Şimdi Ara

Boşlukta olmak (F5) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
3
Favori
1.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaşamak için çalışıyoruz ancak çalışmaktan düzgün bir hayat yaşayamıyoruz bu böyle kısır döngü olarak devam ediyor

Orijinalden alıntı: F5

- Fark ettim ki işsiz, güçsüz olmak gerçekten çok kötü bir şey.. Herkes ister iş olmasın, okul olmasın bütün gün serbest olayım ama işin aslı kendimde gözlemlediğim kadarıyla işsiz, güçsüz öyle boş boş durmak insanı çok daha yoruyor.

- Son 3 gündür boştum ve uykudan uyandığımda kendimi bitkin, halsiz ve yorgun hissediyorum. Halbuki yapacak bir işim olduğunda günde 4 saat bile uyusam çok dinç bir şekilde alarm çalmasa bile ayağa kalkabiliyorum. Üstelik kendimi yorgun, halsiz ve bitkin de hissetmiyorum (3'ü de aynı anlama çıkıyor olabilir sözlükte araştırmaya bile üşendim) Dün evden çıkayım dedim çıktık gece 3'e kadar dolaştık arkadaşlarla ertesi sabah bir kalktım yine aynı his. Bugün de çıkacağım dışarı dedim ama hiç içimden gelmedi. Telefonum çalıyor canım açıp konuşmak bile istemiyor. Kim konuşacak şimdi yarım saat diyorum kendi kendime.

- Geçmişteki insanlara bazen acayip özeniyorum yani öyle böyle değil. O çağlarda yaşamak istiyorum. O çağlarda adrenalin, yaşama sevinci ve yaşama korkusu vardı. Bir şeyi kaybetmekten korktuğunuzda ona daha tutkuyla kapılırsınız. Yaşama sevinci de böyle bir şey aslında. Yaşam koşulları zor olsa yani vergi, borç gibi ilkel şeylerden bahsetmiyorum o çağlardan bahsediyorum. Yaşamayı daha çok severdik yaşama sıkı sıkı sarılırdık. Böyle depresyon, psikolojik sıkıntılar ortaya çıkmazdı. Kendimizi neden bir hücreye kapalı tutuyoruz? Evleri artık barınmadan çok bir yaşam alanı gibi görüyoruz ve eve bağlanmamız için ise türlü türlü teknolojik aletler mevcut.

- Bir mağara adamı bir gün boyunca mağarasından hiç çıkmasa kafayı yerdi değil mi? Biz de her gün ilgilenmediğimiz işleri yaparak, bize zorla dayatılan emirleri uygulayarak mağara adamının mağarasında öylece durduğu anı yaşamaktayız. Öyle bir hale geldik ki içinde bulunduğumuz durumu anlatanları ağzımızı açarak dinler olduk. Vurgulamak istediğim çok fazla yer var ama boş boş yazdığım için onlarda bu yazıların arasında kaybolup gidecekler. Artık çoğumuzun işi belli saatlerde belli yerlerde durarak bizden istenileni yapmak oldu. Geçimimizi masa başında oturup kağıt zımbalamakla, benzin pompalamakla geçiriyoruz. Peki ne için? Başkalarının ihtiyaçlarını karşılamak için.. Eski çağlarda insanlar barınağını, gıdasını sağlamak için geçirirdi. Ancak biz bunları sağlamak için dolaylı yollardan başkalarının işlerini yaparak sağlıyoruz.

- Başkalarının işlerini yapmaktan kendimize vakit ayıramıyoruz. Son model telefonu almak, halktan kopmamak için gündemi takip etmek, modayla uğraşmak zorunda kalıyoruz. Hepsi başkaları için.. Her gün saat 8'de evinden çıkıp benzin istasyonuna gidip benzin pompalayarak kendimize ne kazandırıyoruz? Kendimizi geliştirmek için neden uğraşmıyoruz? Okumak dışında yapabileceğimiz tonlarca şey var ancak toplum bizi bunlardan uzaklaştırarak bizi okuyup bir iş sahibi olmak zorunda bırakıyor. Aslında bunları yaparak kendimize zarar veriyoruz. Kendimizi bu basitleştirilmiş sistemde hapsediyoruz.

