Şimdi Ara

Borderlinx ile Gümrüklü Alışveriş Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
2.048
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba, borderlinx kullanarak gümrük sınırı üzerinde (75€) alışveriş yaptım. Ayrıntıları anlatayım faydalanmak isteyen olursa.

    Öncelikle ebaydan ürünümüzü alıp borderlinx e yönlendiriyoruz ben elektronik bir cihaz almıştım, cihaz gelir gelmez hemen zaten bekleyen ürünler kısmında gösteriyorlar, ancak ürünün değerini kafalarına göre yazıyorlar ve ona göre de vergi çıkartıyorlar, burada çıkarttıkları vergi, Türkiye girişindeki gümrük vergisi, yani ürün gümrüğe aktarıldığında DHL Kargo Firması sizin adınıza bu vergiyi ödüyor.

    Benim ürünüm için 200$ yazmışlar ve %20 si olan 40$ ı vergi olarak shipping cost a ilave etmişler, hemen chatten durumu anlatıyorsunuz sizden ebay linkini ve faturayı istiyorlar gönderince hemen düzeltiyorlar ve ona göre vergi tekrar hesaplanıyor.

    Posta ücreti olarak yarım kiloya kadar 11.20$ sonraki her yarım kilo için ilave olarak 7.50 $ alıyorlar, mesela benim alet 1.3 kg dı 26.20$ tuttu.. Tabi burda bir de volumetrik ağırlık denilen bir şey var eğer ürün hafif ama kutusu büyükse bunu dikkate alıyorlar, hesaplaması burda yazıyor:http://www.borderlinx.com/en/pages/faq/volumetric-weight

    Sonuç itibariyle 26$ ödeyip ürünü adresinize gönderttiriyorsunuz ancak ülkeye girdikten sonra bazı sorunlar başlıyor :)

    Aşağıda benim kargomun hareketlerini görebilirsiniz.

     Borderlinx ile Gümrüklü Alışveriş Rehberi


    Gördüğünüz gibi eğer hızlı davranır ve takipçisi olursanız gümrük işlemleri ki bu işlemler bazı formlar ve evraklar göndermekten ibaret 2 gün içinde bitiyor.

    Öncelikle bilmeniz gerekir ki DHL para kazanma derdinde, kargo hareketlerinden "Clearance event (gümrük işlemleri)" kaydı gördüğünüz gün sizi birileri arıyor çok kibar işte diyor böyle böyle bilgi vereceğiz size yardım isterseniz arayabilirsiniz vs. vs. Bir de mail atıyorlar verdiğiniz mail adresine, telefonda arayan kişiye kargonun kategori-3 olduğunu ve gümrük vergisinin zaten borderlinx e ödendiğini belirtin.

    Mail de de yazıyorhttp://gumruk.dhl.com.tr/ adresine giriyorsunuz burada "İthalat - Kategori 3 İşlemleri" başlıklı kısım sizi ilgilendiyor, diğer kısımlar daha çok ticari işlemler için hem taşıma teslim alma vs. işlemlerinden ilave ücret alıyorlar hemde işlemde daha uzun sürüyor, Kategori - 3 den işlem yapmak çok önemli, buradan yaptığınızda Borderlinx e ödediğiniz ücret dışında hiç bir ücret ödemiyorsunuz

    http://gumruk.dhl.com.tr/dhl_express_tr_ithalat_kat3_evrakseti.pdf burada kategori - 3 için hazırlamanız gereken evraklar ve açıklamalar var, özellikle müşteri hizmetleriyle görüştüğünüzde kategori-3 olduğunu ve gümrük vergisinin zaten borderlinx e ödendiğini belirtin.

    Siz istenilen evrakları hemen gönderirseniz ertesi günü gümrük işlemleri bitiyor ve adresiniz nereyse oraya doğru yönlendiriyorlar kargoyu.

