Şimdi Ara

bos usb portu psu tuketir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 8 tane usb var 85watt yakiyor toplamda bir i5 islemci kadar neredeyse ama bunlar bir sey takili degilken harciyorlrmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: diamond4000

8 tane usb var 85watt yakiyor toplamda bir i5 islemci kadar neredeyse ama bunlar bir sey takili degilken harciyorlrmi?

Selam
    Kullanıldıkları zaman elektrik harcarlar kardeş. Boş duran bir USB portu hangi gerekçe ile elektrik harcasın ki. Yok böyle bir şey..
    Ayrıca; 8 tane USB aygıtı taksanız, 85 Watt elektrik harcamazlar. Sanırım bu sizin i5 islemcinin tükettiği elektrik miktarıdır.
    Kolay gelsin..

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

8 tane usb var 85watt yakiyor toplamda bir i5 islemci kadar neredeyse ama bunlar bir sey takili degilken harciyorlrmi?

Selam
    Kullanıldıkları zaman elektrik harcarlar kardeş. Boş duran bir USB portu hangi gerekçe ile elektrik harcasın ki. Yok böyle bir şey..
    Ayrıca; 8 tane USB aygıtı taksanız, 85 Watt elektrik harcamazlar. Sanırım bu sizin i5 islemcinin tükettiği elektrik miktarıdır.
    Kolay gelsin..

islemci 105 watt yakiyor i5

8usb portu 85 watt cizgi'den hesapladim

Olabilir..
    Ben çizgi elektronik olmadığımdan öyle yazdım..
    Hesap makinesi ile hesaplamadığım için o kadar elektrik harcamayacağını düşünmüştüm..

Ayrıca; şu yakma kelimesini kullanmayın lütfen. Elektrik HARCAMA, Petrol de YAKMADIR.
    Örneğin; İşlemci 105 watt yakiyor denmez. İşlemci 105 watt elektrik tüketiyor denir.
    Kolay gelsin..

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Olabilir..
    Ben çizgi elektronik olmadığımdan öyle yazdım..
    Hesap makinesi ile hesaplamadığım için o kadar elektrik harcamayacağını düşünmüştüm..

Ayrıca; şu yakma kelimesini kullanmayın lütfen. Elektrik HARCAMA, Petrol de YAKMADIR.
    Örneğin; İşlemci 105 watt yakiyor denmez. İşlemci 105 watt elektrik tüketiyor denir.
    Kolay gelsin..

casper servisiyle konustum donanima zarar verebilir diyor yuksek watt, yaparmi oyle bise?

• Bunu nasıl hesapladın. Hangi aygıta göre yani. USB'ler boş durumdayken tabiki enerji harcamaz. Ama USB'lere taktığınız aygıt, enerji tüketimine göre enerji çekecektir. Ayrıca bu USB 1 ya da 2'mi. Enerji tüketim oranları buna göre de değişir. 8 USB 80-100 watt enerji çekermi bilmem denemedim ama bu kadar enerji tüketeceğini tahmin etmiyorum. Ayrıca enerji tüketiyorsa bu ısı problemi de yaratacaktır.

USB port bilgisayar kapalıyken bile elektronik cihazların şarj etmek için kullanılabilir. Normalde bir bilgisayar kapalı iken USB portları güç kaybediyor (aygıt bağlı ise). Uyku durumunda USB portları bilgisayar kapalıyken bile güç kalır. Masaüstü makinelerinde Uyku ve Şarj durumunun çalışması için AC güç kaynağına bağlı kalması gerekir.

Standart bir usb 2.0 veriyolu 5.00 volt, 500ma çıkış verirken usb 3.0 veriyolu 900ma çıkış değerine sahiptir. Tak Çalıştır (plug and play) özelliğinden dolayı birçok cihazın bağlantısında kullanılmaktadır.

• USBler boştayken elektrik harcamazlar hemde 85watt sanmıyorum bana 85watt çok gibi geldi 8usb port için
    E-sata ya USB takmak?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.