Şimdi Ara

boşta ekran kartı sıcaklığım 60 derece

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • birkaç gün önce farkettim bu sorunu ekran kartım boşta 60 derece sabit olarak çalışıyor(gigabyte rx6600 3 fanlı modeli) ve ram kullanımıda normale göre fazla geldi bana.sadece chrome ve discord açıkken 5,5 gb civarında kullanılıyor valorantda ise 9,6 gb larda geziyor yardımcı olabilirmisiniz acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vergill -- 24 Ağustos 2024; 16:46:57 >

• Chrome açık da chromeda kaç sekme açık? Bende Windows 7 kurulu laptop var, operada 5 sekme açık + avira yüklü 3 gb ram kullanımı var. Ram kullanımda anormal bir durum görünmüyor.

AMD ekran kartlarında, yüksek hz (144 ve üstü) tazeleme hızında vram'in boştayken susmaması (vramler oyundaymış gibi çalışıyor) durumu olabiliyor. AMD sürücü performans izleme kısmında görünür. Ekran kartında sıcaklığı sebebi o olabilir.
    Ya da ekran kartları boşta fan açmıyor, 60 derecelere kadar fan çalışmaz. Ondan dolayı da sıcaklık fazla olabilir.
    Ya da kasanızın hava akışında problem var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

1 sekme açık sadece o da genelde youtube oluyor hocam.ekran kartına gelirsek de daha öncesinde bu kadar ısınmıyordu yani bilemiyorum sorunu bir türlü çözemedim stres testinde 65 dereceyi gördü maksimum ama boşta 58 derecelerde geziyor.ilk attığım fotoda arkada valorant açık ve sıcaklıklar bu şekilde ikincide ise boşta ve bu şekilde vram dediğiniz gibi çalışıyor sanırsam ekranım 180hz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vergill -- 25 Ağustos 2024; 14:18:27 >

• https://www.technopat.net/sosyal/konu/amd-bosta-maksimum-vram-saat-hizi-kullanimi.1190908/
    Vram hızı için şunu deneyebilirsiniz. Vram boşta susarsa sıcaklık da normale döner muhtemelen. AMD sürücüden fan eğrisi de ayarlanabilir, duruma göre onu da yaparsınız.
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/amd-ekran-karti-fan-hizi-ayarlama.1211414/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

hocam vram hızını denedim ama her deneyişimde out of range hatası aldım bu yüzden güvenli modda çalıştırarak eski çözünürlüğe geri döndüm sonuç olarak hala aynı hocam şuan ise ekran kartı 57 derecelerde takılıyor,aklıma yapıcak başka bişey gelmiyor valla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vergill -- 25 Ağustos 2024; 16:30:18 >
  • Günümüz ekran kartları 60 derecenin altında fan çalıştırmıyor. Sistem boşta 60 görmeniz doğal. İlla çalışsın dersen afterburnerdan fan profili yap.

• Kart ne kadar süredir kullanılıyor? Daha önce hiç termal bakım gördü mü? Bahsettiğimiz kart Gigabyte Windforce serisine aitse o kartın soğutucu performansı gayet kötü zaten, uzun süredir termal bakım yapılmadıysa termal macun değişimi fayda edecektir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci boşta 52-55 derece
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim AMD sistemde Sapphire RX6600 var ve boşta yanlış hatırlamıyorsam bu yaz sıcağında en fazla 35-40 arası geziyor normal internet kullanımında. Youtube da video filan izlenirse 50-55 filan oluyor en fazla üstelik kasa berbat bi kasa ön tarafı da mesh değil. Sapphire 2 fanlı soğutucusu da ufak bi kart. Yükte oyunda en fazla 70 lere filan çıkıyor fan ayarı yaptım afterburner de. Sizin kartın % 5 kullanımda 60 olması bana normal gelmedi tabi video filan izlemiyorsanız yani. Sürücüyü silip farklı bir sürücü filan yükleyin en basit öneri bu olacak. Bazı sürücüler sorunlu olabiliyor. Termal macun filan yenilemek riskli iş. Hani 5-6 senelik kart olsa ok ama bu kartlar o kadar eski değil. Termal macunun o kadar çabuk bozulmaması gerekiyor.

Sonradan cevabınızı gördüm youtube izliyorum yazmışsınız kasada iyi soğutulan bir kasa değilse 60 derece normal olabilir. youtube olmadan kontrol edin 30-45 arası ise hiç kafaya takacak bir durum yok.

Ram olayında ise sistem w11 ise kullanım oranları normal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEPHYR -- 27 Ağustos 2024; 5:22:9 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.