Şimdi Ara

Borusan'dan gelen mail(3.16 0/100 konusu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Shadowgeist isimli üyemizden alıntıdır.

Merhabalar.
    Daha önce 3.16nın efsanevi hızlanma videosuyla ilgili bu videonun kesinlikle 3.16ya ait olmadığını,bu araçların chiplenmiş olabileceğini,hatta bunun borusan tarafından yapıldığının iddia edildiği ile ilgili bilgiler paylaşmıştım.
    Kendilerini aradım,ve görüştüm.Malum durumu aynen yukardaki gibi ilettim.
    Websiteleri üzerinden de başvuruda bulundum.
    Başvurumda kendilerine bu aracın 0/100 km hızlanması konusunda fabrika verilerinin mi,yoksa bu videodaki testteki 8.4 saniyelik uçuk rakamın mı geçerli olduğunu,bu araçların chiplenme olayını vs. sordum.

Tabi bilgisiz belgesiz konuşmayı sevmediğim için bu konuyu sadece forumdaki arkadaşlarla istişare etmekten öte,belge geldikten sonra lafımın arkasında durduğumu gösterme amaçlı konusunu açmayı arzu ettim.
    Borusandan bugün itibarıyla mail geldi.
    Öncelikle Kendilerine beni bu konuyla ilgili arayarak bilgilendirmeleri,ayrıntılı ilgileri,ve kibarlıkları sebebiyle çok teşekkür ederim,gerçekten ilgili bir servis anlayışları var belirtmeden geçemeyeceğim.
    Mail içeriği:
    Sayın _______,

Öncelikle markamıza ve web sitemize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Doldurmuş olduğunuz formdaki talebiniz doğrultusunda, üreticinin onayladığı fabrika değerleri doğrudur.

Saygılarımızla,

İletişim Merkezi

212 386 24 00

Gördüğünüz üzere 3.16ya yazılan 0/100 efsanesi koskocaman bir balondur,yalandır.
    Aracın 0/100 hızlanması 8.4 saniye değil,9.2 saniyedir.Ki web sitesi bunu 98 oktan benzin ve en uygun test şartlarında yaptığını da unutmamak lazım.Standart kullanıcıya 95 oktan önerilmektedir ki,9.2 saniye değerinin bile 3.16 için tutacağını şüpheli hale getirmektedir bu durum.
    Bu aracın üreticisi,ve satıcısı bunun balon ve yalan olduğunu kendi ağzıyla ifade etmiştir.
    Şimdiden gelebilecek bazı iddialara karşı gereken yanıtı vereyim,bu mail inboxta,yani mail kutumda durmaktadır,ve eğer maili göster diyen olursa print screen alıp konuya eklenecektir,o açıdan yok böyle bişey fake falan diyecek arkadaşlar daha sonra özür dilemek zorunda kalacaklarından ötürü hazırlıklı yorum yapsınlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rdiesel -- 22 Kasım 2013; 21:10:25 >

•  Borusan'dan gelen mail(3.16 0/100 konusu)
    DH 2005 Üyesi
  • Bide şu 316i sahiplerine araçlarının çift turbo olmadığını anlatabilsek

Orijinalden alıntı: Berk Erden

Bide şu 316i sahiplerine araçlarının çift turbo olmadığını anlatabilsek

Orası apayrı bir muamma bunu düşünen insanlar için zatan

Orijinalden alıntı: Rdiesel

quote:

Geçen sahibindende bile gördüm adam çift turbolu yazmıştı

• BMW olduğu için, 3.16 gibi basit bir modele, bu denli para akıtılmasını saçma buluyorum. Eski nesillerindeki versiyonu berbattı, yeni yeni toparlamaya başladılar.

yeni 316i uçmasa da gidiyor, normal bir kullanıcı için tatmin edici, zor da bırakmıyor. Chiple daha iyi duruma geliyor ama.

quote:

quote:

Geçen sahibindende bile gördüm adam çift turbolu yazmıştı

Akıl ve fikir ver ALLAH'ım

• quote:

Orijinalden alıntı: Beamer

8.4 değerine inanan insan zaten arabadan anlamıyordur.

yeni 316i uçmasa da gidiyor, normal bir kullanıcı için tatmin edici, zor da bırakmıyor. Chiple daha iyi duruma geliyor ama.

