Şimdi Ara

Bowers & Wilkins (B&W) Soru, Sorun, Tavsiye ve İncelemeleri (187. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.139
Cevap
30
Favori
223.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 185186187188189
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pdf versiyonunda koruma devresi diyor, aynı sayfada linki var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sn. Simsek,
    tecrube ve goruslerinize bir sey diyemem. saygı duyarız...
    fakat huyum kurusun bazı şeyleri netlestirmek lazim.
    8 ohms 130w ve 8 ohms 80w cıkış veren amplilerin marka modellerini alayim. hatta tek cevabiniz bu olsun! zira bahsettigim "bağzı" ampli kalite ve amplifikasyon anlaşılmıyor; doğal olarak. çünkü belirtmedim. bu tartışmamızda üzerinde durduğum şey SS stereo ampliler ve kaliteleri idi. ancak bu tartıştay;
    SS, VT temelli amplilerin, çalışma sınıflarının belirsiz bir şekilde tartışma yapılması şeklinde ilerliyor ve şu an için çok sağlıksız bir tartışma. ve hoparlör konusu içinde böyle. milletin kafasını karıştırmaktan başka bir işe yaramaz! diyorum ya netleştirmek lazım!

5-40w dediginiz ampliler hangi sınıfta ki ampliler? ben anladim da karsimdakini tam anlamak isterim. 5w ile 40w arasinda ki fark cok buyuk. hele orchestra deyip pp sınıfına kayilmasi daha da enteresan! daha garip olanı hani onbinlerce dolarlik deyip jadis orchestra ile kullanicilardan destek beklemek...
    no problem
    :-)

selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 10 Eylül 2014; 11:50:00 >

• kdundar kullanıcısına yanıt
    Lehçe de tek çift demektir aslında :) Rakamları görünce bunlardır diye düşündüm, üşendim google translate'e, hoş adam gibi çeviriyor mu onuda bilemiyorum. Almanca İngilizce berbat, kısıtlı Almancamla bile daha iyi anlıyorum :)
  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    Sayın Cantan kimseden destek falan beklediğim yok. Düzeyimi yerlere sermeye de niyetim yok. Burada hangi cihaza sahip olduğumu, marka model belirtmeye de gerek yok. Bütün bunlara değer versem bende mesajımın altını doldurur, kullandığım kablodan, pikaplarıma kadar her şeyi yazar sonrada buradaki "amfibik çeteyle" birlikte birilerine posta koymaya çalışırdım Benim söylediğim tek bir şey var amfilerin sadece gücü önemli değildir, kalitesi de önemlidir. Kağıt üzerinde düşük güçte görünen bir cihaz (mesela pma 2020) piyasadaki bir çok hoparlörü sürer. Ha nasıl sürer onu da denemek lazım dedim zaten. Bazılarının Denon markası ile ilgili önyargıları varsa bu onların sorunu. En baştan beri savunduğum bu.

Bana tuzak sorular sorarak aklınız sıra bir yerlere çekmeye çalışmayın. 1980'lerden beri bu hobinin içindeyim. Üye olmasam da uzun yıllardır bu forumu takip ediyorum, kimin ne olduğunu biliyorum yani. O yüzden uzatmaya gerçekten de insanların kafasını karıştırmaya gerek yok. Size iyi günler dilerim.

• Git gide diğer arkadaşların yazdıklarına benzemeye başladı yuvarlak yuvarlak cümleler. Ucu acik cümleler valla enteresan
    Ortada olmayan kablolarla tehditler

Imzama bi yazarım valla kaçarsınız seklinde tehditler

80 lerden beri bu işle olmalar ( yani tecrübem çok bakmayın bos bos yazdığıma )

Disneyonur cidden seni arar olduk gelde iki kelime yaz cidden en azından anfi mod brige falan filan yazıyordun da eyleniyorduk

Bu forum da yazmayan fakat sadece okuyan Wilson audio max3 kullanan dynaudio c4 kullanan da var yazacağınız ve kullandığınız bunlardan dan da iyi se yazma

• quote:

Orijinalden alıntı: simsek07

Sn Cantan,
    Kısık volümde daha kaliteli sesi yakalamak için benim gözlemlerim çok farklı bu da deneyimlerime dayanıyor. 8 ohm 130 watt güç üreten bir amfiden 8 ohm 80 watt güç üreten daha kaliteli bir amfiye geçiş yaptım gözlemlerim sizin aksi yönünüzde.

