Şimdi Ara

boşa atma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar arabayı bu aralar giderken pek boşa atamıyorum hemen stop ediyor. jikleyi biraz çekersem etmiyor. rölanti sürekli farklı. bazen jikle çekikken bile 10 da duruyor. (motor sıcakken) bazen de jikle kapalıyken 10 da duruyor. lpg beyninden kaynaklanabilir mi. karburatörü yeni gözden geçirttim. sorun yok. ondan sonra olmaya başladı aslında. acaba karburatörü temizlettikten sonra hava girişi fazlalaşır mı ve bu stop etmesine sebep olur mu. ankaradayım. havadan da eder mi. araba broadway.

• Karbüratörü yaptırdığınız yere bir daha kontrol ettirin ayarları tam yapılmamış olabilir.
  • eksoz pulu veren bir yere gidin bilgisayarda aracınıza hava ayarı yapsınlar sorun kalmaz sanıyorum
  • egzoz muayenesi yapan yerde yaptırabilirim anladığım kadarıyla. öyleyse zaten bu ayın sonuna egzoz muayenesi yaptırmam lazım.
    bu arada her zaman stop etmiyor.
    karburatörü temizlettiğim yere hemen gitmiştim ayarladı ama beyin rölantiyi bozuyor demişti.
    zaten lpg nin beynini de değiştireceğim.
  • gaz ayarı yaptırdınmı?
    bide bende bugun karbüratore baktırcaktım usta pek tavsiye etmem dedi.garantili yapmıyomuş kimse.sorun çıkarabilir falan dedi.bende karbüratörü temizletmek istiyodum fakat usta öle deyince korktum açıkcası.sen tüpü taktırdığın yere git en iisi.yada benzinde dene benzindeykende istop ediyomu?
  • Karbüratörün fazla hava alıyor boşa attığında karışım aşırı fakirleşiyor ve aracın stop ediyor. İyi bir karbüratörcü ile kolaylıkla çözülebilecek bir sorun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @levent@ -- 5 Ocak 2007; 14:52:47 >
  • Bir ara bende de oldu bu aynı problem ama bendeki benzine pislik karışmasındandı aracı çalıştırdıktan sonra 3-4 dakka kadar gaz verdim bizraz zorladım pisliği atana kadar sonra geçti. Tabi bu en masrafsız olan problem umarım sendeki de sadece budur. Tabi diğer arkadaşlar daha iyi bilirler karbüratöründe bişey varmıdır yokmudur pek bilmem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTA 5 OYUNDAN ATMA SORUNU
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: drhakancan

arkadaşlar arabayı bu aralar giderken pek boşa atamıyorum hemen stop ediyor. jikleyi biraz çekersem etmiyor. rölanti sürekli farklı. bazen jikle çekikken bile 10 da duruyor. (motor sıcakken) bazen de jikle kapalıyken 10 da duruyor. lpg beyninden kaynaklanabilir mi. karburatörü yeni gözden geçirttim. sorun yok. ondan sonra olmaya başladı aslında. acaba karburatörü temizlettikten sonra hava girişi fazlalaşır mı ve bu stop etmesine sebep olur mu. ankaradayım. havadan da eder mi. araba broadway.

drhakancan anakradaysan 88 otoda beycan ustayı biliyorsundur. karbüratörde number one dır. biz şahini sattık artık ama çok emeği geçti. karbüratörü 1 kişiye ellet başklada kimseye elletme o da beycan usta olsun.

buy arada bu kural gibi bişeydir. karbüratöre tek elin değmesi makbüldür. çok detaylkı ve hassas bi parçadır

• 88 oto nerede?
  • sanırım ivedik organize sanayiinde
    quote:

Orjinalden alıntı: pcdata76

88 oto nerede?
  • Karburatorden araci benzine alip rolanti ayarini yaptirin.Sonra lpg ye alip regulator uzerindeki rolanti vidasindan rolanti benzinle ayni olacak sekilde ayar yaptirin,sorun duzelecektir.

Ancak motor rolanti tutmuyorsa motor gaz kelebegi hizasi altinda bir yerlerden hava aliyordur,kontrol edilmesi lazim(manifold contasi,karburator alt contalari,westinghouse hortumu,asinmis gaz kelebek mili v.s.)

quote:

Orjinalden alıntı: drhakancan

arkadaşlar arabayı bu aralar giderken pek boşa atamıyorum hemen stop ediyor. jikleyi biraz çekersem etmiyor. rölanti sürekli farklı. bazen jikle çekikken bile 10 da duruyor. (motor sıcakken) bazen de jikle kapalıyken 10 da duruyor. lpg beyninden kaynaklanabilir mi. karburatörü yeni gözden geçirttim. sorun yok. ondan sonra olmaya başladı aslında. acaba karburatörü temizlettikten sonra hava girişi fazlalaşır mı ve bu stop etmesine sebep olur mu. ankaradayım. havadan da eder mi. araba broadway.

• quote:

Orjinalden alıntı: okeyn

sanırım ivedik organize sanayiinde
    quote:

Orjinalden alıntı: pcdata76

88 oto nerede?

ewet ordada arkadaşım kesin o ayardandır ayarlarını yapamamışlardır yada gaz ayarı çok kısıktır
  • 88. Otosanayi sitesi karşıyaka mezarlığının tam karşısına denk geliyor yol üzerinde giderken büyük tabelalarla yazar.
  • bendede aynı turden problemler vardı. voltran marka beyin kullanıyordum. defalarca gaz ayarı yaptırmama rağmen ayar tutmuyor. araba surekli stop ediyordu. beyin değişti problem kalmadı.
  • bugun baktım regülatörün çevresinde mavi tortular var.sanırım su kaçırıyo antifiriz galiba o mavi tortular.ve tısss die bi ses geliyo yalnız gaz kokusu falan yok.bugun gitcektim sanayiye sanayide elektrikler kesikmiş herkes kapatıp gitmiş.
  • oneMoreaCupofCoffee zaten karbüratörü beycan ustaya temizletmiştim. orda bir tur atıp tekrar bakmıştı. sonradan gitmedim. ama arabanın çekişini beğenmişti. emsallerine göre çekişi çok iyi demişti. neyse. bakalım beynini de değiştirince çözüme kavuşur inşallah. bir de yukarıda yazanları deneyeceğim.
    ha bu arada bir de buji kablolarını da değiştirdim. etkisi olur mu bilmem(beycan usta pek iyi değil demişti.)

rölanti ibresi dans ediyodu cumartesi jikle çekikken o da düzelir herhalde.
  • daha önce bir arkadaşın dediği gibi

Karbüratörün fazla hava alıyor boşa attığında karışım aşırı fakirleşiyor ve aracın stop ediyor. İyi bir karbüratörcü ile kolaylıkla çözülebilecek bir sorun

başka birşey olacağını sanmam
  • Eger benzinde de ayni seyi yapiyorsa hatayi LPG regulatorunde arama. Ancak benzinde rolanti normalse o zaman regulator arizalidir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.