- Bu yüzeyselleşmiş sistemde farklı fikirleri olanlara ise deli gözüyle bakıyoruz. Dünyayı dolaşmak isteyen insanlar bize neden garip geliyor? Her gün aynı saatlerde kalkıp kağıt zımbalamaktan, masa başında oturmak zorunda kalmak bize neden normal geliyor? Bu yüzeyselleşmiş sistem yüzünden yeteneklerimiz ve tecrübelerimiz değersiz oluyor ve gittikçe köreliyor. Mesela tıbbı neden gözümüzde bu kadar büyütüyoruz? Pratisyen olmak için 7-8 senemizi neden stres altında yaşayarak geçiriyoruz. Hepsi sadece günde 15 saat çalışıp, gece nöbetlerine kalıp, başkalarının derdiyle uğraşmak için.. Bir insan doktor olmayı neden isteyebilir ki?

Söylediklerinin her kelimesine katılıyorum..Ben bırak ortaçağda yasamayı 15 yıl önceki hayatımı özluyorum..Ben o zamanlar cocuk oldugum icin soylemiyorum ama o zamanlar simdikine gore 10 kat daha ozgurduk belki de..

• Çok güzel bir yazı olmuş , bu görüşte olmayan insan anlayamaz burada yazılanları bizi dış dünyadaki hayalperestler olarak görürler

Orijinalden alıntı: Sylar.

kapitalist sistemin en altında yaşayan kesimiz.bizden sadece günlük işlerimizi yapmamızı istiyorlar.vergi verelim,çalışalım peki ne için?ilerde çoçuklarımız olucak,aile kurucaz,bizler yaşlanıcaz,çocuklarımızda bu sistemin içine girip devam ettiricekler.sadece zengin kısım hayatlarını özgür yaşayabilicek.figt club filmde güzel deginmişlerdi bu konuya

Katılıyorum.

Konuyu acan arkadasada tesekur edıyorum. Forumda boyle duyarlı ınsaları gormek cok guzel.

Orijinalden alıntı: ^^chicken_translate^^

geçenlerde izmirdeki evime tadilat yaptırdım, bak kimler çalıştı 1. boyacı 2. fayansçı 3. pvc ci 4. laminat parkeci 5. tesisatçı 6. elektrikçi 6. amerikan panel kapıcı 7. mutfak için mobilyacı ... bunlar olmasaydı ben bu işleri yapamazdım, onlarda benim yaptığım işi yapamazlar, demekki hayat böyle, hepimiz birilerinin işini yapıyoruz... ama yazdıklarının bir kısmına katılmıyorum, çalışmak güzel ve özenilesi bişey değil, çalışmak insan doğasına aykırı, ispat istiyorsan sana cennette iş vaat ediliyormu? insan doğası yiyip,içip,sevişip yatmak ister, eğer imkanım olsa kesinlikle çalışmazdım...

Bu görüşte olmadığın için anlatılmak isteneni tam kavrayamamış olabilirsin. O saydığın işçileri ve seni kastediyorum bende. Neden bu işleri yapıyoruz ya da neden bu işleri yapma gereksinimi duyuyorsun. Temel gereksinimlerimizi neden dolaylı yoldan yapmaya zorlanıyoruz.. Eskiden bir düzen ya da sistem gerektirmeden de yaşanabiliyordu. Kimsenin, diğer bir kimsenin varlığından haberi bile yoktu. Eskiden insanlar avları için endişelenirken şimdi alacağı son model telefon için endişeleniyor ya da arabasındaki ufak bir çizik yüzünden morali bozuluyor.. Bu sistemin bizi nasıl köleleştirdiğini anlatmamıza yeter de artar bile. Öyle bir duruma geldik ki artık bu duruma karşı çıkma yetimizi bile körelttiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F5 -- 9 Mart 2012; 16:16:30 >

Vaktin varsa göz at.. | Boşlukta Olmak.. | Çikolatalı Muz | Rüya içinde rüya içinde rüya gördüm.. | Köpeğimden Kareler Bol SS'li

• Otururum wow oynarım olmadı ps3ü açarım olmadı dışarı çıkarım bu kadar basit.
    Biz Marksizmi entellektüel gevezelik ve dünya devrimci hareketinin trafik polisliğini yapmak için okuyup öğrenmiyoruz. Biz dünyayı değiştirmek için, dünyanın Türkiye'sinde devrim yapmak için Marksizmi öğreniyoruz!
  • YA SIZ DELI MISINIZ?

sadece baslangic cumlelerini okudum ve tamamen SACMALAMISSIN. evde yatip uyuyunca daha yorgun kalkiyomusmussun da yok normalde calisirken kalkinca dinc oluyormussun falan tamamen sacmalik. O zaman senin mantiginla hic dinlenmeyelim. Her zaman essekler gibi calisirim hem de her zaman dinc oluruz. Deli misiniz ya?