Bu alıntının cevabını istiyorum. hangi ampli marka model?

Sn. Simsek,
    eğer forumu tanıyorsanız benim kimseye bilerek demagoji, manipülasyon ve saygısızlık yapmayacağımı bilirsiniz. ama eğer karşımdakinin saygıda ve aklında zoru varsa hiç lafımı esirgemem o ayrı. bu yüzden size ''tuzaklı soru sorduğıumu'' iddia etmeyiniz.

rahat olun tabirinizle ben buralarda ekip felan değilim. birine haksızlık yapıldığını görürsem müdahil olurum. yani ''amfibik çete'' ye karşı (ki öyle bir şey yok!!!) yalnız kalmazsınız. bazı arkadaşlar size bir şeyler anlatmaya çalıştı. bende sizin görüşlerinizde bazı şeyleri netleştirmeye çalışıyorum ki ortayı ya da doğruyu bulalım. size karşı muhalefet ya da laf sokma, posta vb. derdinde değilim.

bu yüzden üstte ki (ya da altta alıntıda ki mesajımı) mesajımı tekrar cevaplarsanız sevinirim.

selamlar.

quote:

Orijinalden alıntı: simsek07

Sn Cantan,
    Kısık volümde daha kaliteli sesi yakalamak için benim gözlemlerim çok farklı bu da deneyimlerime dayanıyor. 8 ohm 130 watt güç üreten bir amfiden 8 ohm 80 watt güç üreten daha kaliteli bir amfiye geçiş yaptım gözlemlerim sizin aksi yönünüzde.

5-40 watt arası amfilerin nerde kullanıldığını siz benden daha iyi bilirsiniz, hifi uzmanı olan sizsiniz çünkü. Bu arada 40 wattlık Jadis Orchestra kullanan bir sürü kişi var neden tek kelime etmiyorlar anlamış değilim.

Denon 2020 803'ü sürer diyorsunuzda bahsettiğiniz "bağzı şeyler" ne onu anlamış değilim.

Arkadaşın amfiye verecek 20-30.000 Tl'si var ise hiç durmasın Mbl alsın, Asr alsın, Krell alsın, Mcintosh alsın, hatta üçer beşer alsın ki havası yerinde olsun.

Sizin bu ülkede asgari ücretin kaç para olduğu ile ilgili bir fikriniz var mı merak ediyorum doğrusu sayın uzmanlar...

quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

sn. Simsek,
    tecrube ve goruslerinize bir sey diyemem. saygı duyarız...
    fakat huyum kurusun bazı şeyleri netlestirmek lazim.
    8 ohms 130w ve 8 ohms 80w cıkış veren amplilerin marka modellerini alayim. hatta tek cevabiniz bu olsun! zira bahsettigim "bağzı" ampli kalite ve amplifikasyon anlaşılmıyor; doğal olarak. çünkü belirtmedim. bu tartışmamızda üzerinde durduğum şey SS stereo ampliler ve kaliteleri idi. ancak bu tartıştay;
    SS, VT temelli amplilerin, çalışma sınıflarının belirsiz bir şekilde tartışma yapılması şeklinde ilerliyor ve şu an için çok sağlıksız bir tartışma. ve hoparlör konusu içinde böyle. milletin kafasını karıştırmaktan başka bir işe yaramaz! diyorum ya netleştirmek lazım!

5-40w dediginiz ampliler hangi sınıfta ki ampliler? ben anladim da karsimdakini tam anlamak isterim. 5w ile 40w arasinda ki fark cok buyuk. hele orchestra deyip pp sınıfına kayilmasi daha da enteresan! daha garip olanı hani onbinlerce dolarlik deyip jadis orchestra ile kullanicilardan destek beklemek...
    no problem
    :-)

selamlar.

