Şimdi Ara

boyatmak mı yoksa öyle bırakmak mı mantıklı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
12.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben hiçbir arabamı boyatmıyorum. Büyük hasar oluşana kadar...

- Tamponlarım maşpiyellerim çizik içinde. Ama biraz daha birikmesini bekliyorum.

- Kaputumda toplam 7 tane seken taş sebebiyle boya tıklaması var. Rötuş boya ile kapattım. Umrumda da değil.

- Tavanımda nasıl olduğunu bilmediğim pasta cila ile geçmeyecek derinlikte 25cm boyunda, kılcal bir çizik var. Rötuş ile kapattım.

- Aracın sağ tarafı ön çamurluktan arka çamurluğa kadar insanlıktan nasibini almamış biri tarafından çizildi. Aracın bagaj kısmına da boydan boya çizik atmış bu arkadaş... Bunları da rötuş boya ile kapattım.

- Jantlarda çizik var. Lastik değişimi için jantlar söküldükçe rötuş boya atıyorum.

Bunlar 2011 Subaru Legacy aracımda mevcut olanlar. Araç şu an 62.000km'de. 220-230.000km'ye kadar satmayı planlamıyorum.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Diğer araç 2010 Audi A3 Cabrio.

- Ön-Arka Tamponlarda çizikler, maşpiyellerde çizikler mevcut.

- Yanlış yere kriko atılmasından ötürü maşpiyel altında bir göçük var. Çaprazdan arabaya bakınca arabanın alt kısmında kalmasına rağmen gözüküyor.

- Çamurluk davlumbazlarından birinde golf topu kadar bir delik var. Duct tape candır... Duct tape'le yapıştırarak kapattım ve davlumbazla aynı renge boyadım.

- Nasıl olduğunu bilmediğim bir şekilde bagaj kapağının tam orta yerinde minik bir göçük var. Kaportanın açı yaptığı bir nokta olduğu için vakumlanamıyor. Öyle bıraktım.

Bu araç da bir bela çıkarmaza 220-230.000km'ye kadar kullanılır. Şu anda 64.000km'de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 13 Şubat 2013; 10:44:38 >

• kesinlikle yaptırırım.hem gözümü hemde psikolojimi çok bozuyor.aracımı 0 aldım aldıktan 2 ay sonra haliç köprüsünün halıcıoğlu ayağında ferrari sol önden vurdu.yaptırdım.Birisi sağ ön çamurluğu derince çizmiş.sol arkayı da geçende hanım rahatsızdı yetişeyim diye acilen otoparkdan çıkmaya çalışırken sağıma soluma park eden denyolar yüzünden arkamda park eden mitsu canterin stepnesine değidirip hafif göçerttim.topluca yaptırdım.ama resimlerinide aldım.daha öncede bir arkadaş bazıları ahal yazmış soluk, güneş yanığı, vuruk yada çürük alanen bakısmız arabanın orjinalliği ile övünüyor 2-3 bin tl de fazzla para isteyebiliyor.böyle bir ülke burası.
  • Aslında arabanın kondüsyonunu canlı tutmak adına boyatmalı ama ülkem piyasası ve kullanım alışkanlıkları malum uzun uzun yazmaya gerek yok, benimkindede ufak tefek boya işleri var arka tamponda önceki sahibinden kalan bozuk 1 tl büyüklüğünde nokta var ön tampona parktan geri geri çıkan biri dokundurmuş astarlı bır karışlık bölge var + taş izleri vs. havalar biraz düzelsin kozmetiğe sokmayı düşünüyorum ön tamponu boyatacak diğer ufak tefek yıpranmalarada parça boya yada rotus attırıp pasta cila boya koruma ile yaza başlamayı düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DOMIX -- 13 Şubat 2013; 14:32:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: safkanhyundaıcı

quote:

Orijinalden alıntı: djoz

quote:

Orijinalden alıntı: safkanhyundaıcı

forumdaşlarım çizik,taş izi yüzünde aracı boyatmak mı daha çok değer kaybettirir yoksa öyle bırakmak mı?

Aracın 1.000 liralık (tamir edilmiş) hasarı için değerinden de 1.000 lira indirim isteyenler var.. Toplamda zarar 2.000 liraya geliyor.. En iyisi vuruk gezmek..

Bende de bir sürü taş izleri, çizikler vs oluştu.. Metali görünürse rötuşlarım.. Yoksa önemsemem.. Şu an arka tamponum çatlak, marşpiyelim ezik, öyle geziyorum..

hocam bunların hepsi erada mı?

Siz "bunların hepsi" deyince moralim bozuldu bir an..
    Çok bişey yok bence.. Ufacık bir göçük, ufacık bir çatlak..

Hem böylesi daha iyi.. Artık arkama biri park ederken tamponuma dokunacak diye endişelenmiyorum.. Kafam rahat..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.