Şimdi Ara

BOR POWER HAKKINDA (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
249
Cevap
1
Favori
98.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün arabama Borpower koydum. İlk izlenimlerimi yarın arabayı kullandıktan sonra yazarım.
  • eniştemde palio var motoru indirmek zorunda kaldılar conta vs yanmıştı..Bende daha bilmeden sordum sen buna bor mor bişi koydunmu enişte diye..Evet bor power koymuştum dedi.Adamlar yağ pompası filtre filan açmışlar bembeyaz tıkanmış motor yağlama yapamamış.Motor gitti 3000 tl de enişteye kaçtı.Siz bunu duyduktan sonra bor vs kullanırmısınız ? Ben kullanmam ama siz bilirsiniz.5w30 mobil 1 esp gibi çok kaliteli bir yağ kullanıyorum.Bu yağın viskositesini özelliğini değiştirecek hiçbirşeyde katmam içine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShadowOfSpirit

eniştemde palio var motoru indirmek zorunda kaldılar conta vs yanmıştı..Bende daha bilmeden sordum sen buna bor mor bişi koydunmu enişte diye..Evet bor power koymuştum dedi.Adamlar yağ pompası filtre filan açmışlar bembeyaz tıkanmış motor yağlama yapamamış.Motor gitti 3000 tl de enişteye kaçtı.Siz bunu duyduktan sonra bor vs kullanırmısınız ? Ben kullanmam ama siz bilirsiniz.5w30 mobil 1 esp gibi çok kaliteli bir yağ kullanıyorum.Bu yağın viskositesini özelliğini değiştirecek hiçbirşeyde katmam içine.

Arkadaşım sıfır dizel araba aldı. Aldığı ilk günden beri de Borpower uygular arabasına. Hiç bir sıkıntı yaşamadı. Ben de daha önce 1992 model Renault Broadway arabamda kullanmıştım. Bir zararını görmedim.

Bu meret düşük km'li arabalarda pek bir şey farkettirmiyor ama yüksek km'li arabalarda ilaç gibi oluyor. Özellikle yağ eksilten arabalarda.

• benim 2010 model avensis lpg li aracım var. mersin ankara arası yola çıkmadan bakımını yaptırıp bor power koydurttum. koyduruğumdan beri 1800 km. yaptım. ben faydasını gördüm. aracın çekişi kalkışı ve sesi değişti. kesinlikle faydası olduğunu düşünüyorum. uzun yolda motor ısınınca yağ incelir. bu katkı sürtünmeyi azaltır. bunu alıp olumsuz yorum yazanları bilmiyorum ama borpower koyarak arabalarının karaşimşek olmasınımı bekliyorlar. yada piyasadaki sahteleremi denk geldiler..
  • ben aracıma yetkili serviste bor power koydurttum, 2-3 ay sonra motor soğukken çalışınca çıtırtı sesi gelmeye başladı.
  • Aracım 2000 model clio symbol 1.4 8v yaklaşık 140.000 km de. Benim izlenimlerin ise şöyle; Yaklaşık 3 hafta önce yağ ve filtreyi değiştirirken nnt bor nano yağlayıcıdan 1 kutu koydurdum. Yaklaşık 200-300 km kadar çok fazla bir fark görüp hissetmedim ancak bu km lerden sonra aracın çok net bir şekilde motor kompresyonunda değişme oldu ve motor sesi azaldı. Sanki sürtünme azalmış gibi bayır aşağı araç daha hızlı akıyor. 2 ve en önemlisi yakıt olayı ki son 2 yakıt alışımdan sonra da gözlerime inanamadım. 2.71 tl den toplamda 18.54 lt lik 50 tl lik lpg ile önceden en fazla şehir içinde 180 km yapardım ancak aracım şimdi aynı gaz ile 230 km kadar şehir içi gitmeye başladı. Kullanım konusunda hiçbir değişikliğe de gitmedim. Yakın zamanda şehir dışını da ölçeceğim bakalım sonuç ne olacak. Bu ürünün eski model araçlarda ve sağır motorlarda daha çok işe yaradığı kanaatindeyim, istisnalar hariç. Aracın ısınmasında çok az da olsa bir iyileşme var. Fan daha az devreye giriyor. Yağ eksiltme konusunda ise aracım daha önceden yağ eksiltmediği için o konuda yorum yapamayacağım. Bir de bu katkının fason üretimleri varmış galiba dikkat edin bandrollü ve güvenilir bir yerden alın bence. Üreticisi ısrarla 50 tl civarı satılmasını istiyormuş duyduğum kadarıyla daha ucuzlarını alıp riske girmeyin bence. Şimdilik bu kadar. Saygılar..

