Şimdi Ara

boot-loader kilitlemek sony erıcson arc s

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
1.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sony ericson arc s var son yazılım yüklü sonu 62 ile biten ben root yapmıştım sonra dedim orjinali yükliyim root yapmıyım dedim orjinal kullanıyırım dedim

companion ile son tamir et dedim yeniden yazılımı indirdi kuracakken

telefon değiştirilmiş bir yazılıma sahip olduğundan yazılım güncellemiyor.

ne olur gecenin bu saati kafayı yiyecem bişeyler yapın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem650 -- 15 Şubat 2012; 8:47:46 >

• Hocam bu işlerden anlamıyorum anlasam yardım ederdim.İnşALLAH yardım bulursun.
  • bootloaderın kilidi kaldırdıysanız güncelleme yapamazsınız sadece wotan server dan yada flashtool ile yapabilirsiniz.

tekrar bootloaderi kilitlemelisiniz yapabilmek için ama bence wotan server ile ücretsiz yapabilirsiniz. konu anlatımı mevcuttu forumda basit bi program

EDIT:http://forum.donanimhaber.com/m_56755955/tm.htm anlatımı burda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NuKe_MaNia -- 15 Şubat 2012; 0:36:26 >
  • abi bu konuları hiç bilmiyorum inan hiç bilmiyorum ama sanırım kilidi kaldıramadımda yani hala kilitli telefon ben orjinale dönmek istiyrom forumdada ya stresten yada telaştan bulamıyorum wotan serveride kullanmayı bilmiyorum bir yerden global generic yazılımı yükle diyor adam linkleri vermiş ama link ölü vallahi bir bakın ne olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem650

abi bu konuları hiç bilmiyorum inan hiç bilmiyorum ama sanırım kilidi kaldıramadımda yani hala kilitli telefon ben orjinale dönmek istiyrom forumdada ya stresten yada telaştan bulamıyorum wotan serveride kullanmayı bilmiyorum bir yerden global generic yazılımı yükle diyor adam linkleri vermiş ama link ölü vallahi bir bakın ne olur.

.62 sürümü nasıl rootladın genelde bootloader kilidi kaldırıp yapıyorlar

üstteki mesajı editledim wotan nın anlatımı mevcut türkiye yazılımını program kendi indiriyo firmware felan indirmeye uğraşmıyorsunuz
  • abi zaten root layamamışım bende vazgeçtim en iyisi orjinal kullanmak dedim orjinale döneyim deidm ama olmadıda.
  • quote:

abi zaten root layamamışım bende vazgeçtim en iyisi orjinal kullanmak dedim orjinale döneyim deidm ama olmadıda.

root lamayı denerken bu siteye girip telefona fastboot komutlarıyla müdahale ettin mihttp://unlockbootloader.sonyericsson.com/

eğer bunlara bulaşmadıysan bootloader kilitli ama root lu da olsa onar yapınca eski haline getiriyor cihazı normalde

wotan clientle güncelleyin sıkıntı yaratmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SONY XPERİA BRİCK KURTARMA
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • abi allah razı olsun telefon kapalıyken geri tuşuna basılı tutup bağlıyorum dimi.
  • evet abi fastboot komutlarıyla müdahale etmiştim. ama root olmamıştı hala lock yes görünüyor ayarlarında sıçtımmı yani daha yeni yazılım yükleyemicekmiyim.
  • inşallah düzelir şimdi wotan ile yazdıklarınla yaptım şuan dosya download ediliyor deniliyor inşallah olur abi yaa bu fastboot komutlarını kullandım ya sıçarmı telefon şimdi sıkıntı çıkartırmı telefon şimdi.
  • quote:

evet abi fastboot komutlarıyla müdahale etmiştim. ama root olmamıştı hala lock yes görünüyor ayarlarında sıçtımmı yani daha yeni yazılım yükleyemicekmiyim.

fastboot ile bootloaderı kaldırmışsın muhtemelen ama yine de emin olalım sonyericsson un sitesinden imei numaranı girip oem key alıp fastboot la telefona komut verdiysen bootloader açılmıştır.

ek bilgi aklında bulunsun bootloader açıkken yani şuan telefonun içinden güncelleme gelirse(şuan yok ama ilerde olur bilmessin diye) sakın yapma güncelleme yoksa telefon açılmaz flashtool programı ile tekrar diriltmeye uğraşırsın

wotan clienti kullan başın ağrımaz istediğin firmwari yükleyebilirsin işini garantiye almak için bilen birine de yaptırabilirsin

emin ol bootloaderı tekrar kilitlemek biraz daha zahmet isteyebilir wotan işini haliyle görür her türlü cihazın güncelleme alır loaderı tekrar kilitleyince SE nin kendi programları ile yapabilirsin ama diğer türlü wotan yada flashtool ile yapabilirsin

