Şimdi Ara

Boş Taksi yolcu almak zorunda mıdır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
7.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Taksi söförlerinin günlük kazancı 30 lira yazan arkadaşıma bir tek cümle...İstanbulda Araba hariç...Arabayı kiralayan kendisi alıyor...Veya canı çıkmış haşat otomobili yeni 0 fiyatına sayıyorlar...AYLIK SARI TAKSİ PLAKA KİRASI KAÇ LİRA ?..Bir sorup araştırın, öğrenin..Ne bileyim ? Derseniz Sahibinden Com daki ilanlara bakın..Günlük 100 liradan aşağı kimse çalışmıyor..Bir kiralık plaka üç ev geçindiriyor...Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 3 Şubat 2012; 17:07:16 >
  • korsanın orjinalinden daha iyi olduğu sayılı sektörlerdendir taksi (istanbul için konuşuyorum)
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikum

korsanın orjinalinden daha iyi olduğu sayılı sektörlerdendir taksi (istanbul için konuşuyorum)

Taksiler o kadar leş ki, korsan yanlarında iyi görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

quote:

korsanın orjinalinden daha iyi olduğu sayılı sektörlerdendir taksi (istanbul için konuşuyorum)

ben sadece araç kalitesi olarak demiyorum ki,

resmi taksi yağmurlu havada almaz, korsan alır,
    resmi taksi istemediği güzergaha almaz, korsan alır,
    resmi taksi 2-3 tl para üstünü iç eder, korsan etmez,
    .
    .
    vs

her yönden daha iyiler valla..

• Taksicilere laf yok .... ( En azından bugün )

Bugün sağlık için bi yere gitmemiz gerekiyordu ama kaybolduk. Taksiciye sordum ışıkta yan yana gelip o da ilk önce anlatmayı denedi sonra beni takip dedi. Baya bir gittik peşinden. Yolcusunu indirdi devam gitmeye. Sonra bir köşede bana dur yanımda işareti yaptı ve gideceğim yerin hemen köşede olduğunu gösterdi. Öyle alaksız bir yerdeymişim ki o taksiciye denk gelmesem işim zormuş resmen. Allah binkez razı olsun. Dönüş yolunda yan yoldan çıkmam lazım ama yol verir mi millet. Öyle bir basıyorlar ki anlatamam. Burnu çıkarsam alıp götürecekler. Başka bir taksici iki şeridi tam ortaladı durdurdu trafiği geçmemi sağladı.

Her ikisinden de Allah razı olsun. Keşke hepsi böyle olsa...
  • Ne yapacağız?

Boş Taksi yolcu almak zorunda mıdır?
  • quote:

quote:

quote:

.
    .
    vs

Ben de sadece araç kalitesi yönünden leş demedim ki.

• -Aracı diğer şöföre teslim etmeye gidiyordur, almayabilir.. Saat geçerse hak geçer, tatsızlık çıkar..
    -Karnı ağırıyordur, başı dönüyordur, veya çişi gelmiştir, almayabilir.. Altına mı etsin, yoksa sizi bir an önce atıp tuvalete gitmek için yolarda ralli mi yapsın hı?
    -Evine gidiyordur, almayabilir.. Gideceğiniz yeri sorar, evinin olduğu tarafta değilse almayabilir..
    -Gideceğiniz yerde aşırı trafik oluyorsa almayabilir, çünkü siz inip gidersiniz, o adam orada saatlerce çakılıp kalır..
    -Sizde gaspçı tipi vardır, gözü tutmamıştır, almayabilir..
    -Yükünüz taksiye değil kamyonete uygun türdendir, veya 5-6 kişisinizdir, almayabilir..
    -Araç arızalıdır, zar zor sanayiye gidiyordur, almayabilir..
    -Biri telefonla çağırmıştır, almayabilir.. Sizin telefonla çağırdığınız taksiye yolda kapısını açıp biri binse ve reddedildiğinde "beni istediğim yere götürmek zorundasın" dese hoşunuza gider mi? Tabi ki böyle bişeyden haberiniz bile olmaz.. Sadece "bu ş****siz taksici niye hala gelmedi, çağıralı on saat oldu" diye küfür edip durursunuz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 3 Şubat 2012; 23:27:45 >

• Trafikten şikayet eden taksici bir zahmet İstanbul'da taksicilik yapmasın. Trafik bu şehrin bir gerçeği. Her gün de artıyor.

