Şimdi Ara

...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik / pasta cila ]... (140. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.392
Cevap
63
Favori
909.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 138139140141142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Uzun zamandır bu bölümü takip ediyorum. Zaten de yaz geliyor, bir de benim gibi titiz birisi olunca insan iyice kurtlanmaya başlıyor.
    Geçen hafta öncelikle basınçlı yıkama makinesi aldım (Lavor Power 19). Şimdilik idare eder, işimi görüyor. Ama kışın Ankara gibi kirli, tozlu bir memlekette sadece makine ve foam lance ile pek iş görmüyor. El ile, sünger ile de geçmek gerekiyor.
    Bu hafta sonu da, iki aracı da yıkayıp iyice kuruttuktan sonra boyasının yıpranmış olduğunu düşündüğüm için (kılcal çizik) Skoda Fabia'ya öncelikle (Bauhaus'taki satış görevlisinin tavsiye ettiği üzere) ÇBS AUTOLINE BELCO-AQUA İNCE POLISH PASTA yaptım. Daha sonra ise (aslında bende daha önceden kalan Carpex Carnauba cila vardı ama yine Bauhaus'taki satış görevlisinin tavsiye ettiği üzere) Turtle Wax Platinum Series Precision Car Wax cila ile üzerini parlattım. Ayrıca Sonax Jant Temizleyici ile de janttaki kirleri fırçayla aldım.

...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taylan73505 -- 14 Mart 2010; 23:19:30 >

• Bu da uygulama sonrası tavandan ve bagaj kapağından birer görüntü...

• Daha sonra da Honda Civic'e sadece Turtle Wax Platinum Series Precision Car Wax yaptım.
    Tüm bunlar (1.gün 8 saat + ikinci gün 6 saat) 2 günümü aldı. Uygulama sonrası görüntüler...

• ...ve...

• ...son olarak.
    Tabii tüm bunları yağmurlu bir günde yaptığım için fotoğraflarda yeterli gün ışığı yoktu.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilk aşk

b akin kardeş eline sağlık uygulaman güzel olmuş .hangi ürünleri kullandın acaba

Megs. Glaze 7
    Colli. 915 Wax
  • Maşallah b.akın, eline sağlık, hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taylan73505 -- 14 Mart 2010; 23:48:12 >
  • saol sizinde ellerinize sağlık

• Teşekkürler.
  • arkadaşlar size birşey sorcam şimdi boya koruma yaptım ya aracıma glaze ve wax kılcal cizikler boya korumanın üstüne gelcek demi kil yaptığımızda eski boyamız geri gelcek
  • quote:

Orijinalden alıntı: b.akin

arkadaşlar size birşey sorcam şimdi boya koruma yaptım ya aracıma glaze ve wax kılcal cizikler boya korumanın üstüne gelcek demi kil yaptığımızda eski boyamız geri gelcek

aslında önce kil yapacaktın . istersen şimdilik uygulama yapma daha yeni yapmışsın . daha sonra kil yapar uygumaları tekrar geçersin
  • Arkadaşlar geçen gün bir dikkatsizlik sonucu otoparktan çıkarken arabanın teker üstü çizildi. Çizikler biraz derin bu çizikleri pasta cila ile kapatabilirmiyim önereceğiniz bir marka ürün olurmu. Ben internette bu ürünü gördüm işe yararmı sizce ?

Kapanmaz diyorsanız yıl sonuna doğru kaskodan yaptırayım diyorum çiziklerin yıl sonuna kadar durması bir sorun yaratırmı (paslanma vs gibi)

son olarak aracın parlaklığını artırmak için tavsiye edebileceğiniz bir cila markası varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fezalii -- 15 Mart 2010; 12:31:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fezalii

Arkadaşlar geçen gün bir dikkatsizlik sonucu otoparktan çıkarken arabanın teker üstü çizildi. Çizikler biraz derin bu çizikleri pasta cila ile kapatabilirmiyim önereceğiniz bir marka ürün olurmu. Ben internette bu ürünü gördüm işe yararmı sizce ?

Kapanmaz diyorsanız yıl sonuna doğru kaskodan yaptırayım diyorum çiziklerin yıl sonuna kadar durması bir sorun yaratırmı (paslanma vs gibi)

son olarak aracın parlaklığını artırmak için tavsiye edebileceğiniz bir cila markası varmı?

Çiziklere tırnak giriyorsa pasta ile olmaz o iş.. Uzman olduğum için değil, önceki sayfalarda bahsi geçtiği için söylüyorum.

Parlatma olayına gelince Meguiars Nxt 2.0 Wax yada aracınız zaten parlaksa Ultimate Quick Detailer ürünlerini tavsiye ederim.

• fezalili kardeş .o çiziği bir şekilde kapatırsın ama kaskonun auto kıng anlaşması mutlaka vardır . yılda 3 çizik kadar ücretsiz yapıyorlar . hiç uğraşma ver auto kıng e yaptır ücretsiz
  • Herkese merhabalar!
    Özellikle İrfan Bey ve diğer arkadaşlara verdikleri bilgiler için çoook teşekkür ederim. Bende uzun bir okuma va araştırma faslından sonra peşime arkadaşlarımı da takarak, araç temizlik-boya koruma işine girmeye karar verdim.

