Şimdi Ara

borç ödemek için araba satılır mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

valla hocam bende öyle düşünüyorum bakalım, hesaplayınca çoğu kapanıyor, ufak tefek kalıyor sadece.

• Memur olmak da zormuş sanki ya. Okurken farkettim.

• İstanbul'da bekar tek yaşayan biri olarak haftasonu gezmeye çıkacak olsam otomobile ihtiyaç duymuyorum. metro falan baya gelişmiş yani her yere gidiliyo. toplu taşıma iyi bence.

ama otobüsler iyi değil. metro metrobüs tramvay vapur teleferik, bunlar iyi. otobüs kötü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam borç katlanıyorsa ve alacaklı sıkıştırıyorsa 3 e 5 e bakmayın borcu kapatın kurtulun bi tane ikici el 50lik motor işinizi görür önümüz yaz kışa kadar binersiniz.vitesliler veya cup modeller 50lik 110luk yapıldıysa yokuşta 2 kişiyi bile çeker ama scoterlar zorlanır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • rayli82 kullanıcısına yanıt

hocam tekrar hesapladım, sabah bi yanlışlık olmuş. arabayı satıp borçlarımı ödersem aylık 11.000 TL'lik taksitlerden kurtulmuş oluyorum. onun dışında bir kaç borcum kalıyor. onların toplamıda 11.000 kadar yapıyor. şuan 22 bor. 22 kira veriyorum. 10 kalıyor bana, onu da kredi kartına ödüyorum. dönmüyor. arabayı satıp borca basarsam sadece 10 bin lira cepte kalacak her ay, acaba değer mi diye düşünüyorum bilemedim.

• 01001101 kullanıcısına yanıt

3-4 ay sonra istanbulu terk edip kucuk memleketıme donecem hocam.

• aslında kolay ama giderin fazla olunca kötü gibi oluyor. bide sadece maaşla geçinmek yerine yanında bişey ticareti yapıp para kazanmak gerekiyor.

• Sozlesmeli memurlar emekli olana kadar calisabiliyor infaz korumaz,guvenlik, uzman cavus vb 4b ye tabiisin bir yanlislik var. Is kanuna hakim avukatla ise iade davasi ac.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt

hocam ben yedek astsubayim, 1 yıllık

• Kadroya gecis icin kurum ici sinav acilmiyor mu ? Kadrolu olmayi dusunmuyormusun ? 50 bin az veriyorlarmis düz memur maasi. Ankara belediyede calisiyor memurlar gecen gordum adam esofman alti ve kirli sakalla işe gelmişti.

yapilcak is değil hocam o yüzden devam etmek istemiyorum

• Tamam ben de aynısından bahsettim hocam

• Şimdi anlaşıldıııııı.  

• hayır

• memoo456 kullanıcısına yanıt

peki neden hocam?

• konu başlığı hariç yazdıklarının hiçbirini okumadım. benim için hayır, bu kişisel bir şey o yüzden kimseye akıl vermem bu konuda. ben yapmazdım ama.

• Satip bir tane 50 cc motor alsa olmaz mi expressmusic gibi akar gider. Sigorta yok vergi yok muayene oluykr mu bilmiyom bekar adama yeter. 80 cc ye cevirilmis olanlardan alir az yakar. Ben bile dusunuyorum 3-5 tane belli model marka var. Araba ihtiyac degil aslinda keyfi hizmete mahsus 50-60 yasindaki insanlara ihtiyac.

Haftasonlari toptan markete gitmem icin kullaniyorsun ayda bir özel isin olunca kullaniyorsun Ankara da metro var her yere rahatca gidiyom 86 renault 9 broadway var cok nadir ise gec kalinca aliyorum. Yalniz yasasam sahsen gerekmez asiri sosyal ortamci biriysen zaten para sorunun yoktur araba yürütmek kolay sosyallik parayla.

• sat gitsin ne yapacan 97 model arabayı ilerde daha güzelini alırsın. hani bir daha arasan bulamayacağın ilginç bir model olur temiz olur vs satmazsın da 97 skoda mı yok sana ilerde alırsın daha güzel. bu birincisi, ikincisi 3 4 ay sonra küçük memleketime döneceğim diyorsun orada ne yapacaksın arabayı küçük yerde? ist'te kalsan neyse derdim gerçi 1 km diyorsun iş yeri ama belli olmaz lazım olurdu ist karışık yer. 1 senelik memur nasıl oluyor iş kur geçici personel buluyor öyle mi ki dedim ama askermişsin. ona memurum deme profesyonel askerim de çünkü memur dediğin zaman herkesin kafası memur memura gidiyor masabaşı yoksa hizmetli memur vhki b.işletmen şef mdr yrd müdür bunların hepsi 657 hepsi memur aslında diğer bakanlıklara girmiyorum ama ülkemizde memur dendiğinde masa başı anlaşılıyor adam şef vs bileyse uğraşmıyor memurum diyor.

• evet hocam eski arac, ilerde illaki alinir, böyle böyle daha zarara gidecek gibi duruyorum. simdi bida hesapladım adam gibi kağıt üzerinde. tüm kredilerim kapaniyo, sadece kredi karti ve avans hesap borcum kaliyor. onlarinda toplam ödemesi aylık 20bin yapiyor. avans hesabin icinde paran olunca daha az taksit geliyor, 20 den az ödeme durumum da olabilir. ama şuan her ay kesin 30 bin veriyorum ve gecikme faizlerini de ödüyorum. bana nerdeyse 35 bine geliyor aylık kredi ödemesi.

kira vs derken koyuyor, bi yandan annemin borçları da var. ama onun borçları bu ay son taksitle tamamen sıfırlanıyor. bende şimdiden borclarimi siliyim, yazinda annem silsin , bi nefes alalim istiyorum. araba var evet ama bi yeri bozulsa yaptıracak param yok, o yüzden olmasinin bi anlami yok. takas yapip, daha pahaliya araba satma düşüncem vardi ama tekrar sigorta, alacagim arabanin masraflari, noter masraflari vs derken koyacak.

Hocam ben İstanbul dayım motorsiklet işi burada sıkıntılı sürekli kazalar görüyorum motorsiklet ile arabalar arasında. Haliyle insan bir çekinmiyor değil. Ankara da durum nasıl bilmiyorum.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.