Şimdi Ara

BOSH/SIEMENS ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
7.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadadaşlar,bütün beyaz eşyayı değiştirmek istiyorum evdeki,siemens ve bosh markaları üzerinde yoğunlaştım,iki firmada aynı fabrika da üretim yapıyormuş sanırım(satıcı öyle söyledi),işin uzmanları bu konuda ne düşünüyorlar acaba?

Siemens bir adım önde diye bir duyum aldım bunun doğruluk payı varmıdır?İstediğim ürünler birbiri ile aynı nerede ise,arada 300 tl gibi bir fark var toplam da,yani bir tanesi 9000 tl ise diğeri 8700 tl diyor,benim için aradaki fark fiyat olarak sorun değil ,hangisi kaliteli ise onu seçmek istiyorum doğal olarak.

• Bosch, Siemens ve Profilo markalarının muadil modelleri arasında hiç bir kalite farkı yoktur. Sadece ön panel ve plastik aksesuar tasarımları farklıdır. Aynı durum Arçelik-Beko, Electrolux-AEG-Zanussi markaları için de geçerlidir.

Hangi modelleri seçtiğinizi yazarsanız birebir muadilleri hakkında bilgi verebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Bosch, Siemens ve Profilo markalarının muadil modelleri arasında hiç bir kalite farkı yoktur. Sadece ön panel ve plastik aksesuar tasarımları farklıdır. Aynı durum Arçelik-Beko, Electrolux-AEG-Zanussi markaları için de geçerlidir.

Hangi modelleri seçtiğinizi yazarsanız birebir muadilleri hakkında bilgi verebilirim.

Öncelikle hızlı cevap için çok teşekkürler,modeller şu an aklımda değil,dün hanım bakmış beğenmiş,akşam eve geçince burda tek tek paylaşırım modelleri ve verdiği fiyatları,konu ile bilgilendirirseniz çok sevinirim.Almayı düşünen diğer arkadaşlar içinde bilgi olur böylece.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _AMADEUS_ -- 18 Ekim 2010; 12:15:36 >
  • siemens ağırlıklı olarak yurtdışında birleştirilip gelir bosch aynı parçalar tr de birleştirilerek yapılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trasher

siemens ağırlıklı olarak yurtdışında birleştirilip gelir bosch aynı parçalar tr de birleştirilerek yapılır.

Böyle bir durum sözkonusu değildir. Lütfen emin olmadığınız konularda yanıltıcı yönlendirmelerde bulunmayınız.

Siemens ve Bosch'un ithal modelleri de, yerli modelleri de tamamen aynıdır. Muadil modellerin birinin ithal, birinin yerli olması gibi bir durum sözkonusu değil. Bayilerin yaptığı açıklamalara her zaman şüpheyle yaklaşın. Bir bayi stoklarında kalan malı yerlere göklere sığdıramaz, elinde olmayan malı ise yerin dibine sokar desem yeridir.
  • Selamlar arkadaşlar,

Candoğan bey dün bahsi geçen konu ile ilgili bosh bayine bende gittim,hanımın beğendiği modeller için fiyat aldım,model numaraları ve verilen fiyatlar aşağıdaki gibidir.

Ankastre serisinden 3 parça şöyle

PPP619B20 model ocak ---------------->>1050 TL
    HBA43T450 fırın ------------------------>>1350 TL
    DWW063651 davlumbaz --------------->>1000 TL

Diğer parçalar şöyle,

28420 model kurutmalı çamaşır makinesi ----------->>>1800 TL
    58M88 model bulaşık makinesi ------------------------->>>1150 TL
    KGN57P72 model buzdolabı --------------------------->>>1950 TL

Hepsi silver olanlardan ki zaten siz model numaralarını görünce anlayacaksınız.Toplam 8300 TL yapıyor peşin fiyatı bu rakama bıraktı en son daha da düşemem dedi,yine hanımın beğendiği siemens modelleride bunların muadilleri gibi birşey,siemenste 8600 TL ye bıraktı peşin fiyata,şimdi bu bilgiler ışığında yapılacak hareket nedir?Siemens e yönelmek mi?Yoksa bu modeller iyidir mi diyorsunuz?Yada bir yada birkaçında değişiklik yapalım mı ne dersiniz üstadım?

