Şimdi Ara

Bordo pasaport uzatma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 6 değil 8 ay var diye başvuru bile almıyorlarmış. Şurada yeni konu açtım. Bakalım benzer durumu yaşayan var mı?

https://forum.donanimhaber.com/pasaportunu-kaybetip-yenileten-var-mi--154061277

• captain_turkiye kullanıcısına yanıt

ne yaptınız yeni pasaport için başvuru yapabildiniz mi? Bende de aynı durum mevcut temmuzda bitecek ama vizelerde süre az olduğu için kısa süreli vize veriyorlar. yenileme yapmayı düşünüyorum ama sistem yeni pasaport randevusu vermiyor. uzatma için gitsek yeni pasaport veriyorlar mı?

• cekabu kullanıcısına yanıt

Ben başvuru yapabildim ama zor oldu. Araya tanıdık sokmak zorunda kaldım.

Elçiliği aradığımda "nüfus müdürlüklerine söyledik durumu, yardımcı oluyorlar, buradan çok kişi gönderdik sorun olmadı" falan dedi ama gittiğim ilçe müdürlüğündeki müdüre hiç ilgilenmeden kovdu. Tekrar gittiğimde de "6 ay kala sistem randevu verecekti, bekleseydin" tarzı laf etti.

Mesela yanımda yeni evlenen bir çift soyadı değişikliği sebebiyle yeniletmek istedi, "Almanya(ülkeyi tam duyamadım) soyadı farklı olunca almıyor" dedi kadın "nasıl almıyor" diye şaşırdı ama çift için 1 ay sonraya randevu verdirdi.

Yani anladığım kadarıyla oranın müdürü normalde işlem yapması en azından manuel olarak pasaport randevusu vermesi lazım. Oraya giderken nvi sitesinden "diğer nufüs olaylaları" kısmından randevu alırsanız sistem sizin için açılmış olur. Ben hemen orada bu randevuyu alıp yaptım, sistem için şart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 13 Ekim 2022; 19:33:50 >

• captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    Bugün aynı durumu yaşadım. 199 randevu vermiyor ve randevusuz gidin diyor. Müdürlük ise randevusuz kabul edemem diyor. Dilekçeyle uğraşmam gerekiyor şu an. 1 yıl sınırı kadar saçma bir olay yok. Ben 2 senelik vize almak istiyorum ama bu pasaportun o kadar süresi yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.