Şimdi Ara

BOSCH SMS58M98EU Bulaşık makinesi E15 Arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 8 yıllık bulaşık makinem.

    açıkçası yıkamasından da memnun değildim şimdi de E15 arızası veriyor.

    İnternette okuduğum kadarıyla sol arkaya doğru 45 derecelik açıyla kaldırıp bekletince normale döndüğü yazıyordu gerçekten de işe yaradı ancak bir hafta sonra aynı arızayı tekrarladı.


    üst kapağı ve sağ sol kapaklarını söktüm ancak bir sızıntı göremedim.

    bu konuda ne yapmam gerektiği ile ilgili yardımcı olabilir misiniz?




  • kronik bsh arızası, bu hata zamanla pompadaki rezistansın bozulup e9 hatası vermesine de neden olacak. makinenin filtre kısmında sanırım 4 tane torx alyan vida var, bunları çok zorlamadan biraz sıkın ve durumu takip edin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Collezione -- 28 Eylül 2021; 8:24:1 >
  • Merhabalar. Yukarıda yazıldığı kronik şekilde tabanda bulunan contadan sızıntı sorunu olabilir ya da başıma gelen gibi bir sorununuz olabilir. Attığım linkten inceleyip kontrol edebilirsiniz. Su sızıntısını kesinlikle kesmelisiniz yoksa rezistans yanacak ve motoru değiştirmek zorunda kalacaksınız. Geçmiş olsun.


  • Makineyi yatırmaktaki mantık taşma şamandırasını rahatlatmak. Su ceplerinden su taşarak alt kısma düşüyor ve arıza kodu veriyor.

    Altta çekmiş olduğum videoda detaylı anlattım.

    Dedex55 Easy Tabii Ki Deyoutube
    Bulaşık makinenizden taşan su evinizi göl haline getirdiyse? bulaşık makineniz sürekli sıkma pompa konumunda kalıyorsa? bulaşık makineniz düzgün çalışmıyorsa ve su ile ilgili sorunlar yaşıyorsanız videomda su taşma şamandırası hakkında verdiğim bilgiler işinize yarayacaktır. Bulaşık makinelerinde su taşma şamandırası nerede bulunur? su taşma samandırası nasıl sökülür öğrenmek istiyorsanız sonuna kadar izlemenizi tavsiye ederim. Bulaşık ve çamaşır makinesi sorunları ve sorunların çözüm yollarıyla ilgili yüzlerce video çekerek kanalımda yayınladım. Her biri. videolarımı izleyen bir çok kişinin sorunlarına çözüm buldu. Çok çalıştığımı ve çok güzel videolar çekerek iyi bir işe imza attığımı düşünüyorum. Özellikle son 1 yıldır bulaşık ve çamaşır makineleri ile ilgili bilinmeyen, merak edilen ve kafa karıştıran sorularla ilgili güzel içerikler ürettim. İnsanlar genelde başlarına sorun geldiğinde, Youtube ve internette arama yaparak videolarıma erişiyorlar. Sonrası merak edilmeyen türde videolar çektiğim için büyümemiz diğer içerik üreticilerine göre daha zor oluyor. Bu sebeple kanalıma abone olarak destek vermeniz çok önemli. Bizim gibi içerik üreten yayıncılar birer birer azalıyorlar ve bunun sonucu olarak, bir gün bir sorunun çözümünü aradığınızda bu konuyla ilgili video çekilmemiş olacak çünkü desteklenmeyenler yok olur, desteklenenler ise çoğalır. Kanalıma abone olarak destek verirseniz sevinirim. #bilgilendirici #pratikbilgiler #tamir #nasılyapılır #keşfet #neişeyarıyor
    https://www.youtube.com/watch?v=3cQlA7Bppfo&feature=youtu.be
  • Cevaplarınız için teşekkürler, bu contayı taksam işe yarar mı?



    ersatzteilshop TVyoutube
    https://www.ersatzteilshop.de/pumpentopf-reparieren.html?t=yt hier kommt Ihr direkt zur Pumpensumpfdichtung. In diesem Video zeigen wir Euch, wie Ihr den Pumpensumpf Reparatursatz 12005744 bei Bosch, Siemens, Neff und Constructa Geschirrspülern selber einbauen könnt. Sehr oft ist der Einbau dieser Pumpentopf Reparatur Dichtung die passende Antwort auf den Fehlercode E15. Der Fehlercode E15 besagt bei Geschirrspülern von Bosch, Siemens, Neff und Constructa, dass sich Wasser im Geräteinneren befindet. Ganz konkret hat beim Fehler E15 dann der Schwimmerschalter im Geschirrspüler ausgelöst. Wenn das Wasser nicht von defekten Schlauchverbindungen kommt, dann lohnt sich auf jeden Fall ein Blick auf den Pumpensumpf. Der Reparatursatz 12005744 stellt die wirtschaftlichste und ökologischste Möglichkeit den Geschirrspüler wieder instand zu setzen dar. Diese Dichtung wird einfach nachträglich in den undichten Pumpentopf eingebaut. Damit muss nicht zwangsläufig das gesamte Bauteil getauscht werden. In diesem Video zeigen wir Schritt für Schritt wie Ihr diese Pumpensumpfdichtung einbauen könnt. Den Link zur Dichtung findet Ihr hier: https://www.ersatzteilshop.de/pumpentopf-reparieren.html?t=yt Also dann, RAN ANS WERK!
    https://www.youtube.com/watch?v=4g97Cy6jEko




  • mstfmrv M kullanıcısına yanıt

    Sorunun nereden kaynaklandığını tespit etmenizi tavsiye ediyorum. Bu contayı değiştirmek kesin çözüm diyebilmek için tabandan sızıntı olduğunu netleştirmeniz lazım. Kapakları çıkartıp makineyi çalıştırıp izlemek dışında çözüm aklıma gelmiyor.

  • önce size söylediğim tork alyan vidaları çok zorlamadan biraz sıkın.

    hatta yabancı forumlarda makinenin alt plastik tabanında ısıtıcı-pompanın etrafına delik açanlar bile var :))




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Collezione -- 29 Eylül 2021; 16:7:0 >
  • Sorun tespiti için üst ve yan kapakları söktüm ve kaçak var mı diye çalıştırdım. Herhangi bir kaçak görmedim ancak altını sökmedim.

    Dediğiniz gibi tabandaki vidaları da sıktım zorlamadan.

    Bir gündür de su varsa kurur diye beklettim, bugün tekrar çalıştıracağım.

    Linkini Gönderdiğim conta doğru mu acaba ?

  • mstfmrv M kullanıcısına yanıt

    Alt tarafı sökmenize gerek yok. Yan kapakları söktüyseniz anakartın olduğu taraftan ışık yardımıyla damlama var mı diye kontrol edin, su cebinin olduğu kısımdan kaynaklanan bir sızıntı var mı kontrol edin sonuç alırsınız diye düşünüyorum. Gönderdiğiniz conta doğru taban contası kaynaklıysa işinizi çözer.

  • arıza tespiti yapmadan conta değiştirmek çok riskli...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.