Şimdi Ara

Boya koruma seramik kaplama tavsiye (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
161
Cevap
7
Favori
200.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sonax 3 yıl garanti veriyor, her sene bir kere bakım yapıyorum diyor. Ancak sene içinde aracınızı yıkamaya götürmezseniz garanti dışı diyorlar. Sonaxta yaptıracak olanlar iyi araştırsın
  • Arkadaşlar seramik kaplamada işinizi şansa bırakmayın bu iş çok riskli olmaya başladı. Öyle ışıklı dükkanlara renkli reklamlara kanmayın. 1 şişe seramik şu anda kaliteli grup 400-800 arası değişiyor. Bana sorarsanız en kalitelileri 3m, carpro ckq3, hikari pro, ceramic pro, igl coatings gibi. Burada ustanızı iyi seçmeniz ve gerekirse başında durmanız lazım.

    Servislerde atılan seramik değil, bol ışıklı şaşalı dükkanlara çok ucuza yapılan işlerde kullanılan seramik değil. 3m 90ml seramik çıkarmış 500 lira. Adam bu şişeden 7 araba çıkarıyor. Bundan ne hayır gelir. Tamam 3m kullanıyor ama tek kat atıyor hiçbir işe yaramaz.

    Seramik kaplama ve pasta cila yaptıracaksanız sonaxmış zibartmış geçin artık o işler bitti. Bu işle kafayı sıyırmış adamları bulun. İnstada facede bakabilirsiniz, izmirde empode, musa öner ankarada, istanbulda detay garaj. bu adamlar bu işle kafayı kırmış adamlar. Fiyatları biraz fazla gibi görünebilir ama sıfır hata bir sonuç alırsınız ve arkasında dururlar. Geçti artık servislerin, zibartların devri kandırılmayın uyanık olun. Çok kötü dükkanlarda çok iyi işler çıkaran yerler var.

    Örnek: İzmir'dehttp://www.otokuaforizmir.com Empode Car Care diye geçiyor. Bakın dükkan resimlerine, bakın adresine Buca'da arka sokakta küçük bir yer. Ama gidin her türlü teçhizat herşeyin her malzemenin en kalitesilisi. Yani tekrar diyorum ışıklı dükkanlara aynalı reklamlara kanmayın arkadaşlar işini adam gibi yapan adamları bulun. Selametle...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karrizima -- 7 Ocak 2022; 11:16:26 >




  • Bursa - Eskişehir için butik hizmet veren kaliteli bir yer tavsiyesi olan var mı? Bekbarsnano Bursa nasıldır(burası da sanırım Sonax gibi Ziebart gibi bir yer anlamadım)
  • Karrizima K kullanıcısına yanıt
    Hocam Bursa'da bildiğin tavsiye edeceğin bir yer var mı?
  • Uzun bir araştırma sonucu seramik işini aracıma kendim yapmaya karar verdim. Pasta cila bugün yaptırdım + boya koruma da yaptılar. Bunun üzerinden biraz geçsin donanımlı bir şekilde kendim yapmaya karar verdim.
  • Liya Garage Olarak Sizlere Hizmet Vermekten Onur Duyarız.

    Araç seramik kaplama - detaylı temizlik - cam filmi - folyo kaplama

    0 535 565 89 61

    http://www.liyagarage.com/
  • Merhaba Go Garage olarak Ankara Eryamanda Hizmetinizdeyiz Sacc pro 2 yıl garantili seramik kaplama +motor temizliği tam kapsamlı boya koruma paketimiz 789 TL , sadece boya koruma paketimiz 350 TL dir. Seramik Kaplama işlemimiz 24 saat sürmektedir. Ayrıca boyasız Göçük Düzeltme işleriniz için resim göndererek fiyat alabilirsiniz ankaragogarage.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okanakpinar -- 4 Ekim 2018; 22:11:7 >
  • JookerTurk kullanıcısına yanıt
    Düşündüğünüzü uygulayabildiniz mi? Ben de boya koruma yaptırıp sonrasında seramiği kendim uygulamak istiyorum.
  • Boya koruma işlemi yaptırıp üzerine seramik atmayın. Kalıcı olmaz. Öncelikle kil uygulaması ardından demir tozu temizliği sonrasında silikon ihtiva etmeyen pasta sonrasında izopropil (İPA) ile kalan pasta ve diğer boya üzerindeki maddeleri temizleyerek sonrasında seramik kaplama yapılmalı. Silikonlu pasta asla kullanmayın. Pastadan sonra da cila yapıp seramik kaplayacağım demeyin sıkıntı yaşarsınız arkadaşlar.
  • SACC Pro 2 yıl Garantili Kristal Seramik Kaplama +Motor Temizliği +Tam Kapsamlı Boya Koruma Paketimiz 1600 yerine 800 TL, Boya Koruma Paketimiz 250 TL, SACC Pro, Megiuars markalı garantili ürünler kullanıyoruz. Ayrıca boyasız Göçük Düzeltme işleriniz icin WhatsApp üzerinden resim gondererek fiyat alabilirsiniz