Zaten güzergahta trafik olması taksicinin müşteriyi reddedebilmesi için geçerli bir sebep değil.
  • Şişli'de oturuyorum.Ev arkadaşımda ve bende ayrı ayrı araba var.
    Haftada en az 2 gece Taksim'e gideriz.Alkol aldığımız ve evimiz yakın olduğu için arabayla gitmeyiz.Dönüşte taksiyle döneriz.
    Birincisi,en az 3 taksiye sorarız;Şişli'ye gidiyoruz,alacak mısın..Bindikten sonra indirmeleri koyuyor çünkü;bir tanesi iki metre gidip kontağı kapattı abi araba çalışmıyor dedi.10 yıldır ehliyetim var arabanın nasıl stop edeceğini bilmiyor muyum zannediyosun lan diyip indim arabadan..10 tane arabaya sorup binemediğimizi bilirim.Arka camında korsana hayır yazıyor,yan camında alkollü araç kullanma taksiye bin yazıyor,ama yolcu almıyor.
    İkincisi,orada bekleyen kahyalar var,atıyorum Marmara Otelinin önünden yürüyen her taksici için 1 TL alıyor.Bunlara dur diyen bir polis-zabıta vs.yok zaten.İt çakal sürüsü.
    Üçüncüsü,gece çalışan taksicilerden istisnasız normal bir insana rastlamadım yıllardır.Uyuşturucu satmaya kalkan da oldu,kadın satmaya kalkan da,Erman Toroğlu'yu ben vurdum diyen de,seçimden sonraki gün seçim sandığını kırdık diyeni de...Ki bu muhabbetler 10 dakikalık yol içinde gerçekleşiyor.

• quote:

Trafikten şikayet eden taksici bir zahmet İstanbul'da taksicilik yapmasın. Trafik bu şehrin bir gerçeği. Her gün de artıyor.

Zaten güzergahta trafik olması taksicinin müşteriyi reddedebilmesi için geçerli bir sebep değil.

Sorun trafik değil, müşterinin sıkıya gelince inip gitmesi..
    Normalde para kazanması gereken vakti o trafikte beleşe geçirmek, üstüne bir de yakıt harcamak..

Müşteri trafikte saatlerce araçta bekler mi? Beklemez.. İnip yürür..
    Çünkü trafikte beklerse taksimetre yazar, müşteri hem zaman hem de para kaybeder..
    İşte taksi de o trafikte hem zaman hem de para kaybediyor..
    Ama müşterinin taksiciyi oracıkta bırakmaya hakkı varken taksicinin müşteriyi ve güzergahı reddetme hakkı yok nedense..

• quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Normalde para kazanması gereken vakti o trafikte beleşe geçirmek, üstüne bir de yakıt harcamak..

Çünkü trafikte beklerse taksimetre yazar, müşteri hem zaman hem de para kaybeder..
    Ama müşterinin taksiciyi oracıkta bırakmaya hakkı varken taksicinin müşteriyi ve güzergahı reddetme hakkı yok nedense..

Her işin bazı riskleri vardır. Bu risklerin bazıları müşterinin, bazıları ise iş sahibinin üzerindedir. Trafik riski de taksicinin üzerindedir.

http://www.ibb.gov.tr/sites/TopluUlasimHizmetleri/Documents/TopluUlasimDocs/geneldocuments/T%C4%B0CAR%C4%B0%20TAKS%C4%B0%20VE%20TAKS%C4%B0%20DOLMU%C5%9E%20Y%C3%96NERGES%C4%B0.pdf

quote:

T.C.
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
    Ulaşım Daire Başkanlığı
    Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü
    TİCARİ TAKSİ VE TAKSİ DOLMUŞ YÖNERGESİ

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
    Çalışma Usul ve Esaslar

Çalışma Usul ve Esaslar
    MADDE 9- (1) Taksi ve Taksi dolmuş işletmecileri ile işletmecilikte uyulması gereken kurallar aşağıdaki şekildedir,

l) Taksi ve taksi dolmuş şoförleri, mesafe, trafik yoğunluğu ve iklim şartları gözetmeksizin yolcu çağrılarına cevap vermek mecburiyetindedir

Bu kuralı ben koymadım. Taksiciler bu kurala uymakla mükellef. Çok sıkıntıları varsa, meslek birlikleri aracılığı ile İBB'ye baskı yapsınlar ve bu maddeyi değiştirtsinler.

Bu kuralları beğenmeyen adam da taksicilik yapmasın. Benim de meslek kurallarım var, çatır çatır da işliyor. Olmasa iyi olur dediğim kurallar da var elbette, ama sonuçta bu kurallar yürürlükteyse ben bunların hepsine uymak zorundayım. Bu kural kötü, bunu kabul etmiyorum, bunu ihlal ediyorum demiyorum.

Sonuç olarak, taksicinin iklim, trafik ve mesafe sebebiyle yolcu kabul etmeme hakkı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polemik -- 3 Şubat 2012; 23:55:07 >

• quote:

quote:

Trafikten şikayet eden taksici bir zahmet İstanbul'da taksicilik yapmasın. Trafik bu şehrin bir gerçeği. Her gün de artıyor.