• değerli arkadaşlar hepinize merhaba b&w 'e yabancı olduğum için sizlerden görüş ve yorumlarınızı paylaşmanızı rica ettim ancak gerek renk gerek uyum ve gereksede sürme sorunları vs. derken vazgeçtim şuanda aynı aralıkta cremona m bulunuyor ve birçok açıdan bana daha uygun olacağını düşünüyorum sonus a yabancı değilim bir çok kez canlı dinleme imkanım olmuştu önceden ve uzun yıllardır web üzerinden de takip ettiğim bir marka üstelik istediğim beğendiğim renk tonlarıda mevcut ( ahşap,açık kahverengi vs. ) ve bana bir çok konuda daha az sorun çıkaracağını düşünüyorum artık hepinize değerli yorumlarınız için teşekkür ederim istemeden de olsa şiddetli tartışmalara da sebep oldum onun içinde ayrı ayrı kimse kusura bakmasın diyorum özellikle sinir katsayısı artan arkadaşlar :) bu arada belki yeri değil ama genel olarak sonus faber ve detay olarakta cremona m, ayrıcada luito ve grand piano domus için fikir ve görüşleriniz hatta tecrübeleriniz benim için önemli hepinize saygılar sevgiler tekrar tekrar teşekkür ederim hepinize

• quote:

Orijinalden alıntı: americanbulldog

değerli arkadaşlar hepinize merhaba b&w 'e yabancı olduğum için sizlerden görüş ve yorumlarınızı paylaşmanızı rica ettim ancak gerek renk gerek uyum ve gereksede sürme sorunları vs. derken vazgeçtim şuanda aynı aralıkta cremona m bulunuyor ve birçok açıdan bana daha uygun olacağını düşünüyorum sonus a yabancı değilim bir çok kez canlı dinleme imkanım olmuştu önceden ve uzun yıllardır web üzerinden de takip ettiğim bir marka üstelik istediğim beğendiğim renk tonlarıda mevcut ( ahşap,açık kahverengi vs. ) ve bana bir çok konuda daha az sorun çıkaracağını düşünüyorum artık hepinize değerli yorumlarınız için teşekkür ederim istemeden de olsa şiddetli tartışmalara da sebep oldum onun içinde ayrı ayrı kimse kusura bakmasın diyorum özellikle sinir katsayısı artan arkadaşlar :) bu arada belki yeri değil ama genel olarak sonus faber ve detay olarakta cremona m, ayrıcada luito ve grand piano domus için fikir ve görüşleriniz hatta tecrübeleriniz benim için önemli hepinize saygılar sevgiler tekrar tekrar teşekkür ederim hepinize

bence cremona m iyi seçim, ben de 804 diomand almadan önce bir dönem cremona m takip etmiştim, fakat uygun fiyatlı bulamadığımdan vazgeçmiştim, inşallah ona göre de bir amfi bulur keyifle kullanırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turushanovgu -- 10 Eylül 2014; 14:08:46 >

Sn Cantan kullandığım marka ve modeller üzerinden tartışma yapmak istemediğimi belirtmiştim, sebebi ise severek kullandığım cihazlara olmadık laflar edilmesi. "Hepsi iyi görünüyor ama o koltuk hoparlörü biraz kapatmış" türündeki saçmalıklarla uğraşmak istemiyorum. Ayrıca kimseye cevap vermek, bir şey açıklamak zorunluluğum da yok. Konuya objektif ve önyargısız bir gözle bakan herkes ne demek istediğimi anlamıştır. Bu polemik istemediğim noktalara doğru yol alıyor ve beni meşgul ediyor, bu yüzden artık kesmek durumundayım.
  • 8 ohm 130 watts (max.? min? ) güç üreten bir ampliye göre
    başka bir marka 8 ohms 80 watts (max. min.?) güç üreten amplinin daha yüksek güçlü ampliden daha güçlü çalması demek aralarında sınıf (giriş seviyes hi-fi, giriş seviye HI-END vb.) ve sıklet farkından ibaretdir. bu yüzden netleştirmeye çalışıyoruz ki kimse kimseyi yemesin ve karışıklık olmasın diyedir. böyle bir gözlemin güvenirliğinden de aşırı şüphelenmem normaldir. herneyse sıkıntı yok.

