|
Boot Device Not Found Hatası: Nedenleri ve Çözümleri
"Boot Device Not Found" hatası, bilgisayarınızın işletim sistemini yüklemek için gerekli önyükleme aygıtını bulamadığı anlamına gelir. Bu hata, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir:
- Fujitsu'da "Bootable Device Was Not Found" Hatası: Fujitsu dizüstü bilgisayarlarda, BIOS'ta önyükleme aygıtının doğru şekilde yapılandırılmadığı durumlarda bu hata oluşabilir.
- HP'de "Boot Device Not Found" Hatası: HP dizüstü bilgisayarlarda, sabit disk arızası veya BIOS'ta önyükleme sırasının yanlış ayarlanması gibi sorunlardan kaynaklanabilir.
- İşletim Sistemi Önyükleme Modu Değişikliği Hatası: Bazı durumlarda, BIOS'ta işletim sistemi önyükleme modu değiştirildiğinde bu hata oluşabilir.
Boot Device Not Found Hatanın Çözümleri:
Bu hatayı çözmek için şu adımları izleyebilirsin:
- Bilgisayarı kapatıp aç ve önyükleme menüsüne gir.
- Önyükleme menüsünde, sabit sürücü veya USB sürücü gibi doğru önyükleme aygıtını seç.
- BIOS ayarlarını kontrol et ve önyükleme sırasının doğru şekilde ayarlandığından emin ol.
- Sabit sürücü bağlantılarını kontrol et ve bunların sıkı olduğundan emin ol.
- Önyüklenebilir bir USB veya DVD kullanarak işletim sistemini yeniden yüklemeyi dene.
Bu adımları uyguladıktan sonra bilgisayarın yine de önyükleme yapmıyorsa, donanımla ilgili bir sorun olabilir ve bir teknisyenden profesyonel yardım almalısın.