Abi iyi diyorsun hoş diyorsun da New York'ta, Londra'da, Milano'da, Madrid'de, Tokyo'da trafik yok mu? Dünyadaki tek kalabalık şehir biz değiliz. Trafiği oluşturan zaten taksicilerin, minibüsçülerin ve otobüsçülerin alayı.

• almak zorundadır almazlarsa şikayet telefonu var 10 kez şikayet edilince men ediliyor.
  • quote:

quote:

quote:

.
    .
    vs

Taksici surat asar, korsan taksici asmaz.
    Taksici mutlaka arabesk dinler, korsan taksici daha güzel müzikler dinler.
    Taksici sen arabadayken makas atmaktan sürat yapmaktan kaçınmaz , korsan taksici yapmaz.
    Taksici arabada kadın varken bile ana avrat küfür etmekten geri kalmaz, korsan taksici etmez.

Özel şoförlere korsan taksici dediğim için beni affetsinler. Tecrübelerdir.

• Kurallarla gerçekler bir olmuyor malesef..

Bakın yukarıda bir arkadaş otelin önünde kahyaya 1 tl veriyorlar demiş.. Ve kısa mesafeyi beğenmediklerini de eklemiş..
    Kurala göre kısa mesafeyi beğenmeme hakkı da yok, ama zaten kısa mesafede alacağı 5 liranın 1'ini kahyaya veriyor.. Niye beğensin?
    Kahya kuralsız, rüşvet almak için zorluk çıkartan memurlar kuralsız, "şöförlü araç kiralama" firmaları kuralsız..
    Düzenin diğer ögeleri gayet kuralsızken siz kurallara göre yaşarsanız aç kalırsınız..
  • quote:

Kurallarla gerçekler bir olmuyor malesef..

Bakın yukarıda bir arkadaş otelin önünde kahyaya 1 tl veriyorlar demiş.. Ve kısa mesafeyi beğenmediklerini de eklemiş..
    Kurala göre kısa mesafeyi beğenmeme hakkı da yok, ama zaten kısa mesafede alacağı 5 liranın 1'ini kahyaya veriyor.. Niye beğensin?
    Kahya kuralsız, rüşvet almak için zorluk çıkartan memurlar kuralsız, "şöförlü araç kiralama" firmaları kuralsız..
    Düzenin diğer ögeleri gayet kuralsızken siz kurallara göre yaşarsanız aç kalırsınız..

Şoförlü araç kiralama firmalarının doğmasındaki en büyük etken taksici esnafının bu hale gelmesidir.
    Esnaf odanızın bu konuda birşeyler yapması şart.
    Arkadan kaza yapmış,bagaj kapağı lastikle tutturulmuş Albea'nın arkasına KORSAN BİTECEK! TEŞEKKÜRLER BAŞBAKANIM. yazmakla korsan bitmez.

• quote:

Kurallarla gerçekler bir olmuyor malesef..

sapultra ile komşuyuz. Aynısını sık sık ben de yaşıyorum.

Marmara'nın önünde takılan kahyalardan taksi bulmalarını istemedim, istemem. Ne bok yediği belli olmayan çakal tipler, yolda görsem yolumu değiştiririm.

Kahya denen sıfatsız adamların komisyonlarını aradan çıkartmak için kendim ararım taksimi.

Şişli dediğim zaman yok abi gidemem cevabını alırım.

Delirirsem meydanın dört bir yanındaki polislerden birine şikayet etmekle tehdit ederim, yok daha sakin bir günümdeysem sabırla taksi aramaya devam ederim.

Bu arada, kurallara uymayı pek düşünmeyen vatandaşlarımıza da ormanın yerini gösterip onlara karşı elimden gelen tüm haklarımı kullanıyorum.

Bu tür orman kökenli vatandaşlarımızla da işim gereği neredeyse her gün kavga ediyorum, henüz yorulmadım. Binlerce deniz yıldızından sadece birini denize atıp onun hayatını kurtaran adam misali mücadeleye devam ediyorum, çünkü mücadele etmezsem umudum olmayacak. Başkalarını bilmem, ama ben umutsuz yaşayamam.

• Günde 12 saat ve genelde üzeri çalışıp bunun üstüne gecenin bilmem kaçında aranıp 1 çivi için şantiyeye gidiyorsam ve bunu işim gereği yapıyorsam herkes yapığı işin karşılığını vermek zorunda bahanemiz olmaz...
  • Onur komşu olduğumuzu hatırladığına sevindim
    Gelmedin hala GH oynamaya ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.