T

Onbaşı
04 Haziran 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 66 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Tata Vista el freni tabancası sorunu çözümü

Merhaba elimde tata Vista 2012 var. El freni tabancam bozuldu tamir ettirdim ama olmadı. Bende Fiat Linea el freni tabancası aldım. Demirci de kaynak ile sorunu hallettim . Orjinal ayakları göz kararı yüksekliği ölçüp kaynak yaptık. Tek olan ayağı uzun yapranız yüksekliği yarlamada kdemeli keserainiz.n

Bu işi yapmadan önce orjinal el frenini karton üstüne ayakların konumunu şablon çıkarın. 2 şablon çıkardım kaynak sırasında yanabilir diye ama 2.ye gerek kalmadı.

Bugün kendim için kurduğum sistem için bir yazı hazırladım belki aklına takılan arkadaşlara bir nebze ışık olabir. Yazıya aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz. İki bölümden oluşuyor yazı

https://tuncaykizildag.wordpress.com/2020/05/01/ev-sinema-sistemini-av-receiver-video-ve-ses-kaynagi-olarak-bilgisayar-kullanma/

https://tuncaykizildag.wordpress.com/2020/05/01/ev-sinema-sistemini-av-receiver-video-ve-ses-kaynagi-olarak-bilgisayar-kullanma-2/
Opel Corsa d klima ve Fan arızası sadece 4. kademe çalışarak karşıma çıktı, 1,2,3. kademe fan çalışmıyordu.Opel Corsa d klima ve Fan arızası Çözümü 1,2,3 iptal 4 çalışıyor çözüm olarak yaptığım araştırmada kalorifer rezistansı arızası çıktı, değişmesi veya üzerindeki diyot değişimi tamiri ile çözülebiliyormuş. Bizim sorunumuzun farklılığı bu noktada başladı, bizde rezistans değil de soket pin biri ark yaparak erimiş işlevini yerine getiremiyor.. sanayi de bulamadım soketi (yer Elazığ ) bu noktada tamir için tamircinin bulduğu çözüm japon yapıştırıcı ile kısa vadeli olacağını düşündüm.. neyse yapılan araştırmalarda ankara şaşmaz da Engin bey den buldum soketin orjinalini... işin montaj kısmı ise elektirikçi klemens aldım onunla çözdüm .. bant işi sağlam olmayacağını bildiğim için girmedim o işe..
ikinci çözüm ise metal maşon ile birleştirip özerini ısınınca daralan makaron ile kaplamak.. ben tekrar arıza riski için klemens kullandım.. şu an sorunsuz kullanıyorum ..
soket hemen torpido altında beyaz parçanın paspas bakan yüzünde, polen filtre değişim konularında nasıl torpido sökülür göreceksiniz. sokete bu şekilde ulaşabilirsiniz.
Engin bey de teşekkür ediyorum soket için

Soket Firma ADRES
Şaşmaz Sanayi Sitesi
2488 Cd. 2467 Sk. No:19 Şaşmaz
Etimesgut / ANKARA