sadece güç bir anlam taşımaz. THD, IMD, SNR, Frequency Response, Slew Rate, Linear Response, PSU, Damping Factor vb. gibi ''bağzı'' niteliklerde çok önemlidir. öyle kalite deyip çıkarma işlemi yapar gibi niteliği belirsiz watt, ne olduğu belli olmayan ampliler hele hele full range, SE 5-10Watts amplilere dem vurulması ve konunun çorba yapılıp neyden bahsedildiğine hakim olunmaması nazarımızda ciddiyetsizlikten başka bir şey değildir...

kırdığımız varsa kusura bakmasınlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 12 Eylül 2014; 9:03:49 >

• quote:

8 ohm 130 watts (max.? min? ) güç üreten bir ampliye göre
    başka bir marka 8 ohms 80 watts (max. min.?) güç üreten amplinin daha yüksek güçlü ampliden daha güçlü çalması demek aralarında sınıf (giriş seviyes hi-fi, giriş seviye HI-END vb.) ve sıklet farkından ibaretdir. bu yüzden netleştirmeye çalışıyoruz ki kimse kimseyi yemesin ve karışıklık olmasın diyedir. böyle bir gözlemin güvenirliğinden de aşırı şüphelenmem normaldir. herneyse sıkıntı yok.

sadece güç bir anlam taşımaz. THD, IMD, SNR, Frequency Response, Slew Rate, Linear Response, PSU, Damping Factor vb. gibi ''bağzı'' niteliklerde çok önemlidir. öyle kalite deyip çıkarma işlemi yapar gibi niteliği belirsiz watt, ne olduğu belli olmayan ampliler hele hele full range, SE 5-10Watts amplilere dem vurulması ve konunun çorba yapılıp neyden bahsedildiğine hakim olunmaması benim nazarımda önemsiz zayıf bir görüşten başka bir şey değildir.

Tartışmaya çok hakim değilim fakat.
    Dün akşam 2.olarak tasarladığım subwoofer için 4ohm da 400 watt verebilien amfiyi sırf class d diyerekten sökerek 220watt verebilen classAb amfi ile değiştirdim.Subwoofer dahi olsa classD amfi nin sesi bana güzel gelmiyor.
    ClassAb nin sesi D ye göre bana daha doyurucu daha güçlü geliyor.Oldum olası ısınamdım ClassD ye.

Tartışma ile alakalı olarak yazmadım.Sırf sizin yukarıdaki örnek ile kendi yaşadığım tecrübeyi ilişkilendirdim.

tuğrul.3500s in hangi class olduğunu haala bulamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU

quote:

sadece güç bir anlam taşımaz. THD, IMD, SNR, Frequency Response, Slew Rate, Linear Response, PSU, Damping Factor vb. gibi ''bağzı'' niteliklerde çok önemlidir. öyle kalite deyip çıkarma işlemi yapar gibi niteliği belirsiz watt, ne olduğu belli olmayan ampliler hele hele full range, SE 5-10Watts amplilere dem vurulması ve konunun çorba yapılıp neyden bahsedildiğine hakim olunmaması benim nazarımda önemsiz zayıf bir görüşten başka bir şey değildir.

Dün akşam 2.olarak tasarladığım subwoofer için 4ohm da 400 watt verebilien amfiyi sırf class d diyerekten sökerek 220watt verebilen classAb amfi ile değiştirdim.Subwoofer dahi olsa classD amfi nin sesi bana güzel gelmiyor.
    ClassAb nin sesi D ye göre bana daha doyurucu daha güçlü geliyor.Oldum olası ısınamdım ClassD ye.

Tartışma ile alakalı olarak yazmadım.Sırf sizin yukarıdaki örnek ile kendi yaşadığım tecrübeyi ilişkilendirdim.

Bos ver berlinger alırız ap4000 yeter fani sökeriz ses yaparsa

• quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

quote:

Bos ver berlinger alırız ap4000 yeter fani sökeriz ses yaparsa

Aynen benimkini HtPC le blurayin altına koduğum için üşeniyorum şimdi.Yoksa çoktan sökmüştüm.
    Bi ara sistemde revize yapıcam HDMİ kabloları felan komple değişiyorum ozaman bende mod yaparım belki.
    Ep4000 rahat yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YAZICIOĞLU -- 11 Eylül 2014; 15:46:50 >

• quote:

Digital Class D çıkış katının daha alması gereken çok yol olduğunu belirtmem gerek. DF damping factor'ü düşük misal.

