Şimdi Ara

BORSA HAKKINDA-tüyolar bilgiler herşey- ...benzerini açmayınız burdan...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
1
Favori
5.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 10 yıldır borsayla içiçeyim... acısını tatlsını yedik... tecrübe hayli yüklü...

Bu topicte bilmeyenden iyi bilene kadar herkesle borsa hakkında bilgilenme yatırım yapma ve uyarma hatırlatma görevlerini ifa edeceğiz...

Hangi hisseleri almalı ne zaman almalı ne zaman çıkmalı... Gerekirse pm le haberleşmek şeklinde paranız ne olursa olsun 100 milyon bile olsa borsada güvenle yatırım yapabilirsiniz...

Sermaye arttırımları... Hileli işler riskli durum ve hareketler... Aldığımız duyumlar burda şekillenecek...

Bilen arkadaşlar başlarından geçen hadiseleri burda anlatabilir tecrübelerimizi paylaşabiliriz...

HASILI DH LİLER BORSA DEYİNCE EN GÜVENLİ DOĞRU BİLGİ HABER VE TÜYOYA BURADAN ULAŞABİLECEKTIR...

(Not: Burada verilen bilgilerden dolayı kar eden kimse kimseyle bunu paylaşmak zorunda olmadığı gibi zarardan dahi mesul değildir... Zira burada verilenler sadece bilgi olup uyup uymamamak hususunda kişi serbesttir...)

*** Düşersin ama kalkarsın, kaçırırsın ama yakalarsın, vazgeçmezsen başarırsın...***

• nakka ben gaza geldim şu borsa işini bi anlat bana nasıl oynanır

HATIRLATMA KURAL-1: Borsada atıl para ile hisseye yatırım yapılır. Asla harçlık veya kısa zaman sonra ödenecek parayla yatırım yapmayınız.
    *** Düşersin ama kalkarsın, kaçırırsın ama yakalarsın, vazgeçmezsen başarırsın...***
  • nakit 550 ytlem var öle duruyo dolabımda 2. kurala geç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eki07 -- 21 Mayıs 2005, 23:43:18 >
  • iyi bir paran var, akıllı bir şekilde kullanırsan 3 vade sonunda iyi para kazanabilirsin.. Dikkat edersen 3 vade ve iyi para lafını kullandım... 3 vadeden kasıt kısa, orta uzun vade demektir... İyi para ise senin gerçekçi hedefindir...

Burada vade ile hedef uyuşmak zorumdadır... Şimdi bana ya hedefini veya vadeni söyle...Kural geliyor...

KURAL-2:Kısa vade 3-6 ay arasıdır. Orta vade 1-2 yıldır. Uzun vde 2 yıldan fazla anlamına gelir...
  • valla ana paramla fazla risk almadan ilk başta süper bi yaz geçirmek gezmek tozmak antalyada oturduğum için burada gezip tozmak günümü gün etmek mesela haftada bi 75ytl çıkarmak bu mümkün mü
  • hayır bunu faiz sistemi gibi asla ve asla düşünmemelisiniz...Çünkü sabit getiri yoktur bunda... Örnek vereyim 500 milyon bir haftada %40 kazanarak 200 milyon getiri yapabildiği gibi tersi 200 milyon götürüp 300 milyon kalabilir paranız... İşte bunun için bu topici açayım dedim... İşin püfünü yakalamak ve gerçekçi kazanmayı sağlamak adına... Şte bu vadeleri düşünürseniz ve hedefiniz koyarsanız aklınızın tahmin edmeyeceği kadar kaznırsınız ama kurallara riayet etmezseniz kumardan beter tüm paranızı kaybetmenin ötesinde borca girer kötü durumlara düşersiniz....