EDIT
    üstteki mesajını görmeşim bootloadrı kilitlersen garanti geri gelir ama şuan için garanti dışı kalıyor telefon normal şartlarda tabi bir de teknis servislerin olaya bakışı önemli anlamazlarsa sorun yok

artık trackid programını ve facebook like gibi özellikleri de kullanamayacaksın onların keyleri de gitti ama trackid yi tekrar bulun kurarsan çalışır keysiz versiyonu olacak tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NuKe_MaNia -- 15 Şubat 2012; 0:58:14 >

• peki boot loaderin açık olup olmadığını yani ben bilmeden veya bilerek açtıysam nasıl görürüm onu görme şansım varmı.

abi biyerde okudum ona göre yapmıştım

Telefonunuzdan *#*#7378423#*#* kombinasyonunu tuşlayınız. Açılan Menüden, Service info > Configuration > Rooting Status kısmına geliniz, Eğer "Bootloader Unlock Yes" ise bu işlemleri yapabilirsiniz

wotandanşimdi güncellemeden önce tekrara baktığımda

Bootloader Unlock Yes" bu idi yani nedemek oluyro bu abi yani orjinalindede böyleydi halen böyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem650 -- 15 Şubat 2012; 0:59:36 >
  • quote:

peki boot loaderin açık olup olmadığını yani ben bilmeden veya bilerek açtıysam nasıl görürüm onu görme şansım varmı.

görme olayı yok eğer sony ericssonun kendi programı yükleme yapmaz ise kilit kalkmıştır bir de trackid programı çalışmıyorsa tabi
  • hadi be abi track id çalışmazsa ben telefonu çöpe atayım abi ya bunu geri kapatmanın bir yolu yokmu mesela yukarda bir yazı yazdım abi. yine yazayım

telefonunuzdan *#*#7378423#*#* kombinasyonunu tuşlayınız. Açılan Menüden, Service info > Configuration > Rooting Status kısmına geliniz, Eğer "Bootloader Unlock Yes" ise bu işlemleri yapabilirsiniz

Bootloader Unlock Yes" bu idi yani nedemek oluyro bu abi yani orjinalindede böyleydi halen böyle
  • quote:

hadi be abi track id çalışmazsa ben telefonu çöpe atayım abi ya bunu geri kapatmanın bir yolu yokmu mesela yukarda bir yazı yazdım abi. yine yazayım

telefonunuzdan *#*#7378423#*#* kombinasyonunu tuşlayınız. Açılan Menüden, Service info > Configuration > Rooting Status kısmına geliniz, Eğer "Bootloader Unlock Yes" ise bu işlemleri yapabilirsiniz

kapatsan da trackid nin DRM key leri silindi geri getirme olayı yok ama key siz çalışan trackid yi indir kur çalışır

bootloaderı tekrar kapatsan dahi gitti onlar

bir de insanları yanıltan olay şu o kısımda tam olarak şu yazıyo Bootloader Unlock allowed : Yes bunun tam anlamı bootloader kilidi kaldıralabilir mi : EVET kaldırma yapılabilir bazı network locked cihazlarda NO yazar onların bootloadrı kaldıralamaz o kısımda bunu demek istiyor kalkık olup olmadını belirtmez

• şimdi ben compasion dan yazılımı onar dersem telefon daha açılmaz yani ölemi ? abi hep ben wotanclientle yükleme yapıcam ölemi abi.
  • abi allah razı olsun senden sayende yükledim açıldı şimdi kontrol ediyorum bakalım ne olucak haber edicem son durumdan.
  • quote:

şimdi ben compasion dan yazılımı onar dersem telefon daha açılmaz yani ölemi ? abi hep ben wotanclientle yükleme yapıcam ölemi abi.

yanlış anladın beni Sony Ericsson PC Companion programı ile güncelleme yapmana izin vermez değiştirilmiş yazılım var der
    telefonun içinde update center diye program var onunla güncelleme yaparsan açılmaz telefonun pc kullanmadan tel üstünden yaparsan açılmaz
  • abi hala çekirdek sürümü

semcuser@semchost#1 yazıyor olmamış bu abi yaa.
  • quote:

abi hala çekirdek sürümü

semcuser@semchost#1 yazıyor olmamış bu abi yaa.

çekirdek sürümü değil o yükleme tamamlandıysa olmuştur çekirdek sürümü aynı zaten değişmedi güncellemede yanıltmasın seni
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.