Orijinalden alıntı: Asefik İstanbul biletleri alındığı halde son anlık manevra ile nasip olmadı çekecek çilemiz varmış hala çekiyoruz işte uzaktan uzaktan
nasip. olmadı. o zaman mevlevi gibi düşünürken bizde buradan kulağa üfleyelim.
/>
dinlemek iyi olurdu. ama yahuı HTM61 alınmasıyla geri gitmesi çok aceleci iş oldu abana kalırsa. neyse nasip unutmuşum @Amf23 aklıma getirdi(sıfır sanıyordum.) işimiz surround ise Klipsch KLF-30 var. yoksa malzeme ve ürün deneyimime göre BP-10 dinmedim lakin def. tec. alınır yamaha ile eşlenir. hoşa gider inşallah ama ben Klipsch tercih ederim. üfle üflee
Sn. Teknika cok tesekkur ederim. Az once aradim eger bir sorun cikmazsa alacagim bunlari. Sahibinden com da bir ilan vardi, aradim konustuk dun. Uzakdogudan almis korsan degil diyor fabrikadan cikmadan birileri almis bunu yada esantiyon veriyorlarmis dinleti icin vs gibi tamda anlamadigim birseyler anlatti anlamadim nihayetinde, ama denedik diyor bu kadar iyi ses veren birsey korsan olamaz. Ama icime sinmedi desem yalan olmaz.
Bu nonamedeki arkadasi aradim haber bekliyorum bi soralim deformasyon yok ise ve de yukardakine benzer bir hikayesi yok ise alacagim
Audioquest CV8 leri aldim vatana millete hayirli olsun. Alirken kontrolunu yaptiracagim umarim bir deformasyon yoktur.
quote:
Orijinalden alıntı: teknika
the_cantan üflemeeee...
Kemal Sunal'ın bi filmi vardı ya. Üfürükçü Kemal. fvuu üflüyodu hani koca bulsunlar deyü. hah o efekte hastayım. öbür tarafta iyi gaz veriyorsunuz ama @pls. bu hoparlör kablosu benim için tam anlamıyla tabu. etkisinin farkındayım. metal bu. amfi içinde ki pasif bir elemandan farkı yok dediğim hopalör ve devre yollarından farkı yok dediğim hop. kablosu. yani buna kafayı yoracağımıza bakır yollarının ve kablonun bobin etkisini düşüneyim böyle şeyler geliyor benim aklıma napiyim.ki büyük gerçekler bunlar. anlamıyom kendimi deli olacam. mis gibi amerikan sanıyorum 2x200mm monster keybılım var.öle çinya minya değil oricınıl.6 sene önce ucuza almıştım; gül gibi geçiniyom ohh.
quote:
Orijinalden alıntı: lagordiyan
Audioquest CV8 leri aldim vatana millete hayirli olsun. Alirken kontrolunu yaptiracagim umarim bir deformasyon yoktur.
yani CV8 tartışırken fiyatıyla birde bu şekilde bulunması bence çok hayırlı alametler.nazar olmasın tövbe. iyi oldu hep aklıma vandenhull gelir.takıntılıyım ona.deformasyon yoksa ve de ne adar çalıştığı belliyse pişme aşaması içinde iyi olur herhalde.
quote:
Orijinalden alıntı: the_cantan
quote:
the_cantan üflemeeee...
öbür tarafta iyi gaz veriyorsunuz ama
nasıl bir gazmış bu? öbür taraf neresiymiş?
quote:
Orijinalden alıntı: by@li
quote:
quote:
the_cantan üflemeeee...
öbür taraf dediğim def. technology topiği. ayrım mı yapıyorum acaba? öyle bir niyetim yok çünkü.kısa yazmak işime geldi çünkü. yani neşenizi ve definitive tec. yoğunlaşmanız gaz yani kötü anlamada betimlediğimi düşünmediniz inşallah. öyle mi? yoksa çok önyargılı ve beni artniyetli sanıyorsunuz diye düşünmek zorunda kalırım. ne karakterimle ne üslubumla ne de bu işe olan yaklaşımımla ilgisini desteskleyici olumsuz şeyler yok ki ben bile ilgisini bulabileyim. neyse sıkıntı, ırkçılık gibi olmasın.
Lagordiyan,
Kabloların hayırlı olsun. Kullandığım için biliyorum, setup ın ile memnun kalırsın.
Asukrumercan,
Lagordiyan'ın piyano akustik piyanoda öğrenilir lafına sonuna kadar katılıyorum. Eğer sevgili kızınız küçük yaşta ve bu işe sebatla sarılacak bir yaşta ise, bütçeniz içinde uygun fiyatlı akustik bir duvar piyanosu almanızı tavsiye ederim. Yamaha'yı ben olsam tercih ederdim. 5-6 sene sonra halen piyano faaliyeti devam ediyorsa, kızınızın seçeceği, ürettiği sesten memnun kalacağı bir başka piyanoya geçiş daha sağlıklı olacaktır. Elektronik bir piyano ile akustik piyano arasındaki fark mp3 ile plak arasındaki fark kadar beni rahatsız ediyor. Sizede dinlemenizi tavsiye ederim. Zira evde piyano öğrenen bir kişi demek, bütün bir evin piyano çalmayı öğrenmesi demektir. Evdeki diğer kişiler belki, tuşlara basmayacak ama basılacak her tuşuda duyacak. Ayrıca inanın o egzersizler dinlemesi pek keyifli eserler değildir
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: by@li
quote:
quote:
the_cantan üflemeeee...