    Herkese iyi alışverişler :)







  • Boderlinxi 3 kez kullandim. Gumruk siniri gecen urun olmasina ragmen kargonun uzerine 50 dolar yazmalarini rica edince kabul etmislerdi. Bu sekilde gumruk vergisi odememistim. Cok yardimci oluyolar ve cok ilgililer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • borderlinx kargonun üzerine öyle kafasına göre fiyat yazmıyor, bende hediye yazmalarını istedim yapmadılar, siz nasıl yaptırdınız bunu? ve de ne zaman yaptırdınız?
  • 7-8 ay onceydi. Belkide degismistir islemler. Daha once tek tip gonderim sekli vardi. Sadece hizli kargo. Daha sonra ucuz olanida eklendi sisteme. Ben 2 sekildede aldim sikinti yasamadim.
    En son surface icin type cover almistim. Fiyati dusuk yazmalarini soyledim kabul ettiler.
    Hatta isterseniz onlara gonderdiginiz kargo kutusu buyukse onuda kendileri paketleyip kucultuyolardi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet paketi küçültme işlemi yapıyorlar dediğiniz gibi ama hediye yazmayı bile kabul etmediler ben teklif ettim, düşük ücret yazmayı zaten kabul etmezler diye düşünüyorum belki eskiden yapıyorlardır dediğiniz gibi.
  • hocam ben de borderlinx uzerinden kindle getirtmeyi dusunuyorum ama su tc no kısmı kafamı karıstırdı acıkcası sonucta amerika adresi veriyoruz amazona siz nasıl bi yontem ızledınız
  • Amazon amerika adresi için tc kimlik numarası istemez zaten? rahatlıkla getirtebilirsiniz kindle, zaten kindle da vergi probleminizde olmaz, 75€ nun altına alınabiliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayteck -- 6 Aralık 2015; 0:32:26 >
  • merhaba bende ilk defa borderlinx i kullandım. su anda 4 adet paketim bekliyor fakat hepsi için ayrı kargo hesaplaması yapıldı kargo 100 dolar gözüküyor. paketleri birleştirip tek gönderimde fiyat düşüyormuş ama nasıl yapıcağımı bulamadım yardımcı olabilir misiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: masumcani

    merhaba bende ilk defa borderlinx i kullandım. su anda 4 adet paketim bekliyor fakat hepsi için ayrı kargo hesaplaması yapıldı kargo 100 dolar gözüküyor. paketleri birleştirip tek gönderimde fiyat düşüyormuş ama nasıl yapıcağımı bulamadım yardımcı olabilir misiniz?

    Merhaba hocam, standartta öyle yaparlar, siz chatten birleştirilmesini isteyebilirsiniz, ancak birleştirirseniz ve 75 euroyu geçerse paketin toplamı bu seferde vergi ödemek durumunda kalırsınız, bu durumu siz değerlendirmeniz gerekecek, yani duruma göre bakmanız lazım hangisi karlıysa onu yapmalısınız.
  • tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacak..
    ilk defa borderlink ile sipariş verdim . ilk ürün amazon dan 49,99 dolar + 16 dolar kargo ile amerikan futbolu için shoulderpad
    ikinci ürün ebay üzerinde ikinci el kask futbol için açık arttırma ile 84 dolar + 13 dolar kargo ile
    doğru hareket tarzı birlikte mi kargolatmak tekrar paketleterek
    yoksa ayrı ayrı mı karar veremedim bir de hacimli ürünler sakata gelmeyelim :)
  • Hocam birlikte kargolatman en güzeli.. ayrı ayrı kargolatırsan gümrük ücretinden biri açısından kurtuluyorsun ama diğeri 84 dolar olan kılpayı gümrüğe giriyor.. onun vergisini alıyor zaten borderlinx, ve 2 defa kargo ücreti ödemek durumunda kalıyorsun, birlikte kargolatırsan vergiyi 130 dolar üzerinden ödersin ama kargo ücretin düşer oldukça.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayteck

    Hocam birlikte kargolatman en güzeli.. ayrı ayrı kargolatırsan gümrük ücretinden biri açısından kurtuluyorsun ama diğeri 84 dolar olan kılpayı gümrüğe giriyor.. onun vergisini alıyor zaten borderlinx, ve 2 defa kargo ücreti ödemek durumunda kalıyorsun, birlikte kargolatırsan vergiyi 130 dolar üzerinden ödersin ama kargo ücretin düşer oldukça.

