Şimdi Ara

BOOTMGR eksik hatası ve yeni windows 7 kuramama yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
53.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar lg marka laptomuzda windows7 home premium 64 bit yüklü lg recovery yaptıgımızda bir hata yaptım sanırım ve 200 gb lık alan oem bölüm olarak recovery yedeğini alarak kilitlendi

bende EASEUS Partition Manager kurarak (nedense partition magic hata verdi) 200 gb lık o alanı 20 gb yapıp bölmek istedim (recovery 13 gb yer kaplıyordu)

daha sonra kapatırken değişikleri kaydetmek sitiyor musunuz dedi ve evet dedim pc yi yeniden başlattı bişeyler yaptı ancak sonra

BOOTMGR EKSİK
    yeniden başlat ctrl+alt+delete uyarısı çıktı

bende recovery dvd olmadıgından windows 7 nin tüm sürümlerini içeren bir dvd ile onraım ekranında

bootrec/fixboot ve fixmbr yapmaya çalıştım ancak fixmbr yapıyor fixboot yapamıyor

chkdsk / r / p yapmıyor. kurulu olan windowsu görmüyor gibi

bende yeni bir windows 7 kurup belgelerimi almak istedim ancak bu seferde windows7 kurmaya çalıştığımda hata veriyor erişim kaynaklarının kullanılabilir oldugundan emin olun diyor ve hiç bir şekilde windows 7 kuramıyorum

bana ne yapmam gerektiği hakkında yardımcı olabilecek var mı

ilk öncelikle var olan windows 7 mi kurtarmak istiyorum
    lg recovery dvd lerinin olduğu bir site var mıdır? modeli lg a510-uae12t

acil bilgi ve yardımınıza ihtiyacım var

şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi player75 -- 6 Şubat 2011; 20:12:46 >

• dostum tam olarak sorununu anlamadım ama bir w7 dvdsi ile orj yada korsan farketmez boot yapabilirsin boot tan sonra w7 kurulum ekranından format atmadan diskleri bölebilirsin yeni böldüğün diske w7 yi yükleyip pc ni açabilirsindosyalarını kurtarıp en baştan formatını temizce atıp pc ni kullanıma hazırlayabilirsin ama büyük ihtimal orjinal w7 dvdn yoktur korsan bi windows sahibi olursun lg lerde bildiğim kadarıyla ilk açılışta f11 e basınca recoveryi yüklüyordu eğer o bölüm bozulduysa ve onceden bi recovery noktası oluşturup dvdye yazmadıysan başka bi yol aklıma gelmiyor
  • netten bir win7 dvdsi edindim onunla onarmayı denedim olmadı yeni bir windows kurayım dediğimde hata veriyor erişim kaynaklarının kullanılabilir oldugundan emin olun diyor ve hiç bir şekilde windows 7 kuramıyorum burada c ve d dizinlerimin ikisinde de bilgilerim var ve bölümleri formatlamak istemiyorum recovery yedeklerinin oluştuğu dizini ise göremiyorum esasen sorun orda sanırım
  • aynı sorunu bende yaşamıştım. recovery bile çalışmıyordu. (lenovoda ayrı recovery tuşu var..) herneyse formatlayıp xp kurdum.(yüzyılın işletim sistemi vistaya gülegüle dedim.:) ) ide'e ye alıp xp kurabilirsin ya da win 7 derim. boot sırası hangi şekilde, dvd yi en başa almalısın. eğer yine sonuç vermezse başka bir win7 dvd si ile deneyebilirsin.

Samsung Galaxy S10 Plus 128gb Prizma Yeşil
  • zaten bootta dvd en başta ve otomatik oalrak boot ediyor kuruluma kadar getiriyoruz pc yi ancak bootmgr dosyasını onramıyoruz

windows 7 64 bit onarım diski ile sistemi açtım

bootrec /fixmbr yazıyorum tamamlanıyor
    bootrec /fixboot yazınca hata veriyor
    bootrec /rebuildbcd yazıyorum belirtilen yolu bulamıyor diyor nette araştırıp bootmgr dosyası eksik hatası için anlatılan hemen hemen tüm yolları deniyorum ama olmuyor. biosta harddisk auto durumunda sizce ne yapmam lazım. yardımcı olacak biri yokmu
  • yardımcı olabilecek varmı

quote:

Orijinalden alıntı: Bedo

\sources klasöründeki ei.cfg adlı dosya'yı sil...

isoyu winrar ile açıp sources klasöründen ei.cfg yi silersen ve iso olarak dvd ye yazdırırsan sonra, Windows 7 nin hangi sürümünü yüklemek istediğini soracak. sende laptopdaki sürümü seçeceksin, sonra ise altındaki keyi gir, çalışacaktır.

Samsung Galaxy S10 Plus 128gb Prizma Yeşil
  • dostum şunları yap

Bilgisayarınızı Windows DVD niz üzerinden boot edin

Bilgisayarınızı onarın ı seç

Komut istemcisi ne tıkla

Komut Satırına >bootrec /fixboot yazıp Enter'a basıyoruz.

