Şimdi Ara

Boşanma Aşamasındayız! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
4
Favori
3.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eşinizin aileniz hakkındaki sıkıntılı düşüncelerini ailene söylememeliydin (ya da tam tersi nasıl olduysa artık) ve ailene karşı eşinin tarafını tutmamalıydın bence işler iyice sarpa sarmış.

Eşinizle aranızdaki problem sadece ekonomik bir problem ise ya sabredeceksiniz ya da ekonomik problemi çözmeniz gerekir.Boşanmak çözüm değil evlenmişsiniz o kadar yaşanmışlık var boşansanız daha mı mutlu olacaksınız ? Bence birbirinizi sevdiğiniz halde sırf maddiyat için boşanırsanız birbirinizi ararsınız bir süre sonra boşa iş yapmış olursunuz , kesinlikle boşanmayı düşünmeyin bence yazık olur.

Bu arada doğma büyüme İstanbullu olan biri olarak para probleminiz varsa buraya gelmeyin usta burası bitik zaten Sanayinin olduğu Tekirdağ taraflarına gidin kiralar 300 tl civarı İstanbuldan kat kat iyidir eğer burda az ücretle çalışıyorsanız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 15 Kasım 2016; 4:18:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir yuvanın böyle yıkılması çok üzücü. Sevipte kavuşamamak,ayrılmak en kötüsü de bu. Ayrılınca düzelicek daha az sorun olacak diye düşünmek çok büyük bir hata. Bence toparlanın her ikinizde. Evlenerek yuvanızdan uçup siz ikiniz bir yuva oluşturmaya çalıştınız. Pes etmek bu kadar kolay olmamalı. Allah yardımcınız olsun. İyi düşünüp hareket edin.

• ne aileyi terket ne de eşi. zamanla düzeltirsin aralarını bence. ekonomik sıkıntılar için ise çözüm zaten söylenmiş istanbulu terketmek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar. Dediğiniz şeyler doğru. Ama o kadar sarpa sardı ki her şey. Çözüm sadece bu kaldı. Bundan sonrası için birbirimize eziyet etmemek adına alınmış bir karar oldu bizimkisi. Şu an protokolü hazırlama Aşamasındayız.
  • Aile danışmanına mutlaka gidin ne protokolü. Boşanma kardeşim. Kolaymı evlenmek. Niye evlendin o zaman. Seviyorsan devam et. Nasıl olsa düzelir. Boşanma. Yırt protokolü

• Şu hayatta her derdin devası vardır bu kadar kolay pes etme karın senin ailen artık. Birbirinize daha da bağlanmanız gereken yerde ayrılıyorsunuz

• Şu hayatta her derdin devası vardır bu kadar kolay pes etme karın senin ailen artık. Birbirinize daha da bağlanmanız gereken yerde ayrılıyorsunuz

• Asla mucadeleyi birakma derim boşanmak çözüm degil heleki severken

• Ben herkesten farkli dusunuyorum, esin yeni ailen, gerekirse annene babana mesage koyacaksin diye bir sey yok. Anne baba her seyden once gelir, es bulunur, anne gibi yar bulunmaz. Esin senin aileni alttan almiyorsa gereksiz kavga cikartiyorsa ondan bir hayir gelmez.

