Şimdi Ara

Bowers & Wilkins (B&W) Soru, Sorun, Tavsiye ve İncelemeleri (185. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
4.139
Cevap
30
Favori
222.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 183184185186187
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: simsek07

Bütün bu yazdıklarınızı bana cevap niteliğinde yazıyorsanız kırılırım doğrusu Çok doğru şeyler yazmışsınız aslında, 300 watt amfiyi %60 volümde dinlersem kesinlikle ağzım açık kalır, kulaklarımsa tıkalı. Polemiği başından beri okusaydınız aslında çok farklı düşünmediğimizi anlardınız. Düşük çıkışlı bir amfinin yüksek volümlerde sıkıntı yaratacağını ima etmiştim zaten.

üstadım, kırılacak bir durum yok, ben genel anlamda söyledim,

ama 300w amfi için %60 ifadesi kullanmadım, sadece 803s'leri 300watt amfi ile sürersen çok hoşa gider demek istedim,

ha bir de şunu belirtmek isterim ki zaten aklı başında herkes bunu bilir, 300 watt krell, classe, ar, aa, mc amfiler başka, 300 watt jamesson amfiler başka, işte burada güçten sonraki unsurlar devreye giriyor,

• quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

Orijinalden alıntı: turushanovgu

quote:

Orijinalden alıntı: americanbulldog

arkadaşlar her ne kadar görüntüsü bence çok çirkin olsada 5000-6000 aralığında tek çare Nad :) aynı aralıkta sıfır olarak daha güçlü bir cihaz tavsiyesi olan varsa yazabilir nad 375Bee güçlü görünüyor

:)))) şaka mı bu? 5000-6000 aralığında tek çare nad?? bence son çare bile değil, biraz forumlarda gezinin, neler olduğunu görün, ondan sonra nad çaremidir anlarsınız

Bende arkadas dalga geciyor bizimle diye cevap bile yazmadım

hocam merhaba benim kimseyle dalga geçecek bir durumum yok gayet açık ve net bir şekilde 0 yani kullanılmamış cihazlar içinde güç olarak iyi durumda olduğu için o yorumu yazdım ayrıca yazılan bütün yorumlrı dikkatle okuyorum ve mutlaka olumlu bir birliktelik ortaya çıkartacağım b&w olmaz başka bir marka olur veya b&w olur ben sıfır cihaz olarak araştırdığımda ve yorumların bir çoğu güç ile alakalı olunca Nad ı örnek verdim

• ayrıca bütün diğer arkadaşlarada yorumları ile katkı yaptıkları için teşekkür ederim
  • quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar her ne kadar görüntüsü bence çok çirkin olsada 5000-6000 aralığında tek çare Nad :) aynı aralıkta sıfır olarak daha güçlü bir cihaz tavsiyesi olan varsa yazabilir nad 375Bee güçlü görünüyor

:)))) şaka mı bu? 5000-6000 aralığında tek çare nad?? bence son çare bile değil, biraz forumlarda gezinin, neler olduğunu görün, ondan sonra nad çaremidir anlarsınız

hocam merhaba benim kimseyle dalga geçecek bir durumum yok gayet açık ve net bir şekilde 0 yani kullanılmamış cihazlar içinde güç olarak iyi durumda olduğu için o yorumu yazdım ayrıca yazılan bütün yorumlrı dikkatle okuyorum ve mutlaka olumlu bir birliktelik ortaya çıkartacağım b&w olmaz başka bir marka olur veya b&w olur ben sıfır cihaz olarak araştırdığımda ve yorumların bir çoğu güç ile alakalı olunca Nad ı örnek verdim

Amam hocam ikinci el alın. Bir sey olamaz daha az zarar eder çok daha kalite bir makine alırsınız. Nad falan nedir yakıS maz bw ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Amam hocam ikinci el alın. Bir sey olamaz daha az zarar eder çok daha kalite bir makine alırsınız. Nad falan nedir yakıS maz bw ya