İşlem bitince aynı şekilde >bootrec /fixmbr yazıp Enter

olmazsa hiren kurtarma boot sistemiyle deneriz dediklerimi yap önce

yaptıkdan sonra hdd tek şekilde kalcak diğer hddleri çıkar sata01 master olana tak genelde yada hdd neyse satada master olsun hdd data kablosu biosdan bak ordamı...
    ilk açılış hdd olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demircibu -- 28 Nisan 2011; 3:21:44 >

Orijinalden alıntı: demircibu

dostum şunları yap

Bilgisayarınızı Windows DVD niz üzerinden boot edin

Bilgisayarınızı onarın ı seç

Komut istemcisi ne tıkla

Komut Satırına >bootrec /fixboot yazıp Enter'a basıyoruz.

İşlem bitince aynı şekilde >bootrec /fixmbr yazıp Enter

olmazsa hiren kurtarma boot sistemiyle deneriz dediklerimi yap önce

yaptıkdan sonra hdd tek şekilde kalcak diğer hddleri çıkar sata01 master olana tak genelde yada hdd neyse satada master olsun hdd data kablosu biosdan bak ordamı...
    ilk açılış hdd olsun

Dostlar, bende de hata aynen böyle: PC'yi açıyorum, anakartın ekranı çıkıyor (hani üzerinde DEL'e basarsan BIOS'a girersin vb. bilgiler olan), sonra siyah ekrana geçiyor ve BotMagr Eksik, Ctr+Alt+Delete yeniden başlat uyarısı çıkıyor ve sonrası hiçbir şey olmuyor.

Yardımcı olabileceklere biraz daha detay vereyim:

Herşeyden önce PC yeni topladığım bir PC. Üzerinde 4 adet HDD var. 1. HDD'ye Win7 Ultimate 64-bit TR kurulacak, 2. HDD'ye MAC-OS kurulacak, 3. ve 4. HDD'ler DEPO olarak kullanılacak.
    Toplama işlemi bitip de PC'nin çalışır vaziyette olduğundan emin olduktan, BIOS'a girip de 4 HDD'nin ve Optik Sürücünün olması gereken yerlerde olduğunu kontrol edip Boot etme seçeneğinde 1. sıraya CD-ROM olarak ayaraladım ve BIOS'tan çıktım. 2., 3. ve 4. HDD'lerin Data kabolarını yerlerinden çıkarttım. Win 7 CD'sini taktım ve normal olarak Win 7'yi kurdum.
    Data'sı takılı olan 1. HDD'ye C harfini atadı. Win 7 yüklendi. Sonra ben 1. HDD'yi Win 7'deki aracı kullanarak, ikiye böldüm (Sistem ve Yedek Depo diye...). Sonra diğer 3 HDD'nin data kablolarını taktım. PC'yi açıp kapattım, BIOS'tan yine herşeyin yerinde olduğunu teyid ettim.
    Bundan sonra anakartın sürücü yazılımlarını yükledim. Heriey gayet normal olarak gerçekleşti. Ondan sonra Windows Update'e girip güncellemeleri yapmaya başladım; dil paketlerinden bazılarını da seçtiğim için oldukça uzun sürdü. Sonunda bitti ve PC'ye "yeniden başlat" komutunu verdim. Kapattı ve açıldı, ama açılışta yukarıda anlattığım hata karşıma çıktı.

Tabi, ekranda çıkan öneriyi (Ctrl+Alt+Del) yapmak hiçbr çözüm getirmiyor.

Daha fazla devam etmeden (Win7 CD'sini takıp yeniden Win yükleme veya onarma teşebbüslerinden) önce deneyimli ve yardımsver Forumdaşlara bir sorayım dedim...
    Önceleri tamamen AMD taraftarı olmakla beraber artık Intel'e de "hayır" diyemeyen, sonradan görme Windows kullanıcısı olmakla beraber artık sıkı bir MacSever ve kullanıcısı da olan AirTies-Zyxel destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. Oppo A16S, iPod Touch 4G (64GB), Retina MacBook Pro (late 2012, i5 dual core, 8GB RAM, 256GB Flash SSD), late 2012 Mac Mini (i7 quad core, 12GB RAM, 1 TB HDD), iki değişik konfigürasyonlu AMD veya Intel İşlemcili masaüstü PC, iki Intel işlemcili Notebook ve Netbook, vs.