• Tasarruf ettik diyen arkadaşlar yağ değiştikten sonra katkıyı koysanız da koymasanız da motor sesi değişir. Motor daha rahat çalışır üstelik yağ değişiminde genellikle hava filtresi de değiştiğinden motor daha da rahat çalışır ve az yakar. Yağ eskidikçe filtreler tıkandıkça motor zorlanır ve çok yakar. Siz yağ değişimi periyodu sonuna kadar bu duruma alışıyor yağ değiştirip bu katkıyı ekleyince daha iyi oldu sanıyorsunuz.

Isı konusuna gelelim. İçten yanmalı bir motorda ısı yakıtın yanması ve dıkıştırma esnasında yükselir sadece sürtünme ile değil. İllaki yanma ve sıkıştırma sonucu ısı ortaya çıkacak o da motoru ısıtacak. Bence kendinizi kandırıyorsunuz bu katkıyı koyunca. 10.000 de bir yağ değiştireceğine 7500 km de bir değiştir yağı daha iyi. Hatta tam sentetik yağa geçin. Motor yağ yakıyorsa daha kalın yağ kullanın. Yakıt tasarrufu yaptım diyorsunuz peki verdiğiniz 50 TL yi yaptığınız yola bölün çıkan meblağı da km hesabınıza ekleyin görün bakalım ne kadar çıkıyor km başına masraf. Siz 5-10 kuruş tasarruf ediyorsunuz sözde ama o parayı da katkıya veriyorsunuz. Örneğin katkı sonrası bir depo ile daha fazla gittiğinizi söylüyorsunuz. Mesela katkı öncesi depo ile sürerken aracınız daha yüklü yada birisi ile belki birkaç dakikalık kapıştınız. İşte o anda yaktığınız fazla yakıt bir sonra sakin kullanımda daha az tüketim olarak döner yada sakin kullanımda 300 km yapıyorsanız bir depo ile yolda birisi ile inatlaşmanız bile menzilinizi 10-20 km aşağıya çeker bunları da dikkate alın.

Aracınızın lastik havaları birkaç psi düşük olsa ve bakımda tamirciniz/servisiniz bu basıncı olması gereken değere yada ölçüm aletleri genelde kalibresiz olduğundan az yukarıya ayarlı olsa bu size araçta ataklık ve ekonomi olarak döner.

Denemesi bedava. Aracın yağınız, filtrelerini değiştirin. Lastik basınçlarını da 32 psi yerine 35 psi yapın çıkın yola aracınızı tanıyamayacaksınız.

2003 model 2007 yılında 124.000 km de aldığım aracımda aldıktan bir süre sonra 140.000 km civarı motor silk kullandım. Hala bir depo lpg ile yaptığım yol aynı değişmedi. Katkı öncesi de aynı idi. Sadece lastik havalarını haftada bir kontrol edip yüke göre ayarlamak ve hava filtresini zamanında değiştirmek hatta zamanından biraz daha önce değiştirmek bile size tasarruf ettirecektir.

Piyasada bir sürü bor katkı markası olduğuna göre patent sorunu yoktur yoksa tek marka olurdu . Hal bu iken ve bu kadar işe yarayan bir katkı ise devletleri yıkacak kadar güçlü olan petrol/yağ firmaları küçücük firmalardan mı korkup bir şekilde yağlarına bor ürünü ekleyemeyecek sanıyorsunuz.

Hele bir de aynı vites ve devirde daha hızlı giden araçları görünce insanlardaki mantığı anlayamaz hale geliyorum. Alıp kullanmak/kullanmamak elbette serbest ama değerlendirmeyi yaparken öncesi ve sonrası laboratuar ortamı gibi sabit şartların sağlandığı yerde test edemezseniz sonuçlar karşılaştırılamaz. Herkes bilir ki hava ısınınca araçlar (enjeksiyonlular) daha az yakıt harcar. Soğuk hava daha yoğundur ve giriş havasını ölçen sensör bunu algılayıp motora daha fazla yakıt gönderir, hava ısınınca daha az yoğun olduğundan içindeki oksijen miktarı azalır yine birim oksijen yakıt oranını tutturmak için ecu daha az yakıt gönderir. Bu da yakıt tüketiminin değerini değiştirir. Test ederken gece/gündüz sürüş bile farkeder. Çıktığını /indiğiniz rampalar, yük/lastik basıncı/yakıtın aynı marka-model olması/aynı partide üretilmiş olması/aynı istasyondan alınması/daha az/çok agresif sürüş. Bunlar ancak laboratuar ortamında sabit tutulup karşılaştırma yapılabilir. Üretici/satıcı firmalar daha bununla ilgili laboratuar testlerini güvenilir kaynaklardan alarak sunmuş değil.