Ben cumartesi ve pazar gunleri haftaici hic olmadigim kadar huzurlu kalkiyorum yataktan. Ve yine haftaici ise gitmesem haftasonunun aynisi olur. Keske is olmasa da sadece yan gelip yatmak olsa. Soyledigin tamamen sacma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Hotel California

YA SIZ DELI MISINIZ?

sadece baslangic cumlelerini okudum ve tamamen SACMALAMISSIN. evde yatip uyuyunca daha yorgun kalkiyomusmussun da yok normalde calisirken kalkinca dinc oluyormussun falan tamamen sacmalik. O zaman senin mantiginla hic dinlenmeyelim. Her zaman essekler gibi calisirim hem de her zaman dinc oluruz. Deli misiniz ya?

Ben cumartesi ve pazar gunleri haftaici hic olmadigim kadar huzurlu kalkiyorum yataktan. Ve yine haftaici ise gitmesem haftasonunun aynisi olur. Keske is olmasa da sadece yan gelip yatmak olsa. Soyledigin tamamen sacma.

4 5 ay boş kalsan nasıl bir şey olduğunu anlarsın aslında. ben yaz tatilinde çalıştığımda 1 dakikalık boş vaktin bile değeri olduğunu anlamıştım ama okullar açılınca yine eskisi gibi hiçbir şey yapmadan günler geçiyo. ne istediğimizi de bilmiyoruz.

• başlık sakat

YA SIZ DELI MISINIZ?

sana katılıyorum
    kafamda binbir tane dusunce var tatil olsada yatsak çok bunaldım

YA SIZ DELI MISINIZ?

Hiç güleceğim yoktu valla iyi güldüm.. Biz bunu tartışmıyoruz fark ettiysen benim bahsettiğim konuyla senin parladığın konunun alakası yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F5 -- 9 Mart 2012; 17:57:37 >

Vaktin varsa göz at.. | Boşlukta Olmak.. | Çikolatalı Muz | Rüya içinde rüya içinde rüya gördüm.. | Köpeğimden Kareler Bol SS'li

• Bu duyguyu yaşamayan anlayamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metz -- 9 Mart 2012; 18:41:29 >
  • kendini geliştirmek isteyen kimse sistemi bir kenara bırakmak zorunda değil. ben mesela, ben ve ailem lüks yaşamayı seven insanlarız. babam sırf bunun için, bekçi olarak başladığı işte, müdürlük yaparak emekli oldu. bununla yetinmedi, sistemi en iyi biçimde kullanarak kendisini rahat ettirecek şeyleri sağladı. ben, kendimi geliştiriyorum. üniversite batağına düşüp, ilerde zımba yapmak istemediğimi de çok iyi biliyorum. bunun için kendimi dağlara vurmama, sisteme lanet okumama gerek yok. sistemi, sistemi kullanarak pasifize edebiliriz. daha doğrusu, bizim için olumsuz olan yanlarını törpüleriz.

o yüzdendir ki, genç yaşımda kapitalist düzenin ateşli bir savunucusu, fakirlerin korkulu rüyasıyım

cahillik mutluluk mudur, yoksa -ne olursa olsun- hakikati bilmeye deger mi?
  • quote:

quote:

YA SIZ DELI MISINIZ?

Hiç güleceğim yoktu valla iyi güldüm.. Biz bunu tartışmıyoruz fark ettiysen benim bahsettiğim konuyla senin parladığın konunun alakası yok..

Ben yazini elestiriyorum ne tartistigon beni ilgilendirmiyor.

Keske 4 ay yatsak da bir daha calismasak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

- Fark ettim ki işsiz, güçsüz olmak gerçekten çok kötü bir şey.. Herkes ister iş olmasın, okul olmasın bütün gün serbest olayım ama işin aslı kendimde gözlemlediğim kadarıyla işsiz, güçsüz öyle boş boş durmak insanı çok daha yoruyor.

- Son 3 gündür boştum ve uykudan uyandığımda kendimi bitkin, halsiz ve yorgun hissediyorum. Halbuki yapacak bir işim olduğunda günde 4 saat bile uyusam çok dinç bir şekilde alarm çalmasa bile ayağa kalkabiliyorum. Üstelik kendimi yorgun, halsiz ve bitkin de hissetmiyorum (3'ü de aynı anlama çıkıyor olabilir sözlükte araştırmaya bile üşendim) Dün evden çıkayım dedim çıktık gece 3'e kadar dolaştık arkadaşlarla ertesi sabah bir kalktım yine aynı his. Bugün de çıkacağım dışarı dedim ama hiç içimden gelmedi. Telefonum çalıyor canım açıp konuşmak bile istemiyor. Kim konuşacak şimdi yarım saat diyorum kendi kendime.

