Şimdi Ara

📊 Borsa Görüşleri, Analizleri [ANA KONU] 💰💰💰 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
876
Cevap
137
Favori
74.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazmayayım yazmayayım dedim de gene karşıma çıkınca yazayım dedim.

Gözaltı pazarında gezen hisselere olta sallayan kumarbazları takip edip batmayın. Zamanımda Ruchanlardan insanlar deli zarar etti. Battı. Tavan kapattıkları gün kottan çıkan hisseler gördüm. Bunlar kumarbazlıgında ötesine geçmiş Rus ruleti cevırıyorlar.
    Şimdi burada da sallamaya başladılar.

Gözaltı ve ruchanlardan coplerden uzak durun. Paranız bu kadar değersiz mi be?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birgarip2019 -- 1 Kasım 2020; 15:27:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • por favor kullanıcısına yanıt

teşekkürler üstad..

• Takip

• quote:

Orijinalden alıntı: por favor

A.s. rica ederim. Umarım kazancınız devamlı olur.

İzlediğim ilginç bir hisse var arkadaşlar. Ama sadece izliyorum asla almıyorum.

Neden ilginç ?

İttifak holding bedelli sermaye arttırımına gitti. Şu anda yeni hisselerin (rüçhan) tahtası açık.

Ana hisse 3 tl den işlem görüyor.

Bu durumda rüçhan hissenin 6 tl den (3x3 = 9-3 = 6 tl) işlem görmesi lazım. % 300 bedelli yaptı.

Ama rüçhan tahtasında lotlar 4,50 den yani yaklaşık 1,5 tl ucuz işlem görüyor.

Sanırım tahtacı ve spek ucuzdan rüçhan alıp ana hisseye çevirip malı götürüyor. Ancak 4 kasım rüçhan tahtası son gün ve mantık olarak kapanışa doğru ana hisse ve rüçhan oranı eşleşmesi lazım. Yani ya rüçhan uçacak ya da ana hisseyi çakacaklar.

Hissede brüt de var yani alan aynı gün satamıyor.

Daha önce de yazdım rüçhan tahtası ocak söndürebilir aman girmeyin. Borsadan benim gibi zevk alan sadece aksiyonları izlesin.

Mesela bugün rüçhan tahtası 2,33 den tabandan işlem gördü şu anda 4,50 tl. Marja bakın. Rüçhan tahtalarında ilk ve son gün sınırsız limit var diğer günler +/- % 50

Mesela ihlgm yakın zamanda rüçhan tahtası açıktı. İlk gün 1,08 tl gören hisse kapanışında sadece 0,10 kuruştu. Drama bak.   

IGHLM de olan rüçhan hareketlerinin benzeri KUYAS'ta da oldu. Rüçhanları milletin elinde patlattılar.

Çok çok riskli bişi bu rüçhan.

• Gözaltı pazarı hıssesi. Battılar. Akıllı olun akıllı. Hisse bitmiş gibi gözaltı pazarına ınmeyın. Rüchan ve Gözaltı pazarı hissesi alanlara uymayın. Uzak durun
    📊 Borsa Görüşleri, Analizleri [ANA KONU] 💰💰💰

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birgarip2019 -- 2 Kasım 2020; 10:26:10 >
  • cosef kullanıcısına yanıt

Aynen öyle. İttifak bugün de taban, büyük ihtimalle rüçhan kapanış günü çarşambaya kadar öyle. Marj geniş bir günde zengin olurum hayalini kuranlara cehennemi yaşatıyorlar.

Ancak rüçhan tahtaları kapanışından sonra fiyat genelde çok düştüğünden izlemede kalıp uzun vadeli alım yapılabilir. Selva da halka arz edileceği için rüçhan kapanışından sonra gidişata göre ittifak alabilirim, ihgzt yanına eklerim. Şu anda abd seçimini ve bize yansımasını izlemek lazım. Özellikle döviz bazında bist iyice ucuzladı ama ekonomik göstergeler böyleyken kalıcı toparlama halen zor.

• Yonga yi sepetiniz de tuttuyor musunuz hala

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devmd -- 3 Kasım 2020; 20:59:31 >
    Hocam bugün ittifak aldım siz ne yaptınız acaba 😅

• quote:

Orijinalden alıntı: Desmond Hume

Hocam bugün ittifak aldım siz ne yaptınız acaba 😅

Ben daha önce yazdığım gibi izliyorum. Bölünme esnasında, rüçhan filan açıkken bulaşmam. Bugün rüçhan kapanıyor, ana hisse oldukça düştü, Selva halka arzı söz konusu, bunu da direkt etkiler. Abd seçimleri azıcık belli olsun ittifak uzun vade mutlaka alacağım. YTD

• devmd kullanıcısına yanıt

Yonga halen portföyümde, hiç bir hissemi kazanca geçmeden satmam, gerekirse yıllar geçsin. Borsa sabır işidir.

• Şişecam ve ihlas gazetecilik almayı düşünüyorum bunlar hakkında yorumu olan var mı

• banka hisseleri hakkında yorumu olan var mı

Hocam seçim belli oldu gibi biden geliyor siz borsadamısınız şuan veya girecekmisiniz bu durumdayken ?

• uzun vadede SELEC almayı düşünüyorum. Minumum 6 ay tutacağım. Fikri olan var mıdır ? sebebi de aşının eczanelerde ve dağıtım şirketlerince karlı bir şekilde değerlendirileceğini yönünde. Şahsi fikrim YTD

• quote:

Orijinalden alıntı: boldpilots

Hocam seçim belli oldu gibi biden geliyor siz borsadamısınız şuan veya girecekmisiniz bu durumdayken ?

Daha önce seçimden önce sepeti boşaltıp ortalık sakinleşince tekrar girerim diye düşünüyordum ama nasıl olsa uzuncuyum diye çıkmadım. Biden ın kazanacağını tahmin ediyordum. Şimdiye kadar tahmin ettiğim gibi negatif bir yansıma olmadı. Bakalım bundan sonra ne olacak?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sekerlibira

Şişecam ve ihlas gazetecilik almayı düşünüyorum bunlar hakkında yorumu olan var mı

Şişe birleşmesi gerçekleşti ve iyi prim yaptığı dönem sonrası şimdilerde hafif esneyerek devam ediyor. Tam amiral gemisi. Bundan sonra endeks ile paralel devam eder diye düşünüyorum.

Ihgzt sepetimde var. Hedefime ulaşıncaya kadar olacak.

• İhgzt hedefiniz nedir hocam@por favor

• Hocam selam. Elimde 4-5 aydır tuttuğum yüklü miktarda Tukaş hissesi var. Maliyetim 9.5 ve hala tutuyorum. Hedefim 18-20 seviyeleri. Sizin de değerli düşüncelerinizi bekliyorum çıkıp başka kağıtlara girmeye devam eder mi yoksa tutmaya devam mı edeyim? Kesinlik yatırım tavsiyesi değildir.

• msmszn M kullanıcısına yanıt

Çanak formasyonu çalışacak gibi duruyor. İlk hedef 5 tl.

5,57 geçilirse 6,00 tl ye hızlı hareket eder. 6,50 -7,00 aralığı benim hedefim. Ne kadar zamanda gidilir bilemem, ben beklerim, benim kadar sabırlı yatırımcı azdır.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.