Hocam zaten kullanilacak oda cok buyuk degil 20m'2 civari olmadi 704 ve unison p70 gibi bir ikili veya daha farkli bir entegrede alabilirim bakalim

• quote:

Düşük volümde kaliteli müzik dinlemek bence amfinin gücüyle alakalı değil, kalitesiyle alakalı. Sadece amfinin kalitesi de yetmez, kaynak cihaz ve hoparlörün uyumu ve kalitesi de önemli. Düşük volümde kaliteli sesi kendi sistemimde kaynak cihaz değişimiyle yaşadım.

selam @simsek07,
    daha öncede yazışmıştık sanırım.

haftalardır doğru dürüst foruma uğrayamıyorum ama tesadüf girip görünce bu konuda ki tartışmayı bende görüşümü yazmak istedim.
    kısık seste emin olun kaliteli müzik dinlemek amplinin gücüyle çok ilgisi vardır. buna emin olun. öyle orta seviye güçte bir amplinin sesi açınca (%60 kusur davası felan...) sesin çökmesi gibi bir durumla dahi yorumlamayınız; düşünmeyelim tartışmayalım bile. amplinin güçlü, sahip olduğu geniş headroom kısık seste sizi HI-FI ye daha çok yaklaştırır. nedir yani; orijinal müzik sinyalinin orijinal forumuna kısık seste daha çok yaklaşırsınız.
    ampli iyiyse ve güçlüyse rahat işitme seviyesinde min. THD ile HI-FI odyo müzik sinyalini(fullband tüm bas ve tiz frekansları!) büyük bir zevkle dinlersiniz. gerçek gibi size en yakın sunan bileşeni seversiniz. bunu yani orijinal müzği gerçek ses gibi çok iyi sunmayı başaran Triod SE tüplü amplileri yahu Class-A rı bu yüzden severim... RMS 10 Watts pahalı ampliler deyip 90db ile felan filan kıyaslamayalım lütfen.
    quote:

araştırın 500 dolarlık bookself ve kule hoparlörlerinin speclerinde bile 25-200, 50-300, 50-500 watt değerlerini göreceksiniz. Piyasada 5-40 watt arası güç üreten 10.000lerce dolara satılan amfiler nerede kullanılıyor peki?
    bunu diyorum. bir zahmet edip o pahalı ampli kolonların vs. hangi ürünlerle eşleştirildiğine baktınız mı? düz mantık 10.000 ce deyip nerede kullanılıyor dememek lazım. ben sorayım sahiden nerede ne neyle nasıl kullanılıyor? cümle soru yapısı cevabını bildiğinizi gösteriyor. öğrenmek isterim.

NAD bırakın allesen... @americanbulldog, sistem alamayacaksın bu gidişle...

RMS 80W 8 ohms/load kapasiteli bir ampli B&W 803 ri süremez. bağlarsınız ses felan gelir konumuz değil. ama sözkonusu ampli denon 2020AE ise 803' rü teknik olarak rahat sürer. yani denon 2020 gelir 803 kilo ağırlığını kaldırır. işte tam bu nokta dinletide hakkıyla mı sürer sorusu gelir. bu durum yoruma açık ve dinlenip yorumlanması gereken subjektif bir durum. ama sürer. ((pls. kim dinler beğenirse eğer doğrusu o dur. ötesi yok)) ve teknik olarak sürmesi bazı şeyler için yetmez... o yüzden 2020AE yerine Krell varken Krell, MBL bakılabilir. krell, mbl, karan farz-ı misal...

• quote:

Orijinalden alıntı: kdundar

quote:

Alacağınız hoparlörler 8 ohm'da 50w-500w tavsiye ediyor. Denon Pma 2020 ise 8 ohm 2x80 w yani kolaylıkla bu hoparlörleri sürebilirsiniz. Alacğınız hoparlörlerin sensitivity'i 90Db olduğu da düşünülürse, 30-40wattlık lambalı amfilerle bile kolaylıkla sürülebilir. Ayrıca ev kullanımında bir amfiyi 4-5 watt bilemediniz 10 watt kapasiteyle kullanıyorsunuz, sesi sonuna kadar açmak gibi çılgınlıklar deniyorsanız orasını bilemem.
    Amfinin ses rengine gelirsek, Denon ses kalitesi anlamında gerekli her şeyi yapmış bence 24 Kglık ağırlık, çift mono yapı, altın kaplama terminaller, birbirinden izole edilmiş power, phono, pre katları v.s. Ayrıca Ht by pass özelliği ve mm, mc phono katı artı özellikleri. Amfi özellikle Dali hoparlör markasıyla uyumlu fakat ben B&W markasıyla hiç dinlemedim, öncelikle dinleyerek karar vermenizi öneririm.

