Şimdi Ara

Boş trafo gövdesi ve nüvesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    sıradan saç verimli olmaz. trafo sacı olacak.

[DH] Öğretmenler Odasi!
  • SIR_INDO_SCARF S kullanıcısına yanıt
    Hurda UPS'leri araştır. UPS'in icinde aküden gelen 12V'u 220V'a yükselten eşşek kadar bir trafo olur. 10 amperi rahat alırsın o trafodan. Bu trafonun bobinlerini söküp ihtiyacına göre sarabilirsin. Ya da boş nuveyi bobinajcıya ver istediğin voltaja göre sarar.
    Sökmeye de gerek yok trafoyu tersten kullanarak 220V'u 12V'a düşürmek de mümkün olabilir.

Bu yüzden hurdacılara bak dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 25 Temmuz 2020; 19:55:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya hurdacı gitmek gerek ama şuan. Babamın işleri yoğun olduğundan gidemiyorum bit pazarınada gitmeyi düşünüyorum bilgisayar psu su falan bulursam direk onu kullanırım vallaha uğraşmam aslında ama trafosuz olsa çok aşırı güzel olur mesela birtane daha ihtiyaca göre lazım yap dedik ne oldu yapamam tekrar gene trafo bul falan ben mosfetle düşürmeyi düşünüyorum mosfetle olmuşkende en azından akımı bol alayim diyorum işte tek cihazla 4-5 şeye elektriği karşılar ve çokta güzel olur aslında ben onun derdindeyim birazda

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yani en azından internetten mosfetlerde düşürmek için kullanıcağım ne olarak arayabilirim onuda tavsiye edermisiniz

• dfk24 kullanıcısına yanıt
    Hocam gönderdikleriniz dc to dc ayarlı olmuş ben ac elektrikten kullanıcağım normal şebeke ben ondan arıyorum

• ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Ups dediğiniz alet bizim dükkanda varmış ve hemen dibimde duruyor kullanılıyor ama ne yazıkki

• dergul D kullanıcısına yanıt
    Yeni öğrendim benim minik trafonun nüvesi ferritden bu birşey fark ettirirmi

• alternatif akımda kullanılacak nüvelerin silisli sac paketinden oluşması şart. aksi halde nüve çok daha fazla ısınır.

[DH] Öğretmenler Odasi!
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.