• Seçtiğiniz ürünler buzdolabı haricinde son derece iyi. Tavsiyem buzdolabını Samsung, AEG veya Electrolux'ten seçmenizdir. Bosch'un bu seri buzdolaplarının plastik ve menteşe aksamı kalitesizdir; ses problemi vardır.
    http://www.darty.com.tr/e_commerce/Buzdolab-/ELECTROLUX/ENB44693X-p-42921-c-82.htm
    http://www.aeg.electrolux.com.tr/node146.asp?ProdID=17042
    http://www.darty.com.tr/e_commerce/BUZDOLABI/SAMSUNG/RL62ZBPN-p-32418-c-82.htm

Ankastrede de daha uygun fiyatlı muadil isterseniz yine aynı fabrika üretimi daha ucuz Profilo da var. Fırın teleskopik tepsi sistemi ve 9 pişirme programı ile daha üstün(sadece eco clean seramik yan yüzey yok) Ocak da döküm değil emaye ızgaralı. Bunun dışında farkları yok.

http://www.profilo.com.tr/ankastre/fırınlar/fırınlar/fırınlar/FRMA950.html?source=browse
    http://www.guzelevim.com.tr/Profilo-OCA652-Ankastre-Cam-Ocak-ucretsiz-Kargo-_3097.html#0

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SIEMENS WM14W560TR alındı
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Seçtiğiniz ürünler buzdolabı haricinde son derece iyi. Tavsiyem buzdolabını Samsung, AEG veya Electrolux'ten seçmenizdir. Bosch'un bu seri buzdolaplarının plastik ve menteşe aksamı kalitesizdir; ses problemi vardır.
    http://www.darty.com.tr/e_commerce/Buzdolab-/ELECTROLUX/ENB44693X-p-42921-c-82.htm
    http://www.aeg.electrolux.com.tr/node146.asp?ProdID=17042
    http://www.darty.com.tr/e_commerce/BUZDOLABI/SAMSUNG/RL62ZBPN-p-32418-c-82.htm

Ankastrede de daha uygun fiyatlı muadil isterseniz yine aynı fabrika üretimi daha ucuz Profilo da var. Fırın teleskopik tepsi sistemi ve 9 pişirme programı ile daha üstün(sadece eco clean seramik yan yüzey yok) Ocak da döküm değil emaye ızgaralı. Bunun dışında farkları yok.

http://www.profilo.com.tr/ankastre/fırınlar/fırınlar/fırınlar/FRMA950.html?source=browse
    http://www.guzelevim.com.tr/Profilo-OCA652-Ankastre-Cam-Ocak-ucretsiz-Kargo-_3097.html#0

Çok teşekkürler candoğan bey,buzdolabı hariç tamamdır diyorsunuz,fiyat konusunda açıkçası üçe beşe bakmıyoruz,ankastre serisini çok beğenerek seçtik,buzdolabı sanırım samsung olacak öyle görünüyor,gelişmelerden haberdar edeceğim sizi ve forumdaşları,ürünler için inceleme koymayı da düşünüyorum daha sonradan alacak arkadaşlar hakkında bilgi vermesi açısında.

Kolay gelsin,

• Elbette Bosch'un tasarımı daha hoş, ben fiyat açısından alternatif vermiştim. Bütçe sizin için 2. plandaysa problem değil. Buzdolabını mutlaka Samsung veya Electrolux ile değiştirin. Yalnız Samsung'un genişliğini dikkate alınız, her mutfağa uygun değildir.
  • Genişliği benimde dikkatimi çekti,artık ölçücez olmazsa 2-3 cm tezgahı kestiririm sorun değil.

Kolay gelsin,
  • Ben de tadilat yaptığım evimde yeni ankastre almak üzereyim. Bosch görsel ve fiyat olarak daha çekici geldi. Karar verdim gibi.

Ocak......... POH616B10E..............http://www.bosch-home.com/tr/%C3%BCr%C3%BCnler/pi%C5%9Firme-grubu/ocaklar/ankastre/ba%C4%9F%C4%B1ms%C4%B1z-gazl%C4%B1-sert-cam-ocaklar/POH616B10E.html?source=browse

Fırın.......... HBA43T450.................http://www.bosch-home.com/tr/%C3%BCr%C3%BCnler/pi%C5%9Firme-grubu/f%C4%B1r%C4%B1nlar/ankastre/ba%C4%9F%C4%B1ms%C4%B1z-multifonksiyonel-f%C4%B1r%C4%B1nlar/HBA43T450.html?source=browse

Davlumbaz..........DWB063451...............http://www.bosch-home.com/tr/%C3%BCr%C3%BCnler/pi%C5%9Firme-grubu/davlumbaz-aspirat%C3%B6rler/ankastre/60-cm-lik-davlumbazlar/DWB063451.html?source=browse

Bayi yukarıdaki ürünleri önerdi.
    Ocağın wok olmasını, davlumbazın 400m3/h emiş gücünün kapalı mutfak için yeterli olacağını, fırının da yeterli olduğunu...