Sn. Simsek07,

Forumdaşın belirttiği hoparlörün önerilen sürülme gücü 50-250 watt arası...
    Ayrıca dinlemeden belittiğiniz şekilde 50-500 watt önerilen gücü olan bir hoparlörü önerilen gücün %15 ine denk gelen bir güç ile rahatlıkla sürüleceğine nasıl kanaat getirdiniz merak ettim doğrusu...
    Sizin için yüksek watt sadece yüksek db de müzik dinlemeye mi yarıyor? Ben evimde hiçbir zaman rahatsız edecek bir basınçta müzik dinlememe rağmen stabil yüksek gücün her zaman faydasını görmüşümdür.

Ampli: SUGDEN A21 - 23watt rms 8ohm ClassA (Focal 826v'nin maksimum güç aralığının yüzde 10'u oranında bir güce sahip)
    Spk: FOCAL 826V - tavsiye edilen amplifier üst limiti 220watt - Minimum empedans 2.9ohm

http://www.youtube.com/watch?v=yBcz90-aNTE#t=116

Ampli: SUGDEN A21 - 23watt rms 8ohm ClassA (Focal diablo utopia'nın maksimum güç aralığının yüzde 11'i oranında bir güce sahip)
    Spk: FOCAL DIABLO UTOPIA III - tavsiye edilen amplifier üst limiti 200watt

http://www.youtube.com/watch?v=Nkt4Soxw00I&list=UU8n7KZS7tDwiIh-cz-lqcIQ

İlk 20-30 watt'ı ClassA çalışan çok baba cihazlar var.. Sugden A21 gibi saf ClassA çalışan 20 küsür watt'lık cihazlar da var.. Sugden A21'in videodaki hoparlörlerin maksimum güç aralıklarının (200-220watt rms) sadece yüzde 10'u kadar güç üretebildiğini düşündüğümüzde bence ikisini de gayet iyi sürebiliyor.. İlk videodaki hoparlörlerin minimum empedans'ının 2.9ohm'a kadar da düştüğünü belirtmekte fayda var.. Bence teknik değerlerden yola çıkarak atılacak adımlar her zaman en doğru adımlar olmayabilir. Teknik verileri incelemek ve dikkate almak her zaman iyidir fakat bu değerlere takılı kalıp mevcut alternatifleri denememek anlamsız olur. Gücün niceliğinden ziyade niteliğinin daha önemli olduğunu düşünenlerdenim. Burada kaliteli üretim faktörü işin içine giriyor.. Wattlar, kilolar vs.. tabii ki önemliler fakat aslında daha çok kağıt üstünde kalan işin hikaye kısmına giriyorlar. Gelen sinyali yükselten ama aynı zamanda sinyaldeki bütün detayı, nüansı ve karakteri alıp götüren yükselteçler var. Bu şekilde bir yükselteç gelen sinyali 200watt'a yükseltip hoparlöre gönderse ne göndermese ne. Advance Acoustics, Vincent vs.. gibi markalarda bu tip bir kaç model var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalayalper -- 9 Eylül 2014; 1:15:08 >

• atalayalper kullanıcısına yanıt
    2.500 €'luk amfiyi giriş seviye, kalitesiz, pazar işi ve ucuz gören bir muhitte tek başına olduğumu sanıyordum değilmişim, teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

quote:

Orijinalden alıntı: kdundar

quote:

