Pasaportumun süresi bitmek üzere olduğundan uzatmam gerek. Nvi sitesinden randevu almak istediğimde sadece hususi pasaport yani yeşil pasaport için uzatma seçeneği çıkıyor. Benimkini nasıl uzatacağım? Yoksa sıfırdanmış gibi yeni pasaport başvurusu mu yapmam gerekli? |
Bordo pasaport uzatma

-
-
Evet tekrardan yeni pasaport için harç ve defter parası yatırmanız lazım.
-
Eski pasaportumun olup olmaması önemli değil o zaman. Sıfırdan başvuracaksam, sıfır pasaport gönderecekler. Sırf defter parası almak için mi böyle yapıyorlar o zaman?
Ayrıca bu durumda eski pasaporttu sadece "eski vizelerim var" demek için vize başvurularında götüreceğim.
Peki ne kadar sürede çıkar? İstanbul içi randevu vermiyor doluluktan ama yer açılabilir. Olmadı Tekirdağ'dan başvururum.
-
Sıfır pasaport göndermek zorundalar zaten. Pasaportta geçerlilik süresi yazıyor çünkü. Süre bitiminde tamamen sıfırdan bir daha çıkarıyorsunuz. Eski pasaportu da delip tekrar geri veriyorlar size. Onun dışındaki sorularınızı ben de bilmiyorum. En son geçen senenin sonunda çıkarmıştık İzmir'de, bir haftada gelmişti.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Saçma olmuş, özellikle kimlikler bile çipli dönemdeyken.
Ayrıca İzmir, Ankara vs. pek çok ilçede randevu gözüküyor ama nedense İstanbulda randevu yok. İstanbul içi randevu alan ya da almaya çalışan biri var mı?
-
Randevuya her gün bakın. Haftalık açılıyor ve haftanın belli bir günü açılıyor.
Tamam, her gün ara ara bakarım. Büyük iller dahil hafta içi pek çok gün açıkken İstanbulda da yer olmalı. Tüm ülkede sadece İstanbulda süper yoğunluk olması normal değil. Sonuçta şehir büyüklüğüne göre ilçe nüfüs müdürlükleri var.
-
Yurtdışında okuyor kardeşim. Yani okuyor gibi yapıyor. Ondan fazla ülkeyi "tamamen" gezdi. Avrupa'yı uçak, tren ve arabayla dolaştı. Sayesinde ben de yurtdışında birkaç ülke gördüm. Bordo pasaporta değer vermiyorlar normalde ama okuyunca iş değişiyor. Ben de gidemezdim yoksa. Vize vermiyorlar normalde, özellikle erkeklere.
-
Şimdi bir tane boş yer denk geldi ama bu sefer randevu vermedi.
"Seçilen kişinin geçerli pasaportu bulunduğundan randevu verilememektedir. Geçerli olan pasaport kullanılamaz durumda ise nüfus müdürlüklerine başvuru yapabilirsiniz."
Dedi. Şu anda yaklaşık 8 ay daha geçerlilik süresi var ama vize için vize süresi+90 gün istedikleri için bu yeterli olmuyor.
Şimdi ne yapmam gerekli?
-
Onu hiç bilmiyorum maalesef. Arayabiliyorsunuz bir sorun isterseniz.
Alo 199 değil mi? Müsait olduğumda arayayım bakalım.
-
Bilgi alabilirseniz buraya da yazın lütfen. Benzer bir durum yakın zamanda benim için de geçerli olabilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
199'u aradım. Sorunumu anlatırken hemen "nüfus müdürlüğüne gidin, sistem o durumda randevu vermiyor" dedi. Çok soru geliyor herhalde. Pazartesi randevusuz gidip konuşacağım. Bakalım orada randevumu oluşturacaklar mı?
Bu sık yaşanan bir durum olduğundan çözümü kolay olmalıydı. Pasaport alan kişiler Türkiye'deyse er geç bu durumla karşılaşacak çünkü. Sıfırdan almakla farklı işlemler varsa ayrı seçenekle randevu alınabilir mesela.
