Şimdi Ara

Boş trafo gövdesi ve nüvesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yanlış biliyorsun. akım değeri, tel çaplarına göre belirlenir. bunun için üretici firmaların tabloları var. ama önemli olan kısım, sargıların sarılmasıdır. verimi yüksek olması için, her bir kat eşit olarak sarılmalıdır. acemiler çoğunlukla, ortada şişme yapacak şekilde sararlar. buda verim için iyi olmaz.
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    Ha o şekil ise sıkıntı yok bende zaten simetri takıntısı var düzgün olmadımı baştan sarıyorum tel primerde ince olur o kadarını denk getirmek zor ama sekonder deki tel kalın olacağından sıkıntı olmaz bence

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SIR_INDO_SCARF S kullanıcısına yanıt
    ince olması seni şaşırtmasın. tek bir katmandaki şişme, diğerlerini de etkiler.
  • Aynen öyle bu manyetik alan ile dönüşüm gerçekleştiğinden en ufak kabloların üst üste binmesi istediğimi verimi vermeyebilir

Az önce elime küçük boyutlarda trafo geçti elimdede 0.25 mm emaye kaplı (n11 de satılanlardan satıcısı ece eğitim) bakır tel var ben bu trafoda nasıl bir hesap yapabilirim 0.25mm emaye kaplı bakır tel yaklaşık 280m uzunluğunda hangi boyutlarda sarayim bilgi verirmisin şebeke elektriğini yaklaşık 24v 10 ampere dönüştürerek veya 12v 20 ampere nasıl dönüştürürüm yani oranları çok küçük tutsam ne sonuç alırım

şimdi 220v to 12v oranı yaklaşık 18.34 ben bunu 90 sarıma 10 sarım gibi düşük sayılarda yaparsam ne sonuç alırım

No: bakır telleri birbiriyle birlikte yani tek seferde birden fazla bakır telle sarabilirim

Senin önerin nedir olmadı yarın bobinajcıya giderim oradan yardım isterim gazcılarda bobinajcıdan bol ne var

• Ha bir tane daha var trafo sadece nüveleri dağınık

• Yani birine 220v diğerine 12v sargılarını sararım bence daha iyi

bahsettiğin oran sadece spir sayısında değil tel kesitlerinde tam tersi olarak var. basitçe U1/U2=N1/N2=I2/I1 olarak gösterebiliriz. spir 90'a 10 ise kesit 1'e 9'dur. trafodaki 2 sargıda 2 ayrı kesit olması gerekir. ayrıca küçük boyutlu trafolardan 10a çıkış alamazsın. çünkü güç yada akım miktarı büyüdükçe, daha büyük nüveye ihtiyacın olur. trafonun yapısı basit olabilir ama, hesapları değil. bu yüzden bir bobinajcıdan yardım istemeni öneririm.
    Zaten bunlardan pek birşey bekleyemem doğru söylüyorsun ama yinede birşeyler denerim

Yada 12-14v yapmak yerine 48-55 v civarına düşürüp onuda mosfet leri paraleş bağlayarak akım çıkışını arttırırım bu mosfetler ırf 7812 olucaktır heralde hem mosfet istediğim voltajı verir hemde kendisinden bitkaçtane koyayarak paralel olacak hem voltajı istediğim yere çeker hemde akımı koyacağım eleman sayısı belirler

Tabi kide w=VxI dan hiçbir şekilde sapmayarak

Yaw seni ne ilgilendirir lm317'nin kaç amper verdiği. Çıkışa sağlam transistör bağlarsan 100 amper bile cekersin. Lm317 çıplak hali ile 1 Amperi anca verir. Bunun için bütün üreticiler çıkışına transistör koyar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıp 3055 mosfetine kaç watt verirsem kaç volt kaç amper elde ederim

• dfk24 kullanıcısına yanıt
    Yahu biliyorum o kadarını azıcık yardım etseniz hangisinden ne kadar volt amper alınır bilmediğimden

Ben trafo kullanabilirim iki tane ufak

Kendim sarıcağım 0.25mm telde var

Buna göre bir tavsiye verirsen sevinirim

İkisi de işinde profesyonel insanlar. İzlemeni tavsiye ederim. Hangisi kolayına gelirse onu yaparsın

Trafoyla vs uğraşma , aklında en az 10 amper var. 10 amper verecek trafo ütü gibi bişey olur. Ne gerek var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynen öyle dedim küçük trafo kullanırım dedim bu küçük trafolar ne işe yarıyor o halde

trafolar güçlerine ve sarım şekillerine göre, farklı işlerde kullanılır. trafoyu görmeden ne için olacağını söyleyemeyiz. senin ihtiyacını en az 300 w veya va gücünde trafo sağlar. aşağıdaki likte ise aradığın devreyi bulabilirsin. potansiyometrenin değerini yüksek tutup, trafo gerilimini 30 v seçersen, 24 volta daha kolay ulaşabilirsin.

10 a güç kaynağı
  • Ha normal demir sac dan nüve yapılırmı yapılırsa dükkanda var ondan keserim şekil veririm bi gövde ayarlarım üzerine o şekilde yapabilirim

• Ya gördüğüme göre güçlü bir şeyler istiyorsam trafoya kaçmam gerekiyor anladığım kadarıyla burada lazer kesim yapan yerler var ben olmadı oraya veririm sacı orada ben trafo nüvesini yapabilirim

• Ha bu arada pcb şua aşamada pek yapamam ama bayağı bi kalın 1.5 veya 2mm kalınlığında belki daha kalın izolasyonlu bakır telim var 2.5 3 m uzunluğunda onunla devreyi birleştiririm en kötü yani elimde imkan var biraz lazer yazıcı olmadığından bizde pcb biraz zor yaparım

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.