Alacağınız hoparlörler 8 ohm'da 50w-500w tavsiye ediyor. Denon Pma 2020 ise 8 ohm 2x80 w yani kolaylıkla bu hoparlörleri sürebilirsiniz. Alacğınız hoparlörlerin sensitivity'i 90Db olduğu da düşünülürse, 30-40wattlık lambalı amfilerle bile kolaylıkla sürülebilir. Ayrıca ev kullanımında bir amfiyi 4-5 watt bilemediniz 10 watt kapasiteyle kullanıyorsunuz, sesi sonuna kadar açmak gibi çılgınlıklar deniyorsanız orasını bilemem.
    Amfinin ses rengine gelirsek, Denon ses kalitesi anlamında gerekli her şeyi yapmış bence 24 Kglık ağırlık, çift mono yapı, altın kaplama terminaller, birbirinden izole edilmiş power, phono, pre katları v.s. Ayrıca Ht by pass özelliği ve mm, mc phono katı artı özellikleri. Amfi özellikle Dali hoparlör markasıyla uyumlu fakat ben B&W markasıyla hiç dinlemedim, öncelikle dinleyerek karar vermenizi öneririm.

Sn. Simsek07,

Forumdaşın belirttiği hoparlörün önerilen sürülme gücü 50-250 watt arası...
    Ayrıca dinlemeden belittiğiniz şekilde 50-500 watt önerilen gücü olan bir hoparlörü önerilen gücün %15 ine denk gelen bir güç ile rahatlıkla sürüleceğine nasıl kanaat getirdiniz merak ettim doğrusu...
    Sizin için yüksek watt sadece yüksek db de müzik dinlemeye mi yarıyor? Ben evimde hiçbir zaman rahatsız edecek bir basınçta müzik dinlememe rağmen stabil yüksek gücün her zaman faydasını görmüşümdür.

Ampli: SUGDEN A21 - 23watt rms 8ohm ClassA (Focal 826v'nin maksimum güç aralığının yüzde 10'u oranında bir güce sahip)
    Spk: FOCAL 826V - tavsiye edilen amplifier üst limiti 220watt - Minimum empedans 2.9ohm

http://www.youtube.com/watch?v=yBcz90-aNTE#t=116

Ampli: SUGDEN A21 - 23watt rms 8ohm ClassA (Focal diablo utopia'nın maksimum güç aralığının yüzde 11'i oranında bir güce sahip)
    Spk: FOCAL DIABLO UTOPIA III - tavsiye edilen amplifier üst limiti 200watt

http://www.youtube.com/watch?v=Nkt4Soxw00I&list=UU8n7KZS7tDwiIh-cz-lqcIQ

İlk 20-30 watt'ı ClassA çalışan çok baba cihazlar var.. Sugden A21 gibi saf ClassA çalışan 20 küsür watt'lık cihazlar da var.. Sugden A21'in videodaki hoparlörlerin maksimum güç aralıklarının (200-220watt rms) sadece yüzde 10'u kadar güç üretebildiğini düşündüğümüzde bence ikisini de gayet iyi sürebiliyor.. İlk videodaki hoparlörlerin minimum empedans'ının 2.9ohm'a kadar da düştüğünü belirtmekte fayda var.. Bence teknik değerlerden yola çıkarak atılacak adımlar her zaman en doğru adımlar olmayabilir. Teknik verileri incelemek ve dikkate almak her zaman iyidir fakat bu değerlere takılı kalıp mevcut alternatifleri denememek anlamsız olur. Gücün niceliğinden ziyade niteliğinin daha önemli olduğunu düşünenlerdenim. Burada kaliteli üretim faktörü işin içine giriyor.. Wattlar, kilolar vs.. tabii ki önemliler fakat aslında daha çok kağıt üstünde kalan işin hikaye kısmına giriyorlar. Gelen sinyali yükselten ama aynı zamanda sinyaldeki bütün detayı, nüansı ve karakteri alıp götüren yükselteçler var. Bu şekilde bir yükselteç gelen sinyali 200watt'a yükseltip hoparlöre gönderse ne göndermese ne. Advance Acoustics, Vincent vs.. gibi markalarda bu tip bir kaç model var.