• Müdahil olmanız gerektiğini düşündüğümüz için sizi bilgilendiriyoruz;
    Kamuoyunun basın aracılığıyla aydınlatılması için tarafınıza delillerin sunulması.
    Bor Power isimli ürünün halkı ve tüm tüketicileri sahte sertifika ile yanıltarak haksız kazanç elde etmiş olmalarından dolayı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından kesilen ceza ve Kırklareli savcılığı tarafından iddanağmesinin kabul edilmesi neticesinde Ağır Ceza Mahkemesindeki açılmış olan dava hakkında.
    Konu hakkında daha detaylı bilgi için İsmail ÇIKÇI ile iletişime geçebilirsiniz.
    Tel: +90 532 413 61 82
     BOR POWER HAKKINDA BOR POWER HAKKINDA BOR POWER HAKKINDA

• Müdahil olmanız gerektiğini düşündüğümüz için sizi bilgilendiriyoruz;
    Kamuoyunun basın aracılığıyla aydınlatılması için tarafınıza delillerin sunulması.
    Bor Power isimli ürünün halkı ve tüm tüketicileri sahte sertifika ile yanıltarak haksız kazanç elde etmiş olmalarından dolayı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından kesilen ceza ve Kırklareli savcılığı tarafından iddanağmesinin kabul edilmesi neticesinde Ağır Ceza Mahkemesindeki açılmış olan dava hakkında.
    Konu hakkında daha detaylı bilgi için İsmail ÇIKÇI ile iletişime geçebilirsiniz.

• kaanyamanky K kullanıcısına yanıt
    Restore Motor Onarıcı ve Yağlayıcı ve Bor Power konudan mesajını alıntılayıp buraya yazmaya gelmiştim ama zaten yazmışsın hocam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kim ne derse desin hocam.

ben kullandım sonuçlar şöyle

motor sesi:yarı yarıya azaldı
    ara hızlanmalar:hissedilir derecede atikleşti.
    yakıt tüketimi:kesin bir veri söylemem.sayısal bir veri.ben az yaktıgımı hissettim.

ve bence en önemlisi gazdan ayağımı çektigimde bayır aşagı frene basmış gibi araba çivilenirken artık araç yağ gibi süzülüyor
  • merhaba arkadaşlar

bahsi geçen ürünü 2008 yılında 2001 model 2.0 opel vectra cdx aracımda kullandım araç 123 binde idi ve aynen söylendiği şekilde uygulama yaptım görüşüm;

100 km geçmiş araçlarda kullanılabilir.
    motor sesini azalttığını gördüm.
    düşük devirlerde canlılık veriyor.
    yakıtı çok etkilediğini düşünmüyorum.

benim sorum bir dostum aracıma koymam için bor verdi nnt nin üzerindeki tarih 2010 bu ürünün raf ömrü hakkında bilgisi olan varmı?