• iso_GS kullanıcısına yanıt
    istersen son bi hamle bi süre ayrı yaşayın.özlem sorunlarınızı çözmede etkili olabilir.
  • Eşini çok seviyorsan ekonomik ailene muhtaç değilsen karını tercih et önemli olan ailenin ne düşündüğü değil bireyin ne hissettiğidir.Aynı çatı altında,aynı yastığa baş koyduğun varlığından hoşnut muhabbetinden keyif aldığın bir kadın varsa ben eşimi ne olursa olsun bırakmazdım.Kurulu düzeni bozmak çok kolay ama yapbozu yeniden inşa etmek çook zor ve meşakatli zor bir süreçdir.Boşanıp tekrar evlendiğinde yeni eşinin annenle iyi anlaşacağının bi garantisi yok belki eski eşinden daha çok tartışcaklar napcan onudamı annenle anlaşamadı diye boşucan..Yetişkin bir bireyin hayatı kendinindir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aranızda büyük sorunlar yok gibi gözüküyor . Şimdi ki bayanlar çok rahat , geçmişte ki kaynanalar yok artık . Ben bile yengemden laf yedim sorun olmasın diye birşey demedim . Yoksa yerle bir ederdim . Burada ki arkadaşların hepsi anneni babanı haksızmış gibi göstermiş ama genel olarak sorun gelinlerdir. Gelin hazırda bekler bakalım bana ne söyleyecek .. herşey de art niyet arıyorlar . Ama şöyle bir durumda var bir süre sonra herkes birbirine alışıyor .. Böyle sudan sebeplerden boşanmak mantıklı değil. Annene ve babana karşı olma , uzak kalma .. İki tarafla da orta yolu bulmaya çalış .. Herşey zamanla çözülür ..
  • Bircok kisi ailen yani ebeveynlerin yerini bilecek sen esinle mutlu olmaya bak falan demis ama soz ettiginiz kavram senin annen ve baban... yani onlari nasil silip atabilirsin hayatindan? ilk olarak en atesli en ofkeli kisim kimse onu karsina cek konus. eger ailen esine karsi negatif bir tutum icindeyse onlarla konus seni anlayacaklardir. sonra esinle konus ve annen ile babaninhakkinda yorum yapmamasini onun da bu buyuk ailenin icindeki bir cekirdek ailenin parcasi oldugunu hatirlat. sonucta ayri olarak degil hep birlikte guclu olur saglam bi sekilde hayata devam edersiniz. eger iki taraftan birine rest cekersen kendini rahatlatmak icin hayatindan attigin taraf aklindan hicbir zaman cikmayacak ve sendeki bu negatif olayin etkisi surekli devam edecektir... mutlu olmaniz dilegiyle
  • Eknomik zorlukda birbirinize destek olamıyorsanız ben sizden ümitli olamam malesef.
  • 36 yaşında 11 yıllık evli ve çocuklu profesyonel bir evliyim

Sorularını çekşnmeden sor katdeşim
    Ben o yollardan çok geçtim

Kaçkere boşanmanın eşiğinden döndüm ve artık tren rayda

• Son durum nedir hocam? Umarım uygun bir yol bulmuşsunuzdur.
  • Bir evde iki kişi arasında olup biten vıdı vıdı, laf sokmalar, atışmalar.....Senin anan şunu dediiiii....Senin baban bunu dediiiii...Senin bacın böyle dediiii.. Lafları , kavgaları, hır gür.....EVİN İÇİNDE İKİ KİŞİ ARASINDA KALIR.....HER ZARRTTTT SESİ DIŞARI AKTARILMAZ......İşin içine analar, babalar, bacılar, kardaşlar, ablalar, halalar, dayılar girdimi o yuva YIKILIR.....Eşine sahip çık....Sakın boşanma .ZAMAN İÇİNDE ORTALIK SAKİNLEŞECEK.. Rahat ol......Ana ve babaya sevgi göster...Öteki mevzuya hiç birini sokma....O MESELE KAPANDI....BİZ ARAMIZDA HALLETTİK...ÖZÜR DİLEDİ....KABUL ETTİM....DURDUK YERE YUVAMI YIKMAMMMM...Diyeceksin....Kesin tavrını belli edeceksin....Mıyyy mıyy mıyyyy konuşmayacaksın... İş kapanacak....Sakin ol...AKILLI OL.....EVİN İÇİNDE OLAN EVDE KALIR....Unutma...

• quote:

Orijinalden alıntı: trustem.111

quote:

Orijinalden alıntı: iso_GS

Öncelikle herkese iyi akşamlar diliyorum.

Biz eşimle birbirimizi seven iki kişiyiz.

Fakat her şeyin sevgi olmadığını bizzat yaşayarak anlamış bulunmaktayım.

Neresinden başlasam anlatmaya bilemedim.

Biz yaklaşık 2 yıldır evliyiz. Evliliğimizin ilk senesinde memlekette yaşıyorduk. Daha sonra yani şu an İstanbul'a taşındık. Taşınmamızın ana sebebi artık memlekette iş bulmamızın zorlaşması Ve ekonomik şartlar diyeyim. Yaklaşık da 8 aydır istanbuldayız. Ve ne yazık ki ekonomik şartlar peişimizi bırakmadı. Tabi bunlardan kaynaklı artık hiç kendimize vakit ayıramaz olduk. Tartışmalar alevlenmeye başladı diyebilirim. En ufak şeyler sıkıntı yaratmaya başladı.