TELEFON
+90 312 276 3544

Opel Corsa d klima ve Fan arızası Çözümü 1,2,3 iptal 4 çalışıyorOpel Corsa d klima ve Fan arızası Çözümü 1,2,3 iptal 4 çalışıyor
Merhaba arkadaşlar yaşamış olduğum bir deneyimi paylaşmak istedim. aracıma iki sene önce carub marka merkezi kilit taktırdım.. halk tabiri ile kumanda ... iki senede yedek kumanda da dahil tuşlar basmaz oldu kullanım dışına çıktı.. Ben de bu sorunu çözmek için kumandada bulunan butonu değiştirmeye karar verdim.. bütün elekrtonikçilerde bulunabilirdi fakat ben kumandada bulunan alarm için iki adet kullanılmayan butun vardı.. onları açma kapama yerine lehimledim..
malzeme bir adet havya lazım olabilir az lehim teli. ve cımbız...
işleme gelecek olursak yavaşça butonların tek bacaklarını ayırdım havya ile ısıtarak. bu işlemle iki bacağı da çıkardım.. bu arada kumanda pili çıkardım kısa devre olabilir.. sonra sağlam olanı eski yerine monte ettim denedim kumanda ışığı yandı sorunsuz görünüyordu, fakat sabah araba kumada edemedim.. sorunu şöyle çözdüm merkezi kilit cihazını söküp aynısından almayı düşünürken. cihaz üzerindeki tuşa basıp sonra kumandaya bastım kendiliğinden devreye girdi sorunsuz çalışıyor...
Aracı aldığımda abs arızası vardı ışığı yanıyordu. PC de pompa arızası diyordu. Maliyetli diye karışmadım. Sonra forumlarda akü üstü sigorta ile çözüm buldum bunları değiştirdim sorun çözüldü
Bir yıl böyle kullandım geçen yaz sorun yine başladı sigorta değişim ise yaramadı dedim komple gitti sistem. İki gün önce araç soğukta sabah marş almadı. Vurduk çalıştırdım sanayi gittim akü ölmüş dedi adam. 60 a dandik bir akü vardı ama yine 2.5 sene gitti düşük değerde de olsa çalıştırdı arabayı idare ettik. Yeni akü usta 75 tak dedi daha iyi olur tek marş ile alır en soğukta bile dedi ok dedim. Taktik yeni aküyü sorun çözüldü benim abs çalışıyor. İlerleyen dönemlerde gelişme olursa yazarım. Şimdilik durum bu
Arkadaşlar poloda beliren uyarıyı silme orjinal kitapçığında yazildiği gibidir. ben de denedim.
servisin birinde araca baktırırken adamın biri geldi adamdan para aldılar.
S e r v i s a r a l ı k l a r ı g ö s t e r g e s i
Servis zamanı geldiğinde alttaki takometre
sayacında(odometre) aşağıdaki servis pozisyonları
görülecektir.
v— • Motor yağı değişmesi OEL
veya OlL
• Kontrol servisi INSP
Motor harekete geçtikten yaklaşık bir dakika
süreyle servis mesajı verilir. Kısa mesafe
sayacına 10.5 saniyeden daha uzun) basarak
çalıştırabilirsiniz.
Servisin uygulanmasından sonra servis
göstergesi Volkswagen servisi tarafından
geri alınır.
Eğer servis Volkswagen firması tarafından
gerçekleştirilmemişe ekran şu şekilde sıfırlanmalıdtr:
• Kontağı kapattıktan sonra takometrenin
altında bulunan kısa mesafe sayacının geri
çevirme düğmesine(ok) basılı tutunuz.
• Kontağı açınız ve elinizi düğmeden en az
10 saniye sonra çekiniz. Ekranda çizgiler
görülecektir. Göstergede servis işareti geriye
alınmıştır.
yaklaşık 15 gün önce araçta (araç vw polo 2000 1.4 16 v) sabahları rölanti dengesizliği meydana geldi araç 500 devir/d kadar düşüyordu .. direksiyon sağ-sol yapınca araç stop ediyor veya aşırı zorlanıyordu.. klasik olarak bir tamirciye gittim temizledi taktı.. aldık aracı geldik .. sorun giderilmedi. araç sürekli dengesizleşmeye başladı sıcak iken biraz devir yükselse bile sonuç alamadım.. gaz halatında boşluk vardır diye düşündüm onunla yaptığım ayarlar işe yaramadı...
ertesi gün başka ustaya götürdüm .. orijinli 800 tl gibi bir fiyatı olan yan sanayisi 300tl olduğunu söyledi takarız . üstünde kalır dedi sorun ondan mı değil mi bunu öğrenmek için geldiyseniz diye adam benim arıza tespiti yaptığımı sandı... neyse sonre pc bağladı kelebek görmüyor dedi... sonra aldım arabayı eve getirdim... kelebeği ertesi sabah çıkardırm .. birde alman berner marka balata spreyi aldım... temizdi yine temizledim... sonra yandaki plastik muhafazayı söktüm ki ne göreyim. elektronik hiçbir sensör yok . hiçbir arıza yapacak ciddi parça da yok.. bir potansiyometre denilen karbon plaka üzerinde konumlanmış iletken sistem... ve elektirik motoru.. motordan şüphelendim. ama en son bozulacak şey biliyorum .. sonra bu spreyle güzelce el değmeden yıkadım motorun olduğu hazneye de kimyasal doldu bu arada çalkaladım içerisinde bayağı siyah kurum çıktı .. üç kere filan tekrarladım. tertemiz oldu aldım kurumaya bıraktım.. 15 dakiklada kurudu kimyasal uçucu.. tekrar montajını yaptım . araca taktım ..
umutlu değildim ama sonuçta kelebek gözden çıkmıştı.. arabayı çalıştırdım bir kere arabanın başına geldim gaz verdim sorun giderilmişti... ne kadar mutlu oldum bilemezsiniz .. bu arada boş yere ustalara 60 tl kaptırdık....
şu an sorunsuz çalışıyor rolanti dengeli .. sabah sıkıntısız. benzin tüp fark etmiyor.