(hemen cevap veremesemde malum günün her anı online olamayabilirim, fakat mutlaka cevap vereceğim demektir... Özel bilgillerinizi burada paylaşmak istmezseniz pm atınız... nakka)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ya tamam işte bende sabit bi gelir beklemiyorum zaten toplama yaysak haftada 75ytl kazanma şansım olabilirmi onu soruyorum çünkü ben bu yazımı geçirmek istiyorum seneye yazın zaten öss çalışmalarıma başlıyacağımdan bu sene bi yaz istiyorum
  • daha fazlası olur hayal bile edemezsin diyorum daha ne diyeyim... ama kural olarak ne kadar süre kalmayı ve bu 550 ytl yi ne kadar yapmayı ümit ediyorsun? doğru borsacılıkta bunu baştan bilmen ve bildirmen gerekir...
    nakka
  • valla 4 ay boyunca çok kolay bi şekilde takip edebilirim evde 2 laptop var nereye gitsem takip edebilirim ama işte benim düşüncem 550ytl yi yatırdım diyelim 1 haftada yaptığım karı alıcam yiyecem ama 550ytlem hep sabit kalacak kazandığım parayı yiyecem bu mümkün mü

en baştan borsa nedir ,kumar mıdır ,şans oyunu mudur ,faiz midir , bunları açıklarsan daha iyi etmiş olursun , çünkü birçoğumuzun kafasında böyle önyargılar var
  • carisma_eko kardeş parayı yemişsin galiba 1000 ytl vardı sende.

ikincisi nakka doğru söylüyor sabit bir gelir bekleme ama bir günde %20 kazanmak ta var o kadar kaybetmekte.Ama iyi araştırırsan yada iyi tüyolar alırsan güzel paralar kazanırsın.Yalnız nakka'nın kısa vadesi bana çok uzun geldi çünkü benim kısa vadelerim genelde günlük veya en fazla haftalık oluyor.Ama günlük kumar gibidir risklidir.

Ama orta vade düşünüyorsan 2-3 ay gibi bir süre güzel kağıtlar var dün İMKB'de broker olan arkadaşımdan aldığım tüyolara göre.

işte benim merak ettiğimde o aslında başta benim arkadaşlar oynadıklarını söylediler bende yatırıyim nekadar kar ederiz dedim bana risksiz bi şekilde GÜNDE 30 ytl rahat kazanabileceğimi söylediler ben tabi biraz güvensizim ama kendim oynarsam demekki olabilir baştan başlamak için ne yapmalıyım
  • Sabit bir gelir zor ancak borsa aracı kurumlarının portföy yönetimi denilen olayında var o ama onlarda fazla vermezler.En güzeli sen yapı kredi ,garanti bankası veya bir başka bankanın internet şubesinden kendin al sat.Tabii sağlam tüyolarla.
  • ewet öyle yapıcam artık ama onun için ilk önce 18 yaşında birini bulmam gerekir aslında babam garantinin int. bankacılığını kullanıyo ama bana vereceği ilk cevap ne gerek var olucak arkadaşlarıma güvenemem babam yapmaz zaten geriye 1 tek ablam kalıyo ama ablamda 18 ini 26 haziranda bitirecek

Orjinalden alıntı: 17_Ocak

ya nakka senin borsacı olduğunu da öğrenmiş olduk

en baştan borsa nedir ,kumar mıdır ,şans oyunu mudur ,faiz midir , bunları açıklarsan daha iyi etmiş olursun , çünkü birçoğumuzun kafasında böyle önyargılar var
    Borsa kesinlikle bir yatırım aracı olmakla zararlı bir yönü olmadığı gibi dini açıdan da yasak yönü bulunmamaktadır...

Borsa hisse senedi yatırımcılığıdır ve borsaya kote edilen şirketlere paranız kadar o günkü fiatı üzerinden ortak olursunuz... İşte burada bunu iyi anlayabiliriz. Borsayı bir kumar bir oyun gibi de algilayabiliriz ve yapabiliriz ancak bunun adı borsa değildir... Çünkü şu bilince sahip olmalısınız: Mesela 100 milyonluk (örnektir) Arçelik hisse senedi alarak Arçelik hisse senedinin kaç binde birine ortak olursunuz ve artık aslında Arçelik şirketi sizin malınızdır..Onun küçük bir ortağı olarak patronu durumundasınız. Bu hisseye yatırım yaptıktan sonra yoldan geçerken içinizden şu his geçiyor mu Arçelik bayi yazısı gördükçe 'şirketim' diye... İşte bunu duyuyorsanız olay tamamdır siz gerçek borsa yatırımcısı olma yolundasınız demektir...