Bilenlerden ricam; polisher olarak aşağıdaki markalardan hangisini tavsiye edersiniz? Niçin? Ya da bu fiyata önereceğiniz başka bir marka var mı?

1. Kestrel DAS6 Meguiar's Power Kit (http://www.shinearama.co.uk/product.php?id=KES-DAS6KIT2)
    99,95 sterlin.
    2. Dodo Juice Buff Daddy Orbital Machine Polisher (http://www.shinearama.co.uk/product.php?id=DOD-DJBDOR5) 85,95 sterlin.
    3. ATT-180P Taşlama Polisaj Elektronik 1200 Watt (http://www.hepsiburada.com/attlas-att-180p-taslama-polisaj-elektronik-1200-wattkece-hediyeli/ProductDetails.aspx?productId=hrattlasatt180p&categoryId=452606 120 TL

Çook teşekkürler...

• irfan bey 3 sayfa once bir youtube linki vermistiniz.(meguiars boya koruma uygulamasi)

orda kil uygulamasi yapmiyorlar.

Degisik bir kagiti arabanin yuzeyine suruyorlardi. O islem amaci nedir? Polisajla yapilsa boyaya zarar vermez mi?
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi audioslave -- 17 Mart 2010; 1:35:52 >
  • şölyle bir sorum olacak.geçen yıl aldığım 2009 model bir focusum var,rengide fırtına grisi.renk koyu olduğundan temizliği zor oluyo ve kirlenmeside çok çabuk oluyo.özetlemem gerekirse,ben amatör olarak sonaxın konsantre oto şampuanını,ve hızlı cilasını aldım,hızlı cilayı henüz hiç uygulamadım gerçi etkisi nedir bilmiyorum.bunun yanı sıra meguiars water magnet ve suprime shıne bezlerini alıp kullandım.gerçekten yıkama ve kurulama sonrası arabam gayet iyi temizleniyo ve ışıl ışıl oluyo ama memleketimiz yol şartları malum toz toprak yıkadığınız gün acayip toz oluyo ve batıyo bukadar emek boşa gidiyo.sormak istediğim şu ki;bende polisaj makinesi falan yok en kolay yoldan yapmam gereken uygulamalar nelerdir,yani yıkama sonrası düzenli olarak uygulamam gereken bi bakım varmı temizlik için.bu wax atma ve uygulama işlerine uzağım şu an için ama kendi evimin garajında bende bu işlemleri yapmak isterim,bunun için almam gereken mazlemeler nelerdir önereceğiniz.arabamda boya korumada var bu arada.şimdiden teşekkürler.

• Kılcal çizikler için, yukarıdaki uygulamada gösterdiğim araçlarda, yine de tam olarak istediğim gibi bir sonuç alamadım. Bunun için ne önerirsiniz.
  • Konuyla ilgili tecrübeli ve bilgili arkadaşlar cevap verecektir elbet ama konuyu up tutmak ve beyin fırtınası olsun hesabı şahsi düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.

@ audioslave

Öncelikle senin malzemeler (meguiars) geldi mi? aracın makro çekimlerinde boya gayet iyi temizlenmiş duruyor. Boya atmalarının göze batmasının sebebi bu mu yoksa?:) Neyse şaka bir yana o şekil boya atmalarında 2 farklı dırım var bence..

Metal Aksam
    Plastik aksam

Sanırım kapı tutamaçları plastik.. ve o kısma boya yapılsa sırıtır gibime geliyor. Metal kısımlar ise boya kodu bulunup ufak rütuşlar yapılabilir bence. Yani Auto King'de falan kasko anlaşması varsa onlara bir danış derim.

@Taylan73505

Ellerine sağlık 2 gün baya uğraşmışsın.. Kılcal çizikleri gidermek için en iyi çözüm (amatör olarak) Auto Glym SRP.. önceki mesajlarda bulabileceğin tel nosu falan var. 30 TL.. Youtube da Auto Glym deyip aratırsan videolar bulursun hatta "ilk aşk" nickli arkadaş twingosunda uygulamıştı..

Kılcal çizikleri kapatmadan önce kil ile temizlemek bana daha mantıklı geliyor ayrıca bu tür durumlarda bazen 2-3 kat atman gerekebilir. Ayrıca SRP'yi ince bir kat olarak 2-3 kat atmak iyi olur. Sünger Pad yerine MF padleri tercih edebilirsin.

@Jacko_aj_s
    Topikte fazlasıyla bilgi ve tecrübe mevcut ancak arabanızda kılcal çizikler ve hareler yoksa, boya korumanız için cilalı şampuana yıkadıktan sonra hızlı cilayı kullanın derim. Zaten spreyli sanırım. sıkıyorsunuz, kaliteli mikrofiber bezle de parlatıyorsunuz.

Bitince Meguiars Ultimate Quick Detailer'i önerebilirim. Ben meguiars ürünlerini beğendiğimden ve amatör olduğumdan bunları öneriyorum. Ancak amacınız kılcal çizik ve hareleri kapatmak ise önce Auto Glym SRP sonrasında Wax olmalı..

• 
Sayfa: önceki 138139140141142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.