    İlginiz için Çok teşekkürler
    son bir soru
    gümrük vergisi bu ikinci el ürünler içinde geçerli mi ?
    toplam bedel üzerinden %20 olarak mı sabit mi ne olursa olsun ?
    1 ay bekletme süresi borderlink e ulaştıktan sonra başlıyor değil mi bu arada amazondan indirim denk getirip ilave bir iki parça ( ssd - m2 - sıvı soğutma ) içerisine atmak kargo masrafını ortadan kaldırır herhalde zaten battı balık yan gider hesabı :)




  • Amazon zaten tr ye ürün gönderiyor kargo ücretleride makul, o yüzden tr ye gönderilen ürünlerden direk almanızı tavsiye ederim... ikinci el üçüncü el farketmiyor :) sadece 2. el alınca ucuza aldığını ispat edersen vergi o rakam üzerinden alınıyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayteck

    Amazon zaten tr ye ürün gönderiyor kargo ücretleride makul, o yüzden tr ye gönderilen ürünlerden direk almanızı tavsiye ederim... ikinci el üçüncü el farketmiyor :) sadece 2. el alınca ucuza aldığını ispat edersen vergi o rakam üzerinden alınıyor..

    Teşekkürler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayteck

    Amazon zaten tr ye ürün gönderiyor kargo ücretleride makul, o yüzden tr ye gönderilen ürünlerden direk almanızı tavsiye ederim... ikinci el üçüncü el farketmiyor :) sadece 2. el alınca ucuza aldığını ispat edersen vergi o rakam üzerinden alınıyor..

    Soyle bir duzeltme yapayim amazon her urunu tr ye gondermiyor, ikinci elde gondermiyor, tabi dediginz gibi eger urunu amazon gonderiyorsa en makulu amazon, kargo olsun muhattaplik olsun

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir sorum olacak tecrübeli arkadaşlara:
    ürünleri türkiye dışında bir ülkeye yönlendirebilir miyiz ek adres yazarak ?
    benim sipariş verdiğim ürünleri tekrar kargo ile göndermemek için direk KKTC ODTÜ kampüsü içindeki PTT şubesinden teslim alacak şekilde Borderlink ten halledebilir miyiz ?
    ben adres ilave etmek istediğimde Türkiye seçeneği değiştirilemiyor du .
    bir de tekrar paketleme seçeneğini 1 hafta önce forumu okuyunca değiştirmiştim sipariş bugün geldi fakat pasif gözüküyor chat ile konuşup düzelttirebiliriz herhalde
    teşekkürler
  • Dostlar acil yardıma ihtiyacım var
    iki parça şey için ( biri 35 dolar ebay den biri 49 dolar amazondan ) 320 dolar shipping çıkardılar bu nasıl iş ?
    nasıl düşürebilirim yardımlarınızı bekliyorum . Ne yapabilirim ne söyleyebilirim .
    real wt : 2,45 + 3,77
    volumetric wt : 6,10 + 15,11
  • yardım edecek kimse yooooook muuuuuuuuuuuuuuuu :))))
  • Urun yola ciktiktan sonra adres degisimini ancak borderlinx musteri hizmetleri ile irtibata gecerek degistirebilirsin, oda ek maliyete neden olabilir,

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drdonanım

    Dostlar acil yardıma ihtiyacım var
    iki parça şey için ( biri 35 dolar ebay den biri 49 dolar amazondan ) 320 dolar shipping çıkardılar bu nasıl iş ?
    nasıl düşürebilirim yardımlarınızı bekliyorum . Ne yapabilirim ne söyleyebilirim .
    real wt : 2,45 + 3,77
    volumetric wt : 6,10 + 15,11

    Chat e bağlanıp konuş hocam, ürünlerin faturalarını gönder adamlara, vergiyi düşürürler direk.. O KKTC işini de chatten sorarsn
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.