Aslında en önemli sorun bence artık birbirimize sanki saygı duymuyormuşuz gibi. Özellikle eşimin artık benim ailem hakkında yorum yapması son zamanlarda çok Canımı sıkmaya başlamış olması. Ailemin yapmış olduğu hataları sürekli yüzüme vurması ki ben galiba burada kritik bir hata yaptım. Bir tartışmadan sonra ben de artık sinirlenip siz gelininize böyle böyle yaptınız. O da böyle böyle diyor demem oldu. Onu yapmamam gerektiğini şu anda anlıyorum galiba. Sinirle kalkan zararla oturur mantığı. Ailem de yazıklar olsun öyle düşünüyorsa dedi ve babam ben yaşadığım sürece o bu eve gelemez dedi. İşin özeti bunun gibi şeyler

Ben eşimi cidden seviyorum ama artık sürekli arada kalmaktan bitik durumdayım. Bi tarafta ailem bir tarafta o durumu oluştu. Aklıma geldikçe anlatmaya çalışırım.

Şu an çıkış yolu bulamıyorum. Ve yarın karar vermemiz gerekecek galiba. Sizlerin bu hassas konuda değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Reis eşini al. Tak koluna. İstanbuldan kaçın, kurtulun.. Kendi ailenden ve eşinin ailesinden kaçın, kurtulun. Sen eşinle evlisin. Bu mevzuyu kendi ailene anlattığın için bir kez özür dile. Hatanı anladığını söyle..

İstanbul sizi bitirmiş, tüketmiş.. Geçinemedikten sonra istersen dünyalar kadar sev; bu problemler olağandır.. Sizin birbirinizle başbaşa kalmaya ihtiyacınız var. Birbirinize vakit ayırmaya ihtiyacınız var.

Artık senin arada kalmaman lazım. Bunun için de ailenden uzak durman lazım. Gidin güzel bir anadolu şehrine. Bir yerde bir şekilde iş bul ve oraya taşının. Bulursun. Olmayacak şey değil.. İstanbulda çok iş var belki ama yaşam şartları da çok ağır ki en acı şekilde tatbik etmişsin; ediyorsun...

Seviyorsanız bırakmayın birbirinizi hocam...

katılıyorum. istanbul'dan kaçıp, yaşayabileceğiniz bir yerde yeni bir düzen kurun. eşinizle de yapıcı bir şekilde, ciddiyetle konuşun. konuşarak çözülemeyecek sorun yoktur. her ne olduysa ikiniz de sineye çekeceksiniz bir şekilde. temiz bir sayfa açın. bir daha da geriye bakmayın. ayrıca her ikiniz de ailelerinizi arka plana atmak zorundasınız anladığım kadarıyla. bundan sonra evliliğinize ailelerinizi karıştırmayın. karışmaya kalkarlarsa "he yav he" deyip, geçin. zorunda kalırsanız ailenizle aranıza belli bir süreliğine mesafe koyun. başka bir deyişle, görüşmeyin. gerekiyorsa aynısını eşiniz de kendi ailesi için yapmalı. uzun lafın kısası, ailelerinizle evliliğiniz arasında bir seçim yapmanız gerekiyor.

bunlar benim görüşlerim. umarım sorunlarınızı çözersiniz.

• Evlilik tek tarafın alttan alması. Tek tarafın idare etmesi ile ayakta kalmaz.

• Şöyle bir yol izlenebilir, en başta aile psikoloğuna gidip destek almak en sağlıklısı olacaktır, işin uzmanı onlar. Bunun dışında şahsi düşüncem şöyle, ayrılmayı değil orta yolu bulmaya yönelin her şeyden önce. İkincisi, anlaşamadığınız noktaları yazın bir yere ve eşinizle oturup sakin kafayla konuşun, düşünün, tartışın. Sebeplerini bulmaya ve bunları ortadan kaldırmaya çalışın. Bir diğeri, eşiniz ve anne-babanızla olan sorun her nedir bilmiyorum ancak durum cidden vahimse ve çekilmez bir hal almışsa eşinizle ebeveynleriniz aralarındaki ilişki, o halde eşiniz onlarla görüşmeyebilir. Siz de eşinize anne-babanızdan pek bahsetmezsiniz, o da irdelemez, gerilmez, tartışmalar alevlenmez. Unutmayın olumsuzluklara ne kadar çok maruz kalırsa, o denli nefret oluşabilir içinde. Eşinizi sevdiğinizi söylemişsiniz, bu bile çözüm için uğraşmanız gerektiğine işaret ediyor kanımca. Ayrıca maddi sorunlar evet aile içinde sıkıntıya yol açabiliyor ama önemli olan geleceğiniz için birlikte mücadele edip etmediğiniz. Umarım tez vakitte düzelir ortamınız.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.