Şimdi Ara

Boş RAM Miktarınız Ne kadar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    iOS : 5.0.1
    RAM : 270 - 280 mB. arası

300-350 mB. tan bahseden arkadaşlar var? Sizlerin RAM miktarı nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fofer -- 17 Mart 2012; 22:31:09 >

• Appstore'de pkiller diye bir program olacak. Ben ücretsiz iken indirmiştim. Simdi ücretli mı bilmiyorum. Onunla bellekte boş yer açabilirsin.
  • jbli 25 30 tweak var. açılış 345 mb
    4.3.3 bu arada,daha kopamadık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beytepeli06 -- 17 Mart 2012; 22:36:03 >
  • Ne önemi var ki. Siz telefonunuzu kullanmaya bakın. Ram ihtiyacı oldukça telefon arka plana atılmış uygulamaları kapatarak kendisi açıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Madman

Ne önemi var ki. Siz telefonunuzu kullanmaya bakın. Ram ihtiyacı oldukça telefon arka plana atılmış uygulamaları kapatarak kendisi açıyor.

arka planda açık olan uygulama yok hocam, 340 gördüm arkadaşın cihazda hemen hemen aynı tweakları kullanıyoruz neredeyse 100 mb. fark var aramızda.
    barrel i bile kaldırdım yük bindirmesin diye o derece =)
  • iphone 4s
    aşağıdaki tweak ler yüklü cydia da
    installous
    activator
    multicleaner
    zephyr
    deck
    intelliscreenx
    sbsettings
    clear folder themes (yüklendikten sonra winterboard kaldırıldı.klasörler şeffaf görünmeye devam ediyor)
    iretiner gui
    Mobileterminal
    ezdecline
    novoicemail
    iblacklist
    iwipe
    infinifolders
    icon renamer
    applocker
    fullscreen for safari
    webscrollian
    nowlistening
    musiccenter
    Ipsum
    BlurriedNCBackground
    Color profiles
    passwordpilot
    manualcorrect pro
    delete word
    fakeclockup
    black keyboard
    cameralocker
    anylockapp
    inorotate
    3g unrestrictor
    move2unlock
    deck
    hud

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emir -- 17 Mart 2012; 23:15:19 >

• quote:

Ne önemi var ki. Siz telefonunuzu kullanmaya bakın. Ram ihtiyacı oldukça telefon arka plana atılmış uygulamaları kapatarak kendisi açıyor.

EmR. arkadaşın durumundan bahsediyorum, ben daha 280 i geçemedim hiç. Maaşallah tweaklerden de yok yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fofer

quote:

EmR. arkadaşın durumundan bahsediyorum, ben daha 280 i geçemedim hiç. Maaşallah tweaklerden de yok yok

tüm uygulamaları arka plandan kapatıp cihazı kapatıp açın yine mi geçemediniz 280i ? hayret. yazın bakalım hangi tweakler kurulu.
  •  Boş RAM Miktarınız Ne kadar?  Boş RAM Miktarınız Ne kadar?

• quote:

Orijinalden alıntı: fofer

quote:

dostum pek önemi yok bence boş ram in.
  • RAM:
    Physical Memory: 504.95 MB
    Memory Used: 123.66 MB
    Wired: 60.34 MB ~13.81% 
    Active: 38.86 MB ~8.89% 
    Inactive: 24.46 MB ~5.60% 
    Free: 313.41 MB ~71.71% 
    Pageins: 117901 
    Pageouts: 1207

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende şuan itibari ile 387 winterboard hariç hemen hemen tüm tweakler var :) şarz süper gidiyor darısı sizin başınıza:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi likable_21 -- 17 Mart 2012; 23:32:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beytepeli06

tüm uygulamaları arka plandan kapatıp cihazı kapatıp açın yine mi geçemediniz 280i ? hayret. yazın bakalım hangi tweakler kurulu.

Açık hiçbir uygulama yok hocam, şüphelendiğim 1-2 tweak vardı onları da kaldırdım, hala aynı

quote:

Orijinalden alıntı: EmR.

dostum pek önemi yok bence boş ram in.

Tamam ramin bir önemi yok ama sonuçta ne kadar çok ram o kadar batarya demek. Batarya performansı düşüyor cihazın takıldığım o.

other (diğer) den kastı ne olabilir? Şuan 230 larda sürünüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fofer -- 17 Mart 2012; 23:33:24 >

• Aslında ram'in fazla olmasının bataryayla da pek bir ilişkisi yok. Siz bir uygulamadan home tuşuna basınca iphone o uygulamadan çıkar ve ramdeki boş yere onun o anki durumunu kaydeder. Eğer ramin tamamı dolarsa yeni uygulamaya yer açmak için eski uygulamaları ram'den siler Bu multitasking içindir.

Fazla ram olması arka planda fazla uygulama açabileceğiniz anlamına gelir. Eğer tweaklerden sonra 200mb'ın üstünde kalan raminiz varsa zaten her uygulama sorunsuz çalışacaktır. Ha ama az raminiz kalırsa multitasking için hazırda bekleyen fazladan uygulama kalmaz.

Bunun dışında batarya kullanımı o tweakle alakalıdır. Tweak sürekli işlemciyi kullanıyorsa bataryadan yer, yoksa ramde kapladığı alan bataryaya batmaz
  • Çok garip bir durumla karşı karşıyayım sanırım.

Şu anda arka planda hiçbir uygulama açık değil.

iPhone 4

Boş ram: 216 mb

Cydia tweakleri: Activator, AllMail, biteSMS, IntelliScreenX, iAP Cracker, iFile, NyanSliders, SBSettings(sadece yüklü. Kullanımda değil), Springtomize 2, Webscrollian, WeeFlashLight for Notification Center, WeeKillBackground for Notification Center, Zeppelin.

Bana çok garip geliyor. Çok fazla tweak yüklü değil. Ki bunlar da çok zorlayan tweakler değil. Ama boş ram miktarı genelde yukarıda yazdığım sayının da altında oluyor. Mesela az önce kontrol ettiğimde 4 mb yazdı. Ama 12-13 tane uygulama gözüküyordu multitaskingde. Notification center'daki weekill ile bunların hepsini kapatınca, 216 mb yazdı. Çok daha fazla olması gerekmiyor mu?
  • Bende 353 civarı 16 tanede aktif çalışan tweak var bu aldığım en yüksek deger 238 altında hic görmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Offchu! -- 18 Mart 2012; 11:37:20 >
  • Beyler ben 3gs kullanıyorum boş ram en fazla 120 falan oluyor normal mı acaba
  • 3GS,20 ye yakın cydiadan eklenti vs kurulu 135-150 arası..(ram temizleme ile temizlendikten sonra)
    ios 5 den önce yani 3 ve 4 sürümünde biraz daha fazla idi.+15mb civarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1312K

RAM:
    Physical Memory: 504.95 MB
    Memory Used: 123.66 MB
    Wired: 60.34 MB ~13.81% 
    Active: 38.86 MB ~8.89% 
    Inactive: 24.46 MB ~5.60% 
    Free: 313.41 MB ~71.71% 
    Pageins: 117901 
    Pageouts: 1207

Bu page ins nedir hocam bilginiz var mı?
    Sizin ki : 117901 benim ki : 510410
  • iPhone 4
    Wired 128mb
    Active 43mb
    Inactive 18 mb
    Free 314 mb
    Bütün uygulamalar kapalı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.