Bu ürünleri aldığımda SGI 55E05 ankastre bulaşık makinasını da 2.190 TL yerine 1.189 TL ye verecekler.
    Toplamda 3.800 TL olacak.

Ne dersiniz?

Bir de candogan62 diğer arkadaşımız _AMADEUS_ un seçtiklerini beğenmişti. Bunlar için ne der acaba?

• Seçtiğiniz fırın harikulade, ocak da son derece iyi. Ürünler biraz pahalı olsa da fiyatının hakkını verir diye düşünüyorum.

Bence ankastre bulaşık makinesinde sözkonusu model yerine SMS58M88EU modelini alarak alt tamponunu çıkarıp mobilya bazasını kalan boşluktan geçirerek ankastre görünümü vermeniz daha iyi olur. Ankastre cihazdan tek farkı ön yüzeyinin de paslanmaz çelik görünümlü olması olur. Sizin için uygunsa aynı fiyata çok daha güzel bir bulaşık makineniz olur. Sözkonusu model de iyidir ancak bu da iyinin daha iyisi :)
  • ocak iyi, fırında turbo yoktur, davlumbaz orta sınıf.
  • Bugün Küçükyalı da bir Siemens bayisinden öğrendiğime(!) göre;
    Bosch dan aldığım fiyatla Siemens i kıyaslarsam olmazmış!!! Çünkü bu tofaş la mersedes i karşılaştırmak gibiymiş !!! (tabii burada mersedes Siemens oluyor)
    Siemens gerçek çelik kullanırmış! bosch vs.. krom kullanırmış, arçelik ankastre serisi alimunyum ankastre imiş! Bunlara dikkat etmem gerekirmiş..

Sonuçta bayi tüm bunları bana öğrettikten sonra Bosch tan 1300 lira fiyat aldığım sete 1700 lira fiyat verdi ve "ay sonuna geldiğimi, geç kaldığımı, pazartesiye kalırsam imkanı yok o fiyatlara o seti alamayacağımı" öğütleyerek beni uğurladı.

Oysa ben hiçbir fark olmadığını bilsem de sırf içimden geldiği için Bosch yerine Siemens almak üzere oraya gitmiştim. Kararımı değiştirdi :)

Benim ricam şu;
    Bosch
    ocak NGU4155
    fırın HBN301E2
    Davlumbaz dke615a

fiyat 1300 lira

1- Ocak için hangi kriterlerde yorum yapılır bilmiyorum ama bu dökme çelikmiş, emaye olanı tervcih edersem fiyat 100 lira iniyor "hiçbir farkı yok görünüm hariç" derler?

2- Fırını, annem sadece yemek yapar hamurişi vs.. yasak.. "saatli olsun basit olsun" istedi.

3- Mutfak 10 m2.. Davlumbazlar hakkında hiçbir fikrim yok.

Annemin ihtiyacı basit ve kolay kullanımlı olması. Mütevazi olması.. 2 Kişi için çok da ekstra özellikler olmasına gerek yok..
    Bu seçimler uygun mudur? Bütçem de aşağı yukarı o civarda..

• öncelikle uzman olmadığımı belirteyim.
    sadece ocakla ilgili yorum yapacağım.
    bahsettiğiniz ocak sanırım ankastre olduğu için fiyatı yüksek galiba.
    bende şubattahttp://www.bosch-home.com/tr/ürünler/pişirme-grubu/ocaklar/solo/set-üstü-ocaklar/NGU2125LT.html?source=browse onun benzerini aldım. şu anki fiyata aldım üstelik.
    cam kapaklı olduğu için tercih ettim. teknik özellikleri sizin yazdığınız ile aynı. tabi malzeme
    kalitesi konusunda benden bilgili arkadaşlar illaki yorum yaparlar.
    anneme almıştım bende. şimdilik çok memnunuz. bir sıkıntımız yok şükür.