Nasıl ki Arçelik'in tamamına milyar dolarlık yapan sizden biraz daha büyük o ortaklar yıllarca buna yatırım yapmuış ve zengin olmayı umut ediyorsa sizin de yapacağınız onun yaptığını yapmaktır....selam...

kurallar ihtiyaç ve gelişmeler oldukça gelecektir...

• Katılıyorum aynen doğrudur.

Orjinalden alıntı: makhan

carisma_eko kardeş parayı yemişsin galiba 1000 ytl vardı sende.

ikincisi nakka doğru söylüyor sabit bir gelir bekleme ama bir günde %20 kazanmak ta var o kadar kaybetmekte.Ama iyi araştırırsan yada iyi tüyolar alırsan güzel paralar kazanırsın.Yalnız nakka'nın kısa vadesi bana çok uzun geldi çünkü benim kısa vadelerim genelde günlük veya en fazla haftalık oluyor.Ama günlük kumar gibidir risklidir.

Ama orta vade düşünüyorsan 2-3 ay gibi bir süre güzel kağıtlar var dün İMKB'de broker olan arkadaşımdan aldığım tüyolara göre.
    değerli makhan maalesef biz türkler herşeyin bir pratik bir hızlı bir el yordamı yöntimini buluruz ki hiç sorma... Olayın bilimsel ve kaynağı Avrupa'dan gelen bilgisini dahi hesaba katmayız...

Amaç iki günde zengin olmak kaba tabiriyle köşe olmak böyle şey yoktur... Elimizden gelse iki saatte elimizdeki 100 milyonu 100 milyar yapmak isteriz ve yapılır diyene de inanmak isteriz...

Ondan dolayı o dediğin süreler biraz türkleşmiş sürelerdir... yoksa gerçek borsa yatırımcısı en kısa olarak emin bir şekilde girdiği kağıttan 3 aydan önce asla çıkmaz ya da girerken en az 3 ayı göze almıştır.. bu 6 aya kadar uzar... bu var ya Avrupa'da Amerika'da jet gibi anlaşılan bir süredir... Amerika'dan bazı arkadaşlar var bir giren kağıdını yıllarca değiştirmiyor bırakın ayları....

Mesela somut örnek vereyim migros ilk çıktığı kağıttan o zamanın 8.500 tl den alınan lotundan 1.300 milyon TL lik alan kişi olan arkadaşımın şu anda bu kağıdı duruyor ve değeri 500 milyara yakın....evet işte bu... bunun tersi bu kağıttan belki de batan çok kişi vardır....bu kişi anlatıyor ilk aldığında çok para vermiş buna ödü kopmuş gün oldu diyor yarıya düştü gün oldu iki katına çıktı sat dedim diyor ama borsaya borsa gibi davrandım bu güne geldim diyor hadise bu.. Bu para ne faizle ne dövizle ne başka şeyle asla olamaz.. Başka çok örnekler var sırası geldikçe anlatırım..

Ama borsada günlük alım satımdan da kazanmak diye birşey vardır ama bunu uygulamak için ve kar etmek için yüklü para sahibi olmak lazım ayrıca seansı birebir izlemek ve bu konuda iyi bilgi sahibi olan bitiyle hareket etmek gerekir riskli ve külfetli bir yoldur... Zahmeti getirisine çok kez değmez...

tecrübe konuşuyor....nakka

• NAKKA BENDE 100 LOT AKTAŞ ELEKTRİK KAĞIDI VAR AMA TAHTAM KAPATILDI BİLDİĞİN GİBİ BUNLARI HİÇBİR ŞEKİLDE PARAYA ÇEVİREMEM DİMİ DOSTUM NAPIYIM BUNLARI

BU ARADA OLAN DİĞER KAĞITLARIM

SAHOL : 350 LOT

DOHOL :500 LOT

ASELSAN :230 LOT

YAPIKREDI : 200 LOT

AKBANK : 250 LOT

TÜPRAŞ : 500 LOT

NASIL İŞ YAPAR KAĞITMI BEN RİSKE GİRMEYİ FAZLA SEVMEM

ASUS - Republic Of Gamer Series | Referans Listem
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.