    www.ankaragogarage.com

    03129390265
  • Bu sene yıllık izinde Türküyeye geldiğimde aksaray ilinde yeni açılmış bir işyeri gördüm big boss garage araştırdım çok metettiler gittim tanıştım aracima baktı abi çok fena çok fırça izi var dedi ama sorun yok hallederiz dedi âdam tâM kırık bildiğin sikintilı bir tane çizik bırakmadı arabada tabi araba da bi yerde ufak bi çizik kaldı içime sinmedi deyip arabayı vermedi sonuç olarak araba fevkalade seramik kaplama ise 5 ay oldu hala gram çizik yok bu arada adam tam bir çay hastası çay içmeden bırakmıyor her arabanın arka camına çay ile ilgili sözler yazıyor tam bir caykolik ayrıca işini çok iyi yapıyor aksaray iline yolu düşen olursa kesin ugrasin işiniz olsun olmaşın sizi tanışın tanimasin çay içmeden bırakmıyor çok mutevazi tam bir esnaf 😉😉😉
  • Arkadaşlar yorumlarınızın birçoğunu okudum. Seramik kaplamanın ne olduğunu bile bilmeyen uygulama merkezlerine giderseniz sonucun bu olması kaçınılmaz. Ziebartın da sonaxında seramik kaplaması yok ayrıca buda bir başka durum. Ahmet marka seramikler ile piyasanın anasını ağlattılar 2500tl yerine 250tl diye seramik olmaz. Seramik kaplamanın şişesi 750-800 lira iken bu fiyatlar imkansız. Ha pahalı yapan yer iyi mi yapıyor oda var. İyi araştırın işin ehli olan butik işletmelere yönelin.

    Seramik kaplama çizilmez diye bişey kesinlikle yok. Çizilir. Ama seramik tabakası çizilir sonrasında ince pasta ile alınabilir. Sizin boya ve vernik tabakanız zayıflamamış yani boyanız korunmuş olur.

    9H, 10H muhabbetine gelecek olursak oradaki H demek çelik zırh anlamına gelmiyor. Kurşun kalemin sertliğini bilener vardır. HB, 2Hb falan yazar. Oradaki serlik kurşun kalem ile çizilmekten bahseder. Çivi ile çizilmekten değil.

    Araç vernik yüzeyi 4-5H sertliğindedir. Bunu seramik ile (adam gibi bir seramik) birleştirdiğimizde 9H olur. Yani daha zor çizilir. Çizilmez diye bişey yok.

    Su itici özelliği piyasadaki hiçbir seramikte 6 ayı geçmez. Öldürsen geçmez neyle yıkarsan yıka. Kaldı ki seramik kaplamanın amacı su itmesi değildir.

    İşin Püf Noktası: Burası önemli. Seramik kaplama yaptıracağınız yere hangi marka ürün kullanacağını, tam şişe mi kullanacak ne yapacağını sorun. Ürünün MSDS raporunu görmek istediğinizi söyleyin. MSDS dediğinizde bön bön bakarsa hemen uzaklaşın ordan :D

    MSDS raporunda ürün içindeki seramik yüzdesi yazar. Piayasadaki hiçbir seramikte %5-15 üstüne çıkmaz bu oran. Daha onlarca dikkat etmeniz gereken şey var. Şimdi buradan marka uygulama merkezi vs vermek istemiyorum özelden yazarsanız dönerim.




  • Seramiği bilemicem ama cam filmini kesinlikle iyi markalarda yaptırın derim



    2009 da ziebartta yaptırdık ilk aracı alınca c180k

    Halen sıfır gibi ne atma ne bişey hiçbirşey yok
  • Seramik kaplamayı BMW Williams ta yaptırdım. Buna rağmen gerçek bir para tuzağı olduğunu düşünüyorum.
    Kurumsal firma olması nedeniyle müşteri memnuniyeti yüksek, 10 gün sonra garantiden yeniden kaplama yapılacak. Buna rağmen çok gereksiz bir işmiş.
  • Aracımı bayiden alalı 2,5 yıl oldu şuan elmas kaplama denilen kaplamayı yapmayı düşünüyorum.1300 fiyat verdiler tavsiye eder misiniz?
  • Aracımı bayiden alalı 2,5 yıl oldu şuan elmas kaplama denilen kaplamayı yapmayı düşünüyorum.1300 fiyat verdiler tavsiye eder misiniz?
  • worxy W kullanıcısına yanıt
    Elmas kaplama nedir, hangi markanın ürünüdür, bunu söylerseniz daha kolay yardımcı oluruz.Piyasadaki ürünler glass coating (cam koruma veya seramik kaplama) denilen bir korumadır.Kurşun kalemin çizme kabiliyetine göre h derecesi alır.Yüksek korumalar genelde 9 h dır.Piyasada 10 h a kadar olanları biliyorum fakat bunlar seramik kaplama olarak geçer.Firmalar değişik isim verebilir.Fakat seramik kaplama iyidir ve çok güzel uygulanırsa çok faydalıdır fakattt hiç biri kurşun geçirmez çizilmez değildir.Bunu söyleyen yalan söyler bence.Yoksa arabayı üreten firma bunu yapar çizilmez araba diye satar...
    Gelelim sorunun cevabına;
    Araçta yoğun çizik var ise ,öncelikle pasta yapılması sonra da seramik atılması gerekir.Fiyat aracı görmeden az çok denemez ama uygun diyebiliriz.Tabi ki kullanılacak pastadan tutun da işi yapacak ustanın kabiliyetine göre fiyat değişir.




  • Merhaba,

    Ben de sıfır araç alacağım kısmet olursa...Ankaradaki bayinin anlaşmalı olduğu yer seramik kaplama,oto koltuk koruma ve sürücü ve yolcu ve arka cam filmine 2.000 TL fiyat verdi.Sonaxta ben zaten senede bir nano yaptırıyordum mantıklı geldi yaptırdım umarım mantıklı bir iş yapmışımdır.
  • SHOSTKOVİCH kullanıcısına yanıt
    Saydığınız işlemlerdeki en önemli kısım seramik kaplama.Doğru bir şekilde yapılırsa sorun yok.Hayırlı olsun....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CC OTO GÜZELLİK MERKEZİ

    Saydığınız işlemlerdeki en önemli kısım seramik kaplama.Doğru bir şekilde yapılırsa sorun yok.Hayırlı olsun....
    Teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.