Şimdi Ara

oyunlarda ekran kartı sıcaklığı 70 72 derece

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sistem imzada yazmakta msı after burner kurdum tüm ayarlarını yaptım gta 4 açtım ayarlar şöyle yüksek çok yüksek arası karışı çözünürlük (1600x900) monitör okadar destekliyor sadece gölge kalitesi kapalı nın bir tık üstü düşükte okadar uzaklık ölçeklendirme 50 araç yoğunlu 7 de kısaca ayarlar böyle darboğaz olmuyor sıcaklık 70 72 arası seyretmekte yukarısını geçmiyor işlemci sıcaklığıda 50 55 arasında değişiyor oda yukarısını geçmiyor ekran kartı 70 72 arası olması sıkıntı çıkarırmı fps düşmesi v.s olmuyor onun dışında gta 5 te de de denedim normal karışık 1600x900 çözünürlükte yine aynı sıcaklık kasa temiz toz yok

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayar Oyunlarında Ekran Kartı Sıcaklığı

Günümüzün modern bilgisayar oyunları, yüksek kaliteli grafikler ve karmaşık simülasyonlar gerektirmektedir. Bu da ekran kartlarının önemli ölçüde ısınmasına neden olabilir. Ekran kartı sıcaklığının izlenmesi ve gerektiğinde iyileştirilmesi, oyun performansının ve bileşenlerin uzun ömürlülüğü için hayati önem taşır.

Ekran Kartı Sıcaklığı Kaç Olmalı?

Genel olarak, oyun oynarken ekran kartı sıcaklığının 70-80 derece Celcius arasında olması ideal kabul edilir. 80 derecenin üzerine çıkan sıcaklıklar, ekran kartının aşırı ısındığına ve potansiyel olarak hasar görebileceğine işaret edebilir.

GPU Sıcaklığı Kaç Olmalı?

GPU (Grafik İşlem Birimi), ekran kartının işlemcisidir. GPU sıcaklığının da ekran kartı sıcaklığıyla aynı aralıkta, yani 70-80 derece Celcius arasında olması önerilir.

Sıcaklığı Yönetme İpuçları

Ekran kartı sıcaklığını yönetmek için aşağıdaki ipuçlarını uygulayabilirsin:

• Sitenin iyi havalandırıldığından emin ol.
    • Bilgisayar kasasını temiz tut ve soğutma fanlarının çalıştığını kontrol et.
    • Ekran kartı için ek soğutma çözümleri (ısı boruları, sıvı soğutma) kullanmayı düşün.
    • Grafik ayarlarını düşürerek ekran kartına gelen yükü azalt.
    • Bilgisayarı uzun süre aşırı ısınmış halde bırakma.

Sıcaklık izleme yazılımları kullanarak ekran kartı sıcaklığını izleyebilir ve gerektiğinde önlemler alabilirsin. Ekran kartının aşırı ısındığını düşünüyorsan, sorunu teşhis etmek ve çözmek için bir uzmana danışmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • gayet normal benim kart 80 derece de çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ydagli42

gayet normal benim kart 80 derece de çalışıyor.

hocam kartım ömründen filan yemem hereladade doğrumu
  • Hiçbir şey olmaz.
  • Kasa içi havalandırma nasıl?
  • O sicakliklar cok normal eski 9600 gt kartim 120 dereceyi gordum bise olmadi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

Kasa içi havalandırma nasıl?

arkada anakarta bağlı 9 cm egzoz fan yan kapakta 2 adet 12 cm kırmızı led fan onlarda 7 volta bağlılar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu Isısı 95 Derece Normal Mi?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sıcaklıklar Gayet Normal
  • quote:

Orijinalden alıntı: OTTOMANRUPE

Sıcaklıklar Gayet Normal

tamamdır hocam sağolun
  • Fan hızı az iken bellekler gpu'ya göre daha sıcak olabilir. Fan hızı arttıkça yakınlaşır. Vrm ikisinden de sıcak olur. Bence önemli olan bellek sıcaklığı.
  • oyun oynarken anlık ekran kartı ısısını gösteren bir program falan varmı arkadaşlar sol - sağ üst köşede falan.. gpu z var ama oyunu aşağıya düşürmeden bakamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: rookiehunter

oyun oynarken anlık ekran kartı ısısını gösteren bir program falan varmı arkadaşlar sol - sağ üst köşede falan.. gpu z var ama oyunu aşağıya düşürmeden bakamıyorum

msı after burner hocam bilgisayardaki tüm fanların devri tüm çekirdek sıcaklıları aklınıza gelen herşeyi gösteriyor programı kurup ayar çekerseniz tüm sıcaklıkları herşeyi görebilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: flocky88

O sicakliklar cok normal eski 9600 gt kartim 120 dereceyi gordum bise olmadi.

Kendini 105 derecede kapatan bir kartta nasıl 120 derece gördünüz.
    http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-9600-gt/specifications
  • quote:

Orijinalden alıntı: gtx_750ti

quote:

sensor arzası olabilir belki

• HD 7730 için 70 derece fena değil.
  • Bu değerlerde bir sorun yaşamazsınız ancak değerler sınırlarda diyebiliriz. Misal Intel işlemcilerin 60 ve üzeri olduğu zamanlarda tüm sistemin ömrünü kısalttığını bilmekteyiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gtx_750ti

quote:

Kapatma felan olmadi kart yuksek voltaj yemeden kart yakmak cok zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Imzamda ki sistemle ekran Kartı 85
    İşlemci 70 gördüm.
    Oda da terlemeye başlamıştım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.