öbür taraf dediğim def. technology topiği. ayrım mı yapıyorum acaba? öyle bir niyetim yok çünkü.kısa yazmak işime geldi çünkü. yani neşenizi ve definitive tec. yoğunlaşmanız gaz yani kötü anlamada betimlediğimi düşünmediniz inşallah. öyle mi? yoksa çok önyargılı ve beni artniyetli sanıyorsunuz diye düşünmek zorunda kalırım. ne karakterimle ne üslubumla ne de bu işe olan yaklaşımımla ilgisini desteskleyici olumsuz şeyler yok ki ben bile ilgisini bulabileyim. neyse sıkıntı, ırkçılık gibi olmasın.
estağfirullah, zaten benim def. dech. le alakam yok. ben paradigm ciyim. sadece biranda öyle bir yazı görünce nooluyo acaba dedim. kısacası merak işte üstad
birde @Teknika abimizin önerdikleri ve uygulamaya geçirdikleri artık kanıtlanmış şeyler olduğu için o açıdan içim rahat. en azından ben kendi gözlerimle gördüğüm detaylar ve uygulamalara şahitim bizzat ve şahsen
usta şimdi gaza gelme/getirme ile ırkçılığı nasıl bağdaştırdın yahu hay Allah
birde şu Waf olayını hala anlamış değilim
Bir dakika yaa! Neler oluyor.
Herkes beni çekiştirmiş yine.
yav Teknika anarşist gibisin.istanbul emniyetine ihbar edicim. ne yav her şapkanın altından tavşan çıkar burada her daşın altından @teknika ellahalla bozacam bu büyüyü.
@by@li şimdi çıkmak zorundayım yahu ayrım, mayrım ya da benim kimse ile bir problemim yok.öle komplekslerim olmas. oturup konuşabiliyosam problemi çözerim ya da sorunsuzumdur.kesinlikle bir şey olmasın.az bile üzdü isem özür dileceğim bile. şu forumları bir okuyayım bende kendime bir geleyim. tamamdır. kermesde ne bulursam yiyormuşum gibi hissediyorum kendimi. bozar mideyi.
quote:
yav Teknika anarşist gibisin.istanbul emniyetine ihbar edicim. ne yav her şapkanın altından tavşan çıkar burada her daşın altından @teknika ellahalla bozacam bu büyüyü.
@by@li şimdi çıkmak zorundayım yahu ayrım, mayrım ya da benim kimse ile bir problemim yok.öle komplekslerim olmas. oturup konuşabiliyosam problemi çözerim ya da sorunsuzumdur.kesinlikle bir şey olmasın.az bile üzdü isem özür dileceğim bile. şu forumları bir okuyayım bende kendime bir geleyim. tamamdır. kermesde ne bulursam yiyormuşum gibi hissediyorum kendimi. bozar mideyi.
abi var ya teşbihte hata olmasın Mustafa Topaloğlu gibisin
Altan, hanıma yönelik bu serzenişinin altında yatan neden nedir Bak söylerim yengeye haa
quote:
Orijinalden alıntı: altanpsx
Evdeki diğer kişiler belki, tuşlara basmayacak ama basılacak her tuşuda duyacak. Ayrıca inanın o egzersizler dinlemesi pek keyifli eserler değildir
B&W yeni 800 serisini (800 series diamond) duyurdu...
3-4 aydır yabancı forumlarda konuşuluyordu. Bütün seriyi diamond tweeterlayacaklar ve fiyatı yükseltecekler diye. Diamond tweeter doğru çıktı. Fiyat konusundada herhalde haksız çıkmazlar diye düşünüyorum. Herhalde 805s 6000-7000 usd lerden başlar artık. Zira diamond tweeter maliyeti 1000 usd civarlarında deniyordu.
Batan geminin mallari... stokta olan 804s ve 803s lere hucum etmek lazim. Zira ben avs forumdaki kullanici yorumlarindan diamond tweeter in cok basarili olarak yorumlandigini (para kazanma amacli stereo magazine dergilerinin disinda) duymadim. Asagidaki linkten bir kullanici yorumu aldim
I stopped by the local B&W dealer today to audition the speakers in question, and was told they don't have the 803S on the floor, or even in stock. I asked why and he replied, " whats the point? " He went on to say that the 803D's are much superior because of the diamond tweeters and the Rohacell woofer material. I believe he is mistaken about the Rohacell, since I think the 803S's do have that, but anyway I auditioned the the 804S and the 803D. I was surprised by what I heard and what I was expecting to hear. I wasn't surprised that the 803D's sounded better, but it wasnt the diamond tweeters that grabbed me so much as the deeper, tighter, and better defined bass. Which leads me to believe that the 803S's might be what I'm looking for, especially considering the price diff. I just might have to look a little further though. I'd appreciate any input from anyone thats compared these speakers.
Birebir cevirmeyegecim ama yazinin ana temasi;
Arkadas bir b&w yetkili saticisina girip 803s soruyor, satis yetkilisi ise stokta kalmadigini ve 803d lerin elinde oldugunu bu hoparlorunde diamond tweeter ve rohacell woofer a sahip olmasi nedeniyle 803s e gore cok daha iyi oldugunu belirtiyor.
Herneyse bizim arkadas magazada bulunan 804s ve 803d yi karsilastiriyor. Dogal olarak 803d nin 804s e gore daha iyi ses verdigini ancak kendisini etkileyen kismin bu sesin diamond tweeter yuzunden degil 803d lerin daha derin, siki ve daha olculu bir bas yapisi sunmasindan kaynaklandigini belirtiyor.
Tabiki kullanici yorumlarinin her zaman gercegi yansitmasi beklenemez. Birinin tatli dedigi seye eksi demek her zaman mumkundur, zevkler ve tatlar meselesi. Gidip yerinde dinlemek lazim. Ama ben olasi bir gelecek upgrade programima 803d leri koydum simdiden mesela