-
Benim de 2 yıl kalmış süresinin bitmesine. Zaten 6 aydan kısa kalınca vize vermiyorlar. Ben de merak ettim sonucu.
Benim yaklaşık 8 ay var ama doktora için vize alacağım ve pasaport süresinin istenen vize+90 gün olması gerektiği yazıyor.
Nüfus müdürlüğüne girer girmez danışma(ya da benzeri) bir yere gidip sorarım ve muhtemelen o da anında yönlendirmeyi yapar.
Başvuru için istenen belgeler bunlar:
Başvuru, tüm ilçe nüfus müdürlüklerinde gerçekleştirilebilir.
Gerekli Belgeler:
a) Nüfus Cüzdanı veya T.C. kimlik kartı veya geçici kimlik belgesi
(Sürücü belgesi, kurum kimlik kartı, aile cüzdanı, pasaport vb belgeler kabul edilmemektedir.)
b) Biyometrik fotoğraf (1 adet ve başvuru sonrası geri verilecektir.)
c) Değerli kâğıt bedeli ve harç bedeli ödendi dekontu. (Aşağıda, güncel ücret listesi ve anlaşmalı bankalar bildirilmiştir.) (Öğrenci olduğunu belgeleyenlere 25 yaşını dolduruncaya kadar harçsız -sadece pasaport defter bedeli ödemek kaydıyla- pasaport verilmektedir.)
ç) Daha önce alınmış, iptal işlemi uygulanmamış geçerli pasaportlar.
d) Ergin olmayanlar veya kısıtlılar için veli, vasi veya kayyum kararı ve muvafakat belgesi. (Anne veya babanın, nüfus cüzdanı veya kimlik kartı ile, başvuru esnasında hazır bulunması durumunda muvafakat belgesi istenmeyecektir.)
Buraya göre kimlik yenileme gibi geçerli pasaportu iptal edip yenisini gönderiyorlar. Sistem bu şekilde ama randevu vermiyor nedense.
Yanımda para ve fotoğraf götüreceğim, belki denk düşer orada hemen yaparlar işlem. Kimlik bedellerini nüfus müdürlüklerinde ödeyebiliyorduk, aynı yer pasaport parasını da alır.
-
Direkt telefon bankacılığı dan da 2 dkda ödersiniz hemen. Prosedür de yeni başvurunun aynısıymış.
Kimlik için online yapmıştım. Aynı mantık oluyor o zaman.
Başvurma kısmına geçeyim, ödeme kısmını hallederim.
Ayrıca yeni alacak ve süresi bitenler için söyleyeyim; İstanbul yoğun. Tatilde, seyahatte denk getirip başka şehirde almanızı tavsiye ederim.
-
Teşekkürler blgilendirme için. Umarım çok uğraştırmazlar. Aslında online bile halledilebilmesi gerekiyor bu işlemin. Zaten parmak izi, imza gibi bilgileri ilk seferinde sisteme aldılar. Sadece resim yenilemek için müdürlüğe gitmek mantıksız.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Öyle olmalı. Kimliği ve ehliyeti de yeniledim. Zaten gerekli bütün bilgiler orada var. Fotoğraf bile yeni orada.
Pasaportta sadece fotoğraf ve son geçerlilik tarihi değişecek. Foto online yüklense gerisini bilgisayar başında memur yapabilir.
-
pasaportun olmuş c.p sen ise o ç.p yenileme peşindesin.
Benzer içerikler
- tetradox yan etkileri
- ilk mesaj ne olmalı
- portekizce ve ispanyolca farkı
- ahmet kaya terörist mi
- engelli raporu itiraz yorumlari
- en ilginç rekorlar
- dünyanın en büyük vinci
- çay bardağı emojisi
- sodyum iyon batarya
- büyük indirim günleri ne zaman
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X