Şimdi Ara

Boykot Hareketim & Bıraktığım Uygulamalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Zalimleri destekleyenlerin yazılımlarını ve uygulamalarını elimden geldiğince bırakıp alternatiflerine geçtim. Sizlere de belki rehber olur diye paylaşıyorum.

    Bu boykot hareketlerinde çoğu kimsenin düştüğü bir yanılgı var. O da "Hangi birini boykot edeceksin, benim almamam-kullanmamam neyi degistirecek" vs gibi düşünceler. Asagidaki haberde Starbucks, Coca Cola, Mc Donalds gibi firmalarin gordukleri etkiyi inceleyebilirsiniz.

    www.aa.com.tr
    Boykotun bilançosu: Küresel şirketler kaybediyor, top yerel üreticide
    https://www.aa.com.tr/tr/analiz/boykotun-bilancosu-kuresel-sirketler-kaybediyor-top-yerel-ureticide/3351159


    Unutmayın, bir şeyin tamamı bırakılamıyor (veya yapılamıyor) diye daha azı terk edilmez.

    1. Microsoft
    Tamamen bıraktım.

    Windows yerine Linux Mint'e geçtim ve tasarimini sevdiğim için aynı Macler gibi ayarladım.
    MS Office içinde Linux'un içinde gelen açık kaynak Libreoffice güzel bir çözüm.
    Birini aktif kullandigim iki outlook hesabımı tamamen kapattım.
    Xbox ve genel olarak oyunları bırakalı da zaten uzun zaman olmuştu.

    2. Google
    Kısmen bıraktım.

    Tarayıcı olarak zaten Brave kullanıyordum. Her ne kadar chromium altyapisi olsa da yerlesik reklam engelleyicisini sevdigim icin birakmadim. Youtube'da reklam ve reelsleri engelleyebiliyorum.

    Arama yerine Brave'in search motorunu ve zor aramalarım içinde Yandex'i kullaniyorum. Çok zorda kalırsam Google'a bakıyorum.

    Haritalar yerine Yandex Maps'e geçtim. Turkiyede navigasyon olarak Haritalardan daha iyi olduğunu bircok kez okumuştum zaten. Yerel isletmelere ve yorumlarına bakmam gerekirse o zaman Google search'den aratiyorum.

    Çeviriler yerine mobilde yandex çeviri, pc'de ise mate translate uzantısıni kullanıyorum. Alternatif olarak Deelpy'i de kullanılabilir.

    Gmail ve Drive'ı bırakmış değilim. Drive'da 100mb'den az verim mevcut. Gmail için K9 mail, thunderbird gibi arayuzler kullanilabilir. Mail altyapimiz yine Gmail oldugundan Google'in verilerimize ulasmasi %100 olmasa da bu programlarla bir ölçüde engellenebilir. Çünkü kendi app'ini kullanmamis olacagiz. Proton mail, Proton Drive, Mega, Yandex Disk, Lifebox gibi çözümlerde değerlendirilebilir.

    3. Gemini, Chatgpt, Grok
    Tamamen bıraktım.
    Sadece Deepseek kullanıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Dünya düzeni kapitalistlerin elinde boykot yapmanın bir sonucu yok.Attan iner eşşeğe binersin,eşşekten inip ata binersin.

    Gerçekten boykot yapmak istiyorsan şebekeden ayrı yaşayıp internet,televizyon,süpermarket vs...bunlardan uzak duracaksın.Kendin üretip kendin tüketeceksin.Yoksa gerisi tırıvırı senin yaptığın boykotta osuruktan teyyare boykotu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ua-87 -- 4 Ekim 2025; 11:17:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bırakmam.

    Geri planda kalanlar zaten liderin yerine geçemediği için geri planda. Kusura bakmasın kimse ama lider dururken kimse ikinciyi, üçüncüyü hatırlamaz.

    Ben pas geçeceğim. Microsoft da kullanıyorum, Xbox'ım da var, statükoya devam. Sisteme çark olmak şu an daha çok işime geliyor.

    Size başarılar!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________


    SAMSUNG Galaxy Note Fan Edition
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.