teşekkürler , iyi forumlar...
  • Bu şirket ürünün patentini yabancı bir firmaya satılır ve bütün sorunları hallolur. Bor gibi stratejik bir ürün üzerinde çalışmak Türk insanının baş edebileceği bir konu değildir. Konu otomotiv sektörü ile de sınırlı değildir.
  • chic-c C kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar 2001 model benzinli renoult kangoo araç üzerinde motorcu arkadaşla denedik nntbor yağı koymadan motorun üzerine bir barak su koyduk titreşimi videoya kayt ettik. birde koyduktan sonra iki çekim arasında titreşimde fark gördük ayrıca motor sesinde azalma ve çekişte de biraz farketti başkaları ne derse desin gayet memnun kaldım ayrıca her yağ değişimin de kullandım yalnız birdefa sahtesine rastladım hemen boşalttırdım gerceği süt gibi oluyor...sahtesi kahverengimsi jelimsi bir şeydi aynı kabın içine koyup piyasaya sürmüşler..kullanacak arkadaşlara tavsiye ederim.kullanma talimatına uyulması gerekir selamlar
  • Adamlar sahte raporlarla insanlar kandirmis hala soyle iyi boyle guzel diyorsunuz. O sozde urunun saglayacagi iddia edilen tasarruf urunun fiyatini bile karsilamaz
  • Uydurma şeylerle ne tasarruf ne performans elde edersiniz.
  • Selamlar bu katkıları araştırdım. Peugeot 407 1.6hdi 2008 model aracıma 138000 km de buna benzer motor silk koydum. 142000 km de turbo pervanemili kırıldı. Turbonun bozulma sebebleri kullanıcı hatası ve yağ tıkanması yağlanmasıdır.kendim söktüm ana gövdeyi yurt dışından sipariş ettim. Yeni turbo takarken yağ filtresi yağı yağ devirdaim ve turbo yağlama borusunu kontrol etmeniz gerekir.onları yaparken baktım enjektörün biri kaçırıyor.dördünü temizledim. Bu kadar el atmışken üst kapağını da söktüm temizledim.oradan aşağı kartere indim onuda temizledim. Sonuç:bu tip ürünler yağı kalınlaştırıyor akma olayı azalıyor. Piston ve duvar arasında jel benzer bir hal alabiliyor Buda ilk etapta aracın performansını olumlu etkiliyor.ancak ...belli süre sonra katranlaşmaya gidiyor olay.yağ filitrem 4000 km de zift gibiydi ve turboya giden yağ borusundaki filtre kum taneciği gibi yağ kurumları ile tıkanmış.karterde yine aynı şekil yağ devirdaim boru ucundaki filtre de aynen o şekil.yağ filitrem katran halde. şimdi bunun sebebi nedir siz karar verin.artık satıcılar ağızlarına almışlar boru, nano teknolojiyi.evet ilk etapta olabilir piston egzantrik mili ve hareket eden parçaları sarıyor.ama zaman ilerledikçe zararlı sarmaşık gibi sarıp boğuyor.daha geç baksaydım acaba aracın hali ne olurdu bilmiyorum.deneyin denemeyin demiyorum. Ama beş bin km sonra yağ filitresini açıp bakın katranlaşma varsa uzak durun. Yoksa benim araçdaki total 10.40 farklı tepki verdi diye düşünürüm.bu ara üst emme manifoldu söktüm. Borla alakası yok egr ile var) içi katran olmuş.onuda temizledim.egrye de kör çonta.)egr ya uzun uzadıya yazmayacağım baya uzadı üç kelime yazacaktım daha detaylı resimli videolu anlatacağım.100000 km ye gelen araçlarınıza mutlaka iç temizlik yaptırın.bazı fikri güzel insanlar derki 150000e geldi aracım tamirci nedir bilmez. Ah bilse tamirciyi kardeşi gibi tanıyacak.bakım demek yağ filtre den ibaret değildir.sağlıcakla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eemrecan_07 -- 1 Kasım 2015; 6:20:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• x15 kullanıcısına yanıt
    şimdi bor katkısını merak etmiş birsi olara araştırma yapıyorum. aracım 2000 1.4 polo çekişi iyi değil gibi uzun rampalarda 80km/h 4. vites ile çıkıyorum . işe yarar mı motorumu korurmu bilmiyorum onun için firkir almak amacıyla sorayım dedim.

