarihleri arasında 30’uncu Hava Kuvvetleri Komutanı olarak görev yapan Orgeneral Akın Öztürk, 2015 yılı Yüksek Askerî Şura kararları ile Yüksek Askerî Şura üyeliğine atanmıştır.

• Daha yüksek maaş daha yüksek rütbe daha çok ün istedikleri için olabilir veya bu Kariyere ulaşmasında onların etkisi vardır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oha lan dünyadaki bütün uçakları uçurabiliyor adam böyle bir general bir daha yetişmez bu ülkede
  • Cemaat = ABD.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkenin en üst rütbelerinde bulunan adamlar bunu yapan adamlar şimdi ise herşeylerini kaybedecekler hayat garip

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değildir belkide

• Böyle başarın olsa bu rütbede tayyip için tiyatrodan mesleğini onurunu gururunu ayaklar altına alıp vatana ihanetten yargılanmayı kabul edermiydin?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Askeri okula girdiğinde feto varmıydı oda var tabi...
    Karışık işler ,çıkarları vardır belki...Normalde Hava kuvvetlerine gelmemesi gereken bir general değil mi?Normalde emekli olup gidecekti...
  • Cemaatciler çok çalışkan zaten. kolejlerindeki verdikleri eğitimleri kimse tartışamıyordu
  • Cemaat mensuplari olduklari konuma onlardan onceki mensuplar sayesinde gelmekte .

• Eski gemelkurmay başkanı Yaşar büyükanıt da akpye anlaşmalı e muhtıra vermiş ve sonrasında göstermelik bir ifade verip geçmişti.

Emekli olunca hesap sormak yerine kendisine zırhlı mercedes verilmişti

• Ortaokul arkadaşlarımın birinin babası da tutuklandı, kurmay albaydı adam. Çocukla uzun süredir görüşmüyorum ama iyi biriydi, askeri okula da gitmişti sonradan. O da okuldan atılacak tabi şimdi.. İnanması çok zor geliyor, defalarca evlerine gittim adamla konuştum falan.. Çok iyi bir ailelerdi, gerçekten zor inanması

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TAKVA.

kesin izleyin.

• Şaka maka dünyada ki sayılı askeri havacılardan biri herif.

• quote:

Orijinalden alıntı: ürüng ayıg toyon

Askeri okula girdiğinde feto varmıydı oda var tabi...
    Karışık işler ,çıkarları vardır belki...Normalde Hava kuvvetlerine gelmemesi gereken bir general değil mi?Normalde emekli olup gidecekti...

Dostum ha askeriyeye girdikten sonra cemaate katılsın ha öncesinde katılsın bence bir fark yok. Çünkü böyle bir kariyere sahip birisin, 43 yıllık askeri hayatın var, emrinde binlerce asker yetiştirmişsin, onlarla samimi bağlar kurmuşsun (biyogrofisini okudum, askerlerine çok saygılı ve sevgili birisi) hala cemaattesin. Neredeyse dünyadaki bütün savaş uçaklarını/helikopterlerini kullanmışsın böyle biri önceden cemaatçi bile olsa bu kariyerden sonra benim cemaate ne ihtiyacım olabilir ki ? Diye düşünmesi lazım. Zaten bütün başarılara ulaşmışsın cemaat sana ne verebilir ki artık ? Sen bir askersin ve senelerdir almadığın eğitim kalmamış, nasıl cahilce kalkıp cemaate hizmet edersin aklım fikrim almıyor.

• cemaatçi olduğunu nerden biliyorsun ?

hatta darbeci olduğunu nerden biliyorsun?

yahu ilker başbuğ'a da engin alan'a da darbeci deyip içeri atmadınız mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: byabancı

quote:

Orijinalden alıntı: ürüng ayıg toyon

Askeri okula girdiğinde feto varmıydı oda var tabi...

Dostum ha askeriyeye girdikten sonra cemaate katılsın ha öncesinde katılsın bence bir fark yok. Çünkü böyle bir kariyere sahip birisin, 43 yıllık askeri hayatın var, emrinde binlerce asker yetiştirmişsin, onlarla samimi bağlar kurmuşsun (biyogrofisini okudum, askerlerine çok saygılı ve sevgili birisi) hala cemaattesin. Neredeyse dünyadaki bütün savaş uçaklarını/helikopterlerini kullanmışsın böyle biri önceden cemaatçi bile olsa bu kariyerden sonra benim cemaate ne ihtiyacım olabilir ki ? Diye düşünmesi lazım. Zaten bütün başarılara ulaşmışsın cemaat sana ne verebilir ki artık ? Sen bir askersin ve senelerdir almadığın eğitim kalmamış, nasıl cahilce kalkıp cemaate hizmet edersin aklım fikrim almıyor.

Tamam işte adam okul çağında iken feto ve kadroları varmıydı?Yoksa bu adam neden böyle bir şeye kalkıştı...?

Adamın darbeye teşebbüs etme girişimini birisi aktarsın buraya,tam olarak nasıldı.Benim kafa karıştı iyice...

Birde içeri alınan herkes suçlu değildir,daha sonra serbest bırakılanlar elbet olacaktır...

• CIA emrettiyse cemaatçide olurlar işidçide olurlar
  • Darbeye katılanların hepsi cemaatci değil zannımca. Öyle mi olmak zorunda yada?

• Gunah kecisi yapmak istiyorlar gibi geliyor baana. Lan saka maka orduda kimse kalmadi herkes gorevden alindi. Dis guclerden isteyen simdi istedigi herseyi yapar rahatkila ucaklari ucuracak kimse yok vs vs. Bence bu darbe degil Turkiyeyi sifirlama kumpasydi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.