.. özetle sanırım sorun iletken noktalar kurum veya yağlanma yapmış .. veya motor kısmında motor fırçaları kurumlandı veya yağlandı, ideal çözüm balata spreyi...
Msi gaming serisinde dahili olarak gelen bu disk oldukça makul bir okuma yazma deneyimi sunuyor .... bu testi yaparken amaç ucuz bir ssd alacağınıza bu diski de değerlendirebilirsiniz.
tabi ki performans olarak bu disk ssd ile aynı düzeyde değil.
CrystalDiskMark sonuçarına göre 137 - 130 gibi okuma yazma değeri elde etti. bu ba güzel bir başarı diye düşünüyorum....

Üretici Hitachi
Sabit Disk Ailesi Travelstar 7K1000
Fiziksel Boyut 2.5"
Biçimlendirilmiş Kapasite 1000 GB
Diskler 2
Kayıt Yüzeyi 4
Fiziksel Boyutlar 100 x 70 x 9.5 mm
Ağırlık(En Fazla) 115 g
Ortalama Dönme Gecikmesi 4.2 ms
Dönme Hızı 7200 RPM
En Yüksek İç Veri Hızı 1284 MBit/s
Ortalama Erişim 12 ms
İzden İze Erişim 1 ms
Tam Erişim 20 ms
Arabirim SATA-III
Arabellekten bilgisayara veri hızı 600 MB/s
Arabellek Büyüklüğü 32 MB

Hitachi Travelstar 7K1000  ailesi 7200 rpm 2.5' inceleme
nette araştırma yaparken bunu gördüm deli bir cihaz... test etmedim tabi ki de ama normal bir hdd yerine tek ssd takmak yerine raid olmuş iki disk takmak süper performans getirir diye düşünüyorum teknik detayları bunlar...

Warranty 2 Years
Hardware
Chipset ID JMicron JMS562
Compatible Drive Types (Type and Rate) mSATA (Mini SATA)
Drive Installation Fixed
Interface SATA
Number of Drives 2
Performance
Hot Swap Capability No
Maximum Data Transfer Rate 6 Gbps
MTBF 5,101,299 Hours
Port Multiplier Yes
RAID Yes
Supported RAID Modes BIG (Spanning or Concatenation)
JBOD - (Just a Bunch of Disks)
RAID 0 (Striped Disks)
RAID 1 (Mirrored Disks)
Type and Rate SATA III (6 Gbps)
Connector(s)
Drive Connectors 2 - mSATA (52 pin; Mini SATA) Receptacle
Host Connectors 1 - SATA Data & Power Combo (7+15 pin) Receptacle
Software
OS Compatibility Windows XP (32/64-bit)/ Server 2003 (32/64-bit)/ Server 2008 R2/ Server 2012/ Vista (32/64-bit)/ 7 (32/64-bit)/ 8/8.1 (32/64-bit)
Mac OS X
Linux
Physical Characteristics
Product Height 0.3 in [7 mm]
Product Length 3.8 in [97 mm]
Product Weight 1.4 oz [39 g]
Product Width 2.8 in [70 mm]
Indicators
LED Indicators 1 - Drive #1 Activity
1 - Drive #1 Failure
1 - Drive #2 Activity
1 - Drive #2 Failure
Environmental
Operating Temperature -40°C to 85°C (-40°F to 185°F)
Packaging Information
Shipping (Package) Weight 3.8 oz [108 g]
What's in the Box
Included in Package 1 - Dual mSATA to 2.5in SATA Adapter
1 - Mounting screw kit
1 - Install Guide
 HDD (hard disk ) yerine mSATA SSD raid .. HDD (hard disk ) yerine mSATA SSD raid .. HDD (hard disk ) yerine mSATA SSD raid ..
Toshiba Satellite L70-B-12F Intel Core i7 4710HQ 2.5GHz / 3.5GHz 8GB 1TB 17.3" Taşınabilir Bilgisayar

arkadaşlar pc işinden anlarım ama yıllar oldu alışveriş yapmıyorum... pc aldım mı uzun yıllar kullanayım isterim. ben bu konuda sürekli bütce ayıramıyorum...

büyük ekran film multimedia için istedim. daha serin ve stabildir büyük kasa..
taşınma sorunu pek yok genelde iş yerinde kullancağim. akşam da arabayla eve..
arada oyun da oynarım gençiğe heves edebilirim. yaş bu arada 30 çok oyun meraklısı değilim.. işlemci ve ram ayağı güçlü olsun istedim. tavsiyeniz nedir.

ati nvidia karşılaştımasında hangi ürüne denk gelir bu ekran kartı

http://www.hepsiburada.com/liste/toshiba-satellite-l70-b-12f-intel-core-i7-4710hq-25ghz-35ghz-8gb-1tb-173-tasinabilir-bilgisayar/productDetails.aspx?productId=bd801682&categoryId=98
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 36
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 61.042 (Bu ay: 1.142)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.