Sn. atalayalper,

siz sugdenların bu hoparlörleri hakkıyla sürdüğü sonucuna youtube videoları ile mi vardınız? Cevabınız evet ise zaten üzerinde konuşacak bir durum yok...

benim açımdan bir amplinin hoparlörü hakkıyla sürmesi şu demek oluyor, sizin verdiğiniz örnekten gidersek, tüm ses basıncı farklılıkları altında (hem düşük hem de yüksek) sugden a21 ile bir hoparlörü eşleştirdikten sonra sugden ın 50 watt a class bir cihazı ile ortaya bir fark çıkmıyor ya da çok minimal bir fark oluyorsa ben o zaman a21 bu hoparlörü sürüyor diyebilirim. Yoksa iki cihaz eşleştirip çıkan sesi kabullenmek ve deneme yapmadan iyi eşleştiklerine inanmak bana uymuyor. Çevremde ve kendi sistemimde çok şahit olmuşumdur iyi sürdüğüne inanılan cihazlara alternatifler denenerek aslında hoparlörde gidilecek daha çok yolun olduğuna.

İkinci linkte verdiğiniz sugden a21se bildiğim bir cihaz bir dönem evime de misafir oldu, focal diabloları iki ayrı zamanda audio research ref 75 ve ref 150 ile de dinledim. Bu eşleşmelerden nasıl bir sonuç çıkacağını az da olsa tahmin edebiliyorum.

bu arada alıntı yaptığınız mesajımdaki soru aşağıdaki gibi,

siz buradan nasıl teknik değerlere takılıp kalın dinlemeyin diye bir sonuç çıkardınız?

bir forumdaş belli bir hoparlör ile ilgili yorum istemiş yorumu olanlarda paylaşmış ve dikkat ederseniz hoparlörü bilenlerin yorumlarının neredeyse tamamı aynı yönde, ben burada itiraz edilecek bir durum göremiyorum açıkçası...

ilave olarak sn. simsek07 ye aşağıdaki açıklamayı da yapmışım,

"sn. simsek07,

bahsettiğiniz konu hoparlörün tasarımı, kullanılacak hacim ve amplinin topolojisi ile ilgili bir durumdur. piyasada düşük güçlü stabil ampliler ile de çok iyi eşleşen hoparlör mevcut, veya aclass çalışan bir ampli ile ab yi aynı klasmana koymak yine yanlış olur, burada konuştuğumuz konu b&w 8 serisi özelinde yoksa bütün marka ve modeller ile ilgili bir genelleme değil."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdundar -- 9 Eylül 2014; 9:42:19 >

• the_cantan kullanıcısına yanıt
    Sn Cantan,
    Kısık volümde daha kaliteli sesi yakalamak için benim gözlemlerim çok farklı bu da deneyimlerime dayanıyor. 8 ohm 130 watt güç üreten bir amfiden 8 ohm 80 watt güç üreten daha kaliteli bir amfiye geçiş yaptım gözlemlerim sizin aksi yönünüzde.

5-40 watt arası amfilerin nerde kullanıldığını siz benden daha iyi bilirsiniz, hifi uzmanı olan sizsiniz çünkü. Bu arada 40 wattlık Jadis Orchestra kullanan bir sürü kişi var neden tek kelime etmiyorlar anlamış değilim.

Denon 2020 803'ü sürer diyorsunuzda bahsettiğiniz "bağzı şeyler" ne onu anlamış değilim.

Arkadaşın amfiye verecek 20-30.000 Tl'si var ise hiç durmasın Mbl alsın, Asr alsın, Krell alsın, Mcintosh alsın, hatta üçer beşer alsın ki havası yerinde olsun.

Sizin bu ülkede asgari ücretin kaç para olduğu ile ilgili bir fikriniz var mı merak ediyorum doğrusu sayın uzmanlar...