- Geçmişteki insanlara bazen acayip özeniyorum yani öyle böyle değil. O çağlarda yaşamak istiyorum. O çağlarda adrenalin, yaşama sevinci ve yaşama korkusu vardı. Bir şeyi kaybetmekten korktuğunuzda ona daha tutkuyla kapılırsınız. Yaşama sevinci de böyle bir şey aslında. Yaşam koşulları zor olsa yani vergi, borç gibi ilkel şeylerden bahsetmiyorum o çağlardan bahsediyorum. Yaşamayı daha çok severdik yaşama sıkı sıkı sarılırdık. Böyle depresyon, psikolojik sıkıntılar ortaya çıkmazdı. Kendimizi neden bir hücreye kapalı tutuyoruz? Evleri artık barınmadan çok bir yaşam alanı gibi görüyoruz ve eve bağlanmamız için ise türlü türlü teknolojik aletler mevcut.

- Bir mağara adamı bir gün boyunca mağarasından hiç çıkmasa kafayı yerdi değil mi? Biz de her gün ilgilenmediğimiz işleri yaparak, bize zorla dayatılan emirleri uygulayarak mağara adamının mağarasında öylece durduğu anı yaşamaktayız. Öyle bir hale geldik ki içinde bulunduğumuz durumu anlatanları ağzımızı açarak dinler olduk. Vurgulamak istediğim çok fazla yer var ama boş boş yazdığım için onlarda bu yazıların arasında kaybolup gidecekler. Artık çoğumuzun işi belli saatlerde belli yerlerde durarak bizden istenileni yapmak oldu. Geçimimizi masa başında oturup kağıt zımbalamakla, benzin pompalamakla geçiriyoruz. Peki ne için? Başkalarının ihtiyaçlarını karşılamak için.. Eski çağlarda insanlar barınağını, gıdasını sağlamak için geçirirdi. Ancak biz bunları sağlamak için dolaylı yollardan başkalarının işlerini yaparak sağlıyoruz.

- Başkalarının işlerini yapmaktan kendimize vakit ayıramıyoruz. Son model telefonu almak, halktan kopmamak için gündemi takip etmek, modayla uğraşmak zorunda kalıyoruz. Hepsi başkaları için.. Her gün saat 8'de evinden çıkıp benzin istasyonuna gidip benzin pompalayarak kendimize ne kazandırıyoruz? Kendimizi geliştirmek için neden uğraşmıyoruz? Okumak dışında yapabileceğimiz tonlarca şey var ancak toplum bizi bunlardan uzaklaştırarak bizi okuyup bir iş sahibi olmak zorunda bırakıyor. Aslında bunları yaparak kendimize zarar veriyoruz. Kendimizi bu basitleştirilmiş sistemde hapsediyoruz.

- Bu yüzeyselleşmiş sistemde farklı fikirleri olanlara ise deli gözüyle bakıyoruz. Dünyayı dolaşmak isteyen insanlar bize neden garip geliyor? Her gün aynı saatlerde kalkıp kağıt zımbalamaktan, masa başında oturmak zorunda kalmak bize neden normal geliyor? Bu yüzeyselleşmiş sistem yüzünden yeteneklerimiz ve tecrübelerimiz değersiz oluyor ve gittikçe köreliyor. Mesela tıbbı neden gözümüzde bu kadar büyütüyoruz? Pratisyen olmak için 7-8 senemizi neden stres altında yaşayarak geçiriyoruz. Hepsi sadece günde 15 saat çalışıp, gece nöbetlerine kalıp, başkalarının derdiyle uğraşmak için.. Bir insan doktor olmayı neden isteyebilir ki?

kesinlikle katılıyorum

• quote:

quote:

quote:

YA SIZ DELI MISINIZ?

Ben yazini elestiriyorum ne tartistigon beni ilgilendirmiyor.

Keske 4 ay yatsak da bir daha calismasak

Adam neyden bahsediyor sen neyden bahsediyorsun farklı tellere vuruyorsunuz!
    Arkadaşın yazısını bir okuma zahmeti göster ondan sonra gel yorum yaz tartışalım.

• Tamamını okudum bir çoğuna katılıyorum

Kaybetmekten korkma! Bir şeyi kazanmak için, bazı şeyleri kaybetmelisin Ve unutma kaybettiğinde değil, VAZGEÇTİĞİNDE YENİLİRSİN
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.