konu ile alakası yok ama yıllar önce 2009 da bilgisayar dükkanım vardı sonra battık neyse. eko enerji diye bir marka vardı elektrik tasarruf cihazı, Antalyalı bir kişi üretiyordu şimdi baktım doğal gaz lpg için de yapmış ürünü. neyse biz bayii olduk güya bölge bayiisi olduk mal aldık 2-3 bin tl sonra matbaada fatura basarken başka birine de bayilik vermiş sözde adam malı bizden almak zorundaydı , bölge bayisi olduğumuzdan. neyse bu adamlar ellerindeki malı iteleme peşindeler. ürün konpanzasyon üzerine çalışıyor ev tipi olması imkansız hareketli makinelerde sanayilerde zaten var olan birşey. neyse sattık kimsede işe yaramadı. biz de aracı olduk bu sahtekarlığa.. üründe basit bir kondansatör düzeneği var o kadar. bu arada adamlar şimdi de doğal gaz cihazı yapmışlar mıknatıs gibi bir şey.. diyelim ki elektrik tasarruf cihazı işe yarıyor niye satmaya devam etmiyorlar...
    http://www.ekoenerji.com.tr/page.php?id=9&firma=1&dil=TR&Referanslar
    http://www.bendenokey.com/Elektrik-Tasarruf-Cihazi,PR-2.html
    bu sitede hala satılıyor... yazık adamlara itelemişler malı.. kendi sitelerinde adı geçmiyor adamlar satıyor hala broşürde yayınlamışlar ottü de test edildi diye bunu test eden hocanın aklına.
    https://store.donanimhaber.com/15/2b/54/152b54238c97de282dfce871c141bfb1.jpg
    https://store.donanimhaber.com/42/97/71/429771c669d34d07b46473345a4fa6bf.jpeg
     BOR POWER HAKKINDA BOR POWER HAKKINDA

• quote:

Orijinalden alıntı: kaanyamanky

Müdahil olmanız gerektiğini düşündüğümüz için sizi bilgilendiriyoruz;

arkadaş da değinmiş zaten sahte belgelerle bu adamlar için üniversiteden belge almaktan kolay ne var üniversiteleri abartmayın biz de fizik okuduk hocalar da yurdışı eğitimli idiler fakat bizim memlekette iş ahbap çavuş ilişkisi arkadaş. adamlara ver yüz bin sana raporun kıralını düzenlerler, ki bu ürünlerden dolayı motoru bozulanlar rektifiye masrafını alabilecekler mi bu adamlardan... ben castrol kullanıyorum düşünüyorum vw veya diğer markalar neden gidin de bir katkı koyun demiyor. işe yarasa bile o yağlarda yeterince konuluyor zaten belki de fazlası orayı burayı tıkıyor...

• Bana yıllar önce yüksek makine mühendisi bir büyüğümüz bu ürünün ve benzerlerinin motora ne kadar zarar verdiğini detaylı şekilde anlatmıştı.Ben de defalarca bu tip ürün başlıklarına ve en başta motor silk olarak çıkan bu ürün başlığı hakkında paylaştım. Bizzat ben de motor silk ürününden kullandım ve o zamanlar temin ettiğim bir kimyasal ile motor temizliği yaptım. 2 yada3 kere yağ değiştirmeden yağ filtresi değiştirdim.

Şimdi işin en büyük hinliğine gelelim. Yağ değişim periyodu gelmiş bir araca yağ filtresi ve yağ değişimi yapıldığında aracın nasıl ataklaştığını çoğu kimse tecrübe etmiştir. Bahsettiğim kişi bana araç gitme konusunda nazlanmaya başladığında yağ filtresini değiştir yağı değiştirme gör bak aracın gidişi nasıl değişiyor demişti. Dediği gibi de oldu. Yani kirlenmiş yağ nedeni ile tıkanan filtre aracın gidişini oldukça etkiliyor bu çoğu kullanıcının farkedebileceği bire durumdur.
    Adamlar da uyanık ya en iyi etki motor yağı değişiminde olur deyip insanları yönlendiriyorlar sonrada araç sahibi sahiden de çok güçlendi araba hatta bazıları gaza gelip mekanik olarak sabit olan değer değişebilirmiş gibi eskiden 3. vites 3000 devirde 80 km yaparken şimdi aynı viteste aynı devirde 90 km yapıyor gibilerinden mesajlar bile atıyorlar.

Birde bunun yakıta katılanı var. Şimdi lpg ye katılanı 10 TL felan galiba hiç almadım. Siz bundan katsanız yakıt maliyeti artacak ama hadi yanıcı maddelerden oluştuğundan ki kurumları temizler vs dediğine göre solvent bazlı bir ürün. O da doğal olarak yanıcı madde olduğundan lpg ile yanarken ekstra güç sağlayabilir. Diyelim ki 20 km fazladan yaptınız bunu yakıt maliyetine ekleyince km de harcanan kuruş hesabınız ek katkı fiyatı ile yine aynı yada yakın değere gelecek katkısız hale göre.

Yani amaç milletin cebinden ne yapsak ta biraz tırtıklasak mantığı çünkü arabalarını aileden bir parça olarak gören bir milletiz. Arabaya harcanan ek para asla göze batmaz

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.