• quote:

Sn Cantan,
    Kısık volümde daha kaliteli sesi yakalamak için benim gözlemlerim çok farklı bu da deneyimlerime dayanıyor. 8 ohm 130 watt güç üreten bir amfiden 8 ohm 80 watt güç üreten daha kaliteli bir amfiye geçiş yaptım gözlemlerim sizin aksi yönünüzde.

5-40 watt arası amfilerin nerde kullanıldığını siz benden daha iyi bilirsiniz, hifi uzmanı olan sizsiniz çünkü. Bu arada 40 wattlık Jadis Orchestra kullanan bir sürü kişi var neden tek kelime etmiyorlar anlamış değilim.

Denon 2020 803'ü sürer diyorsunuzda bahsettiğiniz "bağzı şeyler" ne onu anlamış değilim.

Arkadaşın amfiye verecek 20-30.000 Tl'si var ise hiç durmasın Mbl alsın, Asr alsın, Krell alsın, Mcintosh alsın, hatta üçer beşer alsın ki havası yerinde olsun.

Sizin bu ülkede asgari ücretin kaç para olduğu ile ilgili bir fikriniz var mı merak ediyorum doğrusu sayın uzmanlar...

sn. simsek07,

bu tutumunuzu anlamak mümkün değil, soruyu soran hobidaş eve ekmek alacağım ne alayım diye sorduda biz mi başka türlü cevap verdik? Kendisinin belirriği bütçe dahilinde şu anda mbl entegre ampli 2. el olarak satılıyor mesela...
    bakın yapılan yorumlar sorulan hoparlör ile ilgili, bu hoparlör özelinde. hiçbir hoparlör düşük güçle çalışmaz diye bir iddiaya ben burada rastlamadım.
    yapılan yorumlar hoparlörün paralelinde 2. el aynı segmentte hoparlörle iyi eşleşebilecek bir ürüne yönledirmek için, hobidaş daha az zarar etsin daha yüksek oranda memnuniyet yakalasın diye.
    bu arada güç konusunda bir yanlış anlamanız var, burada bahsedilen yüksek güç aynı kalite cihazlar için geçerli. Uç bir örnek olacak ama goldmaster 100 watt ampli, mastersound 50 watt dan daha iyidir veya güçlü diye onu alın dendiğini/deneceğini sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdundar -- 9 Eylül 2014; 10:21:47 >

• kdundar kullanıcısına yanıt
    Sn.Kdundar; Sugden'ları dinledim hatta bir ara bütçemin dışında olmasına rağmen oldukça beğendiğim için niyetlenir gibi de oldum sonra vazgeçtim fiyatı 7000tl gibi bir rakamdı şu anda pound arttı 8000 olmuştur.. Sesini hiç bilmeyenlere örnek teşkil etmesi ve 23wattlık bir amplinin de sürüş kabiliyetinin iyi olabileceğini anlatmak istediğim için focal 726v gibi 2.9ohm'lara kadar inebilen bir hoparlör ile eşleştirilmiş olan videosunu koydum.. Sizin yazdıklarınızı alıntıladım ama aslında konu orada geçiyor diye oradan alıntıladım yani sizin yazdıklarınıza istinaden bir yazı değil benim yazdıklarım.. Düşük wattlı ama sürüş kabiliyeti çok iyi olan ampliler var buna dikkat çekiyorum.. Yine de amplinin üretim kalitesi topolojisi vs..vs.. ile bu sürer süremez mevzusunun birebir ilgili olduğunu düşünüyorum son yazdığınız cümleye de aynen katılıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Sn.Kdundar; Sugden'ları dinledim hatta bir ara bütçemin dışında olmasına rağmen oldukça beğendiğim için niyetlenir gibi de oldum sonra vazgeçtim fiyatı 7000tl gibi bir rakamdı şu anda pound arttı 8000 olmuştur.. Sesini hiç bilmeyenlere örnek teşkil etmesi ve 23wattlık bir amplinin de sürüş kabiliyetinin iyi olabileceğini anlatmak istediğim için focal 726v gibi 2.9ohm'lara kadar inebilen bir hoparlör ile eşleştirilmiş olan videosunu koydum.. Sizin yazdıklarınızı alıntıladım ama aslında konu orada geçiyor diye oradan alıntıladım yani sizin yazdıklarınıza istinaden bir yazı değil benim yazdıklarım.. Düşük wattlı ama sürüş kabiliyeti çok iyi olan ampliler var buna dikkat çekiyorum.. Yine de amplinin üretim kalitesi topolojisi vs..vs.. ile bu sürer süremez mevzusunun birebir ilgili olduğunu düşünüyorum son yazdığınız cümleye de aynen katılıyorum.

