Şimdi Ara

Boy uzaması 16 yaş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    80 kiloyum(şişman sayılmam kaslı bir yapım var,göbeğim yok denecek kadar az)
    Babam 176 annem 165 ergenliğe 12-13 yaşlarında girdim
    sert sakal çıkmasada sakal kökleri 14.5 yaşından beri var
    Dayılarım 178-80
    Amcalarım 176-78
    Dedelerim 180
    Abilerim 180
    Hergün d vitamini,omega 3,süt ve kuruyemiş tüketiyorum
    Bara asılıyorum ve zıplıyorum
    El uzunluğum 17.5 cm
    bilek kalınlığım 18cm
    Ayak numaram 43
    Uzamam halen devam ediyor;

1-Boyumun 190 civarlarında olmasını istiyorum bu mümkünmüdür?

2-Özellikle tüketmem gereken bir besin öneriniz veya yapmam gereken bir esneme hareketi varmı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Boy uzaması 16 yaş

Bu örnek bir grafik. Yıllara bağlı olarak toplumda ortalama görülen boy uzaması değişikliği. Burdan yola çıkarsak boyunu uzatabilmek için az bi süren kaldı diyebiliriz. Kemiklerindeki büyüme plaklarını görmeden tahminlerle yola çıkıyorum ki kapansa bile büyüme plakları hala 1-2 cm lik artış görülebiliyor. Eğerki bu dediklerini daha erken yaşlarda yapsaydın maksimal düzeyde fayda görürdün. Ama bu demek değilki şuan fayda görmezsin. Gene görürsün ama 1.90 olacağını sana söylemek boşa umut vermek olurdu.

Tabi işin birde genetik boyutu var.

Erkek: (anne + baba boyu + 13)/2 bu formülle çocukta beklenen boyu hesaplıyoruz.

177 beklenen boy.

Uzun lafın kısası yaptıklarını yapmaya devam et ne kadar uzarsan senin açından o kadar iyi.

İkinci soruna gelecek olursak. Kemikler yapılan hareketlere göre kendini adapte edebilme özellikleri vardır. Kemikler üzerindeki tensil yani gerici kuvvetler uzamayı sağlar. Buna ilk örnekte basketbol. Basketbol oynamanı tavsiye ederim boy uzaması sağlamak istiyorsan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carlion -- 23 Şubat 2022; 13:19:32 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    20 yaşından sonra boy uzatmak...
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.