Aynı motor ve şanzımana sahip ve daha hafif 1 serisi daha yavaş giderken bu teste göre ama ne hikmetse gizli beygirler ortaya çıkıyor ve daha ağır olan 3 serisi ok gibi gidiyor aldatmanın bu kadarı....Zaten Shadowgeist abiye gelen mail bunun bizzat delilidir....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Yok biz cipledik deme şansları yok zaten.

Ama abi bu kadar da olmaz ki abi,testi yapan adamlara Distribitör firma bu kadar mı destek olur,demek istediğimi anladın abi yani para gelsinde millet yanıltılmış yanıltılmamış önemli değil...

BMW'nin müşteri hizmetleri gerçekten çok iyi, geçen ben de araba almakla bir soru sordum çok yardımcı oldular:
     Borusan'dan gelen mail(3.16 0/100 konusu)

Şaka bir yana internette yazdığınız bir yazının ya da paylaştığınız bir ekran görüntüsünün hiç bir anlamı yok. Çok basit şekilde herşey oluşturulabiliyor. Fabrika verisinden daha iyi sonuç alacağını düşünen varsa onu zaten ikna edemezsin.

İyi akşamlar.

Not: Şaka mı da yaparım =)

• - bir testte fabrika verisinden 0.8 sn - % 9 daha iyi sonuç çıktı diye bu olayın efsane (!) olması mı

- bu durumun olabilirliğinni borusana mail atıp sormak mı

- borusanın 17'si her soruya verilen standart laf olan toplam 22 kelimelik cevabını konu hakkında bir belge kabul etmek mi

- bu belgeye (!) inanmayanlara mail kutumda belgeyi tutuyorum gösteririm özür dilemek zorunda kalırsınız demek mi

hangisi daha abuk karar vermek zor... vaktinizi daha iyi değerlendirebilirsiniz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silverusta -- 22 Kasım 2013; 22:03:33 >

Orijinalden alıntı: silverusta

- bir testte fabrika verisinden 0.8 sn - % 9 daha iyi sonuç çıktı diye bu olayın efsane (!) olması mı

- bu durumun olabilirliğinni borusana mail atıp sormak mı

- borusanın 17'si her soruya verilen standart laf olan toplam 22 kelimelik cevabını konu hakkında bir belge kabul etmek mi

- bu belgeye (!) inanmayanlara mail kutumda belgeyi tutuyorum gösteririm özür dilemek zorunda kalırsınız demek mi

hangisi daha abuk karar vermek zor... vaktinizi daha iyi değerlendirebilirsiniz....

Bence hepsi birbirinden abuk

İslam ÇUPİ
  • alcohol06;

Neden hemen konuyu 118i,135i gibi konulara getirdiniz anlamak güç bunları Shadowgist değil ben yazıyorum,e-oto dergi bunları burada distribütör daha fazla araç satsın diye kendince bir kurgu yaparken ve Bmw kendi resmi sitesinde gerçek değerleri verirken(her ülke için) 316i için bir anda ne oldu da 118i,135i kaydı konu,316i yi test eden e-oto derginin Türkiye kaynaklı olduğunu hatırlamak istiyorum...Burada ki disribütörün de Borusan...

silverusta;207m;
    Şimdi yukarıda istinad edilen şeyler doğru bu yapılanlar doğru,tüketiciyi kandırmak doğru ama bunlara karşı gerçeği savunmak yanlış ya da BMW-Borusana mesaj atıp doğruluğunu sorgulamak boş iş,eğer burası forum ise tartışma alanı ise başka nerede tartışma yapacağız kusura kalmayın da?.Başka hangi teknik konuları tartışacağız peki???Siz istemediniz diye konu mu açmayalım peki beyler???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rdiesel -- 22 Kasım 2013; 22:26:04 >

• Tam da borusana girmiş çalışıyor dinliyordum.

alcohol06;

Neden hemen konuyu 118i,135i gibi konulara getirdiniz anlamak güç bunları Shadowgist değil ben yazıyorum,e-oto dergi bunları burada distribütör daha fazla araç satsın diye kendince bir kurgu yaparken ve Bmw kendi resmi sitesinde gerçek değerleri verirken 316i için bir anda ne oldu da 118i,135i kaydı konu,316i yi test eden e-oto derginin Türkiye kaynaklı olduğunu hatırlamak istiyorum...Burada ki disribütörün de Borusan...