• quote:

Orijinalden alıntı: armutra

Bugün Küçükyalı da bir Siemens bayisinden öğrendiğime(!) göre;
    Bosch dan aldığım fiyatla Siemens i kıyaslarsam olmazmış!!! Çünkü bu tofaş la mersedes i karşılaştırmak gibiymiş !!! (tabii burada mersedes Siemens oluyor)
    Siemens gerçek çelik kullanırmış! bosch vs.. krom kullanırmış, arçelik ankastre serisi alimunyum ankastre imiş! Bunlara dikkat etmem gerekirmiş..

Sonuçta bayi tüm bunları bana öğrettikten sonra Bosch tan 1300 lira fiyat aldığım sete 1700 lira fiyat verdi ve "ay sonuna geldiğimi, geç kaldığımı, pazartesiye kalırsam imkanı yok o fiyatlara o seti alamayacağımı" öğütleyerek beni uğurladı.

Oysa ben hiçbir fark olmadığını bilsem de sırf içimden geldiği için Bosch yerine Siemens almak üzere oraya gitmiştim. Kararımı değiştirdi :)

Ay sonu sebebiyle kotasını doldurabilmek için sallamıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrotek -- 31 Ekim 2010; 1:56:03 >

• quote:

Bugün Küçükyalı da bir Siemens bayisinden öğrendiğime(!) göre;

Benim ricam şu;
    Bosch
    ocak NGU4155
    fırın HBN301E2
    Davlumbaz dke615a

fiyat 1300 lira

1- Ocak için hangi kriterlerde yorum yapılır bilmiyorum ama bu dökme çelikmiş, emaye olanı tervcih edersem fiyat 100 lira iniyor "hiçbir farkı yok görünüm hariç" derler?

2- Fırını, annem sadece yemek yapar hamurişi vs.. yasak.. "saatli olsun basit olsun" istedi.

3- Mutfak 10 m2.. Davlumbazlar hakkında hiçbir fikrim yok.

Annemin ihtiyacı basit ve kolay kullanımlı olması. Mütevazi olması.. 2 Kişi için çok da ekstra özellikler olmasına gerek yok..
    Bu seçimler uygun mudur? Bütçem de aşağı yukarı o civarda..

Normalde İzmir'de yaşıyorum. Gerçi bu sene ilk kez gitmiş olsak da yazları ben de Küçükyalı/İSTANBUL'dayım. Palladium'a gezmeye gittiğimizde hem SIEMENS hem de BOSCH mağazaları aynı sıradaydı ve her ikisine girdiğimde aynı ürünleri görünce şaşırmıştım. Özellikle İzmir'de LG mağazasında görüp beğendiğim buzdolaplarının aynısını 700-800 TL fazla fiyatla görünce ne olduğunu anlayamamıştım. Fakat son birkaç haftadır bu forumun Beyaz Eşya bölümünü inceleyince tüm bunların sebebini anladım. Böyle hilelere aldanmamak lazım. Böyle satıcılar karşılarındakini aptal sanıp müşteri kaybettiklerinin henüz bilincinde değil sanırım.

• marka olarak bosh al derim
  • quote:

Fakat son birkaç haftadır bu forumun Beyaz Eşya bölümünü inceleyince tüm bunların sebebini anladım. Böyle hilelere aldanmamak lazım. Böyle satıcılar karşılarındakini aptal sanıp müşteri kaybettiklerinin henüz bilincinde değil sanırım.
    ..
    İnternetten önceki yılları düşünüyorum da ne hikayelere kanmışızdır o zamanlar..
  • quote:

quote:

Fakat son birkaç haftadır bu forumun Beyaz Eşya bölümünü inceleyince tüm bunların sebebini anladım. Böyle hilelere aldanmamak lazım. Böyle satıcılar karşılarındakini aptal sanıp müşteri kaybettiklerinin henüz bilincinde değil sanırım.
    ..
    İnternetten önceki yılları düşünüyorum da ne hikayelere kanmışızdır o zamanlar..

Orası kesin. İlk otomatik çamaşır makinemizi 1991'de aldık. Ben Ortaokul-1'e gidiyordum. ARÇELİK FULL AUTOMATIC 2600 modeliydi. Zaten 3 model vardı; 2200, 2400, 2600 modelleri vardı. Biz en ucuzu olan 2600 modelini almıştık. 2006'ya kadar da kullandık. Birkaç gün önce bu forumu gezerken 2200 modelinin SIEMENS'in ürünü olduğunu gördüm. Belki, hatta büyük ihtimlle bizimki de öyleydi; kimbilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulstar -- 1 Kasım 2010; 18:25:19 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.