Sn. atalayalper,

Ben yanlış anlamışım sanıyorum, benim yazımdan alıntı yapınca yorumuma itiraz ettiniz sandım. Yazdığınız konularda mutabıkız, sugden da bizim ülkemizde pek bilinmeyen ancak bana göre çok iyi bir ampli ve birçok cihazla da güzel eşleşir.

• quote:

2.500 €'luk amfiyi giriş seviye, kalitesiz, pazar işi ve ucuz gören bir muhitte tek başına olduğumu sanıyordum değilmişim, teşekkürler.

Sadece mesaj sayisi artsin diye yazılan ici tamamen bos olan cümleler

Surda su ısı hem cihazları hemde teknik tarafinı bilen bir çok insan varken cidden yaptığınız yorumları hayretle okuyorum ama forum ortamı.

Kapı Yada pencere de yazsaniz sorun yok

Bir anfiye 10000 Euro veren adam emin olun kafa basıyordur

Siz çok düşünme yin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 9 Eylül 2014; 11:10:28 >
  • Sugden&focal, bw&denon elma ile armut. Focal örneklenen hoparlörlerde 803 ile elma ile armut. Sugden fena bir amfi değil, dopru eşleşecek bir bw ile hem denk, hemde güzel bir snum verebilir, ama 803 ile ancak mono ları güzel olabilir(ki bu fiyatta bayağı bir seçenek var). 801, 802, 800 lü setuplarda mono larıı dinledim. 800 lerle bence olmadı, 802 lerle tercih edilebilirdi, 801d ki daha kolay sürülürdür süper olmuştu. You tube da iki ürünü beraber görüp bak bunlar oluyor, diğeride olabillir demek nasıl bir mantık bilemiyorum tabiki.

Sn. Simsek 07,

Siz 2500 euro luk denon önerirken asgari ücretten haberiniz varmıy dı ? Demagoji, argümanın, fikrin bittiği yerde çaresizlikten yapılır. Susmak, yada yanıldığını kabul edebilmekte çok güzel.
  • Tavsiye edilen maksimum güç hoparlör o seviyede en iyi çalar demekten ziyade bunun üzerine çıkarsanız hoparlör yanar demek oluyor. Minimum önerilenin altı güç de ses gelmez ya da kalitesiz gelir anlamına gelmiyor

Hem amfi hem de hoparlör kaynaklı distorsiyon ara bölgelerde istisna olabilme kaydı ile güçle birlikte artar. Buna göre 400 wattlık amfisin 100 wattını kullanan kişi 400 wattın hepsini hoparlöre veren kişiden çevresel sesleri ve psikoakustik etkileri gözardı edersek daha bozuntusuz ses alıyordur. Ancak aynı mesafeden dinliyor ise elbette daha kısık ses duyacaktır.

Ama ne kadar kısık: 100 watt 20 dB 400 watt 26 dB verse kabaca 2 kat algılanan ses şiddeti.

Oda büyük olursa, dinleme mesafesi uzak olursa güce ihtiyaç olacaktır. Ama 10 metreden dinleme yapılıp güç yetmiyor ise para verip yeni amfi almak yerine (ya da para harcamak istiyorsak prestijsiz güçlü amfi yerine prestijli az güçlü rafine sofistike amfi) dinleme pozisyonu değiştirilip 5 metre yapılıp aynı etki hem de az distorsiyonlu olarak alınabilir.