Ya bu benim bu konuya son mesajım, cidden uğraşacak ne vaktim ne gücüm var.

Ben bu araçların underrated olduğunu zaten biliyorum, bunu bu işle ilgilenen takip eden herkes bilir, ben shadow'a bilgilendirme amaçlı açmıştım bu konuyu, tartışmak gibi bir niyetim de yoktu. Arkadaş ta hırs yapmış heralde Borusan'a yazmış, birisi de cevap atmış, aslında bu gerçekten saçma bir konu, shadow'un suçu da değil, konuyu bilmiyor sadece kendisi.

Diğer modelleri koymamın sebebi, hepsi için ayrı ayrı mail atsa, hepsi için gelecek cevapların aynı olduğunu biliyor olmam. Aynı cevap gelecek ama kabul etmeyecektir yine, o yüzden konu uzamasın, isteyen bakar, araştırır, iredeler herkesin elinin altında internet var, kullanıcıların yorumları da, ellerindeki veriler de dyno ölçümleri de, forumlardaki konular da ortada, biraz İngilizce varsa anlamak zor değil.

Zaten gereksiz iddialaşmanın içine girmem saçmaydı, zaten olayı biliyorum, cengaver gibi birilerine ıspatlayıp ego tatmini yapmamın anlamı yoktu. Yukarıda mesajımda videolar belgeler doğru olabilir ama üslubum yanlış, sileceğim birazdan. Canını sıktıysam birilerinin kusura bakmasın.

2008' Audi S5 4.2L V8 quattro
    2017' Egea HB 1.3 Multijet Urban Plus

• quote:

alcohol06;

Neden hemen konuyu 118i,135i gibi konulara getirdiniz anlamak güç bunları Shadowgist değil ben yazıyorum,e-oto dergi bunları burada distribütör daha fazla araç satsın diye kendince bir kurgu yaparken ve Bmw kendi resmi sitesinde gerçek değerleri verirken(her ülke için) 316i için bir anda ne oldu da 118i,135i kaydı konu,316i yi test eden e-oto derginin Türkiye kaynaklı olduğunu hatırlamak istiyorum...Burada ki disribütörün de Borusan...

silverusta;207m;
    Şimdi yukarıda istinad edilen şeyler doğru bu yapılanlar doğru,tüketiciyi kandırmak doğru ama bunlara karşı gerçeği savunmak yanlış ya da BMW-Borusana mesaj atıp doğruluğunu sorgulamak boş iş,eğer burası forum ise tartışma alanı ise başka nerede tartışma yapacağız kusura kalmayın da?.Başka hangi teknik konuları tartışacağız peki???Siz istemediniz diye konu mu açmayalım peki beyler???

Hocam, emeğe her zaman saygım var. Ama bu işin içinde olan biri olarak, Borusan' ın bu maile nasıl ve ne ciddiyetle cevap verdiğini tahmin edebiliyorum. Bu maile cevabı veren arkadaşın üreticiyle ne alakası var. Mail Bavyera' dan gelmedi ya :) abartılmış biraz :) zaten adamların kendi fabrika verilerini yalanlayacak halleri yok. Deli mi bunlar :) ne yani " aa evet Bmw yanlış ölçmüş, test verisi doğrudur " mu diyeceklerdi :) gerçekten abartılan bir konu olmuş. Ama üşenmemiş sormuş soruşturulmuş konu açılmış saygım sonsuz, teşekkür ederim.

İslam ÇUPİ

• Şimdi olay nedir yani video mu fake yoksa Borusan mı fail
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.