• aynı hata bende de var FixMBR oluyor FixBoot deyince parametre hatası diyor lütfen yardım ediniz

Şimdi benzer bir durum ile karşılaştım

1- Öncelikle DVD den açtım ve kurtarma işlevini ve komut satırından arkadaşların belirttiği komutları denedim. Açtım kapadım ama nafile
    2- Boot'a girdem açılış sırası olarak USB ye takılan disk nasıl olduysa 1. sıraya alınmış, onu aşağılara alıp Lokal diski ilk sıraya aldım, düzeldi

Yani hata ya gerçekten yerel diskin açılış dosyaları hatalı, yada yanlış diske bakılıyor. buna göre deneyiniz

Kolya gelsin

COD MWF PERK 3 MARTYRDOM
    "Beni Benden alır isen , seni sana bırakmam"
  • kafayı yemek üzereyim, lütfen yardım edin;

bootmgr hatası veriyor pc,

forumdaki herşeyi yaptım,

bootrec/fixboot
    bootrec/fixmbr yapıyorum oluyorda onun üstüne yeniden başlatıyorum aynı hata,

sonrasında win7 tekrar yükliyim dedim, herşeyi sildim, yüklemeye başlıyor iyi güzel ancak, "yükleme tamamlanıyor" aşamasında(son aşama) "windows could not configure one or more system component" hatası veriyor o da olmuyor,

yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
    4-Sonra “cd boot” yazıp ENTER’a basın.
    5-Sonra ”attrib bcd -s -h -r” yazıp ENTER’a basın.
    6-Sonra “ren c:\boot\bcd bcd.old” yazıp ENTER’a basın
    7-Sonra “bootrec /rebuildbcd” yazıp ENTER’a basın
    8-İşlem tamamlandıktan sonra exit yazıp ENTER’a basın. Sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

benim işime yaradı.sizlerinde sorununu çözer inşallah..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yorumların hepsini okumadım. belki çözülmemiştir. acelem var :D

Sorunun aynısını ben yaşadım .

Sorun hakkında bilgi;

BOOTMGR eksik

sorun harddisk'te .

windows ile alakası yok.

Yerel disk C , D vs var. ve bilinmeyen bir bölüm daha var 100 mb alanı var. ismi 'Sisteme Ayrıldı'.

Not ; Bu bölüm olmazsa zaten windows başlatılamaz.

bu bölümdeki dosyalar silinmiş , virüs girmiş . BOOTMGR isimli dosya arızalanmış yok . görmüyor dosyayı.

Çözüm;

Kolay ve masraflı yol : Uğraşmak istemiyorum diyorsan ; Hardisk alacak param vaktim var diyorsan yeni bir harddisk al . işlem tamam.

Zor ama masrafsız bir yol : pekde zor değil sadece zamanını alır en fazla 1 saat . bende 20 dk oldu. sisteme göre değişir.

Anlattığım Windows 7 için geçerlidir. Diğer işletim sisteminde denemedim. uzmanlar deneyebilir.

Sakıncası yoktur. Hiç bir dosyanız ucundan zarar görmez . format atmıyoruz. =)

1- Bilgisayara Win7 cd'sini taktıktan sonra (cd den başlat tabi) :D [Format atar gibi]

2 -Dil , klavye , bölge seçimini yap. ileri. [Format atar gibi]

3- 'şimdi yükleyin' kısmına gitmeyeceksin.

4- sol altta 'windows'u onarın.' tıkla.

5- tıkayınca bekle, hataları arıyor , bir hata bulursa, yeniden başlatacaktır, yeniden başlayınca yine aynı yere gel. 6. adımı uygula.

6- (Hata bulmazsa) pencerede 2 tane seçenek oluyor. 1 inci seceneğe tıkla . devam et. sonraki pencerede 'Başlangıç kurtar' seçeneğine tıkla . gerisini format atmak gibi . evet evet tamam. :D format atmıyoruz . dosyaların sağlam :D

yeniden başlatacak.... işlem tamam.(yani bende oldu .). :)

----------------
    Yapamaz iseniz - Ankara/Sincan için yardım edebilirim.
    -------------------

inşallah Yardımcı olmuşumdur .

• herkese merhaba,

asus eeepc 1001ha recovery yaparken yanlışlıkla işletim sistemini silmiş olmalıyım. başka bir pcde, usb boot yaparak win7, win8 ve ubuntu işletim sistemlerini denedim ama ne kurulum başladı ne de bilgisayar bios'tan başka bir şeyi açtı. sonuç negatif.

burada anlatılan çözümü uygulayabilmek için işletim sistemi yüklemesi başlaması gerekiyor, ardından onarımı seçmek gerekiyor.
    Ancak sorun da tam olarak bu. Kurulum başlamıyor.

yardım edebilen olursa çok sevinirim. dua ederim. :)

Orijinalden alıntı: tdbr

herkese merhaba,

asus eeepc 1001ha recovery yaparken yanlışlıkla işletim sistemini silmiş olmalıyım. başka bir pcde, usb boot yaparak win7, win8 ve ubuntu işletim sistemlerini denedim ama ne kurulum başladı ne de bilgisayar bios'tan başka bir şeyi açtı. sonuç negatif.

burada anlatılan çözümü uygulayabilmek için işletim sistemi yüklemesi başlaması gerekiyor, ardından onarımı seçmek gerekiyor.
    Ancak sorun da tam olarak bu. Kurulum başlamıyor.

yardım edebilen olursa çok sevinirim. dua ederim. :)

evet arkadaşlar bu sorun bende de var yardım edebilecek bir hayırsever var mı ?cd yi takıyorum kurulum baslamıyor bir tusa bas diyor basıyorum kabul etmiyor.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.