analog yani Linear çalışan Class A, Class AB (B) analog çıkış katlarının hala bugün etli, daha doygun, daha ORGANİK, daha detaylı, uzatmayalım kısaca daha beğenilesi, daha tatminkar
    ses üretip beğenilmesi normal. ben misal SE hastasıyam...
    linear devrede iki nokta arasında bias akımı sürekli devrede. bazı detayları atlayıp ClassD enerji tasarrufu sağlarken, trafodan maliyetten kurtarır. süper birşeydir. zaten yanlış hatırlamadıysam lambaların nasıl daha düşük güç tüketerek çalıştırılabilir düşüncesiyle doğdu. neyse bias diyorduk bu sebeple ampli çıkışında akım performansı daha iyi olacaktır. hele hele kafaları daha çok karıştıran (@atalayalper dikkat!) Class A sınııfında yüksek bias akımı (1-5 A etc.) ile crossover dist. olmaksızın tepeden tepeye daha orijinal sinüs müzik sesi duyarsınız. ve de düşük watajına rağmen çok etli dolgun, detaylı ses alırsınız. özetle illa güç kısmına takılıp kalmamak lazım.

Ama pm

Aynen ben işin bu kısmını bizzat şu anda fv34c ClassA lambalı ile yaşıyorum watt kompleksim de olmadığı için elde ettiğim sesin kalitesinden ve yeterliliğinden de çok memnunum.
  • quote:

quote:

Digital Class D çıkış katının daha alması gereken çok yol olduğunu belirtmem gerek. DF damping factor'ü düşük misal.

analog yani Linear çalışan Class A, Class AB (B) analog çıkış katlarının hala bugün etli, daha doygun, daha ORGANİK, daha detaylı, uzatmayalım kısaca daha beğenilesi, daha tatminkar
    ses üretip beğenilmesi normal. ben misal SE hastasıyam...
    linear devrede iki nokta arasında bias akımı sürekli devrede. bazı detayları atlayıp ClassD enerji tasarrufu sağlarken, trafodan maliyetten kurtarır. süper birşeydir. zaten yanlış hatırlamadıysam lambaların nasıl daha düşük güç tüketerek çalıştırılabilir düşüncesiyle doğdu. neyse bias diyorduk bu sebeple ampli çıkışında akım performansı daha iyi olacaktır. hele hele kafaları daha çok karıştıran (@atalayalper dikkat!) Class A sınııfında yüksek bias akımı (1-5 A etc.) ile crossover dist. olmaksızın tepeden tepeye daha orijinal sinüs müzik sesi duyarsınız. ve de düşük watajına rağmen çok etli dolgun, detaylı ses alırsınız. özetle illa güç kısmına takılıp kalmamak lazım.

Siz daha teknik olarak açıklamışsınız kesinlikle doğru.
    Bende son daha önce yaptığım dıy subwoofer projesinde bizzat tecrübe ettim.İlk önce class d power ile sub için yaptığım test kutusunda denemeler yaptım.
    Sonra ana power i alacağım zaman classD ile classAB arasında gidip geldim(Power consuptiondan dolayı"AB 2600watt")sonrasında AB yi tercih ettim iyiki de tercih etmişim.
    ClassA için diyecek tek sözüm çok çok daha iyi olacağıdır.

Daha önce damping factör ile ilgili bi tartışmamız olduğunu hatırlıyor gibiyim..
    Sizde son iki mesajınızda da önemini vurguladınız bence de df önemi yüksek...

• quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Aynen ben işin bu kısmını bizzat şu anda fv34c ClassA lambalı ile yaşıyorum watt kompleksim de olmadığı için elde ettiğim sesin kalitesinden ve yeterliliğinden de çok memnunum.

Oturup dinlemek isterdim....
  • Madem bowers and wilkins başlığı burası o zaman bu fırsat ilanını da burada paylaşmak isterim.. Bence bu nadide parçayı kaçırmasın ihtiyacı olan.. Malum bu cihazlar zamanında golf parasına satılıyordu..

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-bw-marka-hoparlor-temiz-az-kullanilmis-179152562/detay/
  • Kaçırılması gereken fırsat. Hakikaten ya kendileri enayi, yada insanları enayi zannediyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 185186187188189
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.