Amfi üreticilerinin belirttiği watt ratingleri ise her zaman aynı kriterlere göre belirlenmez. Bahsi geçen denon 2020 80 watt'dan daha güçlü 2 ohm sürebilen bir amfi olabilir, testlerine bakmak lazım. (Benim bulabildiğim kadarı ile daha küçük kardeşi 2 ohm rahat sürmüş, kendisi ise sadece güç olarak asr emitter 1 ile kafa kafaya 4 ve 8 ohm için ancak daha değerlendirilebilecek bir çok parametre var, konu watt-ohm değerlerinden açıldığı için örnek verdim)

Denon yerine başka model-marka öneren arkadaşlara karşı veya taraf değilim, ek bilgi işte...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustdevil -- 9 Eylül 2014; 13:09:36 >

• Atalarımız "davul bile dengi dengine "demişler.
    Ses sistemlerinde de denge gözetmek ve b&w 800 serilerini heba etmemek adına kaliteli markaların orta/üst segmentde güçlü (çoğu Hifici sevmese yada anlamlandıramasa da ben severim bu Terimi yada benzetmeyi ) ve torklu olanlarından seçim yapılması b&w 800 serisinin hakkettiği amfiye kavuşmasına yardımcı olur diye düşünmekteyim.

• quote:

Ben kimseye amfi tavsiyesinde bulunmadım. Ertekin ile ortak falan mıyım yani. Sadece ismi geçen amfiyi bildiğim için sürüp süremeyeceğini belirttim. B&W ile uyumunu bilmediğimi de ayrıca belirttim. Bir sayfa geriye gitmeye üşenenler içinse kendi mesajımı da alıntı yapıyorum. Bu polemiğe dahil olanlar ilk etapta topolojiden falan bahsetmediler, sadece amfinin gücüne ve markasına vurgu yaptılar.

Bu arada Enerji diye bir arkadaş vardı sahi o nerede? Eksikliğini hissettim vallahi. Burada bir kişi dışında, herkesin görüşüne değer veririm, özellikle pikap kartuş konularında öğrendiğim şeylerde olmuştur mutlaka ama hepimiz her konuda aynı doğrultuda düşünemeyiz ki.
    ne yani bazıları gibi "o ne diyorsa doğrudur" türünden yorumlar yapıp mesaj sayımızı mı arttıralım. Sanırım bu mesaj sayısı konusunda da ayrı bir tartışmamız olmuştu.

• quote:

Siz altan beyi dinleyin gerisini çok düşünmeyin

Bu mesaj Altan beyin bahsi gecen bw kullandığını tecrübe be ettigini hangi amfilerle eslenecegini diğer bir çok üyeden tecrübeli oldugunu
    sizi zaten kastetmiyorum zaten birşeyden anladığınız yok bos bos wat volt gibi cümleler kuruyorsunuz gereksiz demogoloji yapıp uzatıyorsunuz yok 2500 Euro yok ole boyle disney onur vardı sizinle ayni tarz onu hatırlattınız Allah iyiliğinizi versin
    Şu istek azcik anlayan biri yazdiginiz hic bir cümleyi kurmaz neyse silmeyinde yeni başlayan arkadaslar halınizi görüp de bulaşmasınlar

• quote:

A

Sizin sadece isimlerini yazabildiginiz yukarıdaki
    Macintosh haric diğer hepsi eve geldi gitti yakın arkadaslar bilir ve bir üstte yazdiginiz Jadis hala duruyor

Bu is oyle watla class la olmuyor insanlar da özellikle bu saydığınız butik markalarda artık beyeni farklı farklı. Bir çok arkadas lambali sevmez ken bir çok arkadas ta seviyor kullandığım hoparlör e Jadis az bile gelse diğer saydığınız markalar daha da kuvvetli de olsa ses rengi butik ürünlerde fazla fazla

Birde Jadis denonla mukayese edilecek bir marka degil çok farklı çizgileri
    Ab1 class lambali güçlü bir el34 Jadis

Bu ise bulasan adamın asgari ücretle ısı olmaz olsa zaten burda olmaz. Adam arabasını satar amfisini gene alır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 9 Eylül 2014; 14:33:12 >

